Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Prawo i przepisy - Emisja spalin

krzysztofCz - 2009-09-20, 17:06
Temat postu: Emisja spalin
Moje pytanie - jak w tytule. Jak jest z jazdą kamperami po strefach miast europejskich objętych przepisami dotyczącymi emisji spalin (nalepki) ?
Aulos - 2009-09-20, 17:22

Jako, że mój kamperek porywy młodości ma już za sobą, nie szukam nawet możliwości uzyskania nalepek na eko-strefy. Poza tym jazda w centrach dużych miast kamperem, nawet jeśli dozwolona, nie należy do przyjemności. Kampera zostawiamy na parkingach buforowych. Od momentu włamania do naszego kamperka w Rzymie, nie zostawiamy go w dużych miastach na parkingach bez dozoru.
krzysztofCz - 2009-09-20, 17:29

Aulos napisał/a:
Jako, że mój kamperek porywy młodości ma już za sobą, nie szukam nawet możliwości uzyskania nalepek na eko-strefy. Poza tym jazda w centrach dużych miast kamperem, nawet jeśli dozwolona, nie należy do przyjemności. Kampera zostawiamy na parkingach buforowych. Od momentu włamania do naszego kamperka w Rzymie, nie zostawiamy go w dużych miastach na parkingach bez dozoru.

No cóż nasz też jest więcej niż pełonoletni. Interesuje mnie właśnie jak sobie radzicie by zobaczyć to co jest do zobaczenia bez możliwości wjazdu do zielonej strefy.

chris - 2009-09-20, 17:45

Rower albo komunikacja miejska np. metro. Taniej, szybciej, wygodniej.
darek 61 - 2015-04-29, 10:20

http://tvn24bis.pl/redire...ada,537718.html
onionskin - 2015-04-29, 11:16

To jeszcze nie jest takie straszne.
Eurokomuna pracuje, aktualnie nad propozycją obligatoryjnych (a nie w zależności od kaprysu radnych) stref dla obszarów o określonym natężeniu ruchu.
A więc jak dobrze pójdzie, od 2017 (bo tak planują) okaże się, że z powodu dużego ruchu nie wjedziesz nawet do Pcimia Małego.