|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Prawo i przepisy - Emisja spalin
krzysztofCz - 2009-09-20, 17:06 Temat postu: Emisja spalin Moje pytanie - jak w tytule. Jak jest z jazdą kamperami po strefach miast europejskich objętych przepisami dotyczącymi emisji spalin (nalepki) ?
Aulos - 2009-09-20, 17:22
Jako, że mój kamperek porywy młodości ma już za sobą, nie szukam nawet możliwości uzyskania nalepek na eko-strefy. Poza tym jazda w centrach dużych miast kamperem, nawet jeśli dozwolona, nie należy do przyjemności. Kampera zostawiamy na parkingach buforowych. Od momentu włamania do naszego kamperka w Rzymie, nie zostawiamy go w dużych miastach na parkingach bez dozoru.
krzysztofCz - 2009-09-20, 17:29
Aulos napisał/a: | Jako, że mój kamperek porywy młodości ma już za sobą, nie szukam nawet możliwości uzyskania nalepek na eko-strefy. Poza tym jazda w centrach dużych miast kamperem, nawet jeśli dozwolona, nie należy do przyjemności. Kampera zostawiamy na parkingach buforowych. Od momentu włamania do naszego kamperka w Rzymie, nie zostawiamy go w dużych miastach na parkingach bez dozoru. |
No cóż nasz też jest więcej niż pełonoletni. Interesuje mnie właśnie jak sobie radzicie by zobaczyć to co jest do zobaczenia bez możliwości wjazdu do zielonej strefy.
chris - 2009-09-20, 17:45
Rower albo komunikacja miejska np. metro. Taniej, szybciej, wygodniej.
darek 61 - 2015-04-29, 10:20
http://tvn24bis.pl/redire...ada,537718.html
onionskin - 2015-04-29, 11:16
To jeszcze nie jest takie straszne.
Eurokomuna pracuje, aktualnie nad propozycją obligatoryjnych (a nie w zależności od kaprysu radnych) stref dla obszarów o określonym natężeniu ruchu.
A więc jak dobrze pójdzie, od 2017 (bo tak planują) okaże się, że z powodu dużego ruchu nie wjedziesz nawet do Pcimia Małego.
|
|