| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Po Polsce - Sława i okolice Głogowa
Marek i Dorota - 2009-09-22, 09:08 Temat postu: Sława i okolice Głogowa Będąc rodowitym głogowianinem i znając pobliskie jeziora i lasy prawie jak własną kieszeń chcę podać miejsca w których można a nawet wskazane jest się zatrzymać w drodze lub na dłużej. Pierwsze miejsce jest to kamping w miejscowości Sława na jeziorem Sławskim
http://www.osir.slawa.pl/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1 . Osobiście na nim nie parkowałem tylko prawie każdy weekend koło niego przejeźdzam i jade w drugie miejsce które szczególnie chcę polecić, może nie koniecznie jako miejsce na postój z camperkiem (nie posiadamy jeszcze miejsca dla camperków, zaprzyjaźnione pojedyńcze przyczepy stoją na stałe) jak ktoś jest przejazdem to można wjechać i zatrzymać się na dzień lub dwa. http://www.ow.master.pl/ Nie ukrywam że jestem związany z tym ośrodkiem i gorąco polecam przez cały okres lato, jesień, zima, wiosna. Jeśli ktoś będzie miał jakieś pytania bardzo proszę o kontak 500 733 696 lub mailam mgrosz@wp.pl
KOCZORKA - 2009-09-22, 09:29
Witaj Marku.
Mieszkam w Krakowie i muszę przyznać się szczerze, że w tych okolicach Polski nigdy nie byłam.
Może jakoś mógłbyś zachęcić do przyjazdu w Twoje strony.
Co ciekawego jest do zobaczenia, czy na przykład są tam grzyby???
Zachęć nas.
Pozdrówka.
donald - 2009-09-22, 10:02
OO sława jest jak najbardziej ok. Lucynko grzybow tam jest co niemiara,a wiem bo ja tam czesto jezdze do rodzinki. A dokladnie do Nowej Soli. Trzeba tylko uwazac by do jakiegos bunkra nie wpasc w lesie i zniesc obecnosc krasnoludkow w ogródkach przydomowych. Tam jest zaglebie krasnoludzkie chyba.
KOCZORKA - 2009-09-22, 10:37
| donald napisał/a: | Tam jest zaglebie krasnoludzkie chyba. |
Jak te krasnoludki jeszcze lubią sprzątać w kamperkach , to bardzo je lubię.
Tymi grzybkami to mnie zachęciłeś.
A czy obecnie też są
Planuję w ten weekend wypad na grzyby!!!
maga - 2009-09-22, 19:58
Sława to bardzo ładne i atrakcyjne miejsce na zorganizowanie zlotu,byłem tam w ubiegłym roku na majówce karawaningowej zorganizowanej przez zaprzyjaźnione forum "karawaning pl."
Kemping położony jest nad jeziorem Sławskim wśród lasów,wokół jeziora jest trasa rowerowa,liczy sobie ok.17 kilometrów.W samej miejscowości jest kilka knajpek i barów,gdzie można zjeść pyszną świeżą rybkę i nie tylko...
Szczegóły na temat miejsca i samego zlotu są tutaj
Dodam,że wówczas na tym zlocie zapoznałem załogę fest2,staliśmy po sąsiedzku obok siebie.
Jestem teraz pewny,że od tego spotkania zarazili się kamperami,byli na tym zlocie przyczepą.
wbobowski - 2009-09-22, 21:43
| KOCZORKA napisał/a: | | Mieszkam w Krakowie i muszę przyznać się szczerze, że w tych okolicach Polski nigdy nie byłam. |
A w Lublinie lub na Roztoczu byłaś ? Mówię Ci jak tam pięknie... zachęcam
KOCZORKA - 2009-09-22, 22:14
| wbobowski napisał/a: | | A w Lublinie lub na Roztoczu byłaś ? Mówię Ci jak tam pięknie... zachęcam |
Włodziu byłam, ale z braku kamperka mało widziałam.
Co to za zwiedzanie "blaszakiem" bez łóżeczka i możliwości pozostania na dłużej.
Teraz zaczynam nadrabiać zaległości i na pewno wybiorę się w Twoje przepiękne strony.
wbobowski - 2009-09-22, 22:15
Zapraszamy, nawet możemy robić za przewodników... już to ćwiczyliśmy
KOCZORKA - 2009-09-22, 22:22
Wbobosie dziękujemy pięknie , na pewno skorzystamy.
Tylko, że nadchodzący październik - to same zloty!!!
Na pewno na nich się spotkamy, to pogadamy.
wbobowski - 2009-09-22, 22:26
OK, ale będę tylko na jednym... i to w Krakowie... na Grudziądz się nie załapałem
KOCZORKA - 2009-09-22, 22:32
| wbobowski napisał/a: | | na Grudziądz się nie załapałem |
Włodziu, znając życie, pewnie ktoś zrezygnuje.
Do solanek jeszcze mamy 4 tygodnie.
Zarezerwuj miejsce na liście rezerwowej.
Czuję w kościach, że jednak się tam spotkamy.
wbobowski - 2009-09-22, 22:37
| KOCZORKA napisał/a: | | Czuję w kościach, że jednak się tam spotkamy. |
Jeśli faktycznie tak się stanie to ... musze koniecznie obejrzeć Twoje kości
fest2 - 2009-09-23, 06:18
Co do Sławy - pikne tereny,potwierdzam co napisał MAGA. A i do Wolsztyna niedaleko na paradę parowozów.
bogus bednarski - 2010-01-27, 10:31
| fest2 napisał/a: | :spoko Co do Sławy - pikne tereny,potwierdzam co napisał MAGA. A i do Wolsztyna niedaleko na paradę parowozów. |
i ja potwierdzam to z całą odpowiedzialnością to co napisali koledzy powyżej.
Przy okazji odgrzania tematu proponuję zajrzeć www.forum.karawaning.pl VII zlot w Sławie.
są opisane tematy ze zlotem w Sławie.Jeśli będzie zainteresowanie to możemy temat rozwinąć.
tolo61 - 2010-01-29, 11:45
A jak fajowo jest nad J.Slawskim od Lubiatowka....
tolo61 - 2010-01-29, 12:16
O Roztoczu i Szumach nie bede wspominal.....
Bylem tam strasznie dawno........
Tak ze Wbobowski Twoje tereny tez sa zarabiste...
Mysle jednak ze w kazdym zakatku Polski sa zarabiste tereny i miejsca....
bogus bednarski - 2010-01-29, 12:35
tolo61,
może warto odświeżyć wspomnienia?
przed nami wspaniała majówka w Sławie, zachęcam.
maga - 2010-01-29, 19:39
Szczegóły na temat Majówki w Sławie są tutaj ,wraz z listą chętnych.
tolo61 - 2010-02-08, 23:50
Taaak
Tylko ze my do Warki,...... mam nadzieje bo cos sie psuje u nas z terminem ....a pozniej Biebrza....
Gdzie juz powinnismy byc na 99,9%
Chetnie by czlowiek byl wszedzie, ale niestety jest to nie mozliwe .
akissjg - 2010-02-09, 00:25
W pierwszym weekend maja odbywa się zlot Karawaning.pl, a z kolei w trzecim tygodniu będzie spotkanie Zimna Zośka w Sławie, zapraszamy.
|
|