Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Czarnogóra, Bośnia i Hercegowina - Montenegro mon amour

stachwody - 2009-09-26, 20:56
Temat postu: Montenegro mon amour
Pozwalam sobie przedstawic fotograficzna relacje z podróży w której Montenegro miało być zrobione przejazdem ,a spędzilismy tam wiele niezapomnianych dni.
MILUŚ - 2009-09-26, 22:33

Witaj w kraju drogi teściu :bukiet: :bukiet: :kwiatki:
Cieszymy się z Waszego szcześliwego powrotu bo słyszeliśmy o różnych niekoniecznie wesołych przygodach w Wielbłądem w roli głównej . A zdjęcia wspaniałe :!: :!: :!:
Przypominają te sprzed pięciu lat . Czy to nie jest aby Buliarica :?: :?: :?:
PZDR> MILUŚ :spoko

stachwody - 2009-09-27, 13:48

Wielbłądowi wysiadł w Sarajewie pasek klinowy,miałem go po 25 minutach dzięki uprzejmości Chorwata,który sam sie zatrzymał widząć ,że kombinuję zastąpić pasek rajstopami żony( taki był ongis patent przy syrenach) i podrzucił mnie do stacji benzynowej ze sklepem z częśćiami.To ,że rozsypało się łożysko tylne po prawej stronie to wina raczej nawierzchni na Ukrainie i we fragmencie naszej podróży po górach Durmitur ,też nie było to problem bo tam mają wszystko i we wszystkich rozmiarach.Jak wielbłąd przemierza świat trzeba zaglądać do kowala przed podróżą .W sumie zrobilismy od kwietnia do końca wrzesnia 19 tys.km
f68 - 2009-09-27, 16:45

super to daliście czadu
stachwody - 2009-12-23, 08:55

Wesołych Świąt!
aw - 2010-01-21, 16:53

Czy ktoś mógłby podrzucić jakieś kempingi w Czarnogówrze, na których jest prawdopodobieństwo wolnego miejsca w lipcu lub sierpniu gdzieś nad morzem? Będę wdzięczna.
MER-lin - 2010-01-21, 21:44

Byłem w Czarnogórze w sierpniu 2009 r. Każdy skrawek wybrzeża, szczególnie jeśli było trochę piasku był obłożony w 120 %. Miałem wrażenie, że na małe czarnomorskie wybrzeże zjechała cała dawna Jugosławia. Wracając do twojego pytania - będzie trudno ( nawet bardzo trudno ), ale może sie udać. Ja jechałem od campingu do campingu ( byłem z namiotem ), aż w końcu udało mi sie zakotwiczyć. Tłok jednak był okrutny i kabiny prysznicowe bez drzwi ( nikomu to jednak nie przeszkadzało ) :lol: Nie szukaj raczej miejsca na campingu w Budwie. To miasto jest połączeniem Międzyzdrojów i Zakopanego w szczycie sezonu.
aw - 2010-01-22, 18:34

Dzięki - będziemy więc szukać z wielką cierpliwością - wiem, że lepszy o 100% jest lipiec, ale w tym roku tak wypadło, że musi być trochę sierpnia... Natomiast wszystkim spragnionym większej swobody polecam kempingi w Bułgarii opisane i tu - na zakładce Bułgaria, i na naszej stronie.
stachwody - 2010-02-24, 09:48
Temat postu: Można w Montenegro sie zakochać.
można w Montenegro sie zakochać...
Tadeusz - 2010-02-24, 10:49
Temat postu: Re: Można w Montenegro sie zakochać.
stachwody napisał/a:
można w Montenegro sie zakochać...

O tak! Po przejechaniu Doliny Moraczy oczy robią się jak spodki. To taki wytrzeszcz z podziwu nad możliwościami przyrody. Tyle piękna w jednym miejscu! :wyszczerzony:

jedrek49 - 2010-02-24, 12:49

Witam Sredecznie
Tak mozna sie zakochac w Czarnogorze ,Bylismy z malzonka i psiakiem koniec czerwca ,poczatek lipca przyjechalismy od Bosni poprzez piekny wawoz do morza i tam na dzikim campingu nocowalismy w przyczepie , 100m od morza w lasku ,bylo bardzo malo ludzi i super ,i mamy zamiar jeszcze raz tam jechac
Pozdrowienia Jedrek49

mirek3510 - 2010-02-26, 17:39

byłem w sierpniu 3 razy miejsca wolne są,Ja byłem w Ulcijn na wielkiej plaży nazwa kampu nie pamiętam ale to przy drodze a droga 300 m od moża,kamping za Ulcijn w kierunku Albani