|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - kamper z francuskiej wytwórni Rapido
DI STEFANO - 2009-09-28, 23:24 Temat postu: kamper z francuskiej wytwórni Rapido Panowie mam pytanko:
Czy ktos Was posiada wiedzę na temat camperów z firmy RAPIDO w szczególności model 7099 z lat 2006 - 2009?
Mam ciekawe propozycje kupna od gości z zagranicy.
Za info bezgraniczna wdzięczność.
Dembomen - 2009-09-29, 08:39 Temat postu: Re: kamper z francuskiej wytwórni Rapido Hej!
DI STEFANO napisał/a: | Panowie mam pytanko:
Czy ktos Was posiada wiedzę na temat camperów z firmy RAPIDO w szczególności model 7099 z lat 2006 - 2009?
Za info bezgraniczna wdzięczność. |
Ja kiedyś negocjowałem zakup takowego starszego, atrakcyjna cena okazała się przekrętem zalecam ostrożność, po swoich doświadczeniach
Autko bardzo mi się podobało
Hej!
DI STEFANO - 2009-09-29, 08:48
Dzięki
Na to uważam,pytam gdyż mają nowatorsko rozwiązane wnętrze.
Dla mnie i mojego zdrowia fantastycznie,no i oczywista zapewniają minimalną intymność pobytu dla dwóch par.
Poprostu fajne.
Pozdrawiamy załogowo i indywidualnie.
Wracaj szybko do zdrówka,ostatnio się trochę ociągasz.Nieładnie oj nieładnie.
mondeo - 2009-09-29, 19:34
Di STEFANO daj sobie spokój z tym autem chyba ze szukasz problemów .Nie rozumiem że ty starszy camperowicz łachomisz się na taką lewiznę .
Jak chcesz to ci pokaże że to autko jest trefne ale chyba wyłapałeś te szczegóły ?
Wiem solar ,drewno kreci a jak dziura w desce co ?
kimtop - 2009-09-29, 19:46
Ja też w w zeszłym roku miałem chęć na Rapido.
Tylko że na hiszpańskim ebayu było 2x droższe niż u nas.
DI STEFANO - 2009-09-29, 20:45
mondeo
Oglądałeś fizycznie czy medialnie taki model?
Trzy egzemplarze wystawiono w niemczech.
Rozmowa tele.była konstruktywna ale nie mogę odszukać czegoś podobnego w kraju.Chcę pogadać z właścicielem,jak to się sprawuje.
Będzie bliżej i będę miał wiedzę przed ewentualnym wyjazdem do germanii
mondeo - 2009-09-29, 21:15
DJ STEFANO odrzuciłem tego którego ty kupiłeś .
Tak tak sprawdzałem go ,jezdziłem (poza oberwanym nadkolem są jeszcze uszkodzenia na tylnim pionowym słupku )
Nie będę pisał dalej ale strasznie licho sprawdziłeś to autko skoro kupiłeś . .
Masz pusta książkę serwisowa kupioną na allegro :haha
Tak z ciebie cwaniak i nie widzisz co jest nie tak ???
ps.ty chciałeś mi doradzać w zakupie autka
gino - 2009-09-29, 21:31
mondeo napisał/a: | DJ STEFANO odrzuciłem tego którego ty kupiłeś .
Tak tak sprawdzałem go ,jezdziłem (poza oberwanym nadkolem są jeszcze uszkodzenia na tylnim pionowym słupku )
Nie będę pisał dalej ale strasznie licho sprawdziłeś to autko skoro kupiłeś . .
Masz pusta książkę serwisowa kupioną na allegro :haha
Tak z ciebie cwaniak i nie widzisz co jest nie tak ???
ps.ty chciałeś mi doradzać w zakupie autka |
mondeo...dobrze sie czujesz??
StasioiJola - 2009-09-29, 21:50
Chyba nie!!!!!!A według mnie Rapido ta bardzo dobre zabudowy i solidnie wykonane z przemyślaną zabudową wnętrz!!! I zawsze mają dużą łazienkę!!!!
DI STEFANO - 2009-09-29, 22:11
mondeo
dobrze się czujesz?
piłeś dziś lub ćpałes a może ćpałeś a potem piłeś z szambowatego bajorka?
Znów zaczynasz obrzucać błotem.
Robiłeś to na forum nie tak dawno.
Dostałeś opie........ i widać,że jeszcze Ci mało.
Synu dam Ci dobrą łódzką radę,że łajdak-kibic z dala się nie wpier.....
Jeszcze jedna rada jakiś czas piszesz na fortum.
Zwracano Ci uwagę,lecz nie doszło do Ciebie,że należy się przedstawić.
Chociaż wiedzielibyśmy w jakiej miejscowości zamieszkuje tak "ZACNY OBYWATEL"
Pamiętaj synku ,że cwaniaka to najszybciej znajdziesz w Swojej rodzinie.
Na forum CT ich nie szukaj.
Z wymuszonym(przez kulturę własną)poważaniem
Stefan
właściciel b.d.camperka FIAT DUCATO 2,3 JTD DETHLEFFS 2004 r.
mondeo - 2009-09-29, 22:18
Rady to dawaj swoim dzieciom a nie na forum .
Co ja będę chciał pisać misu to moja sprawa .
Obyś się nie zdziwił jak wpadnie do ciebie UC ALBO US .
wmaker - 2009-09-29, 22:23
Rapid to faktycznie fajne zabudowy, wiosną interesowałem się taką i bardzo mi się podobała.
p.s. Mondeo - usiądź, odpocznij.
Pawcio - 2009-09-29, 22:24
mondeo napisał/a: | Rady to dawaj swoim dzieciom a nie na forum .
Obyś się nie zdziwił jak wpadnie do ciebie UC ALBO US . |
paf - 2009-09-29, 22:28
mondeo, pierwsze ostrzeżenie poszło, jeśli będziesz kontynuował wypowiedzi w takiej formie to twoja kariera będzie krótka
Cytat: | Co ja będę chciał pisać misu to moja sprawa . |
no nie do końca, nie musimy wszyscy tego mieć ochoty czytać.
naprawdę spokojem można osiągnąć o wiele więcej, zapraszam do dalszego udziału w forum tyle że "bez nerw"
DI STEFANO - 2009-09-29, 22:58
paf
Pełna słuszność,gdyż może się zdarzyć że naśle na nas CBŚ,CBA,CHAT,OSB itd.itp
Dzięki za trafioną i szybką reakcję,już się zagotowałem czytając te dziwne"wymiociny".
Pozdrawiam Cię
Stefan
ARCADARKA - 2009-09-29, 23:00 Temat postu: ARCADARKA
DI STEFANO napisał/a: | paf
Pełna słuszność,gdyż może się zdarzyć że naśle na nas CBŚ,CBA,CHAT,OSB itd.itp
Dzięki za trafioną i szybką reakcję,już się zagotowałem czytając te dziwne"wymiociny".
Pozdrawiam Cię
Stefan |
Stefciu luz blus,
DI STEFANO - 2009-09-29, 23:11
Dareczku
Znasz mnie,już wyluzowałem.
gino - 2009-09-30, 07:18
mondeo...
jak dla mnie..jestes kolejnym dowodem dla mojej teorii odnosnie wprowadzenie 14dniowego BANA dla takich osobnikow...
a z tym straszeniem..
mam opinie na ten temat...
SŁABY KOGUT...DUZO PIEJE...
PAF brawo za szybką reakcje..
pirat666 - 2009-09-30, 09:53
Adminy czuwają - brawo PAF
Z miejsca trzeba takie zaczepki ucinać.
mondeo - 2009-10-02, 16:00
Szanowni forumowicze .
Ponieważ jestem nowy szukałem na tym forum pewnych informacji które miały mnie uchronić przed zakupem wadliwego autka .Uważałem że tak znane sobie grono użytkowników camperów
będzie dobrym miejscem na naukę oraz będzie wiedziało czego nie warto dotykać .
Jestem zaskoczony bicem brawa za interwencję PAFA oraz postępowaniem forumowiczów
Dlaczego ? wyjaśnię ,otóż pewnie jak wielu z was jezdziłem oglądać używane campery po Polsce ale zawsze było coś nie tak.Wydawało mi się ze takie fora są po to żeby przestrzegać przed nieuczciwymi sprzedawcami a tym samym likwidować nieuczciwych handlarzy, niestety nic z tego ,dalej handlarze będą nas oszukiwać bo jest na to ciche przyzwolenie .
To jest proste nie kupię ja ,nie kupi inny użytkownik forum, handlarz nie będzie sprowadzał ?(może zacznie chociaż pisać prawdę o naprawach co mi bynajmniej oszczędzie czas i pieniądze )
Sami sobie gotujemy problemy i pazernimy się na niby okazje (czy tak naprawdę są normalne okazje za pół ceny ? ),najlepsze jest to ze nie robią tego nowi lecz starzy camperowicz .
Póki są kupujący puty bedą nas skubać cwaniacy .
Nie interesuje mnie forum na którym nie można pisać prawdy .
Proszę zwrócić uwagę na fakt ze może potem będziecie sobie odsprzedawać takie niby super autka ,ja nie chciałbym komuś zaufać i kupić auto z np kręconym licznikiem czy innymi sprawami .
aha ja nikogo nie straszę tylko stwierdzam co nastąpi prędzęj czy pózniej ,proszę czytać ze zrozumieniem
pzdr do widzenia
janusz - 2009-10-02, 16:49
mondeo chyba nie bardzo zajarzyłeś o co chodzi.
Nikt nie ma nic przeciwko oglądaniu i opisywaniu samochodów oferowanych do sprzedaży.
Jesteśmy jak najbardziej za informacjami o samochodach. Kartkę dostałeś za ton twoich wypowiedzi a ten post:
przechylił szalę. Sam przyznasz, że nie dotyczył samochodu z zabudową Rapido. On nie dotyczył żadnego samochodu.
mondeo - 2009-10-02, 19:18
właśnie Janusz sęk w tym ze to co napisałem dotyczy własnie tego Rapido o którego pytał
DI STEFANO .To chyba jest więcej niż jakieś Rapido ? znam własnie te Rapido które kupił bądz chce kupić DJ STEFANO .
Te Rapido znam bardzo dobrze rozumiesz .
paf - 2009-10-02, 19:58
mondeo, to może jeszcze raz - w tym co zacytował Janusz mnie i innych uderzył przemądrzały i bardzo niegrzeczny ton (zaznaczam że nie mówię że jesteś przemądrzały i niegrzeczny, może miałeś gorszy dzień?) - za to masz owocka który zresztą nie jest wieczny i ma służyć "resocjalizacji"
nie przejmuj się nim za bardzo - ale widzę że już działa i to całkiem dobrze, teraz z tobą się całkiem przyjemnie dyskutuje
mondeo - 2009-10-02, 20:33
właśnie chodziło mi o to ze ktoś bierze się za doradztwo innym a sam kupuje bądz chce kupić autko delikatnie mówiąc trefne a mowa tu o RAPIDO di stefano .
Sorki ale nie chcę rad ludzi którzy kupują szemrane auta bo to świadczy ze nie bardzo się znają a mogę mnie wpuscic w kanał .(a di stefano chciał mi doradzać w innym wątku zresztą nie był za miły ) stąd moja przemądrzałosć a raczej chodziło mi o szyderstwo .
Wracając do meritum jeżeli dostałem ostrzeżenie z przemądrzałosć i niegrzeczny ton to ok .
pirat666 - 2009-10-02, 20:49
mondeo napisał/a: | przemądrzałosć i niegrzeczny ton to ok |
Ciesze się, że przyjąłeś to godnie a nie oburzasz się ponownie
taki rymek fajna sprawa i do tego też zabawa
Możesz przysrać czasem komu lecz z humorem - będziesz w domu
gino - 2009-10-02, 20:51
mondeo napisał/a: | właśnie chodziło mi o to ze ktoś bierze się za doradztwo innym a sam kupuje bądz chce kupić autko delikatnie mówiąc trefne a mowa tu o RAPIDO di stefano .
Sorki ale nie chcę rad ludzi którzy kupują szemrane auta bo to świadczy ze nie bardzo się znają |
mondeo...zapytam jeszcze raz..
dobrze sie czujesz?
masz jakis wizje..czy rozdwojenie jazni??
1)gdzie di stefano napisal ze ogladal autko ktore..ponoc i Ty ogladales??
2)czy di stefano gdziekolwiek napisal ze KUPIL takie autko??
3)radze uzywac glowy przy czytaniu../przy pisaniu rowniez/ a nie tylko oczu..i to tez co drugie zdanie..
ps.tak dla jasnosci sytuacji..
DI STEFANO napisał/a: |
Za info bezgraniczna wdzięczność. |
Trzy egzemplarze wystawiono w niemczech.
Rozmowa tele.była konstruktywna ale nie mogę odszukać czegoś podobnego w kraju.Chcę pogadać z właścicielem,jak to się sprawuje.
Będzie bliżej i będę miał wiedzę przed ewentualnym wyjazdem do germanii |
Stefan
właściciel b.d.camperka FIAT DUCATO 2,3 JTD DETHLEFFS 2004 r. |
mondeo - 2009-10-02, 21:02
a ty wierzysz w to ?? ja jestem za kumaty na takie kłamstwa i czytam ze zrozumieniem
http://www.camperteam.pl/...er=asc&start=15
,,Panie Dareczku ja też będę miał dla Pana firmy pracę.
Mam nowego kampera Rapido i on ma"kuku" - uszkodzone plastykowe nadkole zewnętrzne w nadbudowie.
Jak tylko upora się Pan z nawałem pracy to się odezwę i podjadę a teraz proszę o wpisanie mojego problemu w plan najbliższych robót.
Narazie jezdzę tym co jeżdziłem Dethleffsem,którego w najbliższym czasie będę sprzedawał.
Pozdrawiam
Stefan - Di Stefano,,
przesłać ci fotki Rapido którego predzej spawdzałem to samo uszkodzenie
zwróć uwagę na datę -kto kłamie ??
t_rapido - 2009-10-03, 00:04
di stefano od maja 2007roku jestem właśćicielem kampera rapido 792m na mercedesie z 2000roku i uważam ze zabudowa rapido do2003roku to nr1 w europie
maszakow - 2009-10-03, 02:17
OK. Admin załatwił sprawe niemerytorycznych personalnych zagrań - to teraz wyjaśnijmy podłoże.
DI Stefano - Najpierw pytasz Arcadarcę o naprawe Rapido tak jak byś go miał, tydzień później pytasz się o zabudowy Rapido. Kupiłeś to Rapido czy tylko oglądałeś i konsultowałeś koszty napraw z ArcaDarcą ? wzgędnie załatwiałeś naprawę dla właściciela?
Mondeo - zamiast zarzucać nam głupotę listuj co było nie tak z wozem który oglądałeś - fotki mogą się przydać chociażby do identyfikacji przedmiotu konfliktu.
Każdy ma swoje doświadczenia z kamperem, jedni większe drudzy mniejsze(ja zerowe - na razie ), pomylić się każdy może. Po to jest forum by się wymieniać doświadczeniem, miast się opluwać.
Mój LT to pierwszy w życiu samodzielny taki zakup - i pierwsze frycowe bo też za mało wiedziałem, mimo ze byłem z kolegą mechanikiem. Kupiliśmy ...szrota. Za bardzo chciałem go kupić.
Czy Rapido zmienił właściciela czy nie - lista usterek przyda się obojgu, tak więc pisz pokutę
DI STEFANO - 2009-10-03, 11:59
Panowie
Przyrzekłem sobie,że nie będę wypowiadał się a tym bardziej gdy wypowiada się ten człowiek.
Ale krótko:
-nie uważam się za fachowca od wszystkiego(jak niektórzy o sobie piszą)
-zadałem pytanie do ludzi którzy mają lub mieli Rapido
-nie pisałem,że kupiłem Rapido,niskim intelektualnie byłoby pytanie o wrażenia z używania auta gdy się go ma.
Wystarczy wsiąść i jechać
-nigdy nikogo nie obrażam,a obrażony szczególnie przez nieznaną mi osobę walę w .......
-korespondencja z Arkadarka dot.czegoś innego i była między mną a nim
-nie zdzierżę faktu żeby ktoś grzebał w moich funduszach i nakazywał jak mam nimi dysponować.Jeżdzę dethleffsem,czym będę w przyszłości się okaże.
-do tej pory nie wiem co Pan mondeo oglądał,testował i odrzucił,gdzie ten samochód stoi.
-zastanawiający jest fakt ujawnienia "kręconego licznika,lewych papierów,książki serwisowej"czyli ewidentnego oszustwa.
Było to w kraju czy za granicą?
Jeśli w kraju dlaczego nie zgłosił tego przestępstwa do organów ścigania.
Nie zgłoszenie tego faktu stawia mondeo w całkiem nieetycznym świetle.
Nie zapobiega a wręcz ułatwia dokonanie p-stwa na innej osobie.
A może sobie mondeo to wymyślił?
-czytałem dyskusję na temat zakupu kampera przez mondeo(niestety w dalszym ciągu nie wiem z jakiego miasta)i ten mentorski ton.Proszę przeczytać Jego posty.
Przypomnę tylko zakup nowego kampera za 50 tyś euro.
Panie mondeo to podpucha czy tzw.zakup kontrolowany-takie to ostatnio modne.
A może jakaś bliżej nie określona"misja".
Na koniec pytanie do wszystkich czytających;czy Ktoś widział mondeo?
Gościu się nie ujawnia choć poddenerwowany wali z grubej ruryo US i UC,czyżby tak mu się chlapneło a może załomotają komuś kiedyś do drzwi wejściowych w kominiarkach chłopcy od pana Mariusza?
Z poważaniem
nie ukrywający się a wręcz odkrywający pewne przemyślenia
Stefan Di Stefano
Park Krajobrazowy Wzniesień Łódzkich
Drodzy Koledzy jednocześnie podtrzymuję prośbę o spostrzeżenia i opinie na temat Rapido.
Dziękuję
mondeo - 2009-10-03, 13:50
di stefano -nie chce mi się z tobą gadać .
Tobie muszą być chyba znane czasy konfidentów ubeków itp .tęsknisz co ?
ja taki nie jestem i nie będą na nikogo donosił ale jak to mówią ,,każdy sądzi po sobie''
ARCADARKA - 2009-10-03, 13:52 Temat postu: ARCADARKA mondeo
proszę daj na luz i nie wypisuj głupot bo jest to bardzo niesmaczne
DI STEFANO - 2009-10-03, 14:39
Dareczku
Mordo Ty moja pozdrowionka i uściski.
Do zobaczyska w nieodległości.
Zdzwonim się na temat zlotu tylko wrócę z podróży,a jutro pozdrowie od Was Bałtyk i rozrywkowo Kołobrzeg.
Uściśki dla Twojej Najdroższej
Stefan i Małgoś
MILUŚ - 2009-10-03, 17:30
mondeo napisał/a: | di stefano -nie chce mi się z tobą gadać .
Tobie muszą być chyba znane czasy konfidentów ubeków itp .tęsknisz co ?
ja taki nie jestem i nie będą na nikogo donosił ale jak to mówią ,,każdy sądzi po sobie''
|
BYDŁO PRZODEM- KOWBOJE Z TYŁU mondeo
Panowie spuśćmy wodę na to co mondeo pisze. Admin nie czas na bardziej drastyczne "środki przymusu "?
PZDR> MILUŚ
paf - 2009-10-03, 22:40
nie wiem jak wam, nie chce mi się tego czytać i nie chcę aby więcej takich dyskusji było - w tym wątku na pewno już nie będzie... ciao
na razie zamykam, za 5 dni otworzę, wyczyszczę wątek i otworzę.
a teraz robił by się z niego ściek.
|
|