| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Grecja - Krótki urlop na Krecie. (tylko dwa i pól miesiąca:)))
Andrzej1 - 2009-10-06, 11:01 Temat postu: Krótki urlop na Krecie. (tylko dwa i pól miesiąca:))) Wyjechaliśmy z domu 13 września i mamy zamiar zostać na Krecie do grudnia.
Jesteśmy tu w trzy samochody ( dwa kampery i jedna przyczepa ) My jechaliśmy do Wenecji, potem promem do Patras, następnie z Patras do Githio i znów prom do
Kissamos na zachodniej Krecie. Powoli przemieszczamy się na wschód wyspy. Zatrzymujemy się na plażach na dziko, średnio 4-5 dni w jednym miejscu. Temperatura w dzień 23-26 stopni, powietrza oczywiście. Woda w morzu ciepła bez problemu można się kąpać i nic się nie płaci
Jeśli kogoś zaciekawi relacja z naszego krótkiego urlopu na Krecie, to będzie więcej
jacekiagatka - 2009-10-06, 11:14
dawać dawać trochę słońca i ciepełka na pewno się przyda.
biedacy tylko 2,5 miesiąca, uważajcie bo to szybko zleci
Marek - 2009-10-06, 11:20
Jestem bardzo zainteresowany tym kierunkiem na przyszły rok. Mam pytanie co do promu. Ja muszę poruszać się z psem jakie są możliwości podróży z psem na promie z Wenecji, czy coś wiecie więcej. Byłem na Krecie dwa razy ale nie camperem zwiedziłem wyspę samochodem i wiem że na południowej stronie są wspaniałe miejsca dla camperingu na zimę.
Pozdrawiam
Marek
papciosmurf - 2009-10-06, 11:21
| Andrzej1 napisał/a: | | Wyjechaliśmy z domu 13 września i mamy zamiar zostać na Krecie do grudnia. | Sprytnie pomyślane - jakbyście zostali ponad pół roku i wysyłali relacje sukcesywnie to można by Was oskarżyć o znęcanie się psychiczne
Bawcie się dobrze i piszcie jak najwięcej !
pirat666 - 2009-10-06, 11:21
Pewnie, że zaciekawiło
wrzucajcie koordynaty gdzie można za free
Opisy foty
No i fajny pomysł na spędzenie czasu
Andrzej1 - 2009-10-06, 11:26
Cała grupa w komplecie. Odpoczywamy krótko po podróży, przed wypłynięciem na Ketę.
Endi - 2009-10-06, 11:59
| Andrzej1 napisał/a: | | Jeśli kogoś zaciekawi relacja z naszego krótkiego urlopu na Krecie, to będzie więcej |
Ciekawi....ciekawi....Ciepełka już nam brak ! Szykuje się fajna relacja !! | pirat666 napisał/a: | | wrzucajcie koordynaty gdzie można za free |
No właśnie...będziemy wdzięczni .
Szczęśliwego pobytu
KOCZORKA - 2009-10-06, 12:26
| Andrzej1 napisał/a: | | Wyjechaliśmy z domu 13 września i mamy zamiar zostać na Krecie do grudnia. |
Co poniektórym to się powoooodzi.
My tutaj będziemy marznąć, a Wy sobie będziecie wygrzewać kosteczki w ciepełku.
Czekamy na relacyjkę i foteczki z wojaży.
Spłynie na nas choć troszkę tego ciepełka i słoneczka.
Szerokiej Drogi!!!!!!!
waldi - 2009-10-06, 12:29
Witam cie Andrzeju jesli nie sprawi ci klopotu to pisz wszystko ceny za promy tez pozdrawiam i wracajcie szczesliwie
Andrzej1 - 2009-10-06, 12:35
| Marek napisał/a: | Jestem bardzo zainteresowany tym kierunkiem na przyszły rok. Mam pytanie co do promu. Ja muszę poruszać się z psem jakie są możliwości podróży z psem na promie z Wenecji, czy coś wiecie więcej. Byłem na Krecie dwa razy ale nie camperem zwiedziłem wyspę samochodem i wiem że na południowej stronie są wspaniałe miejsca dla camperingu na zimę.
Pozdrawiam
Marek |
Jeśli będziesz miał bilet z opcją Camper On Board to nie ma żadnych problemów z przewozem psa, prawdopodobnie nawet nie trzeba płacić za niego. Jeśli natomiast będziesz podróżował na pokładzie, to są specjalne klatki na pokładzie, gdzie trzeba psa do takiej właśnie klatki zamknąć, na czas podróży Oglądałem te klatki i powiem szczerze, nie chciałbym tam zamkną swego pieska.
Jeden kamper z naszej Grupy , zamierza zostać na południu wyspy, DO WIOSNY
janusz - 2009-10-06, 12:37
| Marek napisał/a: | | jakie są możliwości podróży z psem na promie z Wenecji |
Prawdopodobnie trzeba zapłacić za bilet. W każdym razie jest na promie Minoanu, bo takim płynęliśmy, specjalne pomieszczenie dla psów. Są tam wygrodzone boksy.
ROBRE - 2009-10-06, 13:45
| waldi napisał/a: | Witam cie Andrzeju jesli nie sprawi ci klopotu to pisz wszystko ceny za promy tez pozdrawiam i wracajcie szczesliwie |
i ja sie dolacze....ceny...ceny....ceny
latwiej bedzie niektorym z nas ulozyc plan podrozy znajac ceny (prom,autostrada, uzo ...klimatyczny dodatek ;-)
pozdrawiam i milego pobytu
ps. swoja droga to pieknie miec cale plaze dla siebie......
WINNICZKI - 2009-10-06, 14:43
Nooo..... Ci to dopiero podnieśli mi ciśnienie Dwa i pół miesiąca w ciepełku i mają wszystko w d.......Ja też tak chce!!!!! Tylko jak to zrobić???? Chyba już wiem ale w moim przypadku musze jeszcze troche poczekać .Zyczę wam samych wspaniałych przygód .A tak na marginesie macie zimówki(opony) na powrót do kraju
Tadeusz - 2009-10-06, 14:44
Andrzeju.
Z ogromnym zainteresowanie będę śledził Twoją relację. Zawarte w niej szczegółowe dane przydadzą się nam wszystkim. Bardzo o nie prosimy.
Życzymy wspaniałego, udanego pobytu.
and123 - 2009-10-06, 19:27
Napisz jak sobie radzi ten kolega z przyczepą ?
Planujecie odwiedzić Białe Góry ?
Pozdrowienia
Andrzej1 - 2009-10-06, 19:47
| and123 napisał/a: | Napisz jak sobie radzi ten kolega z przyczepą ?
Pozdrowienia |
Ten z przyczepą to jakiś niemota, ostatnio mu się przyczepa zakopała i nie mógł z plaży wyjechać
Oczywiście, planujemy pospacerować po najwyższych górach na Krecie.
Jeśli masz jakieś pytania to wal śmiało.
Andrzej1 - 2009-10-06, 20:37
Prom z Githio na Kretę kosztuje 360 euro za 2 osoby+kamper w obie strony. Pro ten płynie jeden raz w tygodniu w niedzielę.
Wkrótce będą dostępne wszystkie koordynaty, trasy, opisy miejsc naszego postoju.
kazbar - 2009-10-07, 15:40
| Andrzej1 napisał/a: | Jeden kamper z naszej Grupy , zamierza zostać na południu wyspy, DO WIOSNY |
O rany!? A cóż tam można robić pół roku?
Ani na plaży poleżeć, bo leje i zimno. Ani gdzie połazić ? (no może za wyjątkiem Wąwozu Samaria - ale ileż można w tą i z powrotem?).
Rozmawiałem z pewną Polką prowadzacą w drodze na Lasithi Plateau małą knajpkę. Martwiła się, że w tym roku bardzo "podskoczyła" cena oleju opałowego. Zdębiałem ! Co ma Kreta do oleju opałowego? Tak, tak, ma...wiele domów ma ogrzewanie olejowe a każdy obowiązkowo kominek gdzyż w zimie jest zimno i trzeba domy ogrzewać.
Średnia dobowa temperatura powietrza w miesiącach zimowych wynosi tam 13 st. (w ciągu dnia 16 st). Od października do marca (kwietnia) występują obfite opady deszczu (od 400 mm na nizinach nadmorskich do 1000-2000 mm w górach), które pozwalają na odrodzenie się wysuszonej roślinności. Opady śniegu na nizinach są absolutną rzadkością, ale w wyższych partiach gór zawsze spada sporo śniegu. Gdyby nie ukształtowanie zboczy, można by o narty się nawet pokusić!
Proponuję "przeskoczyć" do Afryki, to trochę większa wyspa. Jest gdzie pojeździć
papciosmurf - 2009-10-07, 16:20
| Kazek Kluska napisał/a: | | (w ciągu dnia 16 st). | Ale na plusie a nie na minusie
ankul - 2009-10-07, 18:17
mam pytanie do Kazka kto mu dał prawo do tego by oceniać co jest dobre a co złe. Jeden lubi deszcz inny upały.Ja bardzo podziwiam ludzi którzy nie boją się żadnych przeciwności i realizują swoje marzenia-pojechać w siną bez planu ,bez sensu -jestem za.Parafrazując Voltera oddam życie za to byś mógl realizować to co lubisz
Andrzej1 - 2009-10-07, 18:37
| Kazek Kluska napisał/a: | | Andrzej1 napisał/a: | Jeden kamper z naszej Grupy , zamierza zostać na południu wyspy, DO WIOSNY |
O rany!? A cóż tam można robić pół roku?
Ani na plaży poleżeć, bo leje i zimno. Ani gdzie połazić ? (no może za wyjątkiem Wąwozu Samaria - ale ileż można w tą i z powrotem?).
Rozmawiałem z pewną Polką prowadzacą w drodze na Lasithi Plateau małą knajpkę. Martwiła się, że w tym roku bardzo "podskoczyła" cena oleju opałowego. Zdębiałem ! Co ma Kreta do oleju opałowego? Tak, tak, ma...wiele domów ma ogrzewanie olejowe a każdy obowiązkowo kominek gdzyż w zimie jest zimno i trzeba domy ogrzewać.
Średnia dobowa temperatura powietrza w miesiącach zimowych wynosi tam 13 st. (w ciągu dnia 16 st). Od października do marca (kwietnia) występują obfite opady deszczu (od 400 mm na nizinach nadmorskich do 1000-2000 mm w górach)
Proponuję "przeskoczyć" do Afryki, to trochę większa wyspa. Jest gdzie pojeździć |
Oh jej, jeśli tak kolega pisze, to pewnie musimy szybko wracać i nad naszym morzem resztę urlopu spędzimy .
kazbar - 2009-10-07, 19:36
| ankul napisał/a: | | mam pytanie do Kazka kto mu dał prawo do tego by oceniać co jest dobre a co złe. Jeden lubi deszcz inny upały.Ja bardzo podziwiam ludzi którzy nie boją się żadnych przeciwności i realizują swoje marzenia-pojechać w siną bez planu ,bez sensu -jestem za.Parafrazując Voltera oddam życie za to byś mógl realizować to co lubisz |
Przecież ja nie pisałem o tym czy to żle czy dobrze. Niczego ani też nikogo nie oceniałem.
Pogawędzić jedynie chciałem przekazując tym samym zasłyszane na miejscu informacje od tubylców.
Sądziłem, że mogą być kolegom przydatne. Widocznie się pomyliłem.
A co można robić zimą na Krecie? No właśnie tego jestem bardzo ciekawy. Sądziłem, że poznam odpowiedź, która być może przyda się nie tylko mnie ale też innym forumowiczom w planowaniu podobnego pobytu w przyszłości.
Kreta częściej kojarzy się nam ze słońcem a rzadziej z deszczem czy śniegiem.
Pozdrawiam serdecznie i życzę udanego pobytu.
Zmarzluch Kazek
KOCZORKA - 2009-10-07, 19:51
| Kazek Kluska napisał/a: | Przecież ja nie pisałem o tym czy to żle czy dobrze. Niczego ani też nikogo nie oceniałem.
Pogawędzić jedynie chciałem przekazjując tym samym zasłyszane na miejscu informacje.
Sądziłem, że mogą być kolegom przydatne. |
Kazek dobrze prawi.
Czekamy na wszystkie informacje z Krety i życzymy szalonych wypraw.
Jarosław69 - 2009-10-07, 20:32
ankul - nowy.
Zmień kolego lekko tonację wypowiedzi.
Cała Polska czeka i klaszcze.
Pozdrawiamy naszych kolonizatorów.
Andrzej1 - 2009-10-07, 21:21
Jak na razie, pogodę mamy bardzo dobrą ciepło, woda w morzu również.
Po tygodniowym pobycie w Stavros, znajdujemy się obecnie na plaży w Georgioupoli. Jutro mamy w planie jechać w góry, dosyć leżenia na plaży i pławienia się w ciepłym morzu. Po kilku dniowym pobycie w Górach Białych pojedziemy na południe Krety do Chora Sfakion i znów na plażę. Tu w Georgioupol mamy dostęp do internetu, ale w górach prawdopodobnie go nie będzie, a więc przerwa w nadawaniu z mojej strony.
Jeśli ktoś jest zainteresowany przezimowaniem na Krecie to serdecznie zapraszamy, wolne miejsca jeszcze są. Koszty nie są wysokie pijemy tylko co drugi dzień.
Kilka fotek z Georgioupol.
and123 - 2009-10-07, 21:34
| Andrzej1 napisał/a: | | and123 napisał/a: | Napisz jak sobie radzi ten kolega z przyczepą ?
Pozdrowienia |
Ten z przyczepą to jakiś niemota, ostatnio mu się przyczepa zakopała i nie mógł z plaży wyjechać
Oczywiście, planujemy pospacerować po najwyższych górach na Krecie.
Jeśli masz jakieś pytania to wal śmiało. |
Dlaczego Kolega z przyczepą to niemota ?
I jak się może przyczepa zakopać ? Samojezdna ?
Zaraz odszukam zdjęcie zakopanego w piasku kampera i kolegi z łopatką przy nim.
Każdemu się może przytrafić. I od razu NIEMOTA ????
Pozdrawiam
SlawekEwa - 2009-10-07, 21:36
| Jarosław69 napisał/a: | | ankul - nowy. |
ankul Dołączył: 17 Paź 2007
Jarosław69
Kto jest nowszy
koko - 2009-10-07, 22:06
My dopiero wróciliśmy z objazdówki Słowacja Węgry Rumunia Bułgaria Grecja Prom
Włochy Austria Czechy w cztery kampery zajeło to nam cztery tygodnie ale Wam zazdroszczę piszcie bo na przyszły rok ja sie wybieram na dłużej
Pozdrowienia Konrad
KOCZORKA - 2009-10-07, 22:53
| Slawek Dehler napisał/a: | | ankul Dołączył: 17 Paź 2007 |
Początkujący forumowicz. | Slawek Dehler napisał/a: | Jarosław69
Trochę już popisał. | and123 napisał/a: | | Dlaczego Kolega z przyczepą to niemota ? |
Pewnie dlatego, że to był żart. | koko napisał/a: | My dopiero wróciliśmy z objazdówki Słowacja Węgry Rumunia Bułgaria Grecja Prom
Włochy Austria Czechy w cztery kampery zajeło to nam cztery tygodnie |
Koko, na Twoją relacyjkę i foteczki też czekamy. | Andrzej1 napisał/a: | | Jeśli ktoś jest zainteresowany przezimowaniem na Krecie to serdecznie zapraszamy |
Gdybym mogła, to już byśmy z załogą do Was jechali.
Ale szkoła i inne przyziemne sprawy niestety nas w domciu trzymają.
Piszcie, piszcie, chociaż poczytam i nacieszę oczęta pięknymi widokami.
Jarosław69 - 2009-10-07, 23:10
Jeśli w opisie jest słowo początkujący to można domniemać,że raczej nowy.Nie mam zwyczaju marać po aktach i danych kto,co i jak.
Nie zmieniam zdania,że ton wypowiedzi był lekko niewłaściwy.
I tyle w tym temacie.
LANDEK - 2009-10-11, 20:58
| ankul napisał/a: | | mam pytanie do Kazka kto mu dał prawo do tego by oceniać co jest dobre a co złe. Jeden lubi deszcz inny upały.Ja bardzo podziwiam ludzi którzy nie boją się żadnych przeciwności i realizują swoje marzenia-pojechać w siną bez planu ,bez sensu -jestem za.Parafrazując Voltera oddam życie za to byś mógl realizować to co lubisz |
SPOKOJNIE!!!
Przecież Kazek nie ocenia tylko wyraża swoją opinię a to zupełnie inne rzeczy
Andrzej1 - 2009-10-14, 07:57
Witam wszystkich zainteresowanych naszą krótką wyprawą !
Po kilku dniach pobytu w Górach białych znów jesteśmy nad morzem. Teraz jednak na południu wyspy w uroczej miejscowości Chora Sfakion. Pogoda nadal bez zmian ciepło, ciepło.
Ponawiam APEL o zgłaszanie się chętnych do przezimowania na Krecie !!!! Mamy jeszcze wolne miejsca ! Pogoda gwarantowana !
Świstak - 2009-10-14, 09:18
Człowieku. Zmiłuj się..... W kraju wszędzie około zera, wieje, leje, sypie, zimno, ślisko....
JA CHCĘ DO CIEPEŁKA!!!!!!!
pirat666 - 2009-10-14, 09:22
| Świstak napisał/a: | | JA CHCĘ DO CIEPEŁKA |
Nie masz sauny ?
Świstak - 2009-10-14, 09:23
Mam, jak odpalę silnik w Milce i położę się pod rurą wydechową.
roboxy - 2009-10-14, 14:30
wiecej tych pieknych kolorowych zdjec poprosze , u nas juz brudno bialo sie zrobilo ...
Andrzej1 - 2009-10-14, 17:34
Ludzie nie przesadzajcie u nas też temperatura spadła. Dzisiaj wieczorem jest tyko +18 stopni :=)))
and123 - 2009-10-14, 17:43
My przyczepkowicze prosimy o zdjęcia przyczepki na Krecie. Nie tylko kampery i kampery. Kamperów Ci na tej wyspie zapewne multum ........ ale cycepka ?
Pozdrawiam, piszcie codziennie !!!
wiesia zdzisław - 2009-10-14, 20:22
Miło poznać prawdziwych podróżników, ludzi którzy potrafią dogonić swoje marzenia. Z zaciekawieniem śledzimy waszą wyprawę, liczymy na więcej informacji gdyż planujemy podobny wyjazd w przyszłym roku.
Andrzej1 - 2009-10-15, 14:58
| and123 napisał/a: | My przyczepkowicze prosimy o zdjęcia przyczepki na Krecie. Nie tylko kampery i kampery. Kamperów Ci na tej wyspie zapewne multum ........ ale cycepka ?
Pozdrawiam, piszcie codziennie !!! |
Bardzo trudno jest zrobić zdjęcie przyczepki, kamper to całkiem inna bajka
Andrzej1 - 2009-10-16, 06:41
Do kolgi and123 na zdjęciu poniżej jest zdjęcie portu, a w nim przyczepa. Zdjęcie o które prosił.
Jeśli ktoś z kolegów ma jeszcze jakieś prośby pytania, zapraszam....
Świstak - 2009-10-16, 07:46
Nie mogę patrzeć... Jak pięknie. Idę dosypać do pieca. Może gdy w domu będzie cieplej jakoś humor mi się poprawi...
Mam do Was prośbę. Czy moglibyście sprawdzić ile kosztuję prom dla auta 12m i 12ton wagi ma bliźniakach? I przy okazji cenę promu Europa - Afryka? Konkretnie Egipt. Z góry dziękuję.
Andrzej1 - 2009-10-25, 12:18
Męczymy się tu nadal
Jarosław69 - 2009-10-25, 12:49
Witam.
My też się tu męczymy...............
Praszka pozdrawia Częstochowę
OMEGA - 2009-10-25, 20:11
Andrzej widzę że się tam bardzo przemęczacie , jedno zdjęcie na tydzien
i to w dodatku bez opisu. Proszę weż się do roboty dosyć leniuchowania ,
czekamy na relację i zdjęcia.
A to dla tej lepszej połowy by cię przypilnowała
Andrzej1 - 2009-10-26, 10:56
| OMEGA napisał/a: | Andrzej widzę że się tam bardzo przemęczacie , jedno zdjęcie na tydzien
i to w dodatku bez opisu. Proszę weż się do roboty dosyć leniuchowania ,
czekamy na relację i zdjęcia.
A to dla tej lepszej połowy by cię przypilnowała |
Dziękuję bardzo, za dobre słowo i kwiaty. Serdeczne pozdrowienia dla małżonki
Rzeczywiście trochę się opuściłem w robocie, ale obiecuję poprawę
Jesteśmy na wschodzie wyspy, w uroczym miasteczku Elounda. Po nocnej burzy dzisiaj znów pogoda świetna. Czas tu szybko leci i już co raz częściej myślimy o powrocie. Wakacje super, o tej porze roku w Grecji ciepło, nie ma upałów i mało turystów. Pozostała nam już niewielka część wyspy do zwiedzenia.
Świstak - 2009-10-26, 12:59
Aleś się napisał. My tu czekamy na szczegółowe opisy!!!!!!
A jak miejscowi reagują na skuterek z polskimi rejestracjami pod sklepem spożywczym? Powiedz jeszcze jak wygląda sprawa AC na skuterek, bo w moim są jakieś dziwne klauzule w przypadku kradzież poza granicami kraju....
Joluś - 2009-10-26, 13:33
No ....ale się naoglądałam. Mam do wyboru oglądnąć pierwsze zdjęcie i znowu pierwsze.
Tytuł może być krótki- (Krótki urlop na Krecie),a powieści dddłlluuuugggiiieee ze zdjęciami.
U nas ,szaro dawać mi tu trochę słońca i kwiatow i morza .Dam Wam za to
eeik - 2009-10-26, 17:12
No i cóż, u nas zimno i deszcz
A tam jest wino, oliwki ,feta , słońce , morze , metaxa i ile jeszcze mogłabym wymieniać
Jakże Wam zazdraszczamy
Tadeusz - 2009-10-26, 17:15
| eeik napisał/a: | | A tam jest wino, oliwki ,feta , słońce , morze , metaxa i | tylko nas tam brakuje!!!
Pawcio - 2009-10-26, 17:21
| Tadeusz napisał/a: | eeik napisał/a:
A tam jest wino, oliwki ,feta , słońce , morze , metaxa i
tylko nas tam brakuje!!! |
W takim razie trzeba wybrać się na tego Kreta ...
Świstak - 2009-10-26, 21:00
| Pawcio napisał/a: | | wybrać się na tego Kreta ... | Chyba DO tego Kreta....
eeik - 2009-10-26, 21:02
| Tadeusz napisał/a: | | eeik napisał/a: | | A tam jest wino, oliwki ,feta , słońce , morze , metaxa i | tylko nas tam brakuje!!! |
Otóż to Tadziu, nie do pomyślenia .
Pawcio - 2009-10-26, 21:02
| Świstak napisał/a: | | Chyba DO tego Kreta.... |
Chyba napisali, że są NA Krecie...
Co tam. Ważne, że ten Kret jest w Grecji ...
eeik - 2009-10-26, 21:22
Tadziu szczególnie dla Ciebie ( dla pozostałych smakoszy metaxy )
I od razu przepraszam autora wątku za zaśmiecanie
ale metaxa = Grecja itd.... co powyżej
Tadeusz - 2009-10-26, 21:27
| eeik napisał/a: | | metaxa = Grecja itd.... co powyżej |
Ewuniu, autor wątku na pewno nie pogniewa się. Twoje zdjęcia metaxy pięknie ubarwiają ten wątek i dodają mu klimatu.
Na najbliższym naszym spotkaniu o metaxie nie zapomnę.
prezesuu - 2009-10-26, 22:04
| Cytat: | | I od razu przepraszam autora wątku za zaśmiecanie |
To zdanie to powinno się znaleźć w wątku TEMATNIENATEMAT
eeik - 2009-10-26, 22:13
| prezesuu napisał/a: | | Cytat: | | I od razu przepraszam autora wątku za zaśmiecanie |
To zdanie to powinno się znaleźć w wątku TEMATNIENATEMAT |
Ależ Jacusiu post jest dokładnie na temat - butelka ma "kretyńskie" wzorki na dole ))
A temat to Kreta, mi chodzi o zaśmiecanie )))
prezesuu - 2009-10-26, 22:26
| eeik napisał/a: |
Ależ Jacusiu post jest dokładnie na temat - butelka ma "kretyńskie" wzorki na dole ))
A temat to Kreta, mi chodzi o zaśmiecanie ))) |
Oj, cicho - wiem, ale ja Ciebie też o Mireczku nie wspomnę.
Świstak - 2009-10-26, 22:30
| prezesuu napisał/a: | o Mireczku nie wspomnę. | To już nie jest na temat. Chyba że w geografii orientacje się odwróciły.....
prezesuu - 2009-10-26, 22:40
| Cytat: | | To już nie jest na temat. Chyba że w geografii orientacje się odwróciły..... |
To tylko krete=yńskie urlopowe nastroje
Żeby życie miało smaczek, ...........
Świstak - 2009-10-26, 22:42
Nie wiem czy chcę na Kretę..... Do kreta???
Andrzej1 - 2009-11-03, 11:20
Nie zazdrościmy Wam już śniegu. Dzisiaj szczyty gór DIKTI na Kecie przyprószone są już białym puchem !!! Ale nad morzem dziś ładna pogoda, ciepło i słonecznie.
Andrzej1 - 2009-11-04, 11:06
Dzisiaj piękna pogoda na wyspie, woda w morzu ciepluśka. Temperatura około 27 stopni powietrza a wody ? nie mierzyłem
eeik - 2009-11-04, 19:20
Jak cudnie, u nas śnieżek ( który tez lubię, ale ciepełko bardziej)
Wąwóz Samaria zamknięty już chyba ????
Pawcio - 2009-11-04, 19:22
Fotka niczego sobie ...
Piękne fale...
Andrzej1 - 2009-11-11, 09:29
Witamy, witamy !!!
My tu jeszcze się męczymy na Krecie oczywiście. Choć Team już dawno się rozleciał i podróżujemy sami, nie które załogi już w domu, a miało być tak ładnie. Do wiosny, do wiosny, krzyczeli
Cała albo prawie cała wyspa zwiedzona, jest śliczna jak i pogoda tutaj. Nie tylko na plaży są ładne dziewczyny. Te śliczne panie na poniższym zdjęciu, spotkane wysoko w górach.
Pawcio - 2009-11-11, 20:22
| Andrzej1 napisał/a: | | C Nie tylko na plaży są ładne dziewczyny. Te śliczne panie na poniższym zdjęciu, spotkane wysoko w górach. |
Te Panie są rzeczywiście przecudne... Jednak chyba te z plaży wyglądają ciekawiej...
krzysioz - 2009-11-12, 08:17
Ja jako milosnik lokalnych trunkow bardziej od metaxy ( dostepna wszedzie) polecam miejscowe rakki ( tsikudija) - (nie wiem jak to sie pisze). Np we wpomnianym na wstepie Kissamos najlepszy gatunek mozna dostac w sklepie..... obuwniczym. (polecana przez miejscowego hotelarza w odroznieniu od gatunkow dostepnych w sklepach spozywczych i marketach) No to na zdrowko.
Andrzej 73 - 2009-11-17, 22:41
Witam ,
Andrzeju1
Jak miło zobaczyć sąsiada z ulicy na forum CT.
Życzę samych słonecznych dni , cudownego wypoczynku oraz szczęśliwego powrotu do Częstochowy.
Pozdrawiam Andrzej D
Pozdrowienia dla Żony
Andrzej1 - 2010-04-06, 22:50
Jeszcze kilka fotek z naszego pobytu na przepięknej Krecie. W tym roku nasze plany to Grecja i Turcja, w okresie od końca sierpnia na okres minimum dwóch miesięcy. Jeśli ktoś ma podobne plany to zapraszamy
artanek - 2010-04-24, 13:07
Gratuluje ładnych ujęc na fotkach - miło było popatrzec .
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2013-05-30, 21:17
Przeczytalam pomalu,ale napisz jeżeli pamiętasz do którego listopada byliście na Krecie,czy były kampery które chciały przezimowac Może już wrociles do kraju ,daj znac ja oddzwonię Barbara Muzyk
samotny wilk - 2014-09-03, 17:23
Andrzej1, Witam. Byłeś już dawno temu na Krecie. Pisałeś, że teraz gonią za stanie na dziko. A jak, jest teraz w 2014 r. ? Może wiesz, jaki jest stan rzeczy w tej kwestii ? Przymierzam się do zimowania na Krecie z "muzykami" ?
Pozdro
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2014-09-03, 21:33
| Andrzej5707 napisał/a: | | Pisałeś, że teraz gonią za stanie na dziko | dawno czytałam,dzis sobie powtarzam,ale nie doczytałam się ze gonili za stanie na dziko.Andrzej jeżeli jesteś w Polsce,mam mapy schowane,czy Kali limenes jest poniżej Matali,przed Lendas.Tam sa plaze z szarymi piaskami.Ale zawitamy tam,jeszcze tyler miejsc mamy do zobaczenia,a niektóre do powtorki pozdrawiam barbara Muzyk
samotny wilk - 2014-09-03, 22:08
Zbigniew Muzyk, Kali Limenus to prawie najbardziej na południe wysunięta piękna przystań. Leży ona na wysokości środka wyspy, ale na jej południu tzn. od strony Afryki.
Matala znajduje się powyżej i na zachód od Kali Limenus.
Lentas, także znajduje się na samym południu Krety. Odległość do niej to ok. 18 km na wschód od Kali Limenus.
Do Matali z Kali Limenus jest 21 km.
|
|