Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nadwozia kempingowe i zabudowy - Zmana kuchenki spirytusowej na gazową w t4 westfalia.

Piotrowski Zbys - 2007-05-11, 23:31
Temat postu: Zmana kuchenki spirytusowej na gazową w t4 westfalia.
Kupiłem Westfalie z kuchnią na spirytus. Jest wg mnie bardzo niewygodna.Planuję ją przerobić na
gazową.Czy ktoś miał te same problemy?Jak praktycznieobsługiwać kuchnie spirytusową? Pozdrawiam.Zbys.

martes - 2007-05-11, 23:51

miałem kiedyś takową na jachcie nie było z nią problemów tyle że taka trochę archaiczna i zmieniłem ją na dwupalnikową gazową . ale jak kto lubi, zapach spirytusu nawet palonego jest zawsze fajniejszy od gazowych spalin :lol:
Piotrowski Zbys - 2007-05-12, 00:38
Temat postu: Zmana kuchenki spirytusowej na gazową w t4 westfalia.
Na ile wystarcza 1/2 denaturatu/oczywiście do gotowania/
Czy nadmiar można wykorzystać przy następnym gotowania?
Pozdrawiam;Zbys

martes - 2007-05-12, 01:00

musisz zrobić próbę bo ja już nie pamiętam,ale mało tego kupowałem, niestety resztki paliwa odparowywały .... ale ten niemiec od którego brałem lódz to tylko na tym gotował dodam że mieszkał na niej cały rok. on nawet grill miał spirytusowy bardzo zmyślne urządzonko... :-D
Piotrowski Zbys - 2007-05-12, 16:07

Dziękuję za pomoc.Wybieram sie za tydzień w 10 dniową trasę nad polski Bałtyk właśnie w celu przetestowania całego auta.Na wszelki wypadek zabieram ze sobą kuchenkę gazową.Mi się terz wydaje,że jeżeli przez te lata ktoś z tego korzystał,to chyba się sprawdziła?Po powrocie napiszę coś na ten temat.
Pozdrawiam Zbys.

Mirekmat - 2007-05-12, 20:13

co nie przeszkadza p.Zbyszku przejść na jedno żródło energii zawsze mniej butelek.
Piotrowski Zbys - 2007-05-12, 22:43

Też racja.
Pozdrawiam Zbys.

SlawekEwa - 2007-05-12, 22:56

Ja w swoim T-4 zamieniłem denaturat na gaz zaraz po kupieniu auta i jestem z tej zamiany b. zadowolony :bigok