| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Po Polsce - Mazury z lotu motolotnia .
Ami - 2009-10-18, 19:55 Temat postu: Mazury z lotu motolotnia . 0000
Pawcio - 2009-10-18, 20:52
Podziwiam szanownego kolegę za to latanie.
Ja na motolotni bym chyba ze strachu zszedł.
KOCZORKA - 2009-10-18, 22:31
| Pawcio napisał/a: | Ja na motolotni bym chyba ze strachu zszedł. |
Pawciu ja też.
| jan amico napisał/a: | | Tak wyglądają nasze Mazury widziane z góry |
Dziękujemy Ci jan amico, że pokazałeś nam Mazury z lotu ptaka.
Są piękne, z malowniczymi jeziorkami i wstążeczkami rzeczek.
Pozdrówka.
gino - 2009-10-19, 06:22
kochani...widzicie
na trzecim od dolu zdjeciu...pierwszy od dolu bialy zagielek..to nasze TADZIE KOCHANE!!
ja nawet widze..jak Halszka nam macha...
Pawcio - 2009-10-19, 07:45
| gino napisał/a: | | na trzecim od dolu zdjeciu...pierwszy od dolu bialy zagielek..to nasze TADZIE KOCHANE!! |
No faktycznie... ten niebieski punkcik to przecież flaga WaterCamperTeam!
Tadeusz - 2009-10-19, 09:36
| gino napisał/a: | | na trzecim od dolu zdjeciu...pierwszy od dolu |
Kochani, przyznam się, że rozpoznaję te duże jeziora. Z małymi troszkę gorzej, bo ich ilość w całym pasie pojezierza od Brodnickiego, przez Iławskie, Warmię Mazury i poj.Augustowskie jest ogromna.
Duże rozpoznaję, bo znam je z żagli, ale także z takich zdjęć jak powyższe. Wielu motolotniarzy wykonywało już tak piękne zdjęcia mazurskiej krainy. Nawet na łamach miesięcznika ŻAGLE był konkurs rozpoznawania jezior fotografowanych z motolotni.
To zdjęcie trzecie od dołu to Bełdany. Uroda tego jeziora zachwyca nawet mało wrażliwych. Żegluję po nim bardzo często, bo muszę je całe przepłynąć aby wydostać się z jeziora Nidzkiego dalej na północ.
Dziękuję naszemu Koledze, jan amico, za to piękno z lotu ptaka.
gino - 2009-10-19, 10:56
| Tadeusz napisał/a: | | gino napisał/a: | | na trzecim od dolu zdjeciu...pierwszy od dolu |
To zdjęcie trzecie od dołu to Bełdany. Żegluję po nim bardzo często |
a nie mowilem...
Ami - 2009-10-19, 11:43
0000000
wiesia zdzisław - 2009-10-19, 11:49
Piękne fotki.
Ami - 2009-10-19, 12:43
00000
Tadeusz - 2009-10-19, 14:01
Skoro rozpoznajemy akweny z tych zdjatek, to powiem co rozpoznaję:
Na pierwszym zdjątku, na pierwszym planie jest jezioro Warnołty z wyspą, na której drzewostan jest systematycznie niszczony przez guano kormoranów, dalej zatoka Szyba i jezioro Śniardwy z widocznymi wyspami: Pajęczą i Czarcią.
Na trzecim i piątym zdjęciu jest jezioro Gardyńskie przez które przepływa nasza ulubiona rzeka Krutynia.
Na siódmym widzimy jezioro Bełdany i wyspę Mysią. Na dziewiątym na pierwszym planie Zatoka Łuknańska na Śniardwach, po lewej Śniardwy, a za półwyspem jezioro Mikołajskie.
Na dziesiątym znów jesteśmy nad Warnołtami i zdjęcie pokazuje zbliżenie na wyspę ze zniszczonymi drzewami.
Problem mam ze zdjęciem ósmym. Przyglądam mu się i tak i siak i myślę, że przeleciałeś nad Śniardwami na wschód i sfotografowałeś jezioro Orzysz. Bo nie jest to żadne jezioro na szlaku WJM.
Zgadłem?
Ami - 2009-10-19, 18:23
00000
janusz - 2009-10-19, 19:55
| jan amico napisał/a: | | 8 , z ktorym miales problem to J.Mokre |
Nie wiem z której strony nadlatywałeś. Czy jeszcze jest na Mokrym gdzieś w okolicach tych wysp, molo. Jadąc wzdłuż jeziora od wsi Zgon i mając wtedy jezioro po lewej ręce, tak gdzieś w połowie jeziora.
|
|