| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Bezpieczeństwo - Bezpieczny nocleg w mieście
Oskar - 2009-10-28, 21:05 Temat postu: Bezpieczny nocleg w mieście Achoj!
Moi drodzy często zastanawiamy się nad miejscem gdzie bezpiecznie możemy przenocować.
Tak sobie pomyślałem że nasze kamperowanie to nie tylko letnie wyjazdy na zloty i bezpieczne kempingi lub Camperparki.
Często odwiedzamy nasze wspaniałe polskie miasta.
Może podzielmy się miejscami w których możemy bezpiecznie i za darmo zakotwiczyć naszymi Kamperami.
Chodzi mi o osiedla, parkingi oraz inne miejsca postojowe gdzie w spokoju możemy zostawić nasze pojazdy i zwiedzać pobliski teren a po powrocie spędzić bezpieczną noc.
Dla przykładu mogę podać takie miejsce w Częstochowie ( ul. Dunikowskiego blisko Jasnej Góry i centrum miasta.Mała spokojna uliczka dł 400m w sam raz na spokojny wypoczynek )
Ciekaw jestem czy w innych ośrodkach miejskich są takie bezpieczne enklawy?
Pozdrawiam Oskar
Tadeusz - 2009-10-28, 21:45
Znam takie miejsca. Jest ich w naszym kraju sporo. Nie potraktuj tego jako żartu, ale najbezpieczniejsze miejsca są w ogródkach, lub na podjazdach do garażu u naszych kolegów i przyjaciół z CT.
Edmund - 2009-10-28, 22:31
Moim zdaniem najbezpieczniej jest na wsi. Jako stary wieśniak coś na ten temat wiem. Miejsc postoju jest multum- sklepy, kościoły, remizy, świetlice... Wszedzie jest jakiś podjazd.
Najlepiej zagadać z gospodarzem, kupić jajko od kury, mleko od krowy, kartofla czy byle co. Poopowiadać trochę o świecie, pokazać fotki, to i za płot wpuszczą.
Mleko "od krowy" postawić w ciepłym na dwa dni. Nie zapsuje się, spokojna głowa. Smacznego!
Tadeusz - 2009-10-28, 22:53
| emek napisał/a: | Moim zdaniem najbezpieczniej jest na wsi. Jako stary wieśniak coś na ten temat wiem. Miejsc postoju jest multum- sklepy, kościoły, remizy, świetlice... Wszedzie jest jakiś podjazd.
Najlepiej zagadać z gospodarzem, kupić jajko od kury, mleko od krowy, kartofla czy byle co. Poopowiadać trochę o świecie, pokazać fotki, to i za płot wpuszczą.
Mleko "od krowy" postawić w ciepłym na dwa dni. Nie zapsuje się, spokojna głowa. Smacznego! |
Emek! Z ust mi to wyjąłeś!
Wieś jest bardzo bezpieczna. Powiem więcej - polska wieś jest bardzo przyjazna.
Jeśli chodzi o mleko prosto od krowy to po zsiadnięciu można je nożem krajać. O jejku, jak to smakuje z młodymi ziemniaczkami albo z kaszą gryczaną.
Kocham wieś i ludzi z polskiej wsi.
prezesuu - 2009-10-28, 23:12
| Tadeusz napisał/a: | najbezpieczniejsze miejsca są w ogródkach, lub na podjazdach do garażu u naszych kolegów i przyjaciół z CT. |
Tylko czasem trudno odjechać.
Tadeusz - 2009-10-28, 23:22
| prezesuu napisał/a: | | Tylko czasem trudno odjechać. |
Zawsze trudno odjechać!
Świstak - 2009-10-29, 09:11
Rejonami gdzie jest najwięcej patroli policyjnych są okolice dworców PKP rzadziej dworców PKS. Jest tam też niestety sporo innych osób ale są duże szanse że parkujac na parkingu przy dworcu znajdziemy się w polu widzenia jakiejś kamerki i ktoś będzie miał na nas oko.
Zasadniczo najbardziej podoba mi się pomysł z mleczkiem i jajeczkiem. Już zapomniałem jak smakuje prawdziwe mleko. Prawdziwe jajko czasem się zdarzy, ale mleka i masła od babci już nie pamiętam. Bardzo mnie wzruszyła wypowiedź emek'a, aż poczułem woń wiejskiego poranka. Jeśli się zmieszczę - zaparkuję kiedyś u starszych gospodarzy którzy spragnieni będą opowieści z "wielkiego świata". To może być niesamowite przeżycie.
Przypomniał mi się fragment trzeciej części "Samych swoich" gdy wnuczek Pawlaka wołął do świnek cip ciiiip... Mój syn też nigdy nie był na wsi. Ależ hodujemy sobie następców....
DarekK - 2009-10-29, 10:31
Nie wiem gdzie może być najbezpieczniej, natomiast pewny jestem jakich miejsc unikać - duże parkingi przy CPN, parkingi przy supermarketach, okolice dworców (niezależnie PKP czy PKS), wszędzie tam gdzie jest dużo samochodów i dużo "przyjezdnych". Uwaga na giełdy, rynki i.t.p. W szczerym polu czy w lesie raczej niewielkie szanse aby ktokolwiek (może poza krowami) zakłócił nam sen
pirat666 - 2009-10-29, 10:42
| Adi napisał/a: | | Takim miejscem poza CT-mowacmi jest przeważnie Kościół - tam zawsze jest parking. |
Zgadzam się w 100% zawsze można skorzystać he he - rano zawsze można liczyć na pobudkę od dzwonnika
DarekK - 2009-10-29, 14:00
| Adi napisał/a: | DarekK napisał/a:
duże parkingi przy CPN, parkingi przy supermarketach
możesz uzasadnić, bo w tej kwestii mma nieco odmienne zdanie. |
Parkingi przy supermarketach - w ciągu dnia tak dużo ludzi się przewija, że potencjalny złodziej jest niewidoczny w tłumie. Miałem próbę włamania właśnie pod supermarketem, dlatego jeśli już muszę zaparkować jadę jak najbliżej wejścia, gdzie zazwyczaj jakiś ochroniarz jest, choć w jego pomoc nie bardzo wierzę. Moje dzieciaki w tym roku kilka razy próbowały zatrzymać się na noc właśnie na parkingu supermarketu (co prawda poza naszym kochanym krajem) i... nocna zmiana ochrony stawiała sprawę jasno - albo płać, albo zjeżdżaj, więc te noce do najspokojniejszych nie należały. Również pod supermarketami kilku znajomych pozbyło się autek - idąc właśnie na zakupy. Jeśli chodzi o CPN-y sorry, ale spokojniej wydawało mi się pod wiejską remizą w czasie zabawy. Pomijając hałas -co jakiś czas ktoś coś tam zaglądał pod moje autko, jakieś stuki jakieś puki.... miałem wręcz oferty "panienek" że w takim sprzęcie to za pół ceny (nie wiem i nie interesuje mnie ile to cała cena....). Natomiast nigdy nie słyszałem żeby w jakiejkolwiek wsi ktoś był "napastowany" przez miejscowych.
Co do zasięgu kamerek - a co to da że będzie dowód że i tak cię obrobili - bo nie sądzisz chyba że one pomogą w ujęciu sprawcy.
kazbar - 2009-10-29, 14:23
Wszędzie jest bezpiecznie. I w miastach i na wsiach. Miejsce nie ma znaczenia.
Pod jednym jednak warunkiem. Dwie, trzy zaprzyjaźnione załogi. Gdy wszyscy śpią- co najmniej jedna osoba czuwa.
Gdy zwiedzamy, jedna zostaje na czatach i pilnuje dobytku.
Luzik
Dembomen - 2009-10-29, 14:37
Hej!
| Adi napisał/a: | | Kazek Kluska napisał/a: | | co najmniej jedna osoba | Kazek super, najlepiej jak ta osoba ma 4 łapy i osre kły :-) |
Mojej połówce wyobraźnia nie pozwala zasnąć, sama budzi mnie co chwilę
Hej!
Oskar - 2009-10-29, 15:55
Achoj!
To może niech każdy z Nas przedstawi konkretne bezpieczne miejsca w swojej okolicy
Myślę że wszyscy na tym skorzystamy
Pozdrawiam oskar
ML - 2009-10-29, 16:14
| Oskar napisał/a: | Achoj!
To może niech każdy z Nas przedstawi konkretne bezpieczne miejsca w swojej okolicy
Myślę że wszyscy na tym skorzystamy
Pozdrawiam oskar |
Świetny pomysł, zwłaszcza w większych miastach takie informacje są bardzo cenne. Można to połączyć z serwisem camperpark.pl, żeby dostawiali odpowiedni znaczek do camperparków przez nas wskazanych.
Pozdrowienia.
KOCZORKA - 2009-10-29, 17:10
| Oskar napisał/a: | | To może niech każdy z Nas przedstawi konkretne bezpieczne miejsca w swojej okolicy |
Co do noclegów, to wydaje mi się, że Polska jest bezpieczna. Miejsca w Krakowie są na stronie CamperPark (podane przez Winniczka i Koczora).
Gorzej ze zwiedzaniem.
Tu nigdy nie będziemy mieć pewności. Pod tym względem małe wioseczki są super, bo złodzieje siedzą po miastach (turyści, tłoczno, nikt nie zwraca uwagi).
W miastach, jeśli idę zwiedzać i ma mnie nie być parę godzin, zostawiamy jednak kamperka na strzeżonych parkingach.
Wiem, że i tutaj go mogą okraść, ale nim nie odjadą.
Bałabym się zostawić kamperka w mieście gdzieś, bez jakiejkolwiek opieki.
Pozdrówka.
marzena - 2009-10-29, 17:41
My generalnie korzystamy z Camper Parku a jezeli dochodzi do zwiedzania to zawsze ale to zawsze na parkingu strzezonym zostawiamy kamperka.
Ale faktycznie trzeba odswiezyc pamiec i pomyslec, gdzie bylismy bezpieczni.
Z cala pewnoscia dla kogos na trasie, kto chce sie zdrzemnac polecam w Nysie wylot na Opole stacje paliw Shell. Stacja ta zostala otwarta w marcu tego roku. Szefostwo jest mile nastawione na kamperowcow. Jesta tam sredniej wielkosci parking z nocna ochrona i monitoringiem, jest rowniez mozliwosc skorzystania z prysznica. Za nocne korzystanie z parkingu i prysznica - bez wzgledu na ilosc osob zaplacilismy w kwietniu br. 10 zl. Zadnych przykrych niespodzianek i wyspalismy sie jak nalezy.
marzena - 2009-10-29, 17:51
Przypomnialo mi sie jeszcze jedno miejsce.
Dla podrozujacych w okolicy Bialowiezy. miejscowosc Grabarka - slynna cerkiew z gora krzyzy. Bedac tam rozmawialam z tamtejszym popem.Wokol cerkwii jest duzy plac parkingowy, nieogrodzony ale oswietlony. Pop wrecz namawial do przenocowania w tym miejscu. I faktycznie glucha wies, cisza i spokoj.
Popieram pomysl, by kazdy z nas rozejrzal sie po swojej okolicy, przemyslal to i owo i polecil jakis mily zakatek - zarowno cos w stylu campingu, jak i parkingu czy tez miejsca pod przyslowiowa chmurka.
Krzysztof M - 2009-12-18, 13:04
Ja staram się znaleźć miejsce blisko posterunku policji, licząc, że pod nosem władzy żaden wandal nie będzie rozrabiał.
Baal - 2009-12-18, 17:03
http://patrz.pl/filmy/okradli-policje
primo:policja nie jest władzą!
duo:policja ma służyć obywatelom!
Cyryl - 2009-12-18, 17:38
ponieważ mam dość pokaźne doświadczenie jako kierowca w transporcie międzynarodowym, mniej więcej orientuje się w miejscach gdzie jest w miarę bezpiecznie.
przede wszystkim stacje benzynowe. za moich czasów stacje te nie miały monitoringu, ale były bezpieczne. dodatkowo zdarzyło mi się już w nocy wymieniać butlę gazową. dzisiaj to jest już zupełnie inaczej.
ogólna rada: tam gdzie nocują duże ciężarówki, tam jest bezpiecznie.
jeżeli pod barem stoją duże ciężarówki znaczy, że tam jest dobrze i tanio.
nocowałem również pod supermarketem, ale przyjechałem późno i byłem sam na parkingu.
icepure - 2010-02-18, 15:22
Slyszeliscie kiedys o podobnym przypadku...? Czy prawda jest wpuszczanie gazu usypiajacego przez otwory wentylacyjne przez zlodzieji w celu kradzieży..?
http://www.youtube.com/wa...MIMj4rz_mI&NR=1
czesc2
http://www.youtube.com/wa...feature=related
baja02 - 2010-02-18, 16:25
Jak zwykle możecie liczyć na bezpieczny pobyt i nocleg na CP w Geotermii Grudziądz.
rysiol - 2010-02-18, 20:52
W mojej okolicy najbezpieczniej jest na moim podwórku.
AUTOJUR - 2010-02-18, 21:08
Moje podwórko tez bezpieczne i oświetlone
WINNICZKI - 2010-02-18, 21:46
icepure, Temat, na forum znany,ogólnie jest obojętne czy ofiarą będzie rodzina w camperze, przyczepie, mercedesie z 2010 roku , czy dostawczak z chodliwym towarem. Napady się zdarzają na całym świecie, giną ludzie, porywane są całe samoloty, statki, są krwawe napady na banki itp,itd. To jest rzeczywistość jaka nas otacza. Podawanie linków do takich filmików jest wg. mnie bardziej rozpowszechnianiem psychozy niż ostrzeganiem przed niebezpieczeństwem. Np.:namiot płonie ok 10 sekund. śpiący w nim ludzie prawie zawsze giną lub zostają kalekami do końca życia. Wystarczy głupi żart jakiegoś kretyna,nie musi być zawodowym przestępcą. Ile jest pól z namiotami,nic sie nie dzieje takiego. To samo z resztą sprzętu kampingowego. Wpadnij do nas na zlot,poznaj atmosferę,to przestaniesz robić z igły widły.Zapraszam w swoim imieniu.Jestem ogromnym wrogiem obrzydzania komukolwiek idei wakacji w camperze czy przyczepie.
KOCZORKA - 2010-02-19, 11:14
| WINNICZKI napisał/a: | Jestem ogromnym wrogiem obrzydzania komukolwiek idei wakacji w camperze czy przyczepie. |
Ja też Winniczku.
Wypadki, kradzieże zdarzają się na całym świecie.
Nie dajmy się "zwariować", bo inaczej to powinniśmy nigdy nie ruszać się z domu.
Ale i w domach nie zawsze bywa bezpiecznie, to gdzie mamy się schronić?
Luzik panowie i panie.
Odrobina rozwagi nie zaszkodzi, ale korzystajmy z życia, bo krótkie, więc przeżyjmy go najpiękniej jak potrafimy.
Oskar - 2010-02-19, 21:11
Achoj!
Moi drodzy będąc autorem tego postu zaproponowałem żeby każdy z nas przedstawił miejsca bezpiecznego noclegu w swojej miejscowości lub okolicach.
Bardzo proszę o konkretne wypowiedzi w tym temacie ,ponieważ chciałbym to usystematyzować i stworzyć listę takich punktów.
Z całą pewnością Wszystkim się to może przydać i myślę że warto to rozważyć .
Fajnie słyszeć ze na podwórkach Kamperowiczów jest zawsze miło i bezpiecznie. Ale nie zawsze możemy nadużywać gościnności . Często chcemy gdzieś kameralnie i bez zobowiązań sami gdzieś zakotwiczyć w danej miejscowosci.
Napiszcie konkretne ulice lub tereny w waszym okręgu a ja z chęcią to sprecyzuję .
P ozdrawiam Oskar
Fux - 2010-02-19, 21:14
Rawicz.
Stacja paliw Pieprzyk. Wylot na Wroclaw oraz wylot na Ostrów Wlkp.
Oskar - 2010-02-19, 21:51
Achoj!
No to mamy już :
od Marzeny: polecam w Nysie wylot na Opole stacje paliw Shell. Stacja ta zostala otwarta w marcu tego roku. Szefostwo jest mile nastawione na kamperowcow. Jesta tam sredniej wielkosci parking z nocna ochrona i monitoringiem, jest rowniez mozliwosc skorzystania z prysznica. Za nocne korzystanie z parkingu i prysznica - bez wzgledu na ilosc osob zaplacilismy w kwietniu br. 10 zl. Zadnych przykrych niespodzianek i wyspalismy sie jak nalezy. Dla podrozujacych w okolicy Bialowiezy. miejscowosc Grabarka - slynna cerkiew z gora krzyzy. Bedac tam rozmawialam z tamtejszym popem.Wokol cerkwii jest duzy plac parkingowy, nieogrodzony ale oswietlony. Pop wrecz namawial do przenocowania w tym miejscu. I faktycznie glucha wies, cisza i spokoj.
Baja02: Jak zwykle możecie liczyć na bezpieczny pobyt i nocleg na CP w Geotermii Grudziądz.
Fux: Rawicz.
Stacja paliw Pieprzyk. Wylot na Wroclaw oraz wylot na Ostrów Wlkp.
U mnie w Częstochowie: w Częstochowie ( ul. Dunikowskiego blisko Jasnej Góry i centrum miasta.Mała spokojna uliczka dł 400m w sam raz na spokojny wypoczynek
Pozdrawiam Oskar
GOSIAARCADARKA - 2010-02-19, 22:06
Oskar, fajny pomysł. Jednak mam nadzieję, że stworzysz listę alfabetyczną miast, miejscowości, aby można było szybciutko odszukać to co nas interesuje.
WINNICZKI - 2010-02-19, 22:09
Oskar, To Forum to ogromna skarbnica wiedzy. Możliwe , że troche trudno szukać , ale wierz mi prawie wszystko już tu było omawiane. Wejdż do tematu Kraków - miejsca na noclegi kamperkiem. Jest tam wspólna praca moja i KOCZORA na temat takich miejsc w Krakowie wraz z namiarami GPS i zdjęciami tych miejsc. Masz podane wszystko na tacy.
Oskar - 2010-02-19, 23:02
| WINNICZKI napisał/a: | | Możliwe , że troche trudno szukać , ale wierz mi prawie wszystko już tu było omawiane. Wejdż do tematu Kraków - miejsca na noclegi kamperkiem. Jest tam wspólna praca moja i KOCZORA na temat takich miejsc w Krakowie wraz z namiarami GPS i zdjęciami tych miejsc. Masz podane wszystko na tacy. |
No cóż skoro tak to chyba niepotrzebnie się wychyliłem aczkolwiek są jeszcze małe miasta miasteczka i wsie które można by było opisać pod względem bezpiecznego kameralnego postoju
WINNICZKI - 2010-02-19, 23:11
Proponuje, żeby zebrać jak najwięcej takich miejsc. Po przez przeglądnięcie całego forum, camperparku, i tym podobnych opracowań potem poprosić admina o utworzenie odpowiedniego działu z tym tematem tak, zeby każdy bez problemu mógł przed wyjazdem sprawdzić gdzie może się na noc zatrzymać. Jak chcesz się tego podjąć to tylko Ci przyklasnę bo uważam to za świetny pomysł. Życzę owocnego przekopywania forum i wyłuskania wszystkich tego typu informacji.
Fux - 2010-02-20, 07:43
Ja sugeruję liste edytowac i doklejać w pierwszym poście...
WINNICZKI - 2010-02-20, 12:07
| Fux napisał/a: | | Ja sugeruję liste edytowac i doklejać w pierwszym poście... | A Ja sugeruje żeby FUX dodał do listy miejsca w swojej okolicy(ze zdjęciami i namiarami G.P.S.)
KOCZOR - 2010-02-20, 13:05
| Oskar napisał/a: | | chyba niepotrzebnie się wychyliłem |
Bardzo dobrze, że się wychyliłeś. Nasze forum to nie tylko miłe pogaduchy, ale też potężna baza wiedzy. Wiedzy już napisanej, która w wielu aspektach jeszcze nie jest usystematyzowana, ale również potencjalnej, należy tylko znaleźć sposób wydobycia jej z "zasobów własnych" kolegów.
Jak pewnie zauważyłeś, mamy rozpoczęte kilka przydatnych wątków, które jednak umierają po kolei i to nie dlatego, że nie są potrzebne, a raczej dlatego, że niezwykle trudno zdobywa się informacje służące ich ciągłemu rozwijaniu.
Miejsc przyjaznych kamperom jest już dość dużo porozrzucanych w różnych wątkach, trzeba by je najpierw powyciągać i poukładać. Ja zrobiłbym to na mapie, bo od razu widać białe plamy, nad którymi należy się skupić, ale pomysł jest Twój i może masz lepszą wizję.
Mam nadzieję, że Tobie uda się skutecznie poprowadzić temat, czego Ci życzę. Ze swojej strony mogę tylko obiecać, że jeśli znajdę miejsce warte polecenia, to podam je na pewno.
Świstak - 2010-02-20, 13:18
Ja już podaję - w czasie podróży A4 100 km na zachód od Wrocławia jest Świstakowe podwórko. Oświwtlone, z prądem i bieżącą wodą gratis. Dodatkowo - może ciut na wyrost - niedaleko jest restauracja Wiatrak (która jest już na mapie dobrego papu) która też udostępnia oświetlony trawiasty plac. W zeszłym roku każdy mógł nieodpłatnie przenocować. W tym roku również będzie nieodpłatnie, ale właściciel restauracji planuje poprawić standardy.
KOCZORKA - 2010-02-20, 13:28
OSKAR, pomysł jest rewelacyjny.
Jednak wydaje mi się, że skupiać się na maleńkich miejscowościach czy wsiach nie ma potrzeby, bo akurat te są bardzo bezpieczne!!
Tak samo ma się ze stacjami benzynowymi, których mamy tyle w Polsce, że wymieniać je wszystkie, to tak jak podawać do miejsc papusiania w drodze - MC Donalda.
Raczej skupmy się na miejscach w miastach i większych miejscowościach, w których chcemy zatrzymać się np. żeby pozwiedzać.
Koczor z Winniczkiem podali fajne i bliskie rynku miejsca i namawiam gorąco innych do zrobienia tego samego. Ułatwi to nam życie.
OSKAR działaj. .
baja02 - 2010-02-20, 14:46
Oskar! Pomysł bardzo fajny i bardzo przydatny.
Twój pomysł, przemyśl sposób realizacji i realizuj. Takie miejsca są potrzebne bez względu czy to Kraków, Warszawa, czy Piciurkowo Dolne. Nie wszystkie CPN'y są przychylne tak jak i nie wszystkie miejsca na wsiach czy miasteczkach. Takich miejsc na Forum już było sporo wymienianych i tylko teraz trzeba je odszukać i umieścić na liście. Być może trzeba je będzie "poukładać" województwami, lub wg. innych kryteriów, ale wydaje mi się kardorazowo powinien byc podany namiar GPS.
Pozdrawiam i życzę wytrwałości.
zbychu - 2010-02-20, 14:55 Temat postu: mapa forumowiczów Trzeba stworzyć mape jak poniżej
http://mucha.net.pl/gmaps/
JaWa - 2010-02-20, 17:00
Oskar zacznij od miejsc podanych na camperpark.pl i dodawaj nowe. Wpadłeś na świetny pomysł.
Świstak - 2010-02-20, 17:10
Pomysł jest przedni i wydaje się być kontynuacją listy sos lub jej uzupełnieniem. Jako członek (choć krytykowany) klubu L4 - nie chce mi się szukać na forum tych miejsc, ale jako członek Klubu Aktywnych gotów jestem podjąć się stworzenia i uaktualniania tej mapy. Może najlepiej będzie rozwinąć już istniejącą mapę i dodawać punkty w innym kolorze...
http://mapy.google.pl/map...af628224d18d132
Wasz pracowity leniwiec - Świstak.
baja02 - 2010-02-20, 18:11
Te mapy są poprostu nieczytelne przy dużej ilości punktów. Gdyby punkty umieszczać na mapach województw - to co innego, można by się czegoś doszukać
Świstak - 2010-02-20, 18:14
Po lewej stronie masz suwak który umożliwia przybliżenie/oddalenie, a po prawej masz prawo wyboru czy interesuje Cię mapa czy też zdjęcie satelitarne wybranego obszaru.
Jedyna wada to fakt że wszystkie te mapy są on-line
W związku z możliwymi kłopotami (prawa autorskie) usuwam obrazki z niniejszych postów. Ja k słusznie podpowiedział mi Janusz - Google może mieć do mnie uzasadnione pretensje o łamanie praw autorskich.
Świstak - 2010-02-20, 18:28
A nawet istnieje możliwość trójwymiarowej reprezentacji miejsca gdzie jest ten punkt. Z ziemi, z satelity, z lotu ptaka...
W związku z możliwymi kłopotami (prawa autorskie) usuwam obrazki z niniejszych postów. Jak słusznie podpowiedział mi Janusz - Google może mieć do mnie uzasadnione pretensje o łamanie praw autorskich.
elaola - 2010-02-21, 09:28
| TIMOT napisał/a: | | W Polsce o trójwymiarze na razie zapomnij |
A może tu:
http://www.norc.pl/street-view/
SlawekEwa - 2010-02-21, 11:26
| KURCZAKI napisał/a: | | i sądzicie , że trzeci wymiar pozwala na prawidłową ocenę bezpieczeństwa miejsca na nocleg jak w temacie ??? |
Widać czy za węgłem złoczyńca się nie czai
Świstak - 2010-02-21, 13:23
| KURCZAKI napisał/a: | i sądzicie , że trzeci wymiar pozwala na prawidłową ocenę bezpieczeństwa miejsca na nocleg jak w temacie ??? | Oczywiście! Ja już teraz nigdy nie zaparkuję pod Pałacem Kultury... Wiem że tam dachówek nie ma, ale jak znam swoje szczęście pewnie jakaś mi na dach zleci, a te jednak ... kurczę.... wysoko kurcze.. Nie???
Świstak - 2010-02-21, 13:26
| TIMOT napisał/a: |
I GRATULUJĘ artykułu w lutowym Polskim Caravaningu |
Serdecznie dziękuję!
Świstak - 2010-02-21, 13:28
Polecam zdjęcie z okładki... Mój autoalarm jest w kolorze czarnym. Ponoć najmodniejszy w tym sezonie...
janusz - 2010-02-21, 20:22
| KURCZAKI napisał/a: | i sądzicie , że trzeci wymiar pozwala na prawidłową ocenę bezpieczeństwa miejsca na nocleg jak w temacie ??? |
Na pewno łatwiej ocenić bezpieczeństwo niż w 2D, 3D dysponujemy większa ilością informacji. Wręcz informacją trójwymiarową.
Pawcio - 2010-02-22, 11:27
| Świstak napisał/a: | Polecam zdjęcie z okładki... Mój autoalarm jest w kolorze czarnym. Ponoć najmodniejszy w tym sezonie...
IMG_0452.JPG |
To nie jest zdjęcie z okładki!
Na okładce autoalarm nie jest głodny!
janusz - 2010-02-22, 11:45
| Pawcio napisał/a: | Na okładce autoalarm nie jest głodny! |
I zdjęcie jest takie bardziej siedzące.
BiG Team - 2010-02-22, 15:39
| janusz napisał/a: | | Pawcio napisał/a: | Na okładce autoalarm nie jest głodny! |
I zdjęcie jest takie bardziej siedzące. |
bo po jedzeniu
Świstak - 2010-02-22, 18:12
Faktycznie
AMIGO - 2010-02-22, 18:35
Głodny, czy najedzony wygląda równie imponująco
WINNICZKI - 2010-02-22, 23:39
A co to ma do bezpiecznego noclegu w mieście.Off-top zagłuszył skutecznie pomysłodawcę i od dobrej chwili nawet sie nie wypowiada w temacie.A może to już inny temat
Oskar - 2010-02-24, 20:11
Achoj!
No cóż widzę że oczekiwany jest totalny profesjonalizm.
Ja cały czas pracuję nad tą listą ,ale moi drodzy nie przedstawię jej w formie trójwymiarowej tudzież w formie idealnego pod względem technicznym katalogu.
Ja po prostu tego zrobić w ten sposób nie potrafię !
Ja tylko chcę zebrać najwięcej wiadomości dotyczących bezpiecznych miejsc w naszym kraju !
Może jak to zgromadzę i wstawię na forum znajdzie się osoba która to zweryfikuje .
Pozdrawiam Oskar
Andrzej 73 - 2010-02-24, 20:48
Działaj , działaj.
WINNICZKI - 2010-02-24, 22:16
Nic się nie przejmuj ,na pewno jak będziesz kończył to ktoś Ci z forum pomoże.
Świstak - 2010-02-25, 01:31
Chociażby największy offtopowiec....
KOCZOR - 2010-02-25, 01:46
| Świstak napisał/a: | | Chociażby największy offtopowiec.... |
No patrz Futrzak, trzy słowa = trzy zdania.
Chociażby - znany już jesteś z chęci czynienia dobra,
największy - chyba nikt nie ma wątpliwości,
offtopowiec -
To się nazywa oszczędna wypowiedź.
Świstak - 2010-02-25, 20:30
AMIGO - 2010-02-25, 23:07
Kolega Oskar się nie boi,
Za Tobą CamperTeam stoi...
|
|