Klub mi³o¶ników turystyki kamperowej - CamperTeam

Po Polsce - Witam Wszystkich i polecam jeziorko Nies³ysz!!!

Hercer - 2009-10-31, 22:16
Temat postu: Witam Wszystkich i polecam jeziorko Nies³ysz!!!
Jeziorko Nies³ysz le¿y niedaleko ¦wiebodzina w dawnym województwie zielonogórskim , aktualnie dolno¶l±skim. Dooko³a s± tzw. pola biwakowe le¶ne ja zaje¿dzam od strony miejscowo¶ci Mostki (droga na ¦wiecko) nastepnie Krzeczkowo i Tyczyno wje¿dza siê w las i po oko³o 700 metrach przepiekne , czyste jezioro w lesie. S± do¶æ dzikie warunki ale my w kamperku mamy wszystko w³±cznie z wc. Op³aty s± tylko w sezonie typu 5z³ kamper i 4 z³ osoba ha ha ha ogromne prawda, w Krzeczkowie jest pole biwakowe z pradem i sklepikiem ale dla mnie zbyt cywilizowane. Jak by³em teraz to cisza a¿ ¶widruje w uszach, nazbiera³em grzybków, na³apa³em rybek (69 uklei), w nocy sowy nadawa³y ¿e ho ho ho a rano mnostwo sladów zwierzyny szukajacej jedzenia-byli¶my tam z m³odym sami!!! Ognisko wieczorkiem - miodzio. Kilka zdjêæ. Pozdrawiam Wszystkich i czekam na jaki¶ zlocik w niedalekiej przysz³¶ci a kamperka przystosowuje do zimy - mieszkam w nim gdy¿ je¿dzê na narty i mam nadziejê ¿e ¶nieg nied³ugo zasypie stoki( nie bijcie mnie, ci co nie lubi± zimy) a mo¿e kto¶ jeszce je¿dzi na narty, Zieleniec bêdzie pierwszy. W zesz³ym sezonie ludziska dziwnie na mnie patrzyli jak parkowa³em pod wyciagami w Czarnej Górze i Szklarskiej Ha Ha ha. Jeszce raz pozdrawiam WSZYSTKICH Kampermaniaków.
Hercer - 2009-10-31, 22:19

Dokszta³cilem siê i nie jest to dolno¶l±skie tylko lubuskie :-)
Tadeusz - 2009-10-31, 22:24

Piêkne to miejsce i zapewne w drodze na zachód chcia³o by siê tam odpocz±æ.
Bardzo proszê o namiary GPS. :bukiet:

Hercer - 2009-10-31, 22:36

http://www.zumi.pl/namapi...003f08f079&sId=

to na zumi jak sprawdze to dopiszê - przypomnia³a mi sie historia sprzed kilkunastu lat - jak napisa³e¶ odpoczynek po drodze - zajecha³ kamperek na niemieckich numerach wysiad³a rodzinka rozebra³a sie do naga wyk±p³a siê i odjecha³a a wszystkim na biwaku wara do ziemi - by³o to ze 25 lat temu taki woziki u nas nie bywa³y ha ha ha
jutro dodam zdjecia z pazdziernika ze dwa.

Rockers - 2009-10-31, 22:38

Jeziorko rzeczywi¶cie przepiêkne, ja tam by³em kiedy¶ niedaleko nad jeziorem g³êbokie i do tej pory wspominam to jeziorko i k±piele w nim. Muszê kiedy¶ siê jeszcze wybraæ w te strony :spoko
Marek - 2009-11-01, 00:28

Prawie siê zgadza ,ale jezioro Nies³ysz i okolice to zawsze woj. Zielonogórskie. W latach 70 ubieg³ego wieku powsta³a tam letnia baza wypoczynkowa by³ego Hufca ZHP Wroc³aw Krzyki ( aktualnie nadal tam harcerze z Wroc³awia uczestnicz± w obozach). Wielokrotnie tam przebywa³em gdy¿ nad tym jeziorem by³a baza o¶rodka ¿eglarskiego "Ranczo"gdzie bywa³em jako instruktor. Podobne miejsce do swobodnego biwakowania jest nad jeziorem S³awa (teren po naszej bazie ¿eglarskiej) Je¿eli kto¶ potrzebuje namiarów to mogê podaæ wspó³rzêdne.
Marek :spoko

Ps £atwo siê wym±drza i poucza innych, ale obecnie to jet teren województwa Lubuskiego.
Marek.

krzysioz - 2009-11-01, 01:51

Jeziorko rzeczywiscie zacne - gdzies juz jest o nim watek pt. "Spotkanie w Niesulicach" , A co do wspomnianych niesulic to doszly mnie wiesci Z drugiej reki , ze osrodek Kormoran w przyszlym roku ma byc niestety niedostepny dla swobodnych elektronow i innych wloczykijow - nastawiaja sie na wczasowiczow. Jest jednak inne miejsce doskonale do kamperowania - podam namiary , kiedy skontaktuje sie z druga reka.
rogacek - 2009-11-01, 18:46

witam trafi³e¶ tam gdzie ja sta³em w lecie 2008. ja tam jadê od strony O³oboku. Nad nies³yszem spêdzi³em niejedne wakacje

zdjêcie z mojego avatara to w³a¶nie to pole namiotowe.

tolo61 - 2009-11-05, 15:49

Witam wszystkich
Kolego Hercer w zeszlym roku jezdzilem na narty do Czech
.Miejscowosc nazywa sie Rokytnyce nad Jezoru http://www.czechy.pl/nart...nad_Jizerou.xml
Jest to miejscowosc polozona w odleglosci ok 25km od wyciagu krzeselkowego w Szklarskiej Porebie.
Ja jezdzilem latami do Szklarskiej Zielenca Krynicy itp
O tym ze majac pod nosem takie tereny narciarskie dowiedzialem sie przypadkiem i mowie ze juz wiecej ,jak nic sie nie zmieni moje narty nie dotkna sniegu na Polskich nartostradach.
Nartostrady dla dzieci, mlodziezy, starszych i zupelnie niekumatych. Rynna snowbordowa itp
Wyciagi Krzeselkowe 4miejscowe orczyki i tasmy.
w godzinach szcztu sobotnio niedzielnego okres oczekiwania w kolejce max 6-10min
Na dole bezplatne parkingi,poza jednym przy samym wyciagu a z parkingow pod glowne wyciagi bezplatne ski busy.
Kampery i przyczepy na parkingach z rejestracjami niemieckimi i holenderskimi.
Z naszymi nie widzialem ale miejsca na postawienie swojego jest duzo.
Do centrum miasteczka 10 min pieszo tylko ruch zamiera po godz 17 jak wyciagi koncza prace.
Sa dwa niezalezne osrodki Studenow i Lysa Hora .
na Studenowie nocne jazdy
jak tam jest nie wiem nie bylem .....po 17 mialem tak wymieszane ze starczylo sil na spakowanie sprzetu i powrot do hotelu
Pierwszym razem mieszkalismy w Czechach warunki standardowe, nastepnie juz w Polsce w hotelu z basenikiem itp w cenie nizszej niz ten Czechach.Hotel przed Szklarska Poreba tak ok 14km ale nie Hotel Las ;-)
Jezeli myslisz o nartach i spokoju dookola sprobuj tam
Mysle ze nie wrocisz zawiedziony
jak syn przyjdzie postaram sie wkleic pare zdjec
Pozdrawiam
;-)

JaWa - 2009-11-05, 16:49

tolo61 napisa³/a:
.Miejscowosc nazywa sie Rokytnyce nad Jezoru

Umieszczasz t± informacjê w temacie "Piêkna nasza Polska ca³a", a mo¿e Czechy ju¿ nasze ? :bigok

rogacek - 2009-11-05, 20:15

mo¿e nies³ysz jest w czechach
tolo61 - 2009-11-06, 00:48

Nie umiecie czytac??? ;-))
przeca pisze ze spalem przed Szklarska........ :spoko

krzysioz - 2009-11-06, 02:16

Nie jest tak zle Szklarska - Nieslysz to tylko ok 215km.
gino - 2009-11-06, 08:23

krzysioz210 napisa³/a:
Nie jest tak zle Szklarska - Nieslysz to tylko ok 215km.

i w Polsce :haha: :haha:

rogacek - 2009-11-06, 08:32

wracaj±c do tematu

kilkana¶cie lat temu 2 razy w roku je¼dzi³em na tradycyjn± wycieczkê rowerami dooko³a nies³ysza. niestety teraz brzegi pogrodzone i siê nie da. Mo¿e w nastêpnym roku jad±c nad morze stanê na 2 dni by odpocz±æ nad nies³yszem

jolcia777 - 2009-11-07, 21:21

Krzysioz210, a sk±d masz tê informacjê o o¶r.Kormoran? My tam byli¶my praktycznie co tydzieñ ostatniego lata. Bêdziemy niepocieszeni!!! Jeziorko cudne, woda superczysta, mo¿e niekoniecznie cisza i spokój, szczególnie w lipcu i sierpniu, ale ju¿ we wrze¶niu prawie pusto, szczególnie w czê¶ciB. Dawaj te namiary na inne miejsce nad Nies³yszem. :spoko
krzysioz - 2009-11-08, 02:03

Dam znac jak wroce do domku i sprawdze zrodlo - po 15 listopada
Cyryl - 2009-11-08, 07:43

poniewa¿ w poprzedniej firmie zajmowa³em siê transportem, co roku z Wroc³awia transportowalem ³odzie i wyposa¿enie obozu fundacji Hobbit z Wroc³awia do Prze³az. oni zajmuj± ten pa³acyk na cyplu.

poza tym je¼dzi tam mój kolega wêdkarz i grzybiarz.

sam by³em wielokrotnie, piekne okolice.

jolcia777 - 2009-11-09, 17:51

Cyryl, wiem o którym pa³acyku mowa, ogl±dali¶my go z brzegu w Kormoranie. Ale tam chyba nie ma kampingu, ¿eby postawiæ kamperka...?
Beatka - 2009-11-11, 21:16

Hercer napisa³/a:
http://www.zumi.pl/namapie.html?&loc=woj.+Lubuskie,+Mostki&Submit=Szukaj&long=15.4149632&lat=52.2339776&type=1&scale=6&svActive=false&cId=f5d19d99eeb1cbb342a700a7b7000823001400003f08f079&sId=

to na zumi jak sprawdze to dopiszê - przypomnia³a mi sie historia sprzed kilkunastu lat - jak napisa³e¶ odpoczynek po drodze - zajecha³ kamperek na niemieckich numerach wysiad³a rodzinka rozebra³a sie do naga wyk±p³a siê i odjecha³a a wszystkim na biwaku wara do ziemi - by³o to ze 25 lat temu taki woziki u nas nie bywa³y ha ha ha
jutro dodam zdjecia z pazdziernika ze dwa.

Hej Harcer!
A czy to miejsce te¿ jest Ci znane? :lol:

Beatka - 2009-11-11, 21:19

A mo¿e ten sympatyczny ludzik te¿? ;)

Pozdrowionka dla Wroc³awia :spoko

Hercer - 2009-12-18, 12:55

Witaj

nie dotar³o do mnie powiadomienie??

ale mi³o ¿e jest nas troche co znaj± te miejsca

te na zdjeciach to obó¿ harcerski - gdzie jak pamietam zakosilismy flagê w nocy (kiedys dawno temu Hi Hi Hi) ale by³ ubaw

A mo¿e ten sympatyczny ludzik te¿? - zdjecie niewyrazne cu¶ tak na oko mam kolege Jasia podobnego ale to nie on :lol:

pozdrawiam Adam :kwiatki:

Hercer - 2010-04-05, 21:39

jeziorko na wiosnê - wspania³e

CISZA jak makiem zasia³ i sarenki podchodzace pod kamperka Miodzio

oczywi¶cie pomost stary nie wytrzyma³ i mia³em smingusa po szyjê w jeziorku - zimna woda bbbrrrrryyyy

KOCZORKA - 2010-04-06, 12:52

Hercer napisa³/a:
piczone - pycha

Widoki i kwiatuszki piêkne. :bigok
Ale z tymi ziemniaczkami przesadzi³e¶.
Ja chcê pieczonego z ognicha ziemniaka. :gwm

Hercer - 2010-06-26, 12:07

Witajcie

pozdrowionka dla wszystkich

ja w ¶rodê ruszam nad nies³ysz - od niego zaczynam wakacje w po³owie lipca Grunwald a potem sie zobaczy , w tym roku w³óczega po naszym piknym kraju "gdzie oczy ponios±" :spoko :spoko

krynia i stan - 2010-06-26, 13:49

Witaj
to tak jak my, te¿ w tym roku po Polsce, ale my dopiero 7 lipca wyruszamy.

Pozdrowienia dla ca³ej Twojej rodzinki :spoko

Hercer - 2010-06-26, 13:56

Dziêki wielkie
bêde jeszcze nad nies³yszem zapraszam do zajazdu :spoko :kwiatki:

krynia i stan - 2010-06-26, 17:12

W pocz±tkowym okresie jeste¶my nieco zwi±zani, poniewa¿ musimy pojechaæ do S³upska po mamê Krysi, do kiedy tam bêdziecie ?

:spoko

Hercer - 2010-06-26, 17:54

od 1 do 11 napewno bêdziemy :spoko
krynia i stan - 2010-06-26, 18:51

OK, zale¿nie jak siê potocz± wydarzenie odezwiemy siê i mo¿e spotkamy nad jeziorkiem, a w ka¿dym razie na pewno spotkamy siê pod Grunwaldem :spoko
Dorota i Robert - 2010-06-26, 23:31

My tez wybieramy sie m. in. nad Nieslysz, ale dopiero po 20 lipca.
Moze ktos z Was jeszcze raz tam wstapi ? :spoko A ten zajazd to gdzie?

pozdrowienia
Dorota

krzysioz - 2010-07-29, 18:29

Na ostatni weekend sierpnia planuje Niesulice i okolice. Moze ktos ze stalych bywalcow tez zaszczyci to miejsce swoja obecnoscia?
Hercer - 2010-07-29, 18:45

Witaj

jak najbardziej
dzi¶ przemy¶limy sprawê i dam znaæ na forum :spoko

jolcia777 - 2010-07-29, 20:47

Witaj Krzy¶! My w tym roku ogólnie rzecz ujmuj±c, ma³o kamperowi jeste¶my. Ja jeszcze nie by³am ani razu w Niesulicach, Leszek tylko raz na jedn± noc. Dopiero we wrze¶niu gdzie¶ ruszymy. Pozdrawiam.
krzysioz - 2010-07-30, 08:51

Witaj Jolcia . Nie ma sie co martwic z Wami w razie czego bede sie widywal na trasach bieowych - oby do zimy. No ale poki co zapraszam nad Nieslysz.
Pozdrowionka

tolo61 - 2010-07-30, 09:36

Witam
A mo¿e w sierpniu jakie¶ ma³e spotkanko nad Nies³yszem????
Pozdrawiam

tolo61 - 2010-07-30, 09:37

:spoko :spoko :spoko
krzysioz - 2010-07-30, 15:49

Tolo z Toba mialbym do pogadania. Dzieki Twojej osobie snuje plany na wrzesniwa wyprawe po zachodniej Ukrainie.

tolo61 - 2010-07-31, 00:54

Zawsze i wszêdzie.... :szeroki_usmiech

krynia i stan - 2010-07-31, 22:33

ja jestem za :bigok
jolcia777 - 2010-08-01, 21:57

krzysioz210 napisa³/a:
oby do zimy

Nieeeee, nie chcê zimy!!! :spoko

WODNIK - 2010-08-01, 23:19

66-213 Niesulice, Polska

B=15°24'08.74'' L=52°12'44.33''

krynia i stan - 2010-08-01, 23:47

To jest jaka¶ sugestia Janek ? :szeroki_usmiech
Cyryl - 2010-08-02, 07:37

poniewa¿ wiele razy bywa³em w Prze³azach, chêtnie obejrza³bym Nies³ysz z drugiej strony od Tyczyna i mo¿e w ten ostatni weekend sierpnia bêdzie odpowiedni.
tolo61 - 2010-08-06, 18:50

Bogu¶....
Postanowione my¶lê...
Nad Nies³yszem my¶lê, bêdzie z dojazdem równo.... :haha:
Miejscowo¶æ obojêtna...mo¿e kto¶ co¶ podpowie... / tak aby i po¶piewaæ i ryby po³owiæ..../
Tylko kiedy???
Mo¿e te¿ i kto¶ inny by przyjecha³.
Taki ma³y kameralny zlocik......
Miejsce i czas do dogadania ...
Mam remont pokoi i trudno siê wyrwaæ, ale có¿ ...to jest jak to siê mówi rzut beretem....
Tak ¿e czekam na propozycjê co do terminu...
Pozdrawiam

krynia i stan - 2010-08-06, 19:16

No widzê ¿e tam parê osób na ostatni tydzieñ sierpnia ma chêæ, wiêc mo¿e razem siê spotkamy.
Tak wiêc ustalamy 28-29.08.210. (ew. inne propozycje ? )
Jakie¶ fajne miejsce nad jeziorkiem mo¿e podpowie Hercer ?
Mo¿e za³o¿ymy listê to bêdzie wiadomo jaki du¿y plac musimy mieæ.
1. krynia i stan

tolo61 - 2010-08-06, 23:17

ok....Wstêpnie mo¿e byæ
1. krynia i stan
2. Tolo61 + 1

krzysioz - 2010-08-07, 09:10

My sie wybieramy w tym terminie. Do tej pory jezdzilismy zawsze do osrodka " Kormoran " w Niesulicach ,ale to glownie z tego wzgledu , ze wczasowalismy tam jeszcze w czasach przedkamperowych. Tym razem chetnie Przelazy lub inne miejsce. Jedziemy ze znajomymi ,ktorzy w tym roku tez zakupili kamperka,wiec mam nadzieje ze uda nam sie ich rowniez namowic na zmiane miejsca. Planuje pojechac juz w czwartek.
No to na razie!

Hercer - 2010-08-07, 22:18

Witajcie

ja nad Nies³aysz jadê od 13 do 26 wrze¶nia
miejsce które polecam na poczatku tego postu to dojazd jest od miejscowo¶ci Mostki na trasie na ¦wiecko.
W Mostkach skrêcamy na Krzeczkowo - droga asfaltowa do lasu na jedno auto - doje¿dzamy do Tyczyna - za tablic± w prawo zjezdza siê na drogê le¶n± i pierwsza w lewo i do koñca oko³o 600 metrów jest jeziorko tak jak na zdjeciach wy¿ej.
Jest to miejsce przeznaczone do biwakowania ale trzeba mieæ ze soba wszystko jak trzeba to umieszczê odrêczie namalowan± mapkê dojazdu.

Cisza , rybki i grzybki - gwarantowane
miejsca na okolo 15 kamperków a jakby pomy¶leæ to ze 20

stoj±c przodem do jeziorka idziesz w prawo brzegiej jest dró¿ka na nastepne tzw pole biwakowe (popularnie zwane MEBLE) tam jest maleñki sklepik, mo¿e jeszcze bêdzie czynny.

pozdrowionka

krynia i stan - 2010-08-08, 17:01

Dziêki Ada¶, jak dla mnie ok, a co Ty my¶lisz o tym Jarek ?

PS:
Grzybki oczywi¶cie aktualne Adam ? Rozumiem ¿e Wy bêdziecie tam w podanym przez Ciebie terminie miedzy innymi w celu grzybobrania, jako¶ bêdziemy musieli siê wstrzeliæ bo 17-19 mamy zabukowany na Smo³dzino.

tolo61 - 2010-08-08, 22:05

Witam
Dla mnie mo¿e byæ ....
My¶lê ¿e wiêcej chêtnych bêdzie......
A pó¿niej na grzybki te¿ nie powiem..... :mrgreen:
Pozdrawiam

Dorota i Robert - 2010-08-08, 23:31

Wyjechalismy z tamtad dzisiaj rano. Padal deszcz, ale kilka betek zauwazylam.

Jezioro przepiekne, czyste. Niestety jadac wg pierwszysz wskazowek zjechalismy troche za daleko i nasz dosc szeroki i niski hymer nie byl zachwycony.
Bardzo mili rozbici tam ludzie wyjasnili pomylke i pomogli w wyjezdzie z ogrodzonego parkingu. Postanowilismy wrocic kiedy zjawil sie "szeryf" podajacy sie za wlasciciela wszystkich pol biwakowych i polecil nam droge nad jeziorem, ktora mielismy dojechac na pole z woda i pradem. Zwrocilismy uwage na rozmiary kampera, ale uspokoil nas ze jest dosyc szeroko.
Nie wiem czy kierowal sie glupota, zlosliwoscia czy az taka bezmyslnoscia..... wg nas i jadacymi za nami znajomymi to byl kryminal. Droga byla za waska i przy zapadajaceym wieczorze niemozliwa do wycofania. Z lewej strony skarpa do jeziora z prawej wystajace korzenie. Dojechalismy do nastepnego pola nie spadajac do jeziora, w trakcie tylko kazalam synowi wysiasc.
Po niedlugim czasie dojechal "szeryf", skasowal 19 zl za noc i na nasze wyrzuty o wskazanie drogi powiedzial, ze przesadzamy i ze tamtedy jezdza tiry bez przyczepy.

Rano bez problemu wyjechalismy wlasciwa droga.
Pola z pradem juz nie szukalismy.
Rano, juz w deszczu zrobilam dwa zdjecia i jutro wstawie. Takie bylo zakonczenie naszego wspanialego (z tym jednym wyjatkiem) urlopu na Pojezierzu Lubuskim.

Dorota

krynia i stan - 2010-08-09, 08:54

Byli¶cie w miejscu polecanym przez Hercera, czy gdzie indziej ?

krzysioz - 2010-08-09, 15:50

Ze wzgledu na znajomych i dzieci chyba wyladuje tutaj :

http://www.ascc-przelazy.eu/40555.html

Dorota i Robert - 2010-08-09, 23:52

[quote="krynia i stan"]Byli¶cie w miejscu polecanym przez Hercera, czy gdzie indziej ?

Tak, jechalismy wg wskazowek z pierwszego postu Harcera. :spoko

Dorota i Robert - 2010-08-10, 23:07

nad jez. Nieslysz
Tyczno

tolo61 - 2010-08-15, 21:40

Witam
W³a¶nie dzisiaj pojechali¶my osobówk± na wycieczkê .....cel ...J.Nies³ysz
Objechali¶my jezioro dooko³a.
pierwsza uwaga do Krzysioz210....mo¿e pytanie
Chcesz pojechaæ na ten kemping o którym piszesz?????
By³e¶ ju¿ tam??? Czy tylko masz info z netu????
My tam byli¶my i......ja bym tam nie pojecha³..ale to jest moje zdanie
Mam fotki trochê podobne do tych z netu ale w realu......
Brak miejsca na kampera od strony wody, generalnie ciasno. ³azienki i prysznice w stanie dobrym pla¿a.....jak chcesz foto to podaj maila ....
Je¿eli ju¿, to znalezli¶my kemping ,trochê dalej i o niebo lepszy / wg nas oczywi¶cie /
Maj± na stanie nawet pralkê.... :mrgreen:
Co do pól biwakowych, to fajne s± dwa...
To o którym napisa³ Hercer...³atwo dojechaæ, i drugie pole dalej w odleg³o¶ci od pierwszego ok 3km.
Droga o której pisze Dorota i Robert, faktycznie jest trochê ciasna, ale da siê :wyszczerzony:
Oni po prostu ,pojechali ciut za daleko, i dlatego jad±c t± drog± ,cofali siê do miejsca, opisanego przez kolegê Hercera.
Aby tam dojechac ,nale¿y wjechaæ w drogê, z zakazem wjazdu.
Jednak pod tym znakiem,. pisze ¿e nie dotyczy dojazdu ,do pola biwakowego.
Hercer opisa³ dok³adnie /Jednak z miejscowo¶ci Mostki skreciæ na Tyczyn ----nie widzia³em skrêtu na Krzeczkowo --- jad±c od Swiebodzina to na pocz±tku wioski w lewo / ,jak dojechaæ do tego miejsca .
Jak kto¶ bêdzie siê trzyma³, dok³adnie tego ,to dojedzie na 100%
W miejscu skrêtu w lewo pod zakaz droga idzie te¿ prosto.
Dojedzie siê ni± do pola i o¶rodka kempingowego Relaks.
S± tam miejsca ,z mo¿liwo¶ci± pod³±czenia siê do pr±du, i z prysznicem oraz WC.
Dojazd do drugiego pola biwakowego jest od miejscowo¶ci Tyczyn....nie skrêcamy w prawo tylko jedziemy, ca³y czas prosto przez las.
Mijamy po prawej stronie, ma³y drogowskaz do obozu ZHP ,i dalej ju¿ tylko ok 500m ca³y czas prosto.
Mijamy z lewej strony, czarn± drogê za przepustem ze strug±, i za 100m jeste¶my.
Czarna droga z lewej ,któr± minêli¶my praktycznie przy polu biwakowym, doprowadzi nas do miejscowo¶ci Borów.
I od tej strony te¿ mo¿emy na to pole dojechaæ.
Jad±æ drog± miedzynarodow± od strony ¦wiebodzina w stronê ¦wiecka / 2, E36/
Na koñcu miejscowo¶ci Wilkowo, przy restauracji z pali drewnianych i kantorem ,skrêcamy w lewo na O³obok.
Od tego skrzy¿owania przeje¿d¿amy 3700m i w miejscowo¶ci Borów za ko¶cio³em skrêcamy przy budynku nr 31 / lewej strony /
w drogê brukowan±.
Niestety droga jest w z³ym stanie / co prawda lepsza ni¿ ta od strony Tyczyna /
Bruk raz jest raz nie ma.
Dziury , dziury, dziury.
Ka³u¿e , ma³e , du¿e i bardzo du¿e.
Jednak nie kry³y niespodzianek i auto marki Nissan Micra przejecha³o je bez problemu.
Jad±c t± drog± ca³y czas prosto , doje¿d¿amy do skrzy¿owania w kszta³cie litery T.
Skrêcamy w lewo.
W naro¿niku stoi drzewo jak by spróchnia³e i bez kory.
Skrêt jest ostry, nawet bardzo ostry jak na kampera.
Po 100m mamy pole biwakowe z prawej strony.
Innych miejsc godnych polecenia / na dziko /nie widzieli¶my , co nie znaczy ¿e ich nie ma.
Woda jak kryszta³..... ryb podobno masa / leszcze po 45cm i liny po 50 cm to podobno normalka/
Piszê podobno bo jak wiadomo, ryba ro¶nie najszybciej ,od z³apania do opowiadania :haha: :haha: :haha:
Oczywi¶cie pr±du nie ma.... na pierwszym jest pompa i WC w ...murowanym domku z serduszkiem w lesie ...w drugim nie wiem ..nie widzia³em....

krynia i stan - 2010-08-15, 21:53

Ale¶ siê rozpisa³ :ok
To spotykamy siê za dwa tygodnie :spoko

tolo61 - 2010-08-15, 22:08

Jest te¿ pole biwakowe, to o którym pisali Dorota i Robert...
Jest ono w prostej linii ok 400m od pierwszego pola w Tyczynie i doje¿d¿a siê drog±, która prowadzi przez pierwsze pole. ³ub jad±c dalej, w Tyczynie , nie skrêcaj±c w prawo za tablic± miejscowo¶ci ,tylko prosto przez las. Jakie¶ 500-700m i w prawo/ jest znak pola kempingowego /
Jednak dojazd, jest tam taki sobie, a po drugie jest ma³o miejsca na biwakowanie ,tak ¿e nie bêdê o nim pisa³.

tolo61 - 2010-08-15, 22:12

Jad±c tam wst±pili¶my do ma³ego ZOO w Mostkach / PORT 2000 restauracja i ogromny parking dla Tirów ,za Mostkami w stronê ¦wiecka /
Polecam to dla osób podró¿uj±cych z dzieæmi....
Frajda jak nic ....
Spotkali¶my te¿ brata kolegi Adiego.... :haha:

tolo61 - 2010-08-15, 23:15

Ryby , grzyby, ognisko.....
Kto jeszcze jest chêtny???
:ok
:szeroki_usmiech

krzysioz - 2010-08-17, 15:41

Hej,
Tolo pewnie masz racje. Problem ,ze to nie ja ale znajomi zaklepali tam miejsca i nie bardzo chce mieszac. Po powrocie do kraju sprobuje jednak ich namowic na inne miejsce , ale zobaczymy co z tego wyjdzie. Jakby sie nie udalo to podajcie namiary na miejsce , gdzie bedzieci to moze przynajmniej w ramach wyciczki rowerowej lub kajakowej uda mi sie z wami spotkac.
a tu moje namiary :
krzysztofzajac@wp.pl
+48604386126 telefon bedzie dzialal od 21 sierpnia ( na razie poza zasiegiem)
dzieki z aniezly przewodnik po lini brzegowej Jeziora Nieslysz

krynia i stan - 2010-08-18, 11:17

[quote="Hercer"]Witajcie

ja nad Nies³aysz jadê od 13 do 26 wrze¶nia

To co Ada¶, czyli nici ze wspólnego spotkanka? A tyle naobiecywali¶my sobie przy piwku :) :) :-/ :-/ :-/

roger - 2010-08-18, 12:10

Bogu¶ a mo¿e tak lotem kosz±cym po Smo³dzinie .... :bajer a po drodze jeszcze co¶ na wybrze¿u ....
krynia i stan - 2010-08-18, 12:38

roger napisa³/a:
Bogu¶ a mo¿e tak lotem kosz±cym po Smo³dzinie ....

To akurat pisa³a Krynia :szeroki_usmiech , ale trzeba by mocno kosiæ ten lot :diabelski_usmiech bo zarówno skos jak i odleg³o¶æ jest s³uszna :spoko

roger napisa³/a:
a po drodze jeszcze co¶ na wybrze¿u ....

A to brzmi jak propozycja :szeroki_usmiech , no s³ucham, s³ucham :bigok

---------------------

stan

Hercer - 2010-08-18, 12:40

Witaj

w zestawie s± dwie sobotnio-niedzielne mo¿liwo¶ci spotkania :-)

pozdrawiam

krynia i stan - 2010-08-19, 11:43

Poniewa¿ Smoldzino wypada 17-19 wrze¶nia 2010.
To w takim razie pozostaje nam tylko termin nastêpny tzn. 24-26 wrze¶nia 2010

krynia i stan - 2010-08-23, 22:54

No to zosta³o kilka dni, powoli siê pakujemy i zabieramy ze sob± Jarka z Bo¿enk± i ich nowym nabytkiem :spoko

¯eby by³o jasne - piszê o wyje¼dzie nad jezioro w terminie 27 - 29 sierpnia 2010 r.
tam jeste¶my ju¿ umówieni z Tolo61. Zapraszamy chêtnych na spêdzenie weekendu w mi³ej atmosferze.

Pozdrawiam
KRYNIA

tolo61 - 2010-08-24, 20:55

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:wyszczerzony: :wyszczerzony: :wyszczerzony:
:ok :ok :ok

krynia i stan - 2010-08-28, 19:53

Pozdrawiamy Wszystkich z nad jeziora Nies³ysz (£oli, Tolo61 i krynia i stan)
Wspaniale siê bawimy, rano jajecznica ze ¶wie¿o zebranymi grzybkami, wieczorem ognisko i ¶piew :szeroki_usmiech .
Pogoda dopisa³a, mieli¶my tylko krótki dwudziestominutowy deszcz, jeziorko piekne i bardzo czyste.
Szkoda tylko ¿e nie przyjecha³ nikt wiecej :( , ale je¶li jest kto¶ w pobli¿u to gor±co zapraszamy :bigok .

:spoko :spoko :spoko :spoko :spoko

jolcia777 - 2010-08-28, 20:21

Pozdrawiam serdecznie wypoczywaj±cych nad naszym ukochanym Nies³yszem! My niestety za dwa dni ruszamy na po³udnie, dlatego nie mogli¶my byæ z Wami. Bawcie siê dobrze i choæ raz wyk±pcie siê za nas w jeziorku. Pozdrawiamy! :spoko :spoko :spoko
waldi - 2010-09-19, 21:33

To znaczy ze cos jest 24-26 wrzesien nad J.Nieslysz??
Cyryl - 2010-10-17, 22:53

zastanawiam siê nad wypadem nad Nies³ysz w weekend Wszystkich ¦wiêtych.
Hercer - 2010-10-24, 20:50

Witajcie
Nies³ysz pa¿dziernikowy jest przepiêkny - to miejsce od lat mnie zachwyca szczególnie cisza (poza sezonem).Bylismy 15,16,17-X

grzybki jeszcze by³y!! a i rybki tak¿e.

pozdrawiam wszystkich

teraz przepakujê kamperka na sezon zimowy i na narty jazda :spoko

jolcia777 - 2010-10-25, 19:37

Zazdraszczamy Ada¶ tego pa¼dziernikowego Nies³ysza. Co¶ w tym roku nam siê nie udaje zawitaæ w te strony. Mam nadziejê na spotkanie w przysz³ym roku. :spoko
Hercer - 2010-10-25, 19:50

Witajcie

to jescze KAWA£ czasu ale zapytaæ warto

a mo¿e w przysz³ym roku majowe wolne zaplanujemy nad nies³yszem??
jeszcze jest cicho i pusto - ognicho siê zrobi??

co wy na to?

pozdrowionka

Cyryl - 2010-11-02, 13:01

nad Nies³yszem w Prze³azach by³em sobotê i niedzielê.
Cyryl - 2011-04-25, 21:19

w³a¶nie wróci³em z objazdowych ¦wi±t Wielkanocnych z czego dwa dni spêdzi³em nad Nies³yszem.
zajecha³em od strony Tyczyna jak poleca³ Hercer i by³o bardzo fajnie. na³azili¶my siê, pop³ywali¶my na ³ódce, widzieli¶my jaszczurkê zwijkê, zaskroñca i rano kozi³ek podszed³ ko³o kampera.
oprócz jednego Niemca (polskiego pochodzenia) - Helmuta byli¶my tylko my.

Hercer - 2011-07-28, 21:11

Witam

oczywi¶cie jak¿e inaczej na koniec w³óczêgi zaci±gne³o mnie nad Nies³ysz - jak zwykle zajefajny - pozdrowionka dla za³ogi Nidzwiadki :kwiatki:

Cyryl - 2011-08-29, 07:28

w sobotê podczas spaceru spotka³em Hercena, ja wyje¿d¿a³em od nadmiaru komarów, a on w³a¶nie siê instalowa³.
Cyryl - 2011-10-24, 06:23

je¿eli kto¶ ma zamiar spêdziæ najbli¿szy - d³ugi weekend nad jeziorem Nies³ysz zapraszam. bêdê mia³ klucze od o¶rodka w Tyczynie i bêdê sam.
woda co prawda ju¿ wy³±czona, ale pr±d jest.

794 267 764

Hercer - 2012-04-21, 19:30

Witajcie !!!

w dniach 27 kwiecieñ do 6 maja bêdziemy z Dank± nad jeziorkiem obserwowaæ jak nadchodzi lato, s³uchaæ ciszy , piec kie³baski na ognisku ( nie gril) , spacerowaæ po lesie , szkoliæ pieski, ³apaæ rybki , wypiæ piwko spogl±daj±c na taflê jeziorka a i lampka wina siê znajdzie - jak kto¶ z przyjació³ , znajomych i nieznajomych ( siê poznamy) bêdzie przejazdem lub bêdzie chcia³ do nas do³±czyæ
TO SERDECZNIE ZAPRASZAMY :ok
na jeden, dwa, trzy itd dni.

waldi - 2012-04-21, 21:51

Witaj Harcer,jak nie pojade w gory to was odwiedzimy :spoko
Hercer - 2012-04-21, 22:27

oki doki :spoko :diabelski_usmiech
futro2606 - 2012-04-23, 17:03

Ada¶ wcale nie powiedzia³em,¿e siê tam nie pojawimy :spoko
Hercer - 2012-04-23, 20:19

to dla Dari :kwiatki: a to dla ciebie :pifko

do zobaczyska :spoko

futro2606 - 2012-04-23, 20:38

Ada¶ napisz mi miejscowo¶æ gdzie mam siê kierowaæ? :gwm
Hercer - 2012-04-23, 21:05

tu tak na szybko w zumi

http://www.zumi.pl/namapi...Id=&moreCities=

za ¦wiebodzinem w miejscowo¶ci Mostki trzeba zjechaæ w lewo na Krzeczkowo i na koñcu asfaltu zadzwoniæ do mnie a jak przegapi kto¶ ten tyci zjazd to musi wjechaæ na stacjê i centrum Tirów "LAs Wegas" i objechaæ tiry w lewo i tam te¿ jest wyjazd na tê drogê do Tyczyna , Krzeczkowa w prawo nad jeziorko. Jkaby co zawsze mo¿eci zadzwoniæ

Na tej stacj jest du¿y bar i sklep z wszystkim co wam zabraknie

od stcji do biwaku jest 3-4 km.

pozdrawiam

bêdê mia³ kilka kie³basek w zapasie

futro2606 - 2012-05-04, 17:53

Fotki ze spotkania nad jeziorkiem Nies³ysz.Gospodarz czeka do niedzieli
krzysieknataliamaks - 2012-05-05, 20:38

Dziêki za mi³y weekend majowy.
Do zobaczenia mam nadziejê w koñcówce czerwca lub lipcu.
:pifko wypijemy
Pozdrowionka

Hercer - 2012-05-06, 22:30

Dziêki wielkie za wspania³y wspólny wypoczynek nad jeziorkiem :spoko

pozdrowionka dla Szymka - Krzy¶ka - Krzy¶ka - Szwagra Krzy¶ka :mrgreen: - Cyryla

ognicho + kie³baska + pifko + wspania³e Panie :kwiatki: = SUPER WYPOCZYNEK

a i Maks siê wychasa³ :kamp

MAZUREK - 2012-05-07, 10:27

Zapytam skromnie - jak z wêdkowaniem na Nies³yszu? czy byli w¶ród was wêdkarze?
futro2606 - 2012-05-07, 15:06

Obok nas by³ wêdkarz -³apa³ codziennie ale z tego co wiem to wolno dopiero od 15 maja :spoko
matro - 2012-05-21, 12:22

2 dni temu na tym akwenie zdarzy³ siê tragiczny wypadek :roll:
http://wiadomosci.wp.pl/k...c.html#opOpinie

mada631 - 2012-07-29, 10:54

Nies³ysz - nasze miejsce pierwszej wyprawy camperem. Podpowiecie co¶? Marzy mi siê takie dzikie miejsce, ale obawiam siê, ¿e nie damy rady. Mo¿e lepiej na którym¶ z campingów ( u Andrzeja albo alBodzio). Jedziemy na weekend 2-5 sierpnia.
futro2606 - 2012-07-29, 12:30

Spoko, :spoko mo¿esz jechaæ na Nies³ysz,je¿eli nie na dziko to obok jest pole kempingowe i tam siê mo¿esz rozbiæ.
mada631 - 2012-07-29, 12:39

Hm, tak cosik lakonicznie , :mrgreen: a mo¿e kto¶ wie czy na miejscu mo¿na gdzie¶ wykupiæ pozwolenie na wêdkowanie( mój chcia³ sobie kij pomoczyæ, a wieki tego nie robi³ )
futro2606 - 2012-07-29, 12:43

Napisz do Hercera(Wroc³aw) on wie wszystko o tym miejscu-ca³y lipiec tam siedzia³ :spoko
mada631 - 2012-07-29, 12:46

futro2606 napisa³/a:
Napisz do Hercera(Wroc³aw) on wie wszystko o tym miejscu-ca³y lipiec tam siedzia³ :spoko

Dziêkuje bardzo !!!

Hercer - 2012-07-29, 13:12

Witaj mada - Adamie?

tak piêkne miejsce :spoko

wejdz na skype - porozmawiamy - adamhercer

mada631 - 2012-07-29, 13:17

Cytat:
Mada od Magdy , ale to dobry znak ! Zaraz spróbuje , ale gdyby co¶ to bêdê pisaæ. Ale widok jeziorka piekny .
Hercer - 2012-07-29, 13:20

oki
Hercer - 2014-04-13, 12:55

D³ugi wolny czas nied³ugo :spoko

tradycyjnie ognicho i :pifko nad brzegiem :bigok

pozdrowinka :spoko

ja i mo¿e kto¶ jeszcze? :kamp :kamp

futro2606 - 2014-04-13, 21:04

Ada¶ znowu jeziorko Nies³ysz?
tygrysek - 2014-04-14, 20:43

weekend majowy?
Hercer - 2014-05-19, 15:25

i po majowym wypoczynku 21 dni to rozgrzewka przed wakacjami :-)

pozdrowionka dla wszystkich !!!

futro2606 - 2014-05-19, 22:09

Widzê Ada¶ , ¿e ci±gnie Ciê tam :mrgreen:
Johny_Walker - 2014-05-19, 22:55

Do których miejsc biwakowych da siê dojechaæ bez przedzierania przez krzaki? Pamiêtam ¿e na nurkowanie na Trze¶niowskim trzeba by³o rysowaæ lakier w samochodzie a raz to siê nawet pi³a ³añcuchowa przyda³a.
Bronek - 2014-05-19, 23:04

By³em tam przejazdem wracaj±c ze S³ubic. Zatrzymali¶my siê w O¶r Rehabilitacyjnym. Po prostu zjecha³em z trasy i po 3 km trafilismy na ten o¶rodek . Taki zameczek , lekko zrujnowany z ³adnym otoczeniem . Zatrzymali¶my siê na parkingu. Byli jacy¶ pensjonariusze. Facet zarz±dzaj±cy tym NFZ- towskim kramem nie mia³ zastrze¿eñ by¶my tam przenocowali. Po drugiej stronie jeziorka widzia³em 2 kampery i przyczepki . Fakt fajne miejsce.

mrsulki - 2015-09-12, 10:21

W³a¶nie dotarli¶my. Stoimy na miejscówce polecanej przez Hercera, jest cudnie. Tylko my woda, las i kilka niezamieszka³ych przyczep. POLECAMY i zapraszamy jeste¶my do niedzieli. Pogoda zamówiona.
Hercer - 2016-10-02, 14:25

Witajcie
jakby¶cie mieli ochotê pos³uchaæ ciszy to zapraszam nad jeziorko bêdê od wtorku do niedzieli tj 4-10 do 9-10 pa¼dziernika w wiadomym miejscu - ludzi zero, latrynka jest (mo¿na kociê wypu¶ciæ), woda do mycia jeziorko, woda do picia ze sob± koniecznie.
Cisza i ognisko gwarantowane :spoko

rjas - 2016-10-02, 23:49

Ale latem to praktycznie przyczepa na przyczepie. Ciasno, ale faktem jest, ¿e miejsce ma swój klimat, no i ta czysto¶æ wody... nieoceniona :ok
Hercer - 2016-10-04, 16:18

Wtorek 16.00
Hercer - 2016-10-07, 10:54

Pi±tek

s³oneczko dzi¶ wcze¶nie wsta³o!!!

Bronek - 2016-10-07, 11:00

Oko :shock: Ci wypad³o ze zdziwienia :mrgreen:
Hercer - 2016-10-08, 22:00

Bronek to purchawka w pe³ni gotowa do wybuchu jak dotkniesz ten kapturek to wybucha py³kiem zarodników :spoko tzw siwy dym :spoko
Hercer - 2016-10-09, 12:38

no i nadszed³ koniec sezonu jeziornego :spoko
Hercer - 2016-10-16, 14:11

uroki jesieni
brams - 2017-06-29, 17:34

Ada¶, takie pustki to chyba od pa¼dziernika do marca. Teraz to przyczepa przy przyczepie. Fajne miejsce na jaki¶ koñcz±cy sezon letni zlocik. My siê trochê wolnego miejsca naszukali¶my:
http://www.wesolepodroze....zioro-nieslysz/

Hercer - 2017-06-29, 18:47

Witaj
oczywi¶cie ¿e przed i po sezonie ja bêdê tam ca³y wrzesieñ od Mostek .

pozdrowionka dla was

ps
zdjêcia powy¿ej s± z pa¼dziernika zesz³ego roku koñczy³em 50 latek :diabelski_usmiech

Cyryl - 2018-11-05, 05:11

jesienny d³ugi weekend nad Nies³yszem.
Wojciechu - 2018-11-05, 09:28

Fajne jesienne klimaty. Te namioty w tle to tak ca³y rok - trochê bêdzie im zimno. ;)
Cyryl - 2018-11-06, 05:53

w tle s± przyczepy kempingowe z przedsionkami. podczas naszej obecno¶ci dwie z nich by³y zamieszka³e, jedn± go¶æ odholowywa³, który twierdzi³, ¿e w zimie na pewno okradn±, z drugiej ma³¿eñstwo zabiera³o tylko rzeczy, a pozosta³e zimowa³y, chyba 5 sztuk.
Mizio³ - 2018-11-18, 19:56

Pocz±tek pa¼dziernika 2017 w drodze do Normandii...

Je¼dzi³em tam z ojcem od koñca lat 80-tych, wiele, wiele razy z namiotem i ¿aglówk±. Tam te¿ w 1990 roku w czerwcu spotka³em wspania³ych ludzi, starsze ma³¿eñstwo spod Wroc³awia podró¿uj±ce starym ¯ukiem (z tak± smutn± mord±) zaadaptowanym na kampera. W ¶rodku mieli nawet piecyk typu koza, w ten sposób podró¿owali po Polsce od wiosny do jesieni. To oni pokazali mi ¿e do podró¿y nie potrzebne pieni±dze tylko chêci! Teraz pewnie znowu s± gdzie¶ tam na niebieskich drogach... :spoko