| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Prawo i przepisy - Nakładki na zapasowe butle.
Jarosław69 - 2009-11-01, 10:38 Temat postu: Nakładki na zapasowe butle. Czy ktoś się spotkał z nakładkami na butle przewożone jako zapasowe a niepodłączone w układzie zasilania.Np.butla jadąca w garażu.
Dla ścisłości nie chodzi mi o klasyczną stalówkę bo tu temat jest dawno rozpracowany.
Szukam takich przykryć na butle BP Light.
Taki sposób transportu butli zapasowej jest ostatnio egzekwowany np w Austrii.
Brak tego elementu może być bolesny finansowo.
darek 61 - 2009-11-01, 21:00
Też mam takie butle,ale nakładek nie mam, bo zapewne producent butli, takich nie przewidział.Może rozwiązaniem by był drugi reduktor i trójnik,wtedy obie by były podłączone.
Dembomen - 2009-11-01, 23:22
Hej!
Jarosław69, Mam propozycję, wozić dwie butle niemki za granice, one mają nakładki.
Ja swoich nie wyrzuciłem, ze względu na wyjazdy do sąsiadów, u nas używam kompozytowych BP.
Hej!
darek 61 - 2009-11-02, 09:02
Dembomen, Nasze butle bez kołnierza też mają nakładki,ale za każdy razem trzeba by było wymieniać reduktor.Chyba że na niemieckie butle pasują reduktory od kompozytowych.Jeżeli tak to gdzie te butle ładować?
Dembomen - 2009-11-02, 11:45
Hej!
| darek krupa napisał/a: | | Dembomen, Nasze butle bez kołnierza też mają nakładki,ale za każdy razem trzeba by było wymieniać reduktor.Chyba że na niemieckie butle pasują reduktory od kompozytowych.Jeżeli tak to gdzie te butle ładować? |
Z ładowaniem u nas niema problemu, za granicą wymieniamy.
Hej!
|
|