Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Rosja i kraje poradzieckie - KRYM

Maciek - 2007-05-17, 21:28
Temat postu: KRYM
Witam, czy znajdze sie ktos chety na wyjazd na krym ? bylem tam tydzien temu /niestety sam/ ale we wrzesniu planuje pojechac jeszcze raz, moze uda sie zorganizowac wieksza ekipe. czekam na propozycje.
Maciek

Paweł P. - 2007-05-17, 21:30

Maciek napisał/a:
czekam na propozycje.
proponuj Maciuś proponuj :bigok jak wrócę żywy z Rumunii to nawet na Krym pojadę.
kazbar - 2007-05-17, 22:19
Temat postu: Re: KRYM
Maciek napisał/a:
Witam, czy znajdze sie ktos chety na wyjazd na krym ? bylem tam tydzien temu /niestety sam/ ale we wrzesniu planuje pojechac jeszcze raz, moze uda sie zorganizowac wieksza ekipe. czekam na propozycje.
Maciek

We wrześniu? Mniam, mniam....
Krym za mna chodzi już od dawna.
Termin super, miejsce super. Może się dogadamy?

Paweł P. - 2007-05-17, 22:41

Znajomi byli i sobie chwalą, ponoć jest nieźle, a nawet bardzo fajnie ;-)
tatkog - 2007-05-18, 19:23

Maciek napisał/a:
bylem tam tydzien temu
Byłeś camperem?
Robin - 2007-05-19, 10:49

W tym terminie też mogę rozważyć taki wyjazd.Ale uważam ,że minimum to trzy kampery.Pozdrawiam - Robin
Adam - 2007-05-19, 22:08

Ja byłem na Krymie kamperem w maju 2005 i zachęcam wszystkich, było świetnie, dojechaliśmy do samego Kerczu. Drogi na Krymie są OK, zdecydowanie gorzej jest w okręgu lwowskim, ale można przejechać.
Pozdrawiam

tatkog - 2007-05-20, 14:41

Arcyciekawa propozycja
Maciek napisał/a:
we wrzesniu
A na ile dni?
Robin - 2007-05-20, 19:57

tatkog - przyjacielu - tylko ze względu na Ciebie przyjechałem na zlot w Borsku.Pomimo,że zapowiedziałeś swój przyjazd - zawiodłeś.Ale na Krym ,na cały miesiąć ,na pewno pojadę.Pozdrawiam Cię serdecznie - Robin
P.S.
"Hrabina" pewnie też pojedzie.Tu w Borsku usilnie ich namawiałem.

eeik - 2007-05-20, 19:58

Robin, a napisz jak było w Borsku ???
Pewnie zajefajnie.

Paweł P. - 2007-05-20, 22:09

Z Warszawy mamy 1600 km, wcale niedaleko :szeroki_usmiech
tatkog - 2007-05-21, 20:37

Robin napisał/a:
tatkog - przyjacielu - tylko ze względu na Ciebie przyjechałem na zlot w Borsku.Pomimo,że zapowiedziałeś swój przyjazd - zawiodłeś.
Pewnie nie pierwszy i nie ostatni. Choroby nie wybierają.
sasquatch - 2007-07-17, 11:37
Temat postu: Re: KRYM
Maciek napisał/a:
Maciek

Nadal aktualne?

Maciek konkretniej - masz jakiś termin? trzy tygodnie? Byłem na Krymie ponad 15 lat temu w Nowym Świecie koło Sudaku. Masz namiary na kempingi?

Moja propozycja ostatnie dwa tygodnie wrzesnia i jeden pażdziernika.

Robin - 2007-07-17, 20:26

SAS - sprawa nabiera rumieńców.Nawet znalazłem jednego chętnego (rasowy kamperowiec ,podróżowałem z nim po Litwie i Łotwie).Ale planuję wyjazd najpóźniej 5-go września i na cały miesiąc.Nie jast to jednak termin ostateczny.Chodzi mi też po głowie Swierdłowsk................ .
Pozdrawiam - Robin

martes - 2007-07-17, 20:32

Robin Sas napewno sie ucieszy z rasowym to zawsze lepiej i ... lepiej. Wczoraj z nim gadałem jest nakręcony ja też bym chciał pojechać drugi raz ... bo już raz chciałem :haha:
Robin - 2007-07-17, 21:44

Tak ,tak - martes - pamiętam,że chciałeś.I cieszę się ,że nadal chcesz.To wyznanie pełne nadziei...... . Bo "im bardziej Kubuś Puchatek chciał zobaczyć prosiaczka w drewutni tym bardziej go tam nie było".
Pozdrawiam - Robin

sasquatch - 2007-07-17, 23:31

Dziś już nie będę tego komentował - zastanowię się jutro co na ten temat napisać...
sasquatch - 2007-07-18, 09:38

Robin: To może się spotkamy na trasie :-) Miłoby było pomachać Ci...

Martes: Pamiętaj że to tylko trzeba chcieć - reszta się ułoży (a może jakiś teledysk na Krymie... to tylko taki pomysł)

Czy macie jakieś namiary na campingi, stellplatze itp.

Ja znalazłem coś takiego: http://www.ukraina.at/campingukraine.htm

i to : http://community.livejournal.com/krym/67752.html - tylko tutaj w cyrylicę trzeba się wczytać

Uważam że niezły zestaw - Ma ktoś jeszcze jakiś wykaz?

pp - 2007-07-18, 09:47

cudownie połozone kampinki! wszystkie miejscówki z widokiem na morze!

rewelacja! :bigok

martes - 2007-07-18, 12:38

sasquatch napisał/a:
Martes: Pamiętaj że to tylko trzeba chcieć -

Ale ja już raz chciałem :lol:

sasquatch - 2007-07-19, 09:20

Znalazłem w sieci mapę Ukrainy - do iGo i MioMap - nawet dość szczegółowa (14MB). Nawigację więc już jest - jeśli ktoś zainteresowany to oczywiście udostępnię.

Maciek się wcale nie odzywa :cry: Może by podpowiedział co nieco skoro był już w tym roku.

Maciek - 2007-07-20, 08:54

Witam wszystkich zainteresowanych Krymem
powiniscie pamietac ze na krymie pojecie awtokemping nie znaczy to co co powinno znaczyc, "awtokemping" to u nich domki do wynajecia, bedac na krymie dlugo szukalem kempingow lecz znalazlem tylko kilka dzikich miejsc gdzie mazna rozbic namiot czy tez stanac kamperem.
dosyc duzym problemem jest zaopatrzenie w wode, praktycznie na calym krymie woda jest towarem deficytowym, domy czy nawet hotele nie posiadaja stalego dostepu do wody, cala woda na krymie jest rozworzona beczkowozami.
spedzilem na krymie dwa tygodnie, w tym wiekszosc czasu w malej miejscowosci pod Teodozja gdzie jest wspaniale miejsce do uprawiania lotniarstwa i paralotniarstwa.
Wszystkim polecam tzw. Krym nieznany jest tam bardzo ladnie, mniej turystow, a ceny w porownaniu np. z Jalta sa okolo polowe mniejsze. warto tez tak planowac wyjazd aby przez ukraine jechac w dzien, noca na drogach jest mowiac delikatnie troche dziwnie, ukrainscy kierowcy swiatla zapalaja tylko wtedy kiedy sami juz nic nie widza. Krym pomimo tych paru problemow i tak jest wspanialy i warty zwiedzenia

pp - 2007-07-20, 08:56

i jeszcze nie uzywaja świateł mijania!

właczy taki drogowe i tak juz jedzie! :box :box

sasquatch - 2007-07-20, 09:17

Maćku - a jak Ty sobie radziłeś z tą wodą - przyznam szczerze że nie spodziewałem się takiej przeszkody.

Czy masz zapisane te miejsca dzikie gdzie kamperowałeś? Policja nie godzi z takich miejsc?

Ja chcę przejechać całe wybrzeże - byłem kiedyś w Nowym Świecie koło Sudaku - piekne groty, góry i morze i... fabryka Russkoje Igrustoje :-D - tam też chcę zawitać i tym razem.

Czy byłeś na tym wschodnim Krymie - do Kerch? I ta mierzeja przy morzu Azowskim?

Bim - 2008-04-01, 21:12

Poszukuje chętnych na wyjazd termin do ustalenia
Jestem początkującym zakupuje na dniach kamperka .Temat ukrainy nie jest mi obcy jeździłem tu i tam ale samochodem osobowym,ale wyjaz strikto kamperowy jest mi obcy ostatnio odwiedziłem obrzeża krymu Odessa i okolice nie starczyło czasu na sam krym
Interesują mnie raczej tereny mniej uczęszczane przez turystów, towarzysko każdą strategię wyprawy mogę przyjąć oby na Krym
czekam na propozycję chętnych na taką wyprawę

Robin - 2008-04-01, 22:50

Witaj Bim !
Wyjeżdżamy 28-go czerwca (ja i 3 załogi niemieckie). Jeżeli pasuje Ci termin to szczegóły omówimy na PW (lub SKYPE).
Pozdrawiam - Robin :idea:

Bim - 2008-04-02, 19:13

Robim jak tylko dogram kamperka to stuknę na PW
Piszę się na ten termin. Niestety nie znam niemieckiego więc będę na dostawkę resztę na PW

rafalcho - 2008-04-06, 09:40

sasquatch napisał/a:
byłem kiedyś w Nowym Świecie koło Sudaku - piekne groty, góry i morze i... fabryka Russkoje Igrustoje :-D

Też tam byłem .... niezapomnianie wrażenia.

Pozdrwiam

Rafał

Robin - 2008-06-08, 15:05

Bim !
Podtrzymuje podany termin. Pobyt skracamy do czterech tygodni. Decyduj sie.
Pozdrawiam z Bremerhaven - Robin :idea:

Bim - 2008-06-08, 17:08

Robin dzięki za zaproszenie nie wydolę urlopowo max moich marzeń to 3 tygodnie
Miło by było przyłączyć się do doświadczonych kamperowców ale siła wyższa niestety praca

Bim - 2009-03-17, 21:09

Wbieram się na półwysep krymski w tym roku zapadła decyzja koniec maja początek czerwca trasa tradycyjna bez Mołdawi omijamy Lwów Odesse mamy tylko niestety 3 tygodnie na urlop chcielibyśmy skoncentrować się na samym krymie. Jeżeli ktoś planuje wyjazd w podobnym terminie zapraszam na pogaduchy.
W karawnie czy bez jedziemy.
Czas na wyleczenie się z oglądania fotek z Krymu i planowania co rok :)

kazbar - 2009-03-17, 21:35

Bim kusiciel. :bajer

Termin pasuje. Na Mołdawię się nie upieram.
Mam nadzieję, że zdążę do tego czasu z zakupem upatrzonego już dawno kampera.
Krym dopiero zaczął "chodzić mi po głowie". Propozycja wspólnego wyjazdu jest jednak bardzo kusząca. Bądźmy więc w kontakcie.

Bim - 2009-06-21, 20:51

Leje i leje załuję że nie dopisał termin czerwcowy
z sił wyższych i braku towarzystwa wyjazd przesunięty na sierpień

szukająć informacji w necie natrafiłem na coś takiego

http://www.olenevka.com/

więcej zdjęć w albumie

Bim - 2009-07-29, 22:02

Termin wyjazdu wyklarowany wyjeżdżamy 7 sierpnia kierunek płw krymski gdzie dojedziemy i co zobaczymy wielka niewiadoma w planach objazd płw, ale jak nam się spodoba :) to może podzielimy go na etepy na następny wyjazd bo 2 tygodnie to jest namiastka na zwiedzanie zaczynamy od arbatskiej striełki i w dół
Romek - 2009-07-30, 08:10

Gratuluję pomysłu na b.ciekawą wyprawę ............. trzymajcie się "ciepło" i czekamy na relację ............... :foto
ekosmak.dabrowska - 2009-07-30, 08:44

Bim napisał/a:
ale jak nam się spodoba :) to może podzielimy go na etepy na następny wyjazd

Może na następny etap i ja się załapię.
Powodzenia. Przecieraj wschodnie rubieże na chwałę CT.

KOCZORKA - 2009-07-30, 13:36

Ja też się bardzo cieszę z Twojego Bim wyjazdu.
Po Twoim powrocie będę mogła poczytać fajną relację i pooglądać piękne fotki. :bukiet:
Życzę słonecznej pogody, odkrywania nieznanych rubieży i wspaniałej przygody. :bigok

Pozdróweczka dla całej Twojej załogi. :spoko

ARCADARKA - 2009-07-30, 13:40
Temat postu: ARCADARKA
powodzenia :ok
wracajcie i opowiadajcie jak było :bigok

eeik - 2009-07-30, 20:06

Zazdraszczam jak nie wiem co.
Czekam na relację, życzę podrózy bez problemów i pięknej pogody..

andreas p - 2009-07-30, 20:17

Szerokiej drogi i milych wspomnien. Czekamy na relacje. :drive: