|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
PEUGEOT - ślimak napędu linki prędkościomierza
pilocik - 2009-11-16, 18:59 Temat postu: ślimak napędu linki prędkościomierza Poszukuję ślimaka napędu linki prędkościomierza do J5. Czy ktoś wie jak on wygląda i gdzie można to cudo kupić , będę wdzięczny za informacje.
StasioiJola - 2009-11-16, 22:10 Temat postu: napęd linki J5 Maćku- a gdzie on siedzi??? Jeśli w skrzyni to moge popatrzeć bo gdzies tam jedna u mnie leży bez 3 biegu! Pisz na priv! Pozdrawiamy - Jola i Stasio.
gino - 2009-11-17, 07:54 Temat postu: Re: ślimak napędu linki prędkościomierza
pilocik napisał/a: | Poszukuję ślimaka napędu linki prędkościomierza do J5. Czy ktoś wie jak on wygląda i gdzie można to cudo kupić , będę wdzięczny za informacje. |
jest z tylu skrzyni/u gory..blisko lacznia silnika ze skrzynia..
ale..dlaczego chcesz go wymieniac? one...sie wogole nie psuja?
opisz troszke powod poszukiwan slimaka....moze..pomoge..
pilocik - 2009-11-17, 09:04
Powód prosty, kupiłem kamperka z niesprawnym szybkościomierzem myślałem że to linka ale po nitce do kłębka i okazało się że ślimaka brakuje.....
gino - 2009-11-17, 14:02
hmmm...no to masz problem..
gdyz, z tego co pamaietam..jest on w skrzyni biegow...a nie na zewnatrz...
prawdopodobnie..zdarzylo sie to..co czesto sie psuje ..
czyli..zaczal wywalac olej, przez nieszczelny pancerz..i..ktos zdemontowal linke.. zaslepil otwor od slimaka...dlatego..nie mozesz go znlaezc..
pawdopodobnie..wystarczy kupic oryginalna linke/jest z tym spoory problem/ wlozyc w miejsce dla niej przeznaczone..i bedzie ok...
nietstey..nie jest to idealna konstrukcja..zwlaszcza owej linki..ktora..jednoczesnie uszczelnia miejsce laczenia ze slimakiem..
juz to gdzies na forum wczesniej opisywalem..
uszkodzony pancerz..potrafi wywalic caly olej ze skrzyni po przejechaniu 200-300km...gdyz slimak, pracuje jak pompka..i wywala olej do gory..
przypuszczam, ze ktos mial wlasnie taki wyciek..wiec odlaczyl linke..zaslpeil czyms otwor,a slimak..jest na swoim miejscu...
|
|