Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Wędkarstwo - Agrafka

krzysztofCz - 2009-11-22, 10:02
Temat postu: Agrafka
Wczoraj na Hajce wyjąłem szczupaka 4kg, 85cm i ku swemu przerażeniu zobaczyłem otwartą agrafkę. Miałem już kiedyś taki przypadek ale myślałem, że to moje niedopatrzenie. Teraz jestem pewny zapięcia - zawsze dodatkowo sprawdzam. Szybko wróciłem do używania kółek. Mieliście może takie przypadki przy spiningu ?
ARCADARKA - 2009-11-22, 10:22
Temat postu: ARCADARKA
Witaj :spoko
Gratulacje połowu , super musiał chodzić na kiju szczupaczek :haha: , ty przynajmniej wyjąłeś tego szczupaczka z otwartą agrafką , ja nie miałem tyle szczęścia :gwm . Byliśmy na spotkanku u naszego przyjaciela Martesa w Warce , robiła się szarówka , ale postanowiłem pójść na drapieżnika nad Pilicę , a tam już parę sztuk złapałem fakt , że nie imponujące rozmiary i waga, ale zawsze smakowały znajomym, bo ja nie miałem szczęścia ich zasmakować , gdy wszyscy prosili o dokładkę , zawsze używam plecionki 18 i oczywiście agrafka z krętlikiem, w pewnym Momocie czuję uderzenie ściągam żyłkę , a tu odzywa mi się hamulec, przy 18 plecionce , a to już robi wrażenie , po dłużej zabawie z drapieżnikiem widzę go przy brzegu , a tu nagle pstryk :haha: i sztuka poszła , ale to nie agrafka tylko krętlik szlak trafił . Nie muszę tego pisać co czułem :lol:
pozdrawiam :bigok

krzysztofCz - 2009-11-22, 10:49

Chodził rzeczywiście ładnie. Ja mam 0,22 plecionkę. Przypony i agrafki też firmowe i kilkunastokilogramowe ale zawsze może być cóś co cię zaskoczy. Na dodatek tej rozpiętej agrafki to wypluł woblera w podbieraku. Po powrocie od Ciebie byłem na Chlewnie i złapałem 3,6kg - tamtemu wobler wyszedł na zewnątrz przez pokrywy skrzelowe - nie miał szans. Jednak ta agrafka mnie przeraziła - chyba bym za nim skoczył (9m głeboko).
Tadeusz - 2009-11-22, 11:55

krzysztofCz napisał/a:
chyba bym za nim skoczył (9m głeboko).

To teraz spiningując zakładaj płetwy. :wyszczerzony: Na wszelki wypadek. :wyszczerzony: :spoko

A szczupaczka gratuluję. :bukiet:

krzysztofCz - 2009-11-22, 12:02

Tadeusz napisał/a:
krzysztofCz napisał/a:
chyba bym za nim skoczył (9m głeboko).

To teraz spiningując zakładaj płetwy. :wyszczerzony: Na wszelki wypadek. :wyszczerzony: :spoko

A szczupaczka gratuluję. :bukiet:

:wyszczerzony: Pomyślę o zabieraniu butli , maski... a co tam... całego sprzętu do nurkowania :wyszczerzony: na swój statek.
... :shock: tylko czy to jeszcze będzie wędkowanie... :shock: