Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nadwozia kempingowe i zabudowy - osłona wylotu spalin z bojlera

MER-lin - 2009-12-05, 21:54
Temat postu: osłona wylotu spalin z bojlera
Dzisiejszy dzień był dla mnie pechowy. Manewrując kamperkiem zawadziłem wystającą z boku plastikową kratką osłaniającą wylot spalin z bojlera Trumy i zniszczyłem ją całkowicie. :evil: W związku z tym nieszczęściem mam pytanie, czy ktoś może posiada na zbyciu taką kratkę ( wymiary 12 cm x 14 cm, przykręcana do nadwozia 6 wkrętami ).
MER-lin - 2009-12-05, 22:10

Dla lepszego zobrazowania elementu, o którym piszę dodaję jego - juz archiwalne - zdjęcie.
bonusik - 2009-12-05, 22:31

No to witaj w klubie,jest nas dwóch którzy poszukują takowej kratki :szeroki_usmiech
MER-lin - 2009-12-05, 22:34

W jaki sposób zabezpieczyłeś otwór wylotowy, aby nie zaciekała do środka woda z deszczu ?
bonusik - 2009-12-06, 13:50

Mam wyłamane tylko dwa żeberka,więc nie jest tak żle.. :wyszczerzony:
Na szczęście nic nie zacieka.
Ale nie lubię jak coś żle wygląda i szukam sobie na spokojnie krateczki

ARCADARKA - 2009-12-06, 15:37
Temat postu: ARCADARKA
http://cgi.ebay.de/Truma-...=item2ea92fbc1d
janusz - 2009-12-06, 18:06

O kratce jest tutaj http://www.camperteam.pl/...ighlight=#81090
JaroW - 2009-12-06, 18:28

janusz napisał/a:
O kratce jest tutaj http://www.camperteam.pl/...ighlight=#81090

Witam
właśnie nie czytacie panowie forum i się tematy powtarzają
potem jest zamieszanie.
:?

eler1 - 2009-12-06, 20:27

JaroW napisał/a:
Witam
właśnie nie czytacie panowie forum i się tematy powtarzają
potem jest zamieszanie.
:?
jaro ale był jeszcze jeden temat o tej kratce ale jak pisałem wcześniej ciężko jest coś znaleźć przy tym układzie. Adminom brak moderatora działu "techniki", który będzie pilnował porządku w radykalny sposób i nie wnikał w żadne układy i klupania, a robił swoje czy się podoba czy nie :spoko
OMEGA - 2009-12-06, 20:41

eler1 napisał/a:
Adminom brak moderatora działu "techniki", który będzie pilnował porządku w radykalny sposób i nie wnikał w żadne układy i klupania, a robił swoje czy się podoba czy nie

Robercie , czytając Twoje posty widzę przewagę krytyki nad pozytywami
a może byś Ty trochę naszych Aminów odciążył i ten temat porowadził nienagannie???

Wiadomo krytykować jest najłatwiej , czasami można coś fajnego zrobić dla ogółu,
kiedy się ma koncepcję , wizję i spryt do tego.

eler1 - 2009-12-06, 21:22

OMEGA napisał/a:
Robercie , czytając Twoje posty widzę przewagę krytyki nad pozytywami
pozytywy tylko na pw :haha:
OMEGA napisał/a:
a może byś Ty trochę naszych Aminów odciążył i ten temat porowadził nienagannie???
Admini sami sobie dobierają towarzystwo :lol: ja już miałem swoje pięć minut w całkiem innych czasach :spoko
OMEGA napisał/a:
Wiadomo krytykować jest najłatwiej , czasami można coś fajnego zrobić dla ogółu,
kiedy się ma koncepcję , wizję i spryt do tego.
tylko jest jeden problem "polityka" właściciela forum ........... reszta na pw
maga - 2009-12-06, 21:44

eler1 napisał/a:
ja już miałem swoje pięć minut w całkiem innych czasach

A szkoda Robercie,bo bardzo dobrze Ci to wychodziło,może wrócisz?
Nadszedł taki piękny okres,przy którym warto co nieco przemyśleć...

janusz - 2009-12-06, 22:06

eler1 napisał/a:
Admini sami sobie dobierają towarzystwo :lol: ja już miałem swoje pięć minut w całkiem innych czasach :spoko

http://www.camperteam.pl/...opic.php?t=4675
eler1 napisał/a:
tylko jest jeden problem "polityka" właściciela forum

Czy mógłbyś rozwinąć swoją wypowiedź. Jaką politykę prowadzi CamperTeam, właściciel forum CT.

bonusik - 2009-12-07, 10:18

Dżisas...46 joro za taką kratkę :?: :gwm :gwm
JaroW - 2009-12-07, 15:05

bonusik napisał/a:
Dżisas...46 joro za taką kratkę

Weż kolego poczytaj link co podał Janusz
tam informuję ,że dorabiał taką kratkę
Prezesuu z DRUTU i była lepsza od org.
Widziałem na własne gały :lol:

pickup-camper - 2009-12-08, 08:42

Truma jest monopolista w Europie...

W stanach kosztuje ogrzewanie gazowy od Suburban 400$, podobne produkt od Truma kosztuje w Europie 900 Euro. Ale Suburban nie posiada homologacje do Europe. Truma jest lepzy od Suburban, to fakt. Ale nie 3 razy...

Suburban - Sprzet Campingowy

Pozdrawiam,

Jens

MER-lin - 2009-12-08, 15:48

Fakt. Temat był omawiany, ale mnie interesowało, czy ktoś z kolegów nie posiada takiej kratki na zbyciu. Popytałem w różnych miejscach i dla zainteresowanych mogę powiedzieć, że w Elcampie w Krakowie są dostępne w cenie 60 zł. Od ręki mają tą z przetłoczeniami, natomiast na drugi model trzeba poczekać pare dni. 60 zł to jednak nie 47 euro.
bonusik - 2009-12-08, 16:14

Kurde....już lookam na ich stronkę :szeroki_usmiech
bonusik - 2009-12-08, 16:28

No szukam i szukam i znależć nie mogę.... :gwm
MER-lin - 2009-12-08, 18:04

Mogą nie mieć w ofercie internetowej. Rozmawiałem z nimi telefoniczne. Jedną ( tą z przetłoczeniami ) mieli w rękach. Ta drugą, która mnie interesuje, sprowadzą za parę dni. Mają również te "kapselki" osłaniające zakładane na kratki.
bonusik - 2009-12-08, 18:39

Dzięki za info :ok
BOGI - 2010-01-04, 15:11

MER-lin wysłałem ci wczoraj informacje, gdzie prawdopodobnie kupisz oryginalną część. Ponieważ nie znalazłem mojego postu po wysłaniu, dzisiaj też przesłałem taką informację korzystając z kliknięcia na mail w twoim zapytaniu. Jakoś nie czuję tego forum, moim zdaniem komplikacja pełna i zbyt może za inteligentne to dla mnie. Powinno być jak na wp.pl Klikam piszę i wysyłam. Autor coś moim zdaniem przekumał wymyślając to. Pozdrawiam
BOGI - 2010-01-04, 15:14

To o czym pisałem MER-lin. Znalazłem się po kliknięciu Wyślij nie tam gdzie powinieniem i jeszcze trzeba było się ponownie zalogować. Panowie, czy tego nie można zrobić prościej. Nie wszyscy muszą znać się na komputerze, to strona dla kemperowiczów a nie informatyków.
gino - 2010-01-04, 18:40

witaj..
ale wysylanie poczty jest proste..jak jedzenie zupy.. :bigok

klikasz na ''PW'' uzytkownika do ktorego chcesz cos napisac.. ...piszesz tresc wiadomosci..i wysylasz..
co w tym skomplikowanego?

przypuszczam, ze cos tak nawciskales co nie potrzeba.ze sam teraz tego nie ograniasz..;-)i stad..teraz problemy.....
widze ze cos pokombinowales ze SWOIMI wiadomosciami..bo..masz zablokowane przyjmowanie wiadomosci.... I nie mozna nic do Ciebie napisac...

ale..nic sie nie martw..pomoga Ci.. :bigok

MER-lin - 2010-01-04, 21:29

Wielkie dzięki BOGI, otrzymałem twoją wiadomośc na e-mail. Jutro zadzwonię do tej firmy i zapytam, czy mają intersujący mnie drobiazg. Nie jest to takie proste kupić stary typ kratki. Nawet firmy, które wcześniej twierdziły, że mają ten element później przepraszały, że już brak w magazynach i nie mogą pomóc. Czekam jeszcze na odpowiedź z jednego miejsca, nie zaszkodzi jednak mieć ewentualnie jednej w zapasie. :wyszczerzony:
airgaston - 2010-01-08, 23:27

Wiesz ja kupiłem w zeszłym roku.......... chyba ostatnią kratke typ 1 nową w europie. Znalazł ją nasz kolega (we Włoszech) zamieszkujący na stałe we włoszech. Wszystkie firmy ją miały tylko.....że już nie mają. A zapasy w magazynie centralnym wyschły...
szczeps - 2012-10-11, 11:10
Temat postu: Trochę się pogubiłem.
Witajcie,
Trochę się pogubiłem.
W necie znalazłem nową kratkę. Różni się wizualnie od mojej starej, uszkodzonej.
Czy będzie pasować? Dostępne są różne wersje?

Pozdrawiam,
Szczeps

kaimar - 2012-10-11, 15:23

Są dwa rodzaje kratek - przed i po 07/2006. Starsze maja u góry kratki jeden zaczep do osłony a nowsze dwa zaczepy (języczki).
szczeps - 2012-10-12, 07:48

Czyli nowej nie przykręcę w miejsce starej? :(
Te sprzed 07/2006 są do dostania?

MER-lin - 2012-10-12, 08:06

Kratki starego typu były trochę węższe i krótsze. Różnica nie była duża, około 1 cm. Starej kratki już nigdzie nie dostaniesz. W poprzednim kamperku też miałem połamaną kratkę starego typu. Kupiłem nowszy model, nawierciłem nowe otwory i wszystko działało bez zarzutu.
HONORATA I MACIEJ - 2012-10-13, 21:24

szczeps napisał/a:
Czyli nowej nie przykręcę w miejsce starej? :(
Te sprzed 07/2006 są do dostania?
Jestem w posiadaniu takowej.Nie jest ona jednak nowa,ale jest cała i nie popękana,jedynie kolor jakis taki spłowiały.Jeśli nigdzie indziej nie znajdziesz to może zmienić właściciela. Odnosnie nowych to są do dostania na angielskim ebayu,jednak cena to ok. 20 GBP.Myslę ,że to troche drogo.
szczeps - 2012-10-14, 07:11

Jestem zainteresowany spłowiałą. Będzie się komponować ze spłowiałą resztą. :)
HONORATA I MACIEJ - 2012-10-21, 22:08

Szczeps,tak jak rozmawialismy na PW ,moja była kratka jest juz twoja. :spoko Dla zainteresowanych na przyszłośc ,stare kratki są jeszcze do dostania,jednak cena to ponad 100PLN :shock: może link sie komus przyda: http://www.caravanparts.c...?page=3&sort=2a