Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Organizacja wyjazdów - W ile osób jeździcie?

sasquatch - 2007-05-25, 18:55
Temat postu: W ile osób jeździcie?
Własnie był program w TVN24 i pan z firmy BlueCamp pieknie opowiadał jakie to jest fajnie wyjechac kamperem. I jak przyszło do ceny wynajmu to powiedział że jest to bardzo tanio bo jak się jedzie w 6 osób to wychodzi 70 zł na osobę

Czy ktoś podróżował kiedyś w sześć osób ?????? :shock:

Ile najwiecej osób mieliście na pokładzie?

Wg. mnie 4 osoby to jest prawie max - oczywiście dwie dorosłe i dwoje dzieci.

janusz - 2007-05-25, 19:16

Przeważnie we dwoje ale zdążyło się w zeszłym roku 10 osób 8+2dzieci kamperem i Oktaską.
6+2 spało w kamperze dwóje w Skodzie.

eeik - 2007-05-25, 19:35

My w siódemce jechaliśmy 4 os. dorosłe plus jedno dziecko

ale pod koniec drugiego tygodnia mogłabym gryźć i kopać.
Ale ja klaustrofobiczna jestem, i malo przestrzeni mnie zabija.
Jak dla mnie na dłuższe trasy tylko i wyłącznie jedna rodzina.

ale może ktoś ma doświadczenia w więcej.

kazbar - 2007-05-25, 21:15

Siededmioro dorosłych+pies. ( w dowodzie mam na 6 osób)
4 kraje i trzy granice. Wiem, że złamałem prawo ale... co? Miałem zostawić autostopowiczów na środku drogi albo podzielić na uprzywilejowanych lub nie? (dziewczynki jadą a chłopczyki zostają?)
W zanadrzu miałem pewien plan: na widok policji- wyskakuję z kampera w czasie jazdy i...jest 6 osób jak Bozia przykazała :-D

Reszta siedzi w kiblu. (jakieś zatwardzenie chyba mieli albo co innego? Nie wiem, nie zaglądałem)

A to prawie cała zgraja. Fotograf siódmy.

EwaMarek - 2007-05-29, 11:07

eeeeeeeeeeeeee nie tak źle

ja raz podróżowałem w 4os + 2 dzieci - na kilka dni coprawda

luzik

ale więcej to przesada

Marek

tatkog - 2007-05-29, 11:40

Kazek Kluska napisał/a:
dziewczynki jadą
oooooo, świetny pomysł.
eeik - 2007-05-29, 12:00

Kazek a sunia ???

osiem Was tam było - 8 :)

Jacek M - 2007-05-29, 23:27

Wg. mnie 2 dorosłe i 2 16-letnie młokosy to max. U nas się sprawdza.
Najwięcej jechalismy w 5 szt. 3 dorosłe + 2 16-letnie młokosy na majowy week-end - za dużo. O 1 dorosły. szczególnie, kiedy jedziemy nie w lecie i całe życie koncentruje się wewnątrz. Jeśli stworzą się 3 niekompatybilne grupy zainteresowań przy 1 stole na 4 m2, to zdecydowanie nie jest to to, co tygrysy lubią najbardziej
Pozdrawiam
Jacek M

JaWa - 2007-05-30, 17:32

Każdy kamper jest dwuosobowy, a jego wielkość zależy od zasobności portfela. :szeroki_usmiech
kaimar - 2007-05-30, 22:22

Cytat:
Każdy kamper jest dwuosobowy, a jego wielkość zależy od zasobności portfela.

Mądre słowa. Więcej niż dwie osoby to już tłum. A co powiecie na to, że mój kolega jest w tej chwili na wyjeździe "integracyjnym" dla klientów kamperem do Norwegii, i do kampera wpakowali siedmiu dorosłych facetów nieznających się wcześniej? I pogodę ma ładną, dzisiaj było aż 4 stopnie...

eeik - 2007-05-31, 06:17

Kaimar no to się zintegruja na maksa, kurcze tam nawet wódki nie bardzo jak :gwm

Nie wyobrażam sobie tego.

JaWa - 2007-05-31, 07:14

Rozumiem, że ośmiu facetów w jednym kamperze ma się integrować :?: A co na to v-ce premier Giertych :twisted:
Marek - 2007-05-31, 09:46

A ja nie dla integracji przez jakiś czas 20 lat do tyłu jeździłem w teren do pracy z cycepom typu ping- pong. Spaliśmy w czwórkę rosłego chłopa i wiecie jak powietrze smakowało rano jak się otworzyło drzwi od cycepy. (wieczorem nie przeszkadzało bo pełna :pifko po robocie). Teraz to nie wypada do tego się przyznawać gdyż Liga czuwa i może Cię rozliczyć z takich dewiacji.
STRUSIEC - 2007-06-09, 17:34

Jedna rodzina, w moim przypadku 2+2 dzieci to maks :bylo
pabloo - 2007-06-14, 11:11

Sam - ale mam nadzieję że nie długo 8-)
Pozdrówki
Pabloo