Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Miejsca Przyjazne Kamperowiczom - Dla naszych camperów specjalne znizki w Kazimierzu Dolnym

kalinin - 2007-05-27, 22:12
Temat postu: Dla naszych camperów specjalne znizki w Kazimierzu Dolnym
Właściciel Campingu-Grzegorz Pielak
24-120 Kazimierz Dolny
Ul. Puławska 82
Tel. 081 887 15 11
Mobil 691 047 409

-Pomiędzy kompleksem hotelowym Król Kazimierz a Schroniskiem Młodzieżowym
-Odległość od Rynku Głównego- 1 km

Powołując się na hasła; CCP, Camperteam lub Kalinin -( bez względu na ilość osób)- Cena 20 zł/dobę za campera, w tym; woda, prysznic, toaleta, podłączenie do prądu, zrzut toalety chemicznej, oraz rano- świeże bułeczki.

Robin - 2007-05-27, 22:43

To doskonały przykład zgodnego działania własciciela kempingu z turystami karawaningowymi.Brawo Mirku.Oby więcej takich miejsc.
Pozdrawiam - Robin

sasquatch - 2007-05-28, 00:18

Mirku po stopach całować takich ludzi :bigok

Jak się pojawi z dziesięc takich miejsc to zrobię stronkę z namiarami GPS albo wyślę do tego archie http://www.camperteam.pl/forum/viewtopic.php?t=626

Fantastycznie !!!!!!!!!

eeik - 2007-05-28, 05:08

Super, tak własnie stworzymy sieć przyjznych nam kempingów.

No i Sasqutsch stronka właśnie z tymi miejscami też będzie bardzo pomocna :)

JaWa - 2007-05-28, 08:44

Teren campingu pomiędzy wałem ochronnym i Wisłą, czy są tam w związku z tym jakieś pontony, koła ratunkowe itp ? :bajer Ostatnio sporo tych podtopień :-P
Marcin T - 2007-05-28, 09:16

Czy przyczepy też się załapują na ten rabat czy nie?
dzidas - 2007-05-30, 17:53

Marcin T napisał/a:
Czy przyczepy też się załapują na ten rabat czy nie?

Ponawiam również pytanie. :bigok

Marcin T - 2007-06-14, 22:17

Dzięki wielkie za odpowiedź. :-/
eeik - 2007-06-15, 09:09

Marcienie nie denerwuj się, Mirek Kalinin rzadko zagląda na forum, a teraz jeszcze sezon.
:hello

Marcin T - 2007-06-15, 13:22

eeik, zero nerwów. Luzik :bigok
MariuszB - 2008-05-24, 13:40
Temat postu: Znów Kazimierz Dolny :)
Jako, że z moją drugą połówką mieliśmy dwa wolne dni (czwartek i piątek) postanowiłem odwiedzić miejsce gdzie jeszcze niedawno działo się... oj działo :diabelski_usmiech
Brak toru crossowego :lol: , brak błota... za to czysta trawka, dwa kampery i dwie przyczepki... czyli pełen luz :bajer
Ekipo zlotowa z Kazimierza... poznajecie to miejsce? :bajer

Pozdrowienia dla wszystkich uczestników zlotu w Kazimierzu :spoko

Ps. Przetuptaliśmy w sumie z 12 km piechotą po okolicznych wąwozach i lasach... ufff.... a powrót bez korków :shock:

Tadeusz - 2008-05-24, 14:30

Dziękuję, Mariuszu, za chwilę wspomnień. :-D
Track222 - 2009-07-26, 16:08
Temat postu: Weekend 24-26.07.2009 r.
Na kempingu Państwa Pielaków spędziliśmy weekend 24-26.07.2009 r.
Kemping przygotowany profesjonalnie, czysto i jest wszystko co trzeba. Niestety pogoda nie dopisał lało jak z cebra i gryzące komary, ale na to niestety nie mamy wpływu.

Jeśli ktoś chce odpocząć w ciszy i spokoju, a międzyczasie pozwiedzać Kazimierz Dolny kemping Państwa Pielaków do tego celu jest idealny. Jest to miejsce do którego chce się wracać.

Bułeczki witające nas z rana na stoliku to jest po prostu rewelacja.

lepciak - 2009-07-26, 16:36

Track222 - brakuje zdjęcia jadłodajni z największymi naleśnikami na świecie.
AdamOpolskie - 2009-09-29, 20:46

Czy oferta jest nadal aktualna ??
19 października wybieram się na 2-3 dni do Kazimierza Dolnego - może pojechałbym camperem.

slaw - 2010-05-15, 19:06

Zniżka się skończyła, ale bułeczki to już klasyka nawet w święta :mikolaj
Polecam :ok

Dziabong - 2010-05-15, 20:52

My dostaliśmy i zniżkę i bułeczki. Może to była ostatnia?
slajd - 2010-08-25, 14:44

Zniżka nie aktualna a czy są bułeczki tego nie miałem możliwości sprawdzić :-/
spaliśmy na parkingu koło stacji paliw za 20zł 2 noce :spoko

Dziabong - 2010-08-25, 18:57

slajd napisał/a:
Zniżka nie aktualna a czy są bułeczki tego nie miałem możliwości sprawdzić :-/
spaliśmy na parkingu koło stacji paliw za 20zł 2 noce :spoko

Macie mocne nerwy, nam wystarczyła kiedyś jedna noc i tylko połowa z nas się wyspała. To nie jest bezpieczne miejsce - naszym zdaniem.

Dziabong - 2010-08-26, 09:30

Adi napisał/a:
Dziabong napisał/a:
To nie jest bezpieczne miejsce - naszym zdaniem
why?

1. Bo późnym wieczorem jest tam zawsze spotkanie grupy Kazimierzowskiej.
Naśladowcy Kubicy/Himilsbacha i innych w kiepskim wydaniu. Wystarczy zerknąć pod stopy i policzyć zbite szkło. W dzień jest ok- jest cieć co zbiera opłatę, ale się ulatnia na noc. Monitoring tego miejsca nie widzi, a policja przybywa sporadycznie na wizytację.
2. To moze być fajne miejsce jak powyższe ograniczenia znikną.
3. 50 metrów dalej jest spokojny kemping, dostępny dla tych co mają słabe nerwy tak jak ja.

krynia i stan - 2010-08-26, 09:32

Adi napisał/a:
Dziabong napisał/a:
why?

Dokładnie , dlaczego ?
Nie jeden raz spaliśmy na parkingach przy stacjach paliw i nie uważamy tych miejsc za niebezpieczne, jedyny minus że jest dość głośno z powodu ruchu na nich.
I tylko z tego względu wybieramy inne miejsce jeśli tylko taki wybór mamy.

:spoko

Dziabong - 2010-08-26, 09:39

krynia i stan napisał/a:
Adi napisał/a:
Dziabong napisał/a:
why?

Dokładnie , dlaczego ?
Nie jeden raz spaliśmy na parkingach przy stacjach paliw i nie uważamy tych miejsc za niebezpieczne, jedyny minus że jest dość głośno z powodu ruchu na nich.
I tylko z tego względu wybieramy inne miejsce jeśli tylko taki wybór mamy.

:spoko

My też spaliśmy i mamy nawet ulubione miejsca. Wyjaśnienia powyżej ( zaznaczam to nasze zdanie inni mogą mieć oddmienne )

Pawcio - 2010-08-26, 09:41

Odwieczna dyskusja, ktora nigdy sie nie skonczy... argumenty maja obie strony, a faktycznie to jest tak ze jeden woli rybki a drugi akwarium. Co nie znaczy ze rybki nie moga byc w akwarium.
Poza tym spicherz jest de best.. Z znizka czy bez. :spoko

krynia i stan - 2010-08-26, 10:05

Dziabong napisał/a:
My też spaliśmy i mamy nawet ulubione miejsca. Wyjaśnienia powyżej ( zaznaczam to nasze zdanie inni mogą mieć oddmienne )

Czyli rozumiem że chodzi Ci o ten konkretny parking a nie generalnie o wszystkie przy stacjach paliw ?

Dziabong - 2010-08-26, 11:12

krynia i stan napisał/a:
Dziabong napisał/a:

Czyli rozumiem że chodzi Ci o ten konkretny parking a nie generalnie o wszystkie przy stacjach paliw ?

Oczywiście, że o ten parking i tylko o ten obok stacji paliwowej wraz z parkingiem dziennym w Kazimierzu Dolnym.

roger - 2010-08-26, 15:41

I co Tadziu został Ci ten odruch gończego psa ...? dalej sprawdzasz kubły ... ? ;)
roger - 2010-08-26, 15:50

No pomysł logiczny i ma prawo działać nie sprawdzałem ale ....... poobserwuję kosze ;)
Camper Diem - 2010-08-26, 19:29

slajd napisał/a:
Zniżka nie aktualna

znaczy zaoferowana zniżka nie zwróciła się właścicielowi. marnie ten nasz rynek wygląda :placze2

Tadeusz - 2010-08-29, 14:17

Ted69 napisał/a:

Z czasow dziecinstwa pamietam jak jakis przewodnik nam tlumaczyl ze archeolodzy najbardziej ciesza sie jak dokopia sie do jakiegos starozytnego smietnika - wtedy sa w stanie dowiedziec sie najwiecej o mieszkancach :wyszczerzony:

Racja. Dodam jeszcze, że równie cenne dla archeologów jest badanie latryn. To nie żart.
Z ich zawartości wnioskuje się o pożywieniu badanej grupy ludzi, ale w latrynach znajduje się bardzo dużo przedmiotów zgubionych i wyrzuconych, będących świetnym materiałem poznawczym.
Są nawet archeolodzy specjalizujący się w tej dziedzinie. :wyszczerzony:

TO PRAWDA. :ok

Yans - 2010-08-29, 14:23

Tadeusz napisał/a:
Racja. Dodam jeszcze, że równie cenne dla archeologów jest badanie latryn. To nie żart

Podobno Brytyjczykom najwięcej komórek wpada do muszli w WC...
Ciekawe ,co pomyślą o nich badacze za 100 lat? :haha: :haha: :haha: :haha:

Camper Diem - 2010-08-29, 14:25

Tadeusz napisał/a:
równie cenne dla archeologów jest badanie latryn. To nie żart.
Z ich zawartości wnioskuje się o pożywieniu badanej grupy ludzi, ale w latrynach znajduje się bardzo dużo przedmiotów zgubionych i wyrzuconych, będących świetnym materiałem poznawczym.

dokładnie Tadeuszu :ok

zabawne, ale w związku z zabudową kolejnych powojennych "dziur" na starym gdańskim mieście najpierw wkraczają archeolodzy i cieszą się jak dzieci jak mogą za pośrednictwem mediów pochwalić się znalezieniem latryny, przy okazji wzmiankując o jakiejś monecie czy innej dupereli :wyszczerzony:

gryz3k - 2011-06-03, 14:10

Mysle o kazimierzu na weekend. Macie jakis pomysl na nocleg i atrakcje z 3 letnim dzieckiem?
wbobowski - 2011-06-03, 23:18

Nocleg masz w tym temacie, a atrakcji dla dziecka musisz sam poszukać w zależności od tego co preferuje maly człowiek - przy Małym Rynku jest plac zabaw dla dzieci.
gryz3k - 2011-06-03, 23:33

Dziękuję. Temat przeczytałem, ale ponieważ jest dosyć stary pomyślałem, że może ktoś wie coś nowego :lol:
yannoo - 2011-06-04, 08:39

W połowie maja spaliśmy jedną noc na parkingu przy stacji benzynowej, stały tam jeszcze dwa kampery (włoski i francuski) - było OK. Na stacji nabraliśmy jeszcze wody... Z tym, że był to ten ogrodzony parking przed stacją, tuż za nim jest mniejszy i zaniedbany, który jednocześnie jest przejściem nad Wisłę - tego nie polecam!
Pozdr.

gryz3k - 2011-06-05, 09:59

jestesmy na polecanym kempingu. Bardzo mily wlasciciel. Stoja razem z nami dwa kampery z Francji.
wbobowski - 2011-06-05, 14:53

gryz3k napisał/a:
jestesmy na polecanym kempingu. Bardzo mily wlasciciel. Stoja razem z nami dwa kampery z Francji.

A zdjęcia gdzie???

gryz3k - 2011-06-05, 21:58

Ze zdjęciami u mnie krucho. Rzadko je robię i jeszcze rzadziej oglądam. Wspomnienia rejestruję w głowie :lol: Następnym razem postaram się poprawić :)

Zniżek i bułeczek rzeczywiście już nie ma, ale cena jest chyba OK, a bułki są w sklepie koło kempingu. Za czas od 16 w sobotę do 19 w niedzielę, bez prądu, wc i prysznica / mamy wszystko w kamperze :) / zapłaciliśmy 20 złotych. To tyle ile kosztuje dzienny parking w mieście.

landara - 2013-06-21, 16:35

Czy camping u Pana Pielaka nadal aktualny? Zniżki też? Trzeba rezerwować miejsce?

Wybieramy się jutro w tamtą stronę :)

Track222 - 2013-06-21, 16:48

landara napisał/a:
Czy camping u Pana Pielaka nadal aktualny? Zniżki też? Trzeba rezerwować miejsce?

Wybieramy się jutro w tamtą stronę :)

Najprościej wystarczy przedzwonić i zapytać!

landara - 2013-06-21, 17:02

Słusznie :) Tylko, że przez burzę mam permanentny brak zasięgu w telefonie :( Obecnie internet to moje jedyne okno na świat :( Ale może przed nocą się uspokoi
Duszka - 2013-06-21, 17:22

Witam.Myśle że nie będzie problemu z miejscówką w Kazimierzu.Jeżeli masz problem z łącznością daj znać przedzwonię do Grzegorza i zapytam.
landara - 2013-06-21, 17:44

Dzięki, ale już udało mi się dodzwonić. Z miejscem nie ma problemu, obecna cena całościowa to 60zł.

Myślę, że się przyda to info :)

Duszka - 2013-06-21, 18:56

OK życzę miłego wypoczynku i pozdrawiam.
gabosz - 2013-06-22, 14:29

Troszkę już pużno,ale biorę prysznic :wanna: i hejka do Kazimierza!