| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Inne imprezy - już za nami - Chowacja 2010
futro2606 - 2010-01-24, 14:16 Temat postu: Chowacja 2010 Witam wszystkich planujących wakacje 2010 roku.Najprawdopodobniej wyruszymy ok 2 lipca w okolice Primosten możliwy inny rejon(pewny).Byłem w tamtych okolicach 2 lata temu i było super mam kilka fajnych miejsc campingowych cena ok 20 E za całą rodzinkę tj.2+2 oczywiście camper i prąd w tym.Wracając lub jadąc w pierwszą stronę chciałbym zaliczyć Wenecję ok 2 dni (camping Marino di Venecja)Czekam na konkretne propozycje mam 2 dzieci (12 i 5 lat -chłopaki)może jakaś rodzinka chciałaby spędzić czs z nami?
Tasman - 2010-01-27, 20:24
Cześć
wyjeżdzamy z Tarnowa, 01 lipca , plan trasy bardzo podobny
pozdrawiamy
Kasia i Tomek
futro2606 - 2010-01-28, 18:42
Zapraszamy do wspólnego spędzenia wakacji możemy się spotkać 2 lipca u nas W Brzegu Dolnym i razem ruszyć w trasę
papciosmurf - 2010-01-31, 17:24
My mieliśmy odpalać 25 czerwca już ale możemy tydzień poczekać na zacne towarzystwo.
MAWI - 2010-01-31, 23:22
WITAM ,PLANUJEMY W TYM ROKU RÓWNIEŻ WYJAZD DO CHORWACJI NIE BYŁEM TAM NIGDY .TERMIN NAM OBOJĘTNY.JESTEŚMY Z KUTNA
Tasman - 2010-02-01, 22:49
robi się milutko....bardzo fajnie
pozdrawiamy Kasia I Tomek
papciosmurf - 2010-02-04, 17:12
Taka mała Karawana Na razie widzę, że mamy dwóch chłopaków (12 i 5 lat) i moją 7 letnią pannę. Jest szansa na więcej ?
futro2606 - 2010-02-08, 13:28
Witam widzę że będzie niezła grupa wyjazdowa zobaczymy bliżej lata ale jak narazie widzę że powinno być ok.Im więcej ludzi i załóg to cała trasa wydaje się być bardziej przyjemna jedno pytanko czy załogi mają radio cb????to bardzo ułatwia porozumiewanie się w trakcie wyjazdu.Jakby co to jest koszt ok 350 zł -pozdrawiam
papciosmurf - 2010-02-08, 16:46
| futro2606 napisał/a: | | czy załogi mają radio cb???? | Oczywistość
SlawekEwa - 2010-02-08, 17:47
Zaznaczam, że nie mam zamiaru przepraszać za zwróconą uwagę, ale tutaj piszmy o odbytych już podróżach do Chorwacji. Umawiać się na wspólną podróż możemy tutaj http://www.camperteam.pl/...opic.php?t=6235
koko - 2010-02-08, 19:47
My w początkach czerwca jedziemy na dwa zloty Adria i FICC
IAAN - 2010-02-08, 21:21 Temat postu: Re: Chowacja 2010
| futro2606 napisał/a: | | Witam wszystkich planujących wakacje 2010 roku.Najprawdopodobniej wyruszymy ok 2 lipca w okolice Primosten możliwy inny rejon(pewny).Byłem w tamtych okolicach 2 lata temu i było super mam kilka fajnych miejsc campingowych cena ok 20 E za całą rodzinkę tj.2+2 oczywiście camper i prąd w tym.Wracając lub jadąc w pierwszą stronę chciałbym zaliczyć Wenecję ok 2 dni (camping Marino di Venecja)Czekam na konkretne propozycje mam 2 dzieci (12 i 5 lat -chłopaki)może jakaś rodzinka chciałaby spędzić czs z nami? |
a może kolego dasz namiary na te cempingi jesli nie tu to może na pw
my jedziemy w 2 połowie lipca
futro2606 - 2010-02-14, 21:04
Witam dokładnie nie pamiętam adresu ale super camping miejscowość Żaborić na końcu miasteczka za zakrętem w kierunku Primisten cena ok 25 e za zestaw a drugi troszkę dalej miejscowość Sparadici w dole widać z drogi (dla ludzi lubiących spokuj )cena ok 20 e obydwa campingi blisko morza ok 25 metrów do plaży bez kamieni(drobne kawałeczki wyglądają jak piasek)
futro2606 - 2010-03-04, 17:38
| Tasman napisał/a: | robi się milutko....bardzo fajnie
pozdrawiamy Kasia I Tomek |
No to dołączaj się HYMER-pozdrawiam
marcin19r - 2010-03-16, 19:30
witam, a jaką droge polecacie do Chorwacji? pozdrawiam
KECZER - 2010-03-23, 14:03
Zaczyna i nas ta Chorwacja w takim zestawie interesowac ale my dopiero ruszymy w tydzien pozniej
wiec albo dogoniny na trasie albo sie zobaczymy mijajac
pozdrawiam
GOLDENKI (te nazwe wymyslila KOCZORKA)
papciosmurf - 2010-03-24, 12:17
| Grzegorz Fis napisał/a: | | wiec albo dogoniny na trasie | Aż tak wolno nie jeździmy
futro2606 - 2010-03-25, 17:06
GRZEGORZ trochę przegioł z tym dogonieniem to nie jest pielgrzymka na Jasną Górę haha.Ale liczą się dobre intencje prędzej się spotkamy na miejscu.Ostatnio wpadła mi ręce ulotka miejscowości Novi Vinodolski-podobno są tam piaszczyste plaże i całkiem blisko.Myślę że jest godna chociażby oglądnieńcia.Co wy na to????????????
papciosmurf - 2010-03-25, 19:56
| futro2606 napisał/a: |
Ostatnio wpadła mi ręce ulotka miejscowości Novi Vinodolski-podobno są tam piaszczyste plaże i całkiem blisko.Myślę że jest godna chociażby oglądnieńcia.Co wy na to???????????? |
My się na każdą rozróbę piszemy
Duduś - 2010-05-10, 19:51
My planujemy wyjazd zaraz po zakończeniu roku szkolnego żeby w sobote być już nad morzem
W tamtym roku były kampingi na stałym lądzie a w tym roku planujemy Hvar Korcule i Brac a może i na Kotor zajedziemy
KECZER - 2010-05-10, 20:10
| futro2606 napisał/a: | | Ostatnio wpadła mi ręce ulotka miejscowości Novi Vinodolski-podobno są tam piaszczyste plaże i całkiem blisko. |
Novi Vinodolsk polozony jest w zatoce i piaskowych plaz tam nie widzialem- no moze ze ostatnio sami nasypali piasku
Okoliczne wybrzeze jest raczej wysokie i bardzo skaliste (nie licze portu w N.Vinodolsku gdzie i plaza i wejscie do morza jest plaskie)
| papciosmurf napisał/a: | | Aż tak wolno nie jeździmy |
no bez przesady a przepisy ograniaczajace predkosci
| futro2606 napisał/a: | | GRZEGORZ trochę przegioł z tym dogonieniem to nie jest pielgrzymka na Jasną Górę haha |
Moja zona , jak prowadze to caly czas sie modli -- wiec pielgrzymke to ja mam od ruszenia spod domu i tak przez cala trase
ale i tak jest najwspanialsza towarzyszka podrozy
W sumie prawdopodobnie ruszymy okolo 10-15 lipca - oczywiscie jak sie znowu nic nie zmieni :arrow:
futro2606 - 2010-05-11, 20:35
To może się uda razem zgrać??????
Kura_Blue - 2010-05-30, 00:33
Widzę, że duża grupa się utworzyła. My tez mamy plan wyjazdu z Krakowa ok 1 lipca i OCZYWIŚCIE w okolice Primoszten Byłam tam juz 3 razy. Te okolice sa przepiękne i stosunkowo blisko do Dubrownika. Można pojechac na cały dzień i wrócic. I rzut beretem do Trogiru, a to Bajkowe miasto !!
Tutaj jest lista eurocampów z tej okolicy, jest w czym wybierać
http://www.eurocamps.net/...=2,2,7,7&lng=PL
My wolelibyśmy jednak nie jechac do Wenecji szkoda nam czasu
Mysl o tym, że wskoczymy do wody w maskach i płetwach nie pozwala nam jechać do miasta . Za to mamy inna alternatywę, po drodze. Chcielibyśmy zatrzymać sie na jeden bądź dwa dni w Paklenicy. Jest to górski Park Narodowy gdzie przyjeżdżają miłośnicy wspinaczki wysokogórskiej. A kosztuje nas to tylko zjazd z autostrady ok 15 minut i juz jesteśmy w Starigradzie gdzie znajduje się wejście do parku, a widok jest nie do opisania !!! Zaręczam. Wchodzimy do parku drogą z jasnych żwirowych kamyczków. Po lewej stronie rozciąga się ściana na wysokość której moje oko nie jest w stanie opisać po której w bliskich odległościach w koncentracji wspinają sie ludzie. Czasem niżej a czasem tak wysoko, że trzeba wytężyć wzrok, żeby ich zobaczyć. To jak zbiorowa medytacja. Mozna tak siedziec i gapic sie na rzeczy niemożliwe
http://www.google.pl/imag...ved=0CDQQsAQwAw
Nie wiem na ile poznaliście Chorwacje, ale na pewno fajnie jest pojechac do wodospadów Krka, można sie w nich wykapać i to jest super. Dubrownik- oj piekna sprawa szczególnie, że cudownym zabytkom towarzyszy błyszcząca kamienna posadzka ulic i chodników i niesamowite mury obronne z widokiem....a co aj tu będę pisała... zobaczycie za kilkanaście dni :D
I przede wszystkim maska z rurką i płetwy to nieodzowny ekwipunek !!!!!
Jadąc do Chorwacji nie umiałam pływać, a wracajac z niej po miesiacu nie dało sie mnie wyciagnąć z wody. Wystarczy położyc sie na wodzie, delikatnie machać płetwami i podziwiać klarownie czystą przestrzeń do 30 metrów w głąb. To nic, że nie ma tam ławic fosforyzujących rybek jak ponoc w Egipcie. Leżąc w ten sposób miałam wrażenie latania-lewitowania nad laguną a wrażenie to jest bezcenne.
i tak o! Nie zapomnijcie zabrac butków do wody bo jeżowce nie daja się wyciagnąc z nogi jak drzazga
Dajcie znać jesli mozna się dołaczyć
Darosze - 2010-05-30, 22:58
Witam wszystkich forumowiczów kamperowiczów. Co prawda własnego kampera nie posiadam ( na razie) ale od kilku lat kiedy wpadł mi w ręce magazyn o karawaningu stałem się fanem takiego rodzaju turystyki.
Mam pytanie , czy można się dołączyć do formującej się grupy wyjeżdżającej w lipcu nad Adriatyk ??
Mieszkamy w Grodzisku Maz. Skład nie byłby liczny ja, koleżanka małżonka oraz pierworodny lat 9. Chorwacja gościła nas 13 lat temu ale w tym roku chcemy powtórzyć raz jeszcze.
Pozdrawiamy i może do zobaczenia
Camper Diem - 2010-06-06, 18:39
my daliśmy się uwieść Dudusiom, naszym niedawnym towarzyszom z Bawarii i 26.06 ruszamy razem ze Śląska.
odwiedzimy Dalmację od Splitu, aż do Dubrownika (mamy nadzieję).
nie mamy ochoty na dużą karawanę (w dwa auta się świetnie podróżuje), ale na miejscu możemy zrobić jakiś spot :-)
piszcie gdzie będziecie
Kura_Blue, jakieś wskazówki dla chcących odwiedzić Dubrownik?
koko - 2010-06-06, 19:04
Jesteśmy w Chorwacji od wczoraj na campingu Stoja w Puli narazie jest nas dwie załogi
ja i Stasio Telma z Rzeszowa zlot zaczyna sie 11 06 camping godny polecenia.
Po drodze odwiedzilismy Dunajską Striede na Słowacji i Zalakaros na Węgrzech obie miejscowości z ciepłymi wodami POLECAM
Jesteśmy w drodze od zlotu w Borkach tj 27 05
Wieluniak - 2010-06-06, 19:27
| koko napisał/a: | | Jesteśmy w Chorwacji od wczoraj |
Moi rodzice wyruszają na zlot we wtorek. Jaką drogą jechaliście?
koko - 2010-06-09, 18:33
Cieszyn obok Bratysławy Balaton Na zlocie w Puli bedzie 45 załog z Polski
IAAN - 2010-06-09, 19:39
a jaka pogoda i jaka woda
koko - 2010-06-10, 13:47
Wszystko luxus camping naokoło otoczony wodą czystą i ciepłą może zrobimy temacik ze zlotów
Camper Diem - 2010-06-10, 14:18
koko, zrób proszę relację ze zlotów
i napisz jak najwięcej, zastanawiam się czy za rok nie jechać na zloty
dagaslonko - 2010-07-13, 21:43
My sie wybieramy do Chorwacji w sobote 17/07 ale nie wiem jeszcze w jakie rejony. Ma ktoś jakieś propozycję ciekawych, niedrogich kempingów? I oczywiście na towarzystwo 4 osób
Pzdr
Daga
papciosmurf - 2010-07-15, 09:57
| koko napisał/a: | | camping naokoło otoczony wodą czystą i ciepłą |
Eeeee ... jak wjechaliście przez tę wodę ?
wmaker - 2010-07-16, 09:42
Wybieramy się pod koniec sierpnia lub we wrześniu na północ Chorwacji (dwie osoby dorosłe + dwoje dzieci 10 i 14 lat) preferujemy plażowanie z snurkowaniem, po drodze chętnie zahaczymy o dwa, trzy ciekawe miejsca. Do tej pory wyjeżdżaliśmy sami a może uda się z kimś pojechać MK.
bakiM - 2010-07-18, 16:40
Koledzy, jadąc z Polski w kierunku Splitu można jakoś przyoszczędzić na płatnych drogach w Słowenii lub Chorwacji? Nie chodzi mi o mega kombinacje lecz, jeśli się da, to żeby trochę obniżyć koszty podróży. Drugie pytanie to, gdzie lepiej tankować w Austrii czy Słowenii?
IAAN - 2010-07-28, 23:35
witam wszystkich po przerwie
własnie wróciłem z chorwacji byliśmy na istri od 14 lipca do wczoraj
na początku pogoda była super od ostatniego piątku zaczął padac deszcz w nocy lub nad ranem i w czasie dnia pojawiły się chmury zasłaniajace słońce ale ogólnie ok bylismy na kempingu polari cena za plac z prądem i 2 osoby dorosłe ok 35 euro dzieci do 5 lat gratis basen super blisko miasta ,scieżka rowerowa do miasta nad morzem w sumie ok
dzieciaki zdowolone a to najważniejsze
tankowałem w austri cena 1,139 e za on jechłem przez czechy austrie i słowenie w kierunku triestu droga super ,wykupiłem winetę na słowenię za 30 euro i jechałem
autostradą ,
|
|