Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Włochy - venecja

r-krecik - 2010-02-02, 17:16
Temat postu: venecja
Witam wszystkich jestem początkującym kamperowiczem.W lipcu mamy zamiar wybrać się na małą rundę południową częścią europy między innymi chcemy zatrzymać się na 2-3 dni w Venecji i tu moje pytanie czy któryś z szanownych podróżników zna w miarę tani kemping w okolicy Venecji z góry dzięki za pomoc
Zaradek - 2010-02-02, 17:31

Kemping Rialto. Zwykły kemping przejazdowy. W 2009 roku za 4 osoby ( 3 dorosłe, 1 jedno dziecko 10 lat) za dobę z prądem 34,5 euro. Dojazd do Wenecji autobusem podmiejskim, dwa przystanki czyli 10 minut jazdy. Przystanek przed bramą kempingu. Cena za bilet 1.1 euro w jedną stronę za osobę do nabycia w kasie kempingu.
futro2606 - 2010-02-16, 12:53

Witam także planuję wyjazd ok 2 lipca do chorwacji przez Włochy tzn.Wenecję słyszałem że fajny jest camping Narino di Wenecja jest stronka o tym campingu i chyba skorzystamy z tej opcji (do Wenecji podobno można dojechać stateczkiem)
wictor - 2010-02-16, 19:23
camping to chyba Marina de Venecja rzeczywiscie fajny ale raczej na dlurzszy pobyt proponuje parking prawie w centrum Venecij w miejscowosci Mestre trzeba sie kierowac na centrum przejechac dlugi most nad laguna i potem w prawo na parking .Placi sie za czas pobytu .Ale obok jest przystanek statku .Warto kupic bilet dobowy lub wiecej iplywac od Murano do Burano to sa wysepki jedna slynie ze szkla druga chaftu itd.
Tadeusz - 2010-02-16, 19:35

No! Nareszcie! Witku, ileż ja się naczekałem na Twój post.
Masz natychmiast zameldować się u mnie na nauki. Halszka już szykuje menu. :wyszczerzony:

ARCADARKA - 2010-02-16, 20:05
Temat postu: ARCADAKA
A ja myślałem , że Witek wrócił do Szwajcarii :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:
jakiego masz ładnego avatora

pozdrowionka :bigok :bigok

wictor - 2010-02-16, 20:15
To znowu Ja bo chyba jednak lepiej zacumowac w Marina de Venecja bo jednak komfort jest wiekszy niz na parkingu a cena prawie taka sama .Pozatym mozecie dojechac do samego konca i tam jest parking przy plazy u ujscia laguny gdzie wychodza wszystkie statkiwyplywajace z wenecji
wictor - 2010-02-16, 20:20

apropo awatara Bardzo mi on sie nie podoba i prosilbym o zmiane ,tylko jak to zrobic
wictor - 2010-02-16, 20:26

Tadziu chyba niedlugo bede sobie musial kupic ponton aby do was przyplynac bo camperkiem nie dam rady
Pawcio - 2010-02-16, 22:11

wictor napisał/a:
proponuje parking prawie w centrum Venecij w miejscowosci Mestre trzeba sie kierowac na centrum przejechac dlugi most nad laguna i potem w prawo na parking .Placi sie za czas pobytu .Ale obok jest przystanek statku .

Zgadzam się z Witkiem. Dokładnie rok temu stacjonowaliśmy na tym parkingu. Jest w miarę bezpiecznie- zawsze stoją jakieś kamperki. Można spuścić ścieki, wyprowadzić kota i nabrać wody. Również polecam.

prezesuu - 2010-02-17, 20:32

wictor napisał/a:
chyba jednak lepiej zacumowac w Marina de Venecja bo jednak komfort jest wiekszy niz na parkingu a cena prawie taka sama .Pozatym mozecie dojechac do samego konca i tam jest parking przy plazy u ujscia laguny gdzie wychodza wszystkie statkiwyplywajace z wenecji

Byłem tu i tu. Na końcu laguny są takie małe kempingi na posesjach gdzie stacjonują kampery. Jest ich kilka i można się tam zatrzymać. Są one wyposażone w węzły sanitarne i restauracyjki z dobrą kuchnią i winkiem. Na parkingu tego nie ma, a tramwaje wodne kursują do północy.

ROBRE - 2010-02-19, 17:31

wstyd sie przyznac ze nie moge pomoc..... :oops:
andreas p - 2010-02-19, 17:55

Robre nie wstydz sie :oops: nie mozesz znac calych Wloch :lol: ty nie jestes szewcem zebys znal calego buta :haha: :haha: :haha:
OMEGA - 2010-02-19, 18:55

andreas p napisał/a:
ty nie jestes szewcem zebys znal calego buta

hahahah

LANDEK - 2010-05-24, 05:38

Zaradek napisał/a:
Kemping Rialto. Zwykły kemping przejazdowy. W 2009 roku za 4 osoby ( 3 dorosłe, 1 jedno dziecko 10 lat) za dobę z prądem 34,5 euro. Dojazd do Wenecji autobusem podmiejskim, dwa przystanki czyli 10 minut jazdy. Przystanek przed bramą kempingu. Cena za bilet 1.1 euro w jedną stronę za osobę do nabycia w kasie kempingu.

No to ładnie podnoszą ceny.
W tym roku za taki skład wołają 42 EUR.
Znacie może jakieś tańszei bezpieczne miejsca na 1 nocleg???
Albo jakiś bezpieczny parking na cały dzień ( od 6 do 22).

chris - 2010-05-24, 05:56

Możesz rozważyć zatrzymanie się na parkingu Tronchetto ( http://www.veniceparking.it/ ). Koszt to 21 Euro za pierwsze 12 godzin i 16 Euro za każde następne. Będąc w zeszłym roku (ale poza sezonem) bezpośrednio przed wjazdem na most prowadzący do Wenecji widziałem też reklamę parkingu za 10 Euro za dobę. Ale za późno ją zobaczyliśmy i nie zatrzymaliśmy się tam. Także żadnych informacji więcej nie mam.
Zaradek - 2010-05-24, 19:32

Z tego co widzę to większość kempingów podniosło ceny :(
zobacz tutaj powinno być taniej ale dalej i nie wiem jak z dojazdem
http://www.isiliblu.com/nuova_pagina_2.htm
http://www.campinglaconchiglia.com/pl/

Santa - 2010-05-24, 20:31

Dwa razy korzystaliśmy z parkingu Tronchetto i w tym roku też zamierzamy, bo chociaż nie jest tani, to trzeba przyznać, że położony bardzo wygodnie. Praktycznie w te pierwsze 12 godzin można już "zażyć" Wenecji. Z mapką w ręku - można w jakiś pół godziny (tak mi się wydaje "na oko" :szeroki_usmiech ) spacerkiem dotrzeć na Plac Świętego Marka. Jak ktoś woli, to może sobie popłynąć z pobliskiej przystani tramwajem wodnym. My dołączyliśmy do jakiejś polskiej wycieczki - za 5 euro od osoby (płatne u kapitano) :szeroki_usmiech Wracając - też pieszo - ciągle się jest w Wenecji i poznaje jej klimat "od środka". Może poza sezonem odległość kempingu od miejsca zwiedzania nie jest taka istotna - ale w środku upalnego lata - lepiej jest mieć kamperka w pobliżu :szeroki_usmiech
Mati-mistrz - 2011-01-16, 22:45

Orientuje się ktoś może kiedy zalewa plac św. Marka ? Wybieram się do Wenecji w marcu i zastanawiam się czy będzie on wtedy zalany...
martinelli - 2011-01-19, 16:24

Polecam Marinę di Venezia. Super kamping. Do Wenecji też bliziutko promem za 8 Euro w dwie strony od osoby firmą Marco Polo. Autobus za 1 Euro zawiezie nas z Mariny do portu i możemy wybrać Marco Polo albo tramwaj wodny. Jest to najlepszy jak na razie camping na jakim byłem. Polecam
Santa - 2011-01-19, 21:41

Martinelli - czy mógłbyś w przybliżeniu określić całkowite koszty pobytu w Wenecji - w opcji, o której piszesz tj. opłata za kemping i za dojazd z kempingu do Pl.Św. Marka. Interesuje mnie również czas, który należy przeznaczyć na dotarcie z kempingu do Wenecji i na powrót na kemping.
Warto znać różne opcje. Na razie przerabiałam tylko Tronchetto - ale sezon blisko :szeroki_usmiech

zibi - 2011-01-19, 22:40

Santa, moim zdaniem tylko Tronchetto wchodzi w rachubę - za wszystko zapłacisz kartą ...... a Wenecję nocą zobaczyć - bezcenne :spoko
Santa - 2011-01-19, 23:01

Dzięki Zibi :kwiatek2 Tronchetto przerabialiśmy trzykrotnie - raz z przyczepką i dwa razy z kamperkiem :szeroki_usmiech Luksus, że lepszego nie widzę. Ale gdyby na przykład zaplanować Wenecję na trzy dni (zakupić specjalny karnet i pokręcić się miedzy Murano i Burano i pozaglądać w różne mniej uczęszczane miejsca, to może jednak warto byłoby zainstalować się na jakimś kempingu (warto - w sensie kosztów, bo jednak Tronchetto to drogi biznes i na kilka dni, to się robi spora suma :szeroki_usmiech
Przyglądam się różnym opcjom, a wiadomo - najlepiej wie, ten kto przerobił :szeroki_usmiech

zibi - 2011-01-19, 23:23

Santa napisał/a:
Ale gdyby na przykład zaplanować Wenecję na trzy dni (zakupić specjalny karnet i pokręcić się miedzy Murano i Burano

Tak, pod warunkiem , ze są nocne promy do campingu - bo tylko to miałem na myśli - byłem w Wenecji paręnaście razy , w tym kilka razy nocą <------- rewelka

Mati-mistrz - 2011-01-22, 23:07

Wybieram się w marcu z dziewczyną i jej rodzicami do Wenecji i dlatego zastanawiam się czy nasza wycieczka ma sens bo wtedy zdaje się że będzie zalany Plac... wiecie coś na ten temat?
Fux - 2011-01-23, 08:15

http://www.wenecja24.info...da_i_klimat.htm

Pozostaje Wam tylko obserwacja pogody...

Mati-mistrz - 2011-01-26, 18:48

ok dzięki :)
martinelli - 2011-01-27, 13:08

Santa. Ja byłem 5 dni początkiem czerwca i kemping kosztował mnie 150 Euro za auto i 2 osoby. Z kempingu do portu jedziesz 10 min autobusem za 1 euro od osoby. Bilety kupujesz w autobusie lub w recepcji. Prom Marcopolo kosztuje 4 euro od osoby. Są też tramwaje w tym samym porcie ale cen nieznam. Płyniesz 20 min pod sam plac Sw. Marka. Polcam. Kemping jest rewela. Masz w cenie super baseny i morze. Plaże piękne, duże i puste. Dużo ciekawych imprez. Bardzo dobrze zaopatrzony sklep na miejscu. Fajne restauracje. Ceny normalne. Toalety pierwsza klasa. Polecam zimniutkie wino z beczki 1L 1,5 euro w sklepie na kampie.
OMEGA - 2011-01-27, 16:52

martinelli , fajne to opisałeś ale w Twym tekście nie doszukałem się nazwy i adresu tak super wyposażonego kempingu i to za taką cenę ,w jakim to było okresie ?.

Włochy w okreśie urlopowym nie należa do tanich...

Tadeusz - 2011-01-27, 16:59

martinelli napisał/a:
Ja byłem 5 dni początkiem czerwca i kemping kosztował mnie 150 Euro za auto i 2 osoby

To wypada 30 euro dziennie. :?

martinelli - 2011-01-28, 07:27

Ja byłem w okresie 2.06.2010 do 6.06.2010. Niżej podaje fajny link.

http://selectcamp.com.pl/...di,Venezia.html

Muszę poszukać cennika na ten rok bo już go mam. Jak znajdę to opiszę aktualne ceny

martinelli - 2011-01-28, 07:31

Jeszcze jeden link oficialnej strony kampa

http://www.marinadivenezia.it/

martinelli - 2011-01-28, 07:37

A tutaj podaję dokładny adres z mapą

http://www.marinadivenezia.it/dovesiamo_eng.htm

Camper Diem - 2011-01-28, 08:04

jak kiedyś znalazłem stronę tego kempingu napaliłem się na niego, bo taki luksus, że głowa boli :shock:
jak liczyłem ceny to za rodzinę wychodzi dużo więcej niż 30E i jeszcze minimum 7 dni w ścisłym sezonie... a przy tym tłumy zapewne :(

Santa - 2011-01-28, 21:03

Martinelli - dziękuję za wyczerpującą odpowiedź :) bardzo ładny i zachęcający kawałek Italii. Dobry pomysł na wypoczynek i zażywanie morza - w powrotnej drodze do domu. A po zmroku, żeby w pełni wykorzystać czas... Wenecja nocą :szeroki_usmiech dziękuję
futro2606 - 2011-05-23, 16:51

Witam mam pytanie czy można przenocować na tym cempingu(Marina di Venecja )kilka dni ok.2 nocy czy trzeba brać cały tydzień?Interesuje mnie termin lipiec 2011-pozdrawiam :spoko
Roza - 2011-05-23, 16:58

http://www.marinadivenezia.it/listino_eng.php
my tez sie interesowalismy, ale jak byk stoi, ze w tym terminie minimum to 7 nocy :-/

Endi - 2011-05-23, 18:50

futro2606 napisał/a:
...czy można przenocować na tym cempingu(Marina di Venecja )kilka dni ok.2 nocy...

Jeśli nie masz rezerwacji to w tym terminie będzie trudno. Ale jest wyjście z tej sytuacji, przynajmniej tak było kiedy byliśmy w 2009. Przed kampingiem jest parking na którym możesz również nocować. Wcześniej informujemy recepcję, że skoro w tym czasie nie mają wolnej parceli to chcecie wyczekać powiedzmy dwa dni a nóż coś się zwolni. Nam nie odmówili. W ciągu dnia wykupuje się na recepcji tzw. Besuch Karte. Wchodzimy na teren kampingu i korzystamy z jego wszelkich dobroci. Opłata wynosiła bodajże 7 EU za trzy osoby. Po dwóch nockach na zewnątrz zwolnił się plac i wjechaliśmy już na kilka dni.
Kamping jest ogromny i cudny. Ma ponad 70 ha włącznie ze specjalną strefa dla gości z pieskami. Nawet cmentarz dla zwierząt mają. Wszędzie utrzymują perfekcyjny porządek. Jeśli ktoś "wejdzie" na sąsiada parcele i postawi np. antenę jest natychmiast przywoływany do porządku. W toaletach sprzątają o 7 do 20-stej, nonstop. W rozmowie z jedną ze sprzatających pań stwiedziłem, że takiego prządku na włoskich kampingach to jeszcze nie widziałem. Ona się uśmiecha i mówi...a wie pan dlaczego ? ...ja na to - nie wiem.
Bo żoną właściciela kampingu jest...Polka. :spoko

futro2606 - 2011-05-23, 19:47

Dziękuję za wyczerpującą odpowiedż zobaczymy na miejscu może znajdzie się inna alternatywa-pozdrawiam :spoko
Filipuszek - 2011-05-25, 16:20

Chce jechac z przyczepa na Camping Marina di Venézia na 14 dni to tez trzeba razerwowac czy na dluzsze pobyty miejsca maja?
janusz - 2011-05-25, 18:06

Filipuszek napisał/a:
Chce jechac z przyczepa na Camping Marina di Venézia na 14 dni to tez trzeba razerwowac czy na dluzsze pobyty miejsca maja?

Najlepiej napisz do nich maila. Pewnie po polsku można. Google tłumacz jest ogólnie dostępny to sobie przetłumaczą, lub przetłumaczy im jakiś polski ich pracownik. Myślę, że na 100% Polacy tam pracują.

http://www.marinadivenezia.it/contatti_eng.htm

Jack64 - 2011-05-25, 21:04
Temat postu: Venecja
Staliśmy pod Wenecją na poczatku lipca 2010.Ku mojemu zdziwieniu namierzyłem miejsce
300 m od plaży całkowicie free na 3-4 kampery w Punta Sabbione ulica Via Pealto
GPS 45 43 98
12 44 33
Przy tej samej ulicy ok.500 m wcześniej znajdziesz Hotel Locanda z małym kempingiem na 10-15 kamperów GPS 45 44 28 N 12 44 07 E.
Jak na to miejsce (1,5 km do tramwaju wodnego) ceny rewelacja ok. 15 Euro za dobę jak dłużej cena spada do 12.
Wlaściciel przemiły angielsko języczny starszy pan ! I do tego plaża pod nosem!

Filipuszek - 2011-05-25, 21:07

Dzieki bardzo
Chyba , ze ktos nam doradzi cos innego dla nas z dwojka trzylatkow gdzie moze byc fajnie i nie bedziemy sie nudzic

Jack64 - 2011-05-25, 21:08
Temat postu: Venecja
Dodam jeszcze że wspomniane miejsce swobodnego parkowania sąsiaduje przez płot z campingiem Marina de Venecja i przylegająca do niego plażą!
futro2606 - 2011-05-26, 17:01

Dzięki za informację na pewno tam wpadniemy :spoko
Endi - 2011-05-26, 18:45

Filipuszek napisał/a:
...Chyba , ze ktos nam doradzi cos innego dla nas z dwojka trzylatkow gdzie moze byc fajnie i nie bedziemy sie nudzic...

Marina di Venezia to jedno ale możesz spróbować około 20 km wcześniej, jest
Pradelle Torri, tam trzy letnie dzieciaczki :dewil nudzić się na pewno nie będą - gwarantuję :)

Koordynaty;
N 53*30'13.44" / E 15*3'14.46"

Już nawet stronę mają po Polsku :spoko

http://www.pradelletorri.it/index.aspx

koko - 2011-05-26, 22:13

Szukaj kempingów w Lido di Jesolo będziesz chociaż w mieście z masą atrakcji namiary podałem w temacie Bibione na marina di venecja byłem ale international w Lido to jest to
martinelli - 2011-05-27, 07:24

Filipuszek jeśli szukasz atrakcji dla dzieciaków to tylko marina di venezia. Piękna plaża, Aquapark dla dzieci i dorosłych w cenie kempingu. Łazienki i toalety przystosowane dla dzieciaków. Dużo atrakcji wieczorami dla dzieci. Zauważyłem nawet, że wieczorami w kempingowej kapliczce organizowane są przez księdza zabawy lub wyświetlane bajki na rzutniku. Sklepy na miejscu są bardzo dobrze zaopatrzone. Ja pojechałem w ciemno rok temu na boże ciało. Jak przyjechałem było trochę ciasno, ale na drugi dzień już się poluźniło. Też jest fajnie jak się chce zwiedzić Wenecję za niewielkie pieniądze. Z kempingu jeździ autobus za 1 euro do portu, lub można też spacerkiem. Z portu można popłynąć tramwajem wodnym lub z inną firmą (polecam Marcopolo). Koszt to 4 Euro od osoby i wysiada się przy placu Św. Marka. Jeśli masz jakieś pytania to daj znać. Mogę jeszcze podpowiedzieć coś o jez. Gardzie.
Jary70 - 2011-09-25, 10:45

Dzięki serdeczne za namiar na Marina di Venecja. Właśnie wróciliśmy z Włoch i polecamy Marina di Venecja promocja od 10.09 pole z wodą i prądem a nawet podłączeniem kanalizacyjnym 11 E za parcelę i 4,40 od osoby- minimalny pobyt 2 dni. Dodatkowa promocja to pobyt w dniu wyjazdu do 23 po uregulowaniu za pobyt do 19 (normalnie do 11). Opłata upoważnia do korzystania z całej bazy jaka znajduję się na kompleksie a jest tego niemało.
Doskonała baza wypadowa do Wenecji ok.2 km można rowerkami -autobusy wodne z Punta Sabboni 4,5 e (Marco Polo) ostatni z Wenecji o 19, pozostałe 6,5 e ostatni 0k.23.
Byliśmy 10-12 daliśmy nura we Włochy i powrót 21-22.09.
Za rok podobny wyjazd i być może w tym samym składzie (pozdrowienia dla załaogi Papamila). :spoko

camper4x4 - 2013-08-04, 19:43

odświeżę temat

chcę dotrzeć do Wenecji rano i spędzić tam cały dzień aż do nocy, jadę z córkami w wieku 7i 10 lat

gdzie można tanio zaparkować bez noclegu lub jakiś tani camping z noclegiem

drugie pytanie to jak z możliwością korzystania z toalet w Wenecji są jakieś publiczne toalety czy tylko np w restauracjach, czy ktoś poleca jakąś restaurację na obiad może być daleko od centrum

dziwaczek - 2013-08-05, 19:06

camper4x4 napisał/a:
odświeżę temat

chcę dotrzeć do Wenecji rano i spędzić tam cały dzień aż do nocy, jadę z córkami w wieku 7i 10 lat

gdzie można tanio zaparkować bez noclegu lub jakiś tani camping z noclegiem

drugie pytanie to jak z możliwością korzystania z toalet w Wenecji są jakieś publiczne toalety czy tylko np w restauracjach, czy ktoś poleca jakąś restaurację na obiad może być daleko od centrum

Polecam zrobić tak (byłem w Wenecji w 2010r)
Jechać nie do Wenecji (parking 30e) tylko do Punto Sabioni (parking 7e) https://maps.google.com/maps?hl=pl&tab=ml nie jedziesz autostradą więc nie płacisz masz parkingi zaraz przy porcie (przeprawie promowej).
Nie kupuj biletów na promy prywatne tylko kup bilet na 24h (lub mniej) na tramwaje wodne) coś ok 20e i tak zwiedź Wenecję jakbyś autobusem jeździł.
Myśmy tak prawie tak zrobili (nIe mieliśmy jeszcze kamperka tylko był hotel) wyszło tanio i efektywnie (bilet kupowaliśmy na 36h)
Toalety no są publiczne ale nie za dużo chyba po 1-2e. Najlepiej na coś wstąpić do knajpki i przy okazji skorzystać, są jeszcze w tramwajach wodnych - ale w tych dużych (typu prom).
Jest bardzo gorąco ale fajnie, no i drogo dość ale polecam :wyszczerzony:

camper4x4 - 2013-08-05, 20:31

dzięki posprawdzam

ma ktoś aktualne ceny biletów na tramwaj wodny czas na 12H\

właśnie doczytałem że bilet na 1 osobę kosztuje 18Euro, czy są jakieś bilety rodzinne ?

przy tej cenie to mam parking w Wenecji na 3 doby przy rodzinie 4 osobowej

Sznurek - 2013-08-05, 21:38

Parking dla kampera przy stacji promowej w Punta Sabbioni kosztuje 15 eur. Trochę taniej można stanąć przy drodze wzdłuż brzegu, ale miejsca wyznaczone dla kamperów są trochę daleko od przystani.
Komplecik - 2013-08-05, 21:59

Jest kilka miejsc parkingowych na kamperka w punta sabioni niedaleko przystani ok 400m tramwaj 12godzinny 18E potwierdzam. :spoko
dziwaczek - 2013-08-06, 05:45

camper4x4 napisał/a:
dzięki posprawdzam

ma ktoś aktualne ceny biletów na tramwaj wodny czas na 12H\

właśnie doczytałem że bilet na 1 osobę kosztuje 18Euro, czy są jakieś bilety rodzinne ?

przy tej cenie to mam parking w Wenecji na 3 doby przy rodzinie 4 osobowej

Z tego co pamiętam (2010) to biletów rodzinnych nie było. Kupowałem typu 2+2.

W znalezieniu taniego parkingu w samej Wenecji życzę powodzenie - może się nie udać tu coś masz na końcu http://www.kierunekwlochy.pl/parking-w-wenecji może się skończyć i tak na ok 30e.
Zwiedzanie Wenecji z perspektywy tramwaju wodnego to duża atrakcja, można się szybko prześcielić i dużo widać.
Polecam Wenecję ale poza szlakami turystycznymi, aby zobaczyć ludzi miasto to codzienne, wskoczyć na szybkie ekspereso, pochodzić przy kanałach, zobaczyć i odpocząć w parku. 12h - to trochę mało. :spoko

krzysioz - 2013-08-06, 06:54

W poblizu lotniska jest kilka malych campingow , o ile dobrze pamietam za 2+2 zaplacilem okolo 30 Euro. Stamtad jezdza autobusy - ok 10 min do centrum za 1.3 Euro / osoba jesli sie nie myle , wiec nie wiem czy jest sens placic tyle za parking blizej centrum.
:spoko

Thom - 2013-08-06, 08:12

Byłem w maju w Punta Sabbioni i zatrzymałem się na campingu Marina Di Venezia
http://www.marinadivenezia.it/ita/ klasa sama w sobie...

spacerkiem do przystani komunikacji wodnej około 1.5km do Venecji odpływają
linie bezpośrednie 14 i 14L (przez wyspę Lido)...

Warto pozwiedzać wysepki Lido, Murano, Buroano gdzie tłum ludzi jest sporo mniejszy niż w samej Wenecji. :szeroki_usmiech tu poniżej mapka połączeń wodnych...

http://www.actv.it/sites/...%20copia(1).pdf

Co do jedzenia polecam restaurację po lewej stronie przed wejściem na przystanki
komunikacji wodnej... pizza deklasuje wszystko... zdjęcia mówią wiele :wyszczerzony:

bartosz_b - 2013-08-06, 08:30

Endi napisał/a:
Filipuszek napisał/a:
...Chyba , ze ktos nam doradzi cos innego dla nas z dwojka trzylatkow gdzie moze byc fajnie i nie bedziemy sie nudzic...

Marina di Venezia to jedno ale możesz spróbować około 20 km wcześniej, jest
Pradelle Torri, tam trzy letnie dzieciaczki :dewil nudzić się na pewno nie będą - gwarantuję :)

Koordynaty;
N 53*30'13.44" / E 15*3'14.46"

Już nawet stronę mają po Polsku :spoko

http://www.pradelletorri.it/index.aspx

Mam takie pytanie odnośnie tego resortu, bo nie ukrywam że cena pobytu wychodzi dość zachęcająco, ale jak wygląda sprawa z basenami. Są one w cenie czy ekstra płatne? Bo w cenniku coś odnośnie płacenia za baseny jest ale nie rozumie do końca czy visitors to są goście kempingu czy goście przychodzący zza kempingu na sam basen ?

Thom - 2013-08-06, 10:32

bartosz_b napisał/a:
nie rozumie do końca czy visitors to są goście kempingu czy goście przychodzący zza kempingu na sam basen ?

Visitors to goście będący z poza campingu...
:szeroki_usmiech

bartosz_b - 2013-08-06, 10:34

Thom napisał/a:

Visitors to goście będący z poza campingu...
:szeroki_usmiech

Dzięki, bo cennik dość mnie zmylił że visitors mają pierwszą godzinę gratis a następne płatne :)

Ducati - 2013-09-06, 19:54

Witam wszystkich forumowiczów, z Wenecji wróciłem 10 dni temu. Stałem w Punta Sabioni przed Campingiem Miramare na tzw. Stelplatzu koszt za dobę, za dwie osoby 20Euro, prąd 3 Euro, dodatkowa osoba 3 Euro. W cenie szybki Wi-Fi. W cenie sanitariaty bez ograniczeń, czysto, schludnie i spokojnie. Woda w cenie bez ograniczeń i ścieki też. Właściciel jest jednak uczulony na punkcie dzieci. Na placu nie wolno grilować, jeździć na rowerach, grać ani bawić się. Do przystani ACTV około 5 min rowerem. Rowery można zostawić przy przystani. Czas przepłynięcia do placu Św. Marka: przez Lido 45min, bezpośrednio 30min. Kursują taksówki wodne o numerach 14 i 15. Jeśli dobrze pamiętam to 15 jest bezpośrednia. Bilety jak pisali forumowicze wyżej 18 Euro- 12 godzin, 20 Euro 24 godziny. Byłem z dziećmi i żałuję, że nie wziąłem 24 godzinych. Wenecja wieczorem ma swój urok, a czas upływa nieubłgalnie... :spoko . Do plaży płaskiej jak balia z wodą jest stamtąd około 5 min rowerem. Plaża ogólnodostępna.Ma miejsca na rowery. Jest czysto, ale bardzo płytko...Dobre miejsce dla dzieci.
yaro 65 - 2014-02-24, 16:17

Dzień dobry ,

mam pytanie czy wyjazd do Wenecji na ok. 3 dni ,
17- 20 kwiecień można zaplanować , czy w tym okresie
/ św. Wielkanocne / jest duży ruch turystyczny , miasto można zwiedzać
w klapkach a nie w gumiakach po pachy ;)

doradźcie żółtodziobowi :spoko

Santa - 2014-02-24, 18:16

yaro 65 napisał/a:
Dzień dobry ,

mam pytanie czy wyjazd do Wenecji na ok. 3 dni ,
17- 20 kwiecień można zaplanować , czy w tym okresie
/ św. Wielkanocne / jest duży ruch turystyczny , miasto można zwiedzać
w klapkach a nie w gumiakach po pachy ;)

doradźcie żółtodziobowi :spoko

Yaro - wiadomo, że pogody do końca przewidzieć się nie da, ale raczej bardziej przydadzą się klapki niż gumiaki.
Byłam w Wenecji w 2011 w majowy weekend i było tak jak na poniższej fotce. Dla mnie pogoda wymarzona do zwiedzania - nieco ponad 20 stopni, sandały i krótki rękaw.

A jeśli chodzi o ruch turystyczny, to wtedy - mimo, że tabuny Polaków wracały z beatyfikacji, to nie odczuwało się, żeby ktoś komuś na głowę wchodził. W Wenecji zawsze jest dużo ludzi. Luźniej robi się dopiero po północy :szeroki_usmiech

A prawdziwe tłumy, to są tam właśnie teraz - właśnie mi wpadł w oko taki zestaw filmików z trwającego tam karnawału :szeroki_usmiech Oglądam... i polecam... :szeroki_usmiech

koko - 2014-02-25, 18:11

Ducati strasznie drogo !!
Ducati - 2014-02-25, 18:59

koko napisał/a:
Ducati strasznie drogo !!

Niestety , nic tańszego w takiej lokalizacji nie było, a stanie na parkingach miejskich było nieco tańsze, ale bez żadnego servisu :roll:

koko - 2014-02-25, 21:00

Pojechałeś do samego końca a na drodze dojazdowej od Lido di Jesolo jest dużo campingów za 15 EUR kpl w tym teminie i autobusem do tramwaju wodnego 15 min a i na dzieci patrzyli by z radością
ezto - 2014-05-27, 14:06
Temat postu: Marina
Odgrzeje kotleta, bo kilka watkow o Marina di venezia juz jest to moze szkoda smiecic kolejnym.

Wybieramy sie po raz drugi do MdV pod koniec czerwca, wszystko elegancko, kamperek czeka, dzieci trzy razy dziennie pytaja kiedy jedziemy. Wezmiemy tesciow, namiocik sie im rozbije obok kamperka, wszystko jak ma byc.

Ale..pomyslalem ze zadzwonie do nich, przeszlo mi dzisiaj przez mysl ze moze sie upewnie jak u nich wyglada przelom czerwca/lipiec - czy trzeba robic booking.

Dzwonie...I Pani mila mi mowi, ze nie ma juz miejsc do rezerwacji.. :shock:
Wszystkie miejsca ktore moga byc zarezerwowane - juz zajete. Ale ze moze cos bedzie jak przyjedziemy na ogolnodostepnej czesci, trzeba tyrknac dzien przed wyjazdem... :roll:

Bylismy tam ostatnio we wrzesniu, polowa kempingu pusta, miejsc pelno. A tu czerwiec i taki zonk...

Czy byl ktos z Was w MdV w czerwcu/poczatek lica? czy rzeczywiscie jest taki dramat z miejscem? Myslalem sierpien - to i moze..wloskie wakacje, ale ze czerwiec..? :niewiem:
Albo moze ktos wie wybiera w podobnym okresie? Jade z dwojka maluchow 2/4 lata - i srednio mi sie usmiecha krecic po 10 okolicznych kempingach szukajac miejsca czy spac przed brama trzy dni.. :(
Szczegolnie ze jak widze watki dotyczace okolicy Wenecji - to w podobnej klasie godne uwagi sa tylko dwa: UnionLido i PraDelleTorri.

pozdrowienia
e.

michał263 - 2014-05-27, 15:43

Cytat:
Albo moze ktos wie wybiera w podobnym okresie? Jade z dwojka maluchow 2/4 lata

Ja jadę również z ekipą 2 i 4 lata na początku czerwca na 3 tyg. Najpierw nad Gardę później kemping gdzieś w okolicach Wenecji - mamy ACSI i jest tam kilka kempingów w cenie 16-18 Euro za cały skład.. Mam nadzieję, że będzie miejsce, bo jak nie to jako pełnopłatne właśnie brałem pod uwagę MdV rezerwowo... No ale to 3 razy drożej gdyż ten kemping nie honoruje zniżek ACSI..

dyha - 2014-05-27, 18:08

My byliśmy w MdV w zeszłym roku i też jechaliśmy bez rezerwacji.Wyjechaliśmy w pierwszą niedzielę lipca i wieczorem już od Jesolo natknęliśmy się na gigantyczny korek ludzi wyjeżdżających po weekendzie z tego półwyspu.A my w drugą stronę "bezkorkowo" dotarliśmy pod MdV gdzie serdecznie nas przywitano,wręczono mapkę campingu abyśmy sobie znaleźli miejscówkę.Camping był już średnio nabity ale spokojnie można było sobie parcelę znaleść .My wylądowaliśmy przy płocie oddzielający część kempingu dla właścicieli ze zwierzakami.Przez cały czas pobytu (8dni) ten sektor miał wolne parcele, a w innych również były wolne pojedyńcze parcele.Może właśnie przyjazd w niedzielę gdzie wszyscy wyjeżdżają po weekendzie byłby sposobem.
piotr.sto - 2014-05-27, 18:57

ezto napisał/a:
Dzwonie...I Pani mila mi mowi, ze nie ma juz miejsc do rezerwacji.. :shock:
Wszystkie miejsca ktore moga byc zarezerwowane - juz zajete. Ale ze moze cos bedzie jak przyjedziemy na ogolnodostepnej czesci, trzeba tyrknac dzien przed wyjazdem... :roll:

Bo z tą rezerwacją w MdV jest tak, że jest tam jeden kwartał parceli z podwyższonym standardem i WiFi. I to tam obowiązuje rezerwacja. Pozostałe miejsca są nierezerwowalne - czyli ok. 90 % kempingu.

ezto - 2014-05-29, 14:01

hum, no wlasnie, moze rzeczywiscie ta niedziela to jest opcja.
Mysle tez o tej karcie ACSI - co prawda na najlepszych kempingach typu MdV nie honoruja, ale tez wygladaja calkiem niezle - a i cena za urlop rzeczywiscie trzy razy nizsza...
Chyba nie ma co wymyslac tylko brac na szybko ASCI i modlic sie o miejsca - dla dzieciakow i tak bedzie wielka atrakcja, a w sumie to dla nich glownie sie wszystko robi :mikolaj

pozdrowienia :spoko
e.

piotr.sto - 2014-05-29, 20:08

ezto napisał/a:
Mysle tez o tej karcie ACSI

Pod koniec czerwca ACSI może już nie działać. Na wielu kempingach niski sezon kończy się w połowie czerwca. Zanim kupisz, lepiej to sprawdź.

michał263 - 2014-05-29, 20:40

Cytat:
Pod koniec czerwca ACSI może już nie działać. Na wielu kempingach niski sezon kończy się w połowie czerwca. Zanim kupisz, lepiej to sprawdź.

Są kempingi, które mają do pierwszego tyg lipca nawet.
Zależy od kraju....
Ale to prawda że połowa ma do połowy czerwca..
Tak czy siak opcja nie zła do czasu aż dzieciaki nie chodzą do szkoły,,,
W ty wieku nie rozróżniają czy kemping ma 4 czy 5* :wyszczerzony:
A na koncie różnica znaczna :spoko

ezto - 2014-06-15, 20:12

Przekonalem sie do ACSI Card (wyslana 10 dni temu-czekam czekam..), udalo sie booknac przed wyjazdem przez tel Camping Village Europa w Cavallino, co ciekawsze maja tam tak, ze jak sie zarezerwuje (miejsca z reserved pitch area, ciut wyzszej niz zwykle miejsca), zaplaci 200EUR przedplaty - to mozna wlasnie na tej wyzszej pitch na karte ACSI spac. Milo.
Ale o tym, ze mam karte powiedzialem im jak juz mi mila panna powiedziala ze ma miejsca i ze zarezerwuje :mikolaj
W wiekszosci innych kempingow jak sprawdzalem to jednak znizkowe miejsca dotycza miejscowek typu B lub C, nie da sie ich rezerwowac wczesniej itp - ot, taka ciekawostka, moze sie komus przyda. Zaczelo sie dobrze - sam kemping opisze po powrocie bo widze bida na jego temat.
Tak wiec czekam na karte - i w sobote srrrrruuuu..... [hura]
Pozdrowienia :spoko

Harry - 2015-03-03, 15:20

prezesuu napisał/a:
wictor napisał/a:
chyba jednak lepiej zacumowac w Marina de Venecja bo jednak komfort jest wiekszy niz na parkingu a cena prawie taka sama .Pozatym mozecie dojechac do samego konca i tam jest parking przy plazy u ujscia laguny gdzie wychodza wszystkie statkiwyplywajace z wenecji

Byłem tu i tu. Na końcu laguny są takie małe kempingi na posesjach gdzie stacjonują kampery. Jest ich kilka i można się tam zatrzymać. Są one wyposażone w węzły sanitarne i restauracyjki z dobrą kuchnią i winkiem. Na parkingu tego nie ma, a tramwaje wodne kursują do północy.

możesz zrobić print screena w , którym miejscu mniej więcej są te małe kempingi :) mam zamiar w tym roku tam jechać :)
Są one wyposażone w prąd ?

Harry - 2015-03-03, 15:21

prezesuu napisał/a:
wictor napisał/a:

możesz zrobić print screena w , którym miejscu mniej więcej są te małe kempingi :) mam zamiar w tym roku tam jechać :)

Harry - 2015-03-03, 15:21

prezesuu napisał/a:
wictor napisał/a:

papamila - 2015-03-03, 19:08

Harry napisał/a:
możesz zrobić print screena w , którym miejscu mniej więcej są te małe kempingi

jak już dotrzesz do miejscowości Punta Sabbioni to gdzie się nie obejrzysz będziesz widział mniejsze lub większe kampingi
Jak chcesz na bezpłatny parking nad morzem to jedż do samego końca i w lewo ok. 1km
-do końca, wjedziesz na sam parking
(piszę: bezpłatny bo choć są tabliczki o opłatach w czasie dnia to nigdy jeszcze tam nie płaciłem
a byłem tam ze cztery razy.
Polecam przejrzeć stronę kampingu Marina di Venezia bo przed i po sezonie mają korzystne ceny
w stosunku do tego co oferują

Harry - 2015-03-04, 11:49

Ok :) ta dziś patrzyłem na google street View i żadnych nie widać :) oprócz tych olbrzymów :) a czy na takich małych płatnych jest dostęp do prądu ? I jak się kształtują ceny mniej więcej na takich polach małych prywatnych przy domach ?
Załoga G - 2015-03-04, 12:52

My w 2012 byliśmy na dość drogim campingu Fusina bo nam tak pasował w drodze powrotnej z Włoch, na campingu można kupić bilecik na prom do Wenecji.

http://www.campingfusina.it/en/dovesiamo.aspx
stronka campingu z lokalizatorem

papamila - 2015-03-04, 13:27

Te małe na klika kamperów też kosztują ok 20€ doba
dlatego też sugerowalem dopasować się terminem do Mariny
- tam................ będzie Pan zadowolony
(aquapark, mini golf, sklepy, lodziarnie pizerie, wypoż rowerów i wiele innych)

Nawet jesli przez google nie widzisz to jest ich wiele, są dobrze oznaczone,

Harry - 2015-03-04, 13:54

:) dzięki to rzeczywiście różnicy wielkiej w cenie nie będzie. Przeraża mnie tylko ten motłoch ludzi na tych wielkich kempingach :(
Na tej Marinie wpuszczą człowieka na 2 noce :) ?
Byłem na ich stronie i z racji że to moje pierwsze wakacje kempingowe nie za bardzo kumam te ich oznaczenia i ceny.

papamila - 2015-03-04, 18:09

poza sezonem może byc dwa dni
cena 2 os kamper, prad 21€/doba
podpowiem kruczek:
jak drugiego dnia zapłacisz w kasie do 13.00 to miożesz zostać 3 dzień do wieczora
(jest też małe ale- w ten dodatkowy dzień nie korzystasz z aquaparku)

Harry - 2015-03-04, 18:16

a w sezonie nie da się na np. dwa dni wjechać na taki kemping ?
jarek73 - 2015-03-04, 18:29

Byłem na Marine w sierpniu w tamtym roku wymagają 7 dni mi sie udało wynegocjować 5 dni , myślę że do zależy od oblozenia i rezerwacji w danej chwili , ale jest na to sposób wystarczy wieczorem trochę głośniej porozmawiać i muzy posłuchać i od razu zjawia się nadgorliwa ochrona wezwana przez niemieckich emerytów, rezydentów z przyczep i rano jesteś proszony do managera który grzecznie tłumaczy że rozumie że nic specjalnie nie narozrabiales, ale u nich taki klimat jest i proponuję Ci skrócenie pobytu.
Harry - 2015-03-04, 18:45

i tak jest we wszystkich kempingach ? że cza 5/7 dni ? jak chcę śmigać po Włoszech, max trzy noce na jednym. Teraz mnie zasmuciliście :( . A na tych małych prywatnych też tak jest ?
piotr.sto - 2015-03-04, 19:14

Harry napisał/a:
i tak jest we wszystkich kempingach ? że cza 5/7 dni ?

Tylko na niektórych i w najwyższym sezonie. Normalnie zostajesz na jedną - dwie noce i nie ma żadnego problemu.

Harry - 2015-03-05, 22:12

Szkoda że nie ma jakiejś stronki z kempingami takimi kameralnymi w pięknych miejscach :) bez tych aqua parków itp. :)
CamperKrzewscy - 2015-06-07, 21:27

Byłęm właśnie w Marina di Venezia i nakazali dwie noce zapłacić - to minimum u nich.
za Campera 20eur za dzień - plus dodatkowe opłaty za załogę. Wyszło drogo ale dzieciaki miały mega frajdę z Aquaparku. Plaża wieeelka i też może być.

już teraz obłożenie na 70%....ale ludzi się w takiej masie nie widzi. Faktycznie sklepów i pamiątek i knajpek......aż za dużo. Ale wszystko jest na miejscu, tylko siedź i płać

IAAN - 2015-07-09, 17:25

A ja mam pytanie jak to jest z tramwajem wodnym kupuję bilet za ponoć 7 euro i co dalej z parkingu przy moście płynę dokąd za to 7 euro ,po wyjściu na miasto muszę i ponownym wejściu na inny tramwaj muszę znów kupić bilet ,czy może jest on ważny na cały dzień ??
Fux - 2015-07-09, 17:32

Bilety są czasowe.

http://www.kierunekwlochy...retto-w-wenecji

Cytat:
W 2014 r. ceny kształtowały się następująco:
7 euro - 1 godzinny bilet
18 euro - 12 godzinny bilet
20 euro - 24 godzinny bilet
25 euro - 36 godzinny bilet
30 euro - 48 godzinny bilet
35 euro - 72 godzinny bilet
50 euro - bilet 7 dniowy

antwad - 2015-07-09, 17:51

Tych 12 godzinnych w tym roku już nie ma. Są 24 za 20 EU.
andi at - 2015-07-09, 19:47

Fux napisał/a:
Bilety są czasowe.

http://www.kierunekwlochy...retto-w-wenecji

Cytat:
W 2014 r. ceny kształtowały się następująco:
7 euro - 1 godzinny bilet
18 euro - 12 godzinny bilet
20 euro - 24 godzinny bilet
25 euro - 36 godzinny bilet
30 euro - 48 godzinny bilet
35 euro - 72 godzinny bilet
50 euro - bilet 7 dniowy

Co ich wygięło z tymi cenami .To ja za miesiąc w Wiedniu place niecałe 30e

Fux - 2015-07-09, 20:06

W Wiedniu nie ma kanałów.
:mikolaj

andi at - 2015-07-09, 20:13

Fux napisał/a:
W Wiedniu nie ma kanałów.
:mikolaj

Jest jeden Grande :haha: Płynie przez cały Wieden :spoko

rigg - 2015-08-02, 06:42

IAAN napisał/a:
A ja mam pytanie jak to jest z tramwajem wodnym kupuję bilet za ponoć 7 euro i co dalej z parkingu przy moście płynę dokąd za to 7 euro ,po wyjściu na miasto muszę i ponownym wejściu na inny tramwaj muszę znów kupić bilet ,czy może jest on ważny na cały dzień ??

Polecam zakup biletu na 24 h za 24 euro. Ja taki kupiłem na campingu MdV. Autobus w dwie strony i stateczki do i z Venecji, na wszystkie wysepki, kanały itp. Możesz pływać 24 h w kółko . :spoko dwa dni temu byłem i o inne opcje nawet nie pytałem.

Rambler - 2015-08-13, 08:45

Czy ten bilet 24-godzinny się jakoś kasuje czy może jest elektroniczny na przyłożenie?
rigg - 2015-08-13, 08:47

Rambler napisał/a:
Czy ten bilet 24-godzinny się jakoś kasuje czy może jest elektroniczny na przyłożenie?

Elektroniczny, na przyłożenie

antwad - 2015-08-13, 08:48

Rambler napisał/a:

Na przyłożenie, przy czym pierwsze przyłożenie powoduje zarejestrowanie w systemie i od tego momentu bilet staje się ważny przez 24 godziny

Kasia i Mieszko - 2015-08-19, 13:04

Harry napisał/a:
Szkoda że nie ma jakiejś stronki z kempingami takimi kameralnymi w pięknych miejscach :) bez tych aqua parków itp. :)

My byliśmy tydzień temu kilka dni na jednych z takich małych kempingów "u rolnika" w Punta Sabbioni. Warunki bardzo dobre. Ilość dni dowolna. Wyjazd z campingu następnego dnia do godziny 18. Cena 17 euro za miejsce (duże, z dostępem do prądu i wody pitnej) plus po 6 euro za osobę dorosłą i 3 euro za dzieci do 12 lat. Cisza, spokój i dodatkowo świeże warzywa i owoce oraz jajka do kupienia na miejscu :) . 500 m do plaży (tej samej co camping Marina di Venezia).
link do strony campingu http://www.agricampeggiodascarpa.it/home_en.html

mr.r - 2015-08-19, 21:19

Jutro wyjeżdzam w strone wenecji na 3-4 dni potem jade na istrie. Ktoś coś chce się podłączyć ?
flor12ek - 2015-08-20, 06:30

PARKING S.GIULIANO ŻÓŁTA BRAMA DLA KAMPERÓW NIECZYNNY
Zaplanowałem tam parking przed wenecją ale niestety mają remont więc stoję pod i ruszam szykać czego innego.

IAAN - 2015-08-21, 21:51

Właśnie wróciłem z tego rejonu byłem w sumie 11 dni .
Kemping Marina di Venezia to nieporozumienie w sierpniu .byłem w sobotę rano i miałem numer 129 na liście oczekujących wjeżdrzając na parking dla oczekujących godzisz się na ich warunki czyli stoisz tak długo jak zwolni się dla ciebie miejsce brak możliwości skorzystania z basenów plaża dostępna bo to ogólnie dostępna plaża ,możesz korzystać z jednego wc na terenie restauracji a potem zostajesz 7 dni ,jeśli nie zdecydujesz się szybko na inny kemping możesz mieć problem z wyjechaniem z parkingu dla oczekujących bo stawiają w rzędach jeden przy drugim i zostaniesz zablokowany ,tak samo na Union Lido ,wyjeżdrzałem w środę na Union lido były już miejsca tj. nie widziałem oczekujących na placu .
Generalnie w środę zaczęło padać i pogoda raczej bałtycka niż włoska
Co do Venecji bilet kupiony na kempingu możesz mieć za 19 euro lub 24 euro ten ważny na wyspy ,ja kupiłem ten za 24 jednak na wyspach nie byłem ,Venecja w taką pogodę jak ja byłem to nieporozumienie żar leje się z nieba ,dzieci mają dość ,tłumy i przepych chinszczyzny na straganach i w sklepach .Stanowczo nie polecam w sierpniu Venecji

toscaner - 2015-08-21, 22:42

Włochy w lipcu, sierpniu to w ogóle nieporozumienie. Poza traktowaniem turystów jak śmieci (sami to mówią), to jest to okres okradania na wszystkim + żniwa dla złodziei. Jakby tego mało to w tym np roku miejscami temperatury do +48C. Takie +38C to w tym okresie standard.
Też Wenecję w naszej wędrówce zaliczyliśmy. 2 dni, to i tak za dużo. Będzie w relacji. My oczywiście Wenecję 100% za darmo, bo też się da i taka idea naszych podróży. Włosi tez nie płacą i jeszcze polecą zawsze coś poza ścieżkami dla turystów.
No ale o tym w relacji już niedługo. :bigok

IAAN - 2015-08-22, 07:17

W moim odczuciu w Venecji to chyba największy jarmark chińskich rzeczy jaki widziałem ,z resztą nie tylko tam bo wszystkie miejscowości które mijałem jadąc do Punta Sabioni przypominały jeden wielki jarmark a na plaży czułem się jak na karaibach nękany przez rdzennych włochów z afryki :) i zachęcany do kupna chinskiego badziewia .
bartkow - 2016-02-01, 11:57

odświeże temat - w zwiazku ze zblizającym sie swietem vogalonga, poszukuje campingu najblizej wenecji. Tak abysmy mogli w miare jak najszybciej sie zwodowac i najkrocej plynac do wyznaczonej trasy.
Poleci ktos cos? Parking S.Giuliano poki co nie smiga ;-(

Załoga G - 2016-02-01, 14:14

ja byłem na tym campingu, jest drogi ale jest tam tramwaj wodny do Wenecji

http://www.campingfusina.it/en/

Rodzinka Cztery Plus - 2016-02-01, 16:36

My się zatrzymalismy z.grubsza jak w linku, a dokładnie na na campingu na lewo od lokalizacji z linka. Dosyć tanio (6 osób i kamper 32€). Z buta na przystań 15 minut. Cisza. Spokój. Do Wenecji w sumie godzinka, za to niemal na plac św.Marka ;)
http://www.dascarpa.it/ho...rti-Venezia.htm

bartkow - 2016-02-01, 19:05

ten pierwszy moglby byc,
chcemy wsiasc w kajak i doplynac do centrum wenecji, wiec lokalizacja musi byc jak najblizej centrum

to taka impreza https://www.youtube.com/watch?v=Xy5zc73don0

chetnych zapraszamy

Agostini - 2016-02-01, 22:25

bartkow napisał/a:
...chcemy wsiasc w kajak i doplynac do centrum wenecji...

Myślisz, że można, tak w pojedynkę, popłynąć własnym kajakiem lub pontonem przez lagunę i wpłynąć do miasta? To by było świetne. Są wyznaczone tory wodne?
Kiedyś myślałem o tym, ale ktoś wybił mi to z głowy twierdząc, że to nie Indochiny i tak nie da rady.

Wiesz jaki tam jest ruch na wodzie i jaka potrafi być fala?

bartkow - 2016-02-02, 11:20

Agostini napisał/a:
bartkow napisał/a:
...chcemy wsiasc w kajak i doplynac do centrum wenecji...

Myślisz, że można, tak w pojedynkę, popłynąć własnym kajakiem lub pontonem przez lagunę i wpłynąć do miasta? ...
Wiesz jaki tam jest ruch na wodzie i jaka potrafi być fala?

vogalonga to chyba jeden weekend w roku gdzie gondolierzy nie wyplywaja, wyznaczona trasa to jakies 30km po kanalach obok najwiekszych zabytkow. Mozna plywac wlasnym kajakiem. Wiem ze jest fala i trzeba przepierniczyc sie po stojacej wodzie okolo 40km ale podobno wenecja najladniejsza z wody. Bierzemy kajak dwuosobowy - jest latwiej.

Dlatego pomysl na jakis nocleg najblizej wody i samej wenecji.

andi at - 2016-02-02, 12:58

Jeszcze jedna uwaga,może wszyscy nie wiedza

Jeżeli startujemy z Punta Sabbioni to radze kupić bilet odrazu na tramwaje i płynąc tramwajem(statkiem) , nie na statek w jakieś tam firmie z powrotem na konkretna godzinę , bo na miejscu (Wenecji) tak kupimy bilet na tramwaje

Nie lepiej zabrać worek z kajakiem +pompa tramwajem do Wenecji i tam napompować kajak

Fux - 2016-02-02, 15:59

Tory sa zw wzgl. na głębokość, oświetlenie, mgłę, etc.
Punta Sabbioni jest ok. tramwajem. Kajakiem to z 7 km, potrafi powiać i pofalować powierzchnię wody.

Harbuz - 2018-01-14, 22:46

Wieczór dobry,
był może ktoś w okresie zimowym?? Mamy tydzień wolnego stąd taki pomysł?
Nie wiem, czy mądry, ale liczę na kilka stopni wyżej niż w kraju? Na marginesie nigdy nie byliśmy ,a i droga nie jest jakaś daleka?
Czytałem wątki typu Kreta, Cypr, ale to nie na kilka dni. Zresztą mój "dziadek" nie jest demonem prędkości:)? Wersją zimową też nie jest, ale jak wezmę dwie butle to z objazdem powinno wystarczyć?
Może wskazówki co do kempingów czynnych zimą?
W grę wchodzą również Węgry, ale zauważyłem, że większość to fani term, a ja jakoś niekoniecznie?
Pozdrawiam.