| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Skandynawia - wokół Bałtyku
Cyryl - 2010-02-05, 14:07 Temat postu: wokół Bałtyku oglądając mapy doszedłem do wniosku że fajnie byłoby zrobić wyprawę wokół Bałtyku. myślę o wyprawie przez Niemcy, Danię, most do Szwecji, Finlandię, Rosję, Inflanty.
nie wiem jednak jakie są opłaty za most Dania-Szwecja, oraz czy bez kłopotu można przejechać przez teren Rosji.
czy mógłby ktoś udzielić rady?
KECZER - 2010-02-05, 14:28
Jechanie przez Rosje, a domyslam sie ze przez Kaliningradza oblast - wymaga wizy - pogadaj w konsulacie rosysjkskim - najblizej masz chyba w Poznaniu.
Jest tez inny problem wszelkie przejscia graniczne samochodowe Polska- Kaliningradzka oblast, sa tak oblozone transportem ciezarowym i osobowym, ze stracisz tam nawet kilka dni - no chyba ze posmarujesz (bez informowania cba)
lepiej wracac w tym wypadku przez Litwe.
pozdrawiam Grzegorz z Moskwy
Jerzy - 2010-02-05, 15:50
| Cyryl napisał/a: | | nie wiem jednak jakie są opłaty za most Dania-Szwecja, oraz czy bez kłopotu można przejechać przez teren Rosji |
Opłaty za most są do przyjęcia.
Rosja, zarówno rejon Kaliningradu jak i Petersburga, to już wyzwanie - wiza, terminy, kontrole, postoje na nocleg... ale do pokonania.
Cyryl - 2010-02-05, 16:15
do Kaliningradu nie zamierzam się pchać, ale interesuje mnie przejazd z Findlandii przez terytorium Rosji do Estonii.
Cyryl - 2010-02-05, 16:19
to nie ten urok, jak dookoła Bałtyku to dookoła.
do Kaliningradu pchałbym się gdyby można było przekroczyć granicę tam na mierzei Wiślanej i na Litwę na mierzei Kurszuckiej. a tak to nie ma po co.
|
|