|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - krzesła i stół turystyczny -jakie ?
mondeo - 2010-02-07, 19:30 Temat postu: krzesła i stół turystyczny -jakie ? chciałem kupić zestaw na zewnątrz kampera i nie wiem co kupić .
Powiedzcie co się wam sprawdza ? czy takie
http://www.allegro.pl/ite..._nightcamo.html
czy takie :
http://www.allegro.pl/ite...e_4_kolory.html
jak to jest w transporcie i używaniu .
ps:wiem że to banalne pytanie ale może ktoś napisze co używa .
roger - 2010-02-07, 19:35
Te z pierwszego linku są wygodniejsze i praktyczniejsze .... lepiej się składają ... bo zajmują wtedy mniej miejsca i przeważnie tego typu krzesła widuje się na campingach ...
mondeo - 2010-02-07, 19:43
Witaj kolego ,widzę że fajnie
kimtop - 2010-02-07, 19:47
Te z pierwszego linku nie nadają się do niczego.
Te drugie mogły by być.
Jeśli chcesz dobre i na lata kup Dukdalfy.
mondeo - 2010-02-07, 19:54
kimtop napisał/a: | Te z pierwszego linku nie nadają się do niczego.
Te drugie mogły by być.
Jeśli chcesz dobre i na lata kup Dukdalfy. |
Tak sie zastanawiam właśnie skąd ta cena w Dukdalfy i czy warto dopłacać tyle kasy .
roger - 2010-02-07, 19:55
Kimtop napisał/a: | Jeśli chcesz dobre i na lata kup Dukdalfy. |
Ale to już pieniążki inne ...
Te drugie są idiotyczne w przewozie złożone wchodzą tylko do "garażu" bo wszędzie indziej są za szerokie ... no przynajmniej ja ich nigdzie nie mogłem nigdy zmieścić ani do przyczep ani do kamperków...
BiG Team - 2010-02-07, 20:00
kimtop napisał/a: | Te z pierwszego linku nie nadają się do niczego.
Te drugie mogły by być.
Popieram w całości. Mam i te pierwsze i drugie i Dukdalfy, których używam. Ubiegłej zimy kupiłem w promocji za znośne pieniądze. trzeba śledzić na bieżąco promocje w sklepach z akcesoriami kempingowymi
eler1 - 2010-02-07, 20:02
Nie jest tak źle te z drugiego linku (podobne wytrzymały ponad 20lat). Co do tych pierwszych to raczej nie bardzo wygodne do siedzenia i jedzenia chyba że jesteś w stanie upojenia nie masz siły trzymać piwa i głowa ci leci do przodu jest to tak dziwna pozycja
mondeo - 2010-02-07, 20:04
BiG Team napisał/a: | kimtop napisał/a: | Te z pierwszego linku nie nadają się do niczego.
Te drugie mogły by być.
Popieram w całości. Mam i te pierwsze i drugie i Dukdalfy, których używam. Ubiegłej zimy kupiłem w promocji za znośne pieniądze. trzeba śledzić na bieżąco promocje w sklepach z akcesoriami kempingowymi |
no to kicha a myslałem ze kupię te drugie na promocji w markecie Chinskie po 40 zł .
Po ile były w promocji te Dudkalfy ??? ile zajmują miejsca ?
kimtop - 2010-02-07, 20:05
roger napisał/a: | Ale to już pieniążki inne |
Zgadza się,ale krzesło musi wytrzymac więcej niż jeden sezon
Stół powinien mieć regulowaną długość nóg.
janusz - 2010-02-07, 20:06
Jeśli mogę o tych pierwszych. Połamały się przy pierwszej próbie zalogowania się w nich.
Bim - 2010-02-07, 20:10
Te pierwsze z linku mam dwa oddam za darmo wystarczy ponitować na złączkach ruchomych ,ale nie warto do wykorzystania tylko mocny materiał
PS. Chętny pokrywa koszty przesyłki
roger - 2010-02-07, 20:13
Janusz napisał/a: | Jeśli mogę o tych pierwszych. Połamały się przy pierwszej próbie zalogowania się w nich. |
Może Ty za lekki jesteś ... ? wiem to sumienie przeciążyło .... ....;)
Fakt że cud to żaden ale 3 latka nic mi się nie dzieje ...
Dukdalf to faktyczne mercedesik wśród krzesełek ale licząc najtańsze 4szt to ok.1000+jeszcze stolik ale Kimtop ma rację to nie wydatek na sezon i stół musi mieć regulację każdej nogi ...
mondeo - 2010-02-07, 20:25
Ted69 napisał/a: | Mam takie jak te drugie (juz prawie 20 lat) i w wersji z krotszym i dluzszym oparciem. Stabilne, wygodne - niestety po latach material sie porozlazil i trzeba bylo kupic nowy kawalek lnu - ale to nie problem. |
o ted69 dobrze piszesz może kupię polskie(chińskie ) po 60 zł . to będę cztery w cenie jednego Dukdalfa ,chyba wiochy nie na sieję najwyżej ,żona poceruje
a niemiaszki na kempingu i tak nie skumają
Jerzy - 2010-02-07, 20:30
Jeśli chodzi krzesła, to słuchaj kimtopa...
Szukałem krzeseł, które po złożeniu będą miały max. 10 cm ze względu na dziurę bagażnika. Doradził mi Dukdalfa:
http://www.allegro.pl/ite...lf_lambada.html
Przed dwoma laty, jak je kupowałem u innego handlarza były dużo droższe... Teraz w Duni-caravaning widać mają promocję... Z Dukdalfa będziesz zadowolony...
Andrzej 73 - 2010-02-07, 20:32
Może coś takiego.
Poszukaj wiosną w Isku za 100 zł. można kupić fajne krzesło widać je po prawej .
mondeo - 2010-02-07, 20:37
no piękne stolik też z iska ???? popatrz za 100 zł to brzmi miodzio i ty szczęsliwy .
aha a jak po złożeniu ?
kimtop - 2010-02-07, 20:38
Poczytaj tutaj http://www.camperteam.pl/forum/viewtopic.php?t=709
Andrzej 73 - 2010-02-07, 20:47
Przykro mi ale stolik z Fritz- Bergera. i nie za 100zeta.
mondeo - 2010-02-07, 21:40
czy stół 68x100 będzie ok czy kupić mniejszy ?
StasioiJola - 2010-02-07, 21:53
My też kupiliśmy wiosną w Isku podobne jak ma Andrzej , na razie sprawują sie dobrze, przecenione z 179 na 98zł.
maga - 2010-02-07, 22:26
My też kupiliśmy w Isku ,sprawują się bardzo dobrze już trzy sezony,nie pamiętam dokładnej ceny (100-130zł),za sztukę.
Warto śledzić wiosenne promocje,myślę,że można też tam kupić porządne i modne krzesła ze stolikiem za niewielkie pieniądze
Decyzja jednak zależy od Ciebie.
mondeo - 2010-02-07, 22:43
no to czekam na ISKA , chyba ze trafię jakieś dukdalfy w super cenie to przemyślę .
Swoją drogą to też mam stare fotele turystczne , mają więcej niż 5 lata , są ok (troche zardzewiały .)
Andrzej 73 - 2010-02-07, 22:46
mondeo napisał/a: | są ok (troche zardzewiały .) |
To oczyść i pomaluj. Będzie
SlawekEwa - 2010-02-07, 22:48
Dobre krzesła nie powinny mieć metalowej poprzeczki pod udami. Podczas dłuższego korzystania w wysokich temp. mogą wystąpić kłopoty z krążeniem krwi dolnych kończyn.
papamila - 2010-02-08, 00:09
Andrzej 73 napisał/a: | Może coś takiego.
Poszukaj wiosną w Isku za 100 zł. można kupić fajne krzesło |
nie, tych z jyska nie polecam,nie wytrzymują jednego sezonu.
polecam Dukdalfy, chocby najtańsze za ok 170zł/szt
relabi - 2010-02-08, 07:57
Mondeo,wszyscy koledzy dobrze ci radzą kup porządne jest powiedzenie stać na konia stać na bat i nie będzie problemu ze wzrokiem niemaszków
mondeo - 2010-02-08, 08:33
papamila napisał/a: | Andrzej 73 napisał/a: | Może coś takiego.
Poszukaj wiosną w Isku za 100 zł. można kupić fajne krzesło |
nie, tych z jyska nie polecam,nie wytrzymują jednego sezonu.
polecam Dukdalfy, chocby najtańsze za ok 170zł/szt |
to mi namieszałeś to co piszesz przekonuje mnie .
mondeo - 2010-02-08, 08:40
relabi napisał/a: | Mondeo,wszyscy koledzy dobrze ci radzą kup porządne jest powiedzenie stać na konia stać na bat i nie będzie problemu ze wzrokiem niemaszków |
to nie o to chodzi ,ja nie kieruję się zasada,,czy mnie stać ,, ale raczej czy warto ?
albo ,, nie widzisz różnicy to po co przepłacasz ''
Jeżeli krzesła mają mi wytrzymać sezon czy dwa to już warto dołożyć powiedzmy tańsze wytrzymają pieć sezonów to już bym się zastanawiał ,nie wiem czy nie wolę mieć nowch tańsze powiedzmy co cztery pięć lat lat .
Tak z innej beczki nie chcę zasmiecać nowym wątkiem ,ma moze ktoś tv lcd z dvd taki tańszy za 800 zł ?? jak to sie sprawuje ?czy też na jeden sezon ?
Andrzej 73 - 2010-02-08, 09:14
papamila napisał/a: | nie, tych z jyska nie polecam,nie wytrzymują jednego sezonu. |
Ciekawe co piszesz bo mam już przez dwa sezony i jest ok.
A że lubię zmieniać meble często (mam to na tle zawodowym) to wolę tańsze a częściej zmienić na nowe. Za rok kupię nowe.
BiG Team - 2010-02-08, 09:16
mondeo napisał/a: | ma moze ktoś tv lcd z dvd taki tańszy za 800 zł ?? jak to sie sprawuje ?czy też na jeden sezon ? |
Kupiłem na alledrogo za 500 zeta półtora roku temu 15" HYUNDAI chodzi cały czas bezproblemwo
|
|