Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nadwozia kempingowe i zabudowy - krzesła i stół turystyczny -jakie ?

mondeo - 2010-02-07, 19:30
Temat postu: krzesła i stół turystyczny -jakie ?
chciałem kupić zestaw na zewnątrz kampera i :-/ nie wiem co kupić .
Powiedzcie co się wam sprawdza ? czy takie
http://www.allegro.pl/ite..._nightcamo.html
czy takie :
http://www.allegro.pl/ite...e_4_kolory.html

jak to jest w transporcie i używaniu . :wyszczerzony:

ps:wiem że to banalne pytanie ale może ktoś napisze co używa .

roger - 2010-02-07, 19:35

Te z pierwszego linku są wygodniejsze i praktyczniejsze .... lepiej się składają ... bo zajmują wtedy mniej miejsca i przeważnie tego typu krzesła widuje się na campingach ... ;)
mondeo - 2010-02-07, 19:43

Witaj kolego ,widzę że :box fajnie :spoko
kimtop - 2010-02-07, 19:47

Te z pierwszego linku nie nadają się do niczego.
Te drugie mogły by być.
Jeśli chcesz dobre i na lata kup Dukdalfy.

mondeo - 2010-02-07, 19:54

kimtop napisał/a:
Te drugie mogły by być.

Tak sie zastanawiam właśnie skąd ta cena w Dukdalfy i czy warto dopłacać tyle kasy . :wyszczerzony:

roger - 2010-02-07, 19:55

Kimtop napisał/a:

Ale to już pieniążki inne :( ...

Te drugie są idiotyczne w przewozie złożone wchodzą tylko do "garażu" bo wszędzie indziej są za szerokie :( ... no przynajmniej ja ich nigdzie nie mogłem nigdy zmieścić ani do przyczep ani do kamperków...

BiG Team - 2010-02-07, 20:00

kimtop napisał/a:
Te drugie mogły by być.

Popieram w całości. Mam i te pierwsze i drugie i Dukdalfy, których używam. Ubiegłej zimy kupiłem w promocji za znośne pieniądze. trzeba śledzić na bieżąco promocje w sklepach z akcesoriami kempingowymi :spoko

eler1 - 2010-02-07, 20:02

Nie jest tak źle te z drugiego linku (podobne wytrzymały ponad 20lat). Co do tych pierwszych to raczej nie bardzo wygodne do siedzenia i jedzenia chyba że jesteś w stanie upojenia nie masz siły trzymać piwa i głowa ci leci do przodu jest to tak dziwna pozycja :haha:
mondeo - 2010-02-07, 20:04

BiG Team napisał/a:
kimtop napisał/a:
Te drugie mogły by być.

Popieram w całości. Mam i te pierwsze i drugie i Dukdalfy, których używam. Ubiegłej zimy kupiłem w promocji za znośne pieniądze. trzeba śledzić na bieżąco promocje w sklepach z akcesoriami kempingowymi :spoko

no to kicha :-/ a myslałem ze kupię te drugie na promocji w markecie Chinskie po 40 zł :haha: :haha: .
Po ile były w promocji te Dudkalfy ??? :wyszczerzony: ile zajmują miejsca ?

kimtop - 2010-02-07, 20:05

roger napisał/a:
Ale to już pieniążki inne

Zgadza się,ale krzesło musi wytrzymac więcej niż jeden sezon

Stół powinien mieć regulowaną długość nóg.

janusz - 2010-02-07, 20:06

Jeśli mogę o tych pierwszych. Połamały się przy pierwszej próbie zalogowania się w nich. :-/
Bim - 2010-02-07, 20:10

Te pierwsze z linku mam dwa oddam za darmo wystarczy ponitować na złączkach ruchomych ,ale nie warto do wykorzystania tylko mocny materiał :spoko

PS. Chętny pokrywa koszty przesyłki :)

roger - 2010-02-07, 20:13

Janusz napisał/a:
Jeśli mogę o tych pierwszych. Połamały się przy pierwszej próbie zalogowania się w nich. :-/

Może Ty za lekki jesteś ... ? wiem to sumienie przeciążyło .... :haha: :haha: :haha: :haha: ....;)
Fakt że cud to żaden ale 3 latka nic mi się nie dzieje ...
Dukdalf to faktyczne mercedesik wśród krzesełek ale licząc najtańsze 4szt to ok.1000+jeszcze stolik ale Kimtop ma rację to nie wydatek na sezon i stół musi mieć regulację każdej nogi ... ;)

mondeo - 2010-02-07, 20:25

Ted69 napisał/a:
Mam takie jak te drugie (juz prawie 20 lat) i w wersji z krotszym i dluzszym oparciem. Stabilne, wygodne - niestety po latach material sie porozlazil i trzeba bylo kupic nowy kawalek lnu - ale to nie problem.

o ted69 dobrze piszesz może kupię polskie(chińskie ) po 60 zł . :spoko to będę cztery w cenie jednego Dukdalfa ,chyba wiochy nie na sieję :-/ najwyżej ,żona poceruje :-/ :spoko
a niemiaszki na kempingu i tak nie skumają

Jerzy - 2010-02-07, 20:30

Jeśli chodzi krzesła, to słuchaj kimtopa... 8-)
Szukałem krzeseł, które po złożeniu będą miały max. 10 cm ze względu na dziurę bagażnika. Doradził mi Dukdalfa:

http://www.allegro.pl/ite...lf_lambada.html

Przed dwoma laty, jak je kupowałem u innego handlarza były dużo droższe... Teraz w Duni-caravaning widać mają promocję... Z Dukdalfa będziesz zadowolony... :ok

Andrzej 73 - 2010-02-07, 20:32

Może coś takiego.
Poszukaj wiosną w Isku za 100 zł. można kupić fajne krzesło widać je po prawej .

:spoko

mondeo - 2010-02-07, 20:37

Andrzej 73 napisał/a:
Może coś takiego.
Poszukaj wiosną w Isku za 100 zł. można kupić fajne krzesło widać je po prawej .

[url=http://img215.images...eso.jpg]Obrazek[/URL]

no piękne :shock: stolik też z iska ???? popatrz za 100 zł to brzmi miodzio i ty szczęsliwy . :spoko
aha a jak po złożeniu ?

kimtop - 2010-02-07, 20:38

Poczytaj tutaj http://www.camperteam.pl/forum/viewtopic.php?t=709
Andrzej 73 - 2010-02-07, 20:47

Przykro mi ale stolik z Fritz- Bergera. i nie za 100zeta.

mondeo - 2010-02-07, 21:40

czy stół 68x100 będzie ok czy kupić mniejszy ? :wyszczerzony:
StasioiJola - 2010-02-07, 21:53

My też kupiliśmy wiosną w Isku podobne jak ma Andrzej , na razie sprawują sie dobrze, przecenione z 179 na 98zł. :szeroki_usmiech :spoko
maga - 2010-02-07, 22:26

My też kupiliśmy w Isku ,sprawują się bardzo dobrze już trzy sezony,nie pamiętam dokładnej ceny (100-130zł),za sztukę.
Warto śledzić wiosenne promocje,myślę,że można też tam kupić porządne i modne krzesła ze stolikiem za niewielkie pieniądze :spoko
Decyzja jednak zależy od Ciebie.

mondeo - 2010-02-07, 22:43

no to czekam na ISKA , :ok chyba ze trafię jakieś dukdalfy w super cenie to przemyślę .
Swoją drogą to też mam stare fotele turystczne , mają więcej niż 5 lata , są ok (troche zardzewiały .) :spoko

Andrzej 73 - 2010-02-07, 22:46

mondeo napisał/a:
są ok (troche zardzewiały .)

To oczyść i pomaluj. Będzie :ok

SlawekEwa - 2010-02-07, 22:48

Dobre krzesła nie powinny mieć metalowej poprzeczki pod udami. Podczas dłuższego korzystania w wysokich temp. mogą wystąpić kłopoty z krążeniem krwi dolnych kończyn.
papamila - 2010-02-08, 00:09

Andrzej 73 napisał/a:
Może coś takiego.
Poszukaj wiosną w Isku za 100 zł. można kupić fajne krzesło

nie, tych z jyska nie polecam,nie wytrzymują jednego sezonu.
polecam Dukdalfy, chocby najtańsze za ok 170zł/szt

relabi - 2010-02-08, 07:57

Mondeo,wszyscy koledzy dobrze ci radzą kup porządne jest powiedzenie stać na konia stać na bat i nie będzie problemu ze wzrokiem niemaszków
mondeo - 2010-02-08, 08:33

papamila napisał/a:
Andrzej 73 napisał/a:
Może coś takiego.
Poszukaj wiosną w Isku za 100 zł. można kupić fajne krzesło

polecam Dukdalfy, chocby najtańsze za ok 170zł/szt

to mi namieszałeś :niewiem to co piszesz przekonuje mnie . :spoko

mondeo - 2010-02-08, 08:40

relabi napisał/a:
Mondeo,wszyscy koledzy dobrze ci radzą kup porządne jest powiedzenie stać na konia stać na bat i nie będzie problemu ze wzrokiem niemaszków

to nie o to chodzi ,ja nie kieruję się zasada,,czy mnie stać ,, ale raczej czy warto ?
albo ,, nie widzisz różnicy to po co przepłacasz ''
Jeżeli krzesła mają mi wytrzymać sezon czy dwa to już warto dołożyć :brawo :brawo powiedzmy tańsze wytrzymają pieć sezonów to już bym się zastanawiał ,nie wiem czy nie wolę mieć nowch tańsze powiedzmy co cztery pięć lat lat . :spoko :spoko

Tak z innej beczki nie chcę zasmiecać nowym wątkiem ,ma moze ktoś tv lcd z dvd taki tańszy za 800 zł ?? jak to sie sprawuje ?czy też na jeden sezon ?

Andrzej 73 - 2010-02-08, 09:14

papamila napisał/a:

Ciekawe co piszesz bo mam już przez dwa sezony i jest ok.
A że lubię zmieniać meble często (mam to na tle zawodowym) to wolę tańsze a częściej zmienić na nowe. Za rok kupię nowe.

BiG Team - 2010-02-08, 09:16

mondeo napisał/a:
ma moze ktoś tv lcd z dvd taki tańszy za 800 zł ?? jak to sie sprawuje ?czy też na jeden sezon ?

Kupiłem na alledrogo za 500 zeta półtora roku temu 15" HYUNDAI chodzi cały czas bezproblemwo :spoko