Klub miło¶ników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nadwozia kempingowe i zabudowy - Zabudowa typu PIPER

MILU¦ - 2010-03-02, 15:20
Temat postu: Zabudowa typu PIPER
Camperek którego mam w zamiarze kupić będ±c na podwoziu ducato ma zabudowę o zagadkowej nazwie PIPER . Szukaj±c w necie cokolwiek na jej temat niczego nie trafiłem .
Z wygl±du w ¶rodku przypomina WEINSBERG lub REIMO .
PZDR> MILU¦ :spoko

MILU¦ - 2010-03-02, 18:45

KURCZAKI napisał/a:
masz fotki ?

je¶li nie wiadomo o co chodzi to ... kto¶ wsadził na auto przyczepę ... i jest kamp" er :roll:

Ale¶ dowcipny jak szczypiorek na wiosnę :!: :!: :!: :!:

Kamperka widziałem , jeżdziłem nim . Zapewniam Cię ,że to nie wyglada jak przyczepa na busie .

MILU¦ - 2010-03-02, 21:04

KURCZAKI napisał/a:
sorki , nie chciałem się wy¶miewać ....

spoko ... luzik ..... :ok też należę do ludzi z poczuciem chumoru :haha: :haha: :haha:

Je¶li wszystko pójdzie po mojej my¶li to będę go miał pojutrze ........
Wtedy obiecuję wkleję ........

MILU¦ - 2010-03-02, 21:12

Na angielskich forach znalazłem zdjęcia przyczep tej marki ale o camperach nic.
maszakow - 2010-03-03, 00:35

MILU¦ napisał/a:

Ale¶ dowcipny jak szczypiorek na wiosnę :!: :!: :!: :!:

No przecież - ociepliło się i Kurczak jak wszystkie ptaszki - poczuł bluesa i humor mu się zaostrzył :haha: :haha:

MILU¦ - 2010-03-03, 11:15

KURCZAKI napisał/a:
tak mi się zdaje , że piper to ma wiele wspólnego z kamperami abbey , ciekawe w starych ducato jest to , że lewarek zmiany biegów wyłazi z podłogi a nie z kolumny kierownicy...

ten , którego chcesz kupić ma układ kontynentalny czy wyspiarski ? chodzi mi o drzwi do alkowy ...???

Panowie !!!!

Nie czytacie ze zrozumieniem tekstu :haha: :haha: :haha:
Zależało mi na małym camperze , takim jaki mam .
Napisałem ,że zabudowa jest podobna do WEISBERG lub REIMO
Tam nie ma alkowy , ma lewarek biegów jak normalne Ducato '91przy kierownicy .

roger - 2010-03-03, 11:23

Miałem takie ducato ...Milu¶ ..... faktycznie mało tam miejsca :( dla 2 osób OK i upierdliwe jest opuszczanie łóżka górnego ..... dobrze ogl±daj dach jak będ± zacieki odpu¶ć .... ;)

Mój to był Hymer III Eriba ;) zdjęcie masz w mojej galerii ... zgrabne małe autka ;)

MILU¦ - 2010-03-03, 11:44

roger napisał/a:
Miałem takie ducato ...Milu¶ ..... faktycznie mało tam miejsca :( dla 2 osób OK i upierdliwe jest opuszczanie łóżka górnego ..... dobrze ogl±daj dach jak będ± zacieki odpu¶ć .... ;)

Mój to był Hymer III Eriba ;) zdjęcie masz w mojej galerii ... zgrabne małe autka ;)

Czemu uważasz ,że opuszczanie górnego koja jest .... upierdliwe :-/

roger - 2010-03-03, 11:49

Jak pojeĽdzisz to zobaczysz ... ;) .... aaa jak łóżko jest opuszczone w samochodzie na dole egzystujesz na czworaczka ... ;) . Nie wiem jak jest mocowane Twoje wyrko moje było "łamane" w 2 miejscach i zaczepiane na bolce po bokach(tak wsuwane w bolce od góry) nie do¶ć że to ciężkie to trzeba się pogimnastykować żeby trafić ..... a o złożeniu w satnie poscielonym(czytaj ładnie ułożona po¶ciel na łóżku) to zapomnij no chyba że kolanami będziesz dopychał ....
MILU¦ - 2010-03-03, 16:22

Spokojnie ....... :ok
W Norwegii dwa lata temu byli¶my camperem te¶cia - ukłony dla STACHWODY .Jego wielbł±d ma bardzo podobnie rozplanowane wnętrze . Nam camper potrzebny jest jako ¶rodek transportu , nie preferujemy długich pobytów na kampingach czy postojach.
Zasada jest prosta : jedziemy-stajemy-jemy-¶pimy.Górne kojo jest składane w sprytny sposób.... :chytry jest ........zwijane.Ten który chcemy kupić jest dużo większy od T3 którym byli¶my w Skandynawii oraz podobny do tego którego jeszcze mamy.Tylko układ komunikacyjny dużo mniej kolizyjny :klotnia
PZDR> MILU¦ :spoko

tolo61 - 2010-03-10, 22:37

Milus ....
gdzie fotki????
:spoko

MILU¦ - 2010-03-12, 18:21

tolo61 napisał/a:
Milus ....
gdzie fotki????

Spokojnie - jutro jadę go w srodku :mop