|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - Stacja pogodowa i inne
adam180 - 2010-03-13, 11:05 Temat postu: Stacja pogodowa i inne Witam , czy może używacie w swoich camperach czegoś takiego jak stacja pogodowa?
Mam zamiar zakupić takową bo mam jedną w domu i jest bardzo przydatna.
Może coś polecicie?
Następna sprawa : chcę zamontować telewizor i potrzebuję uchwytu z długim wysięgnikiem , ponieważ chcę go zamontować na ściance w tylnej sypialni ,
ale chciałbym żeby była możliwość obrócenia go w stronę jadalni.
W katalogu movery widziałem coś takiego ,
niestety cena to 200 euro a sama firma uchwytu to vogels.
I jeszcze jedna sprawa : rzepki do poduchy .Otóż na bocznej ścianie były umiejscowione
rzepki które przyczepiały się do oparcia kanapy. Niestety te od poduchy były zbyt mocne
i odkleiły rzep od ściany . Może jest na allegro jakiś mocny rzep?Pozdrawiam
marzena - 2010-03-13, 11:53
stacji pogodowej uzywamy, jak najbardziej, najprostrzej. Co nas interesuje:temperatura na zewnatrz i w srodku.
bonusik - 2010-03-13, 12:37
Wpisz w wyszukiwarkę na Allegro "uchwyt lcd",wyskoczy Ci minimum jedna strona...
Ceny od 120 zeta
Andrzej1 - 2010-03-13, 14:47
Rzep kupisz w Castoramie, jest bardzo mocny. Sprzedawany jako taśma, jedna strona rzep z drugiej strony jest klej.
maszakow - 2010-03-14, 00:00
Albo jak chcesz coś bardzo mocnego - poszukaj produktów 3M.
Rzep który utrzyma kilkanaście kilogramów i więcej - tylko u nich. Przemysłowe rozwiązania :-)
gino - 2010-03-14, 06:31 Temat postu: Re: Stacja pogodowa i inne
adam180 napisał/a: | rzepki do poduchy .Otóż na bocznej ścianie były umiejscowione
rzepki które przyczepiały się do oparcia kanapy. Niestety te od poduchy były zbyt mocne
i odkleiły rzep od ściany . Może jest na allegro jakiś mocny rzep?Pozdrawiam |
Adasiu...to jakiego rzepu szukasz..?
bo chcesz wyminic mocno trzymajacy na...''jakis mocny''
to nie poduchy sa zbyt mocne..tylko masz dobre mocne RZEPY..
dlatego uwazam, ze nie masz problemu z rzepem, tylko z jego zamocowaniem do sciany...
moze do tego ktory masz, uzyc dobrej mocnej tasmy dwustronnie klejacej np.wspomnianej tu wczesniej f-my 3M
adam180 - 2010-03-14, 09:13
Dokładnie tak , drogi gino
baja02 - 2010-03-14, 10:29
Teraz dopiero wiem jakizwiązek mają rzepy z "pogodynką". Jak się przypnie rzepem pogodynkę na wysokim ciśnieniu, topododa utrzyma się
relabi - 2010-03-14, 10:38
Najtańszym rozwiązaniem na twoje problemy bedzie zaprosić Kurczaka na pokład :przepowie na miesiąc do przodu pogodę,przytrzyma poduszkę,a na pewno obroci telewizor,a co godne polecenia; godny to kompan w podróży i na pewno nie bedziesz sie nudził-(traktowac jako reklamę)
marekoliva - 2010-03-14, 20:00
Uchwytu poszukaj w EURO-AGD mają różne za 169zł kupiłem atestowany odchylany w trzech płaszczyznach
Jacek999 - 2012-04-01, 11:40
Odświeżając temat, mam pytanie, chcę kupić stacje pogody http://allegro.pl/stacja-...2224420525.html co sądzicie o niej ?
Gdzie należy zamontować czujnik zewnętrzny ?
dyha - 2012-04-01, 11:55
Jacek999 napisał/a: | Gdzie należy zamontować czujnik zewnętrzny ? |
Na..... zewnątrz ?
Jacek999 - 2012-04-01, 14:26
dyha napisał/a: | Jacek999 napisał/a: | Gdzie należy zamontować czujnik zewnętrzny ? |
Na..... zewnątrz ? |
I tak i nie, nie będzie łatwo znależć miejsca zacienionego i w miarę zacisznego. Zastanawiam się czy nie lepszy byłby schowek na butle. Jest wentylowany i zacieniony, podczas szybkiej jazdy czujnik się nie urwie.
Agostini - 2012-04-01, 16:13
Jacek999 napisał/a: | nie będzie łatwo znależć miejsca zacienionego i w miarę zacisznego. Zastanawiam się czy nie lepszy byłby schowek na butle. Jest wentylowany i zacieniony, podczas szybkiej jazdy czujnik się nie urwie. |
Schowek na butle ma najczęściej cienką ściankę wewnętrzną (czasami plastikową), więc kiedy włączysz ogrzewanie, wskazanie temperatury zewnętrznej będzie wyższe niż w rzeczywistości.
Musisz znaleźć miejsce całkowicie na zewnątrz i to z dala od wszelkich źródeł ciepła takich jak : elementy lodówki, pokładowej kotłowni, a nawet rurek kanalizacyjnych.
Pamiętaj też, żeby czujnik nie był na drodze przepływu ciepła wydzielanego z układu wydechowego, bo wtedy podczas rozpoczętej jazdy zaczniesz obserwować wzrost wskazań termometru.
Jeśli stacja pogody nie ma funkcji wilgotnomierza, możesz taki czujnik zapakować w folię i przymocować opaskami we wcześniej znalezionym miejscu pod podwoziem.
dominik - 2012-04-01, 19:59
Fabrycznie mam pod podłogą za tylnym prawym nadkolem,
Jacek999 - 2012-04-02, 16:09
Dziękuję za podpowiedzi , zrobię małą skrzynkę z otworami, będzie w niej umieszczony czujnk. Całość zamontuję gdzieś na na ramie, z dala od źródeł ciepła.
|
|