Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Po Polsce - Wietrzymy "budę"

Aulos - 2010-03-28, 17:50
Temat postu: Wietrzymy "budę"
Dziś rano pozwoliliśmy biskupowi poświęcić nasz palmy. Wracając do domu spojrzeliśmy na kamperka - Agnieszka rzuciła: "Może gdzieś pojedziemy?" Początkowo nie byłem zachwycony - niebo zachmurzone, zimny i silny wiatr, ale w końcu też nabrałem ochoty.
"OK, zaczekajcie, muszę trochę przygotować kamperka" - nie dali mi przygotować, zaraz wszyscy byli przy mnie i miałem czworo "pomocników". Po 30 minutach wyjeżdżamy. Pytam: "Dokąd jedziemy?" Agnieszka: "Nie wiem, może do Trzebiatowa?" W końcu pomyślałem "Jeśli już do Trzebiatowa, to jedziemy parę kilometrów dalej do Trzęsacza" Zajechaliśmy jeszcze do Biedronki po 5l. wody do ugotowania obiadu i po godzince staliśmy na parkingu w Trzęsaczu, jedząc makaron ze szpinakiem. Po obiadku spacerek w okolicach klifu z ruinami kościółka.

Aulos - 2010-03-28, 17:59

Po spacerku Agnieszka oznajmiła, że jeszcze nie widziała z bliska latarni w Niechorzu. Jesteśmy tylko kilka kilometrów od Niechorza. Pogoda się wyklarowała, wyjrzało słoneczko - jedziemy. W kamperze zauważyłem, że nie muszę przestawiać zegara - był pozostawiony przed zmianą czasu na zimowy, a nasz wyjazd przypadł na pierwszy dzień czasu letniego.
ARCADARKA - 2010-03-28, 18:03
Temat postu: ARCADARKA
Witajcie :bigok
super wasze mordki znów zobaczyć :-P ,ale ja was dawno nie widziałem :oops:
pozdrawiam was serdecznie :bigok :bigok

gino - 2010-03-28, 18:13

ale wasze chlopaki duze.... :bigok

pozdroweczki :spoko

Dembomen - 2010-03-28, 18:19

Hej!
Widać dobrze zrobiło wietrzenie całej gromadce :spoko
Pozdrawiamy. :spoko
Hej!

MirekM - 2010-03-28, 18:26

Aulos,
Szkoda, że nie spotkaliśmy się, bo ja byłem w Rewalu. Co prawda motorkiem, ale też się wietrzyłem. I to znacznie intensywniej, niż Wy w kamperku.

Tadeusz - 2010-03-28, 18:38

Agnieszko i Krzysiu, nareszcie wiosna! W naturze i w Waszych serduchach. To widać na zdjęciach. :) :spoko :roza:
eeik - 2010-03-28, 19:35

Ależ cudnie :) ) zazdraszczam jak nie wiem co :) )
Na Śląsk Wam się nie chciało przewietrzyć , mamy co nieco do wypicia :szeroki_usmiech zaległe.

Grzegorz G. - 2010-03-28, 20:24

Witam

Pierwsza w pełni wiosenna niedziela,

Pierwszy dłuższy dzień o czasie letnim,

Pierwszy jak mniemam wyjazd kamperkiem,

Czy można lepiej rozpocząc sezon ?

Jak ja Wam zazdroszczę !

Pozdrawiam

Aulos - 2010-03-28, 20:33

Grzegorz G. napisał/a:
Pierwszy jak mniemam wyjazd kamperkiem,

Pierwszy i spontaniczny, dlatego kamperek - mówiąc szczerze - jeszcze nie był przygotowany do sezonu. :spoko

StasioiJola - 2010-03-28, 20:46

No , Krzysio fajnie otworzyliście sezon wiosenny, chłopaki przez zime sporo podrosli!!!! Zazdraszczam Wam tych morskich klimatów , w tym roku Bałtyk w naszym programie obowiazkowo, a Wasze zdjęcia tylko nas w tym utwierdziły!! Pozdrawiamy - Jola ze Stasiem! :szeroki_usmiech :spoko
papciosmurf - 2010-03-28, 20:55

Heh... pozazdrościć. Dobrze Wam że macie blisko nad morze.
Chociaż i ja w piątek i sobotę zrobiłem 40km do i z serwisu :wyszczerzony:
Za to dziś pół dnia w/obok/na/pod kamperkiem. No i dopieszczony jest na świąteczny wyjazd :wyszczerzony:

tolo61 - 2010-03-28, 21:18

Fajusko...
Tacy to pozyja.... :spoko
Plaze puste tylko tupot ......mew
i jacy wysportowani....
Chyba cala zime trenowali....a my co??? Kosci zastane trzeszcza jak w Trzesaczu :haha:
Oni to jaskoleczki robia.....
Pozdrowka
:spoko

krzysztofCz - 2010-03-29, 06:56

Ostatnio byliśmy tam jak robili zabezpieczenie wydmy. Tej nogi z tarasem nie było. Mam powód by tam pojechać :lol: - ale żeście nas podkręcili :-/ :lol: :lol: :lol:
OldPiernik - 2010-03-29, 07:37

Ech, też by się chciało :( . Ale Wam zazdrościmy.
Niestety, auto w proszku i to dosłownie, kasy brak i jeszcze pogoda sama nie wie jak się ustawić.
I nie uwierzycie, ale w sobotę jedząc rybkę na obiad rozmawialiśmy z żoną, że fajnie byłoby jechać nad morze. Wyjechać w piątek po południu i wrócić w niedzielę wieczorkiem. Ot, taki sobie wypadzik zrobić :lol:

Dembomen - 2010-03-29, 07:46

Hej!
OldPiernik napisał/a:
fajnie byłoby jechać nad morze. Wyjechać w piątek po południu i wrócić w niedzielę wieczorkiem. Ot, taki sobie wypadzik zrobić :lol:

Myślę że czas realizować swoje pomysły, bo czas szybko umyka i na wiele planów brakuje go coraz więcej. :spoko

Hej!

DI STEFANO - 2010-03-29, 08:10

Święta tuż tuż.
My wzorem lat ubiegłych i zgodnie z wieloletnią-naszą-tradycją świąteczne śniadanko spożyjemy na łonie natury.
Może gdzieś nad brzegiem morza,na plaży.
Koszyczek z jadłem poświęcimy gdzieś na trasie w małym wiejskim starym drewnianym kościółku jakich jest dużo w naszym kochanym kraju.

pirat666 - 2010-03-29, 11:04

Fajnie, że się przewietrzyliście - my również hi hi ;) (ja się nawet wykąpałem w wodach otwartych ;) )
Aulos - 2010-03-29, 11:13

Ja też bywałem w Trzęsaczu z wycieczkami szkolnymi jeszcze w podstawówce i potwierdzam, że kościółka jest coraz mniej. Dwukrotnie, od czasu moich szkolnych wycieczek, nastąpiło oberwanie klifu i zawalenie się fragmentu murów. Teraz wybudowano taras widokowy z zejściem na plażę i przeprowadzono działania w celu umocnienia skarpy przy ruinach kościółka. To jest jednak walka z żywiołem i jak długo jeszcze będziemy oglądać kościółek w Trzęsaczu - nie wiadomo. Dlatego trzeba się zbierać w kamperka i gnać do Trzęsacza, póki jeszcze coś tam stoi.
Tadeusz - 2010-03-29, 11:38

Adi napisał/a:
Dla mnie na popołudnie za daleko, ale .......

Adi, przy naszej zakręconej wyobraźni i wariackich pomysłach nigdzie nie jest za daleko! :-P :spoko

KOCZORKA - 2010-03-30, 20:18

Fajnie Wasze buziaki zobaczyć.
Chłopcy rosną jak na drożdżach. :bigok
Wycieczka super, nie ma to jak spontaniczny wyjazd.

Pozdróweczka i buziaki. :spoko

Rockers - 2010-03-30, 21:56

Ja w zeszłym roku planowałem odwiedzić trzęsacz lecz jak to bywa z kamperem :-/ koła potoczyły się w innym kierunku :szeroki_usmiech
Ale wspominam dawne czasy jak tam byłem już nie pamiętam ile lat miałem, coś koło 6-7 wtedy muru było trochę więcej :ok

Rockers - 2010-03-31, 13:31

nie wiem czy zauważyliśmy ale dolne zdjęcie przedstawia fragment muru którego już nie ma, na górnym zdjęciu widać praktycznie z tej samej perspektywy fragment muru sfotografowany teraz przez Aulosa :)
My byliśmy zadowoleni choć jak widać na zdjęciach pamiętam iż było zimno i mokro, :zimno