Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Po Polsce - Kowary wiosną.

Tadeusz - 2010-04-03, 19:48
Temat postu: Kowary wiosną.
Wedrowałem dziś po Kowarach i okolicy. To miasto ujęte w kleszcze między dwa pasma górskie: Karkonosze i Rudawy jest wdzięcznym modelem dla fotografów. Znajdą tu piękny pejzaż i architekturę, biedne zaułki i enklawy nędzy, niestety. Tu możecie poczytać o Kowarach: http://www.smk-kowary.pl/
W ten wieczór, w Wielką Sobotę, proponuję obejrzeć kilka zdjęć z mojego spaceru. Popatrzmy na Kowary obiektywem mojego aparatu. :wyszczerzony: :spoko

KOCZORKA - 2010-04-04, 00:03

Tadeusz napisał/a:
Popatrzmy na Kowary obiektywem mojego aparatu. :wyszczerzony: :spoko

Bardzo fajnie się oglądało te foteczki przez twój aparacik. :bigok
Pogoda cudna, słoneczko i śliczna starówka.
Tylko brakowało mi waszych buziaków.
Proszę jeszcze o foteczki z Wami. :bukiet:

Pozdróweczka dla załóg: Kucyki i 48a-ELANKO. :spoko

krzysioz - 2010-04-04, 02:14

A ja poprosze o Przelecz Kowarska , Uroczysko i inne atrakcje z okolicy. Czuje sie tam jak w domu a swieta przyszlo mi spedzac na oceanie. Choc ponoc dzisiaj aura nie bedzie sprzyjajace dla spacerowiczow i fotografow. jak zwykle widac reke mistrza.
Wesolych Swiat

Tadeusz - 2010-04-04, 17:13

Wielkanocna niedziela wstała rozsłoneczniona, ale wietrzna, co wróżyło zmianę pogody.
Popołudniem oglądamy góry w innym świetle. Jest pochmurno, od czasu do czasu deszczyk kapie, ale góry i tak są ładne.
Specjalnie dla Krzysia wybrałem się na Przełęcz Kowarską wąziutką i bardzo stromą drogą od Jeleniej Strugi.
Wypadało przecież marynarzowi pokazać ulubione miejsca. Spędza Święta na morzu, więc życząc wesołych i pogodnych Świąt, chcę zrobić Krzysztofowi maleńką frajdę.

krzysioz - 2010-04-04, 18:08

Dzieki serdeczne Papciu. ja to sam nie wiem kimteraz jestem . Bylem Ci kiedys marynarzem ale teraz wydobywam gaz i rope tyle ze na morzu wiec sie sam zgubilem , ale to juz inny temat. Pamieta jak pod Przelecza jezdzil jeszcze pociag.
na pewno tez Ci wiadomo ze niebieski szlak na Przelecz i dalej do Ogorzelca prowadzi tzw. Droga Glodu , a jej historia wiaze sie z Powstaniem Tkaczy Slaskich.
jeszcze raz pozdrawiam i dziekuje :spoko