Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nadwozia kempingowe i zabudowy - Bagażnik na 2 rowery

Benton77 - 2010-04-15, 20:11
Temat postu: Bagażnik na 2 rowery
Witam! Mam pytanie jaki bagażnik zamontować z tyłu auta na drzwiach dwu skrzydłowych
http://www.tabor24.pl/details,31220,106518041.asp chodzi mi dokładnie o taki tył auta jak w linku. Wiem ze istnieją takie bagażniki, ostatnio na autostradzie mignęło mi autko z takim bagażnik na tylnich drzwiach. Niestety nie potrafię znaleźć takiego modelu w necie. moze ktoś ma namiar na takie coś ?!

WODNIK - 2010-04-15, 22:28

Zobacz na tę stronę może coś znajdziesz.
Nawiasem mówiąc to ktoś z forum chyba tam pracuje.
Pozdrawiam

http://elcamp.movera.com/...pl=plist&lang=6

Benton77 - 2010-04-15, 23:07
Temat postu: Bagaznik c.d.n
Hmmm.. chodzi mi o to żebym mógł otwierać z tyłu drzwi ! Z podesłanych propozycji raczej żadna się nie nada.
Benton77 - 2010-04-15, 23:13
W małych busach bagażnik trzyma się na jednych drzwiach i otwiera się od pionu do poziomu,
u mnie są dwa skrzydła drzwi. Bagażnik musiał by być zamontowany na jednym skrzydle .

Benton77 - 2010-04-15, 23:20

A nie spoko znalazłem z tych podesłanych jeden model ! Dzięki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Benton77 - 2010-04-17, 08:12
Temat postu: Dzieki za info
Adi dzięki za info! Najbardziej mnie wkurza te wiercenie ew drzwiach, auto na codzień służy mi do transportu a turystycznie tylko na sezon wakacyjny, żal mi wiercić dziury w drzwiach ale znowu rowery w środku zabierają sporo przeszczeni.
papamila - 2010-04-17, 11:33

Benton77 napisał/a:
na codzień służy mi do transportu a turystycznie tylko na sezon wakacyjny, żal mi wiercić dziury w drzwiach

to może wybierz taki w którym po zdemontowaniu bagażnika na drzwiach zostaną tylko
uchwyty mocujące- są takie, szperaj

Benton77 - 2010-04-17, 18:46
Bagażnik na hak to fajne rozwiązanie ale niestety nie mam haka! co do tych uchwytów to jest rozwiązanie . Poszperam jeszcze w necie (biedne oczy). Dzieki za porady!!!
arrtur - 2010-04-17, 22:25

witam

jesli chcialbys przyoszczedzic to na allegro pojawiaja sie bagazniki - nie wiem czy teraz sa -
na jedene drzwi m in do LT ka. Sa to bagazniki ze stalowych rurek z aluminiowymi rynnami, sa nowe, ale kosztuja niewiele bo to jakis wynalazek, do tego stalowy i montowany na stale.

linku konkretnego podac nie moge, ale na 100 % bywaja bo w ub sezonie wielokrotnie je widzialem myslac o zakupie

Natomiast z tymi na jeden drzwi wydaje mi sie, ze opcja przykrecenia na stale jest dobra. Tam masa rowerow dziwnie sie rozklada i inaczej calosc moze nie byc stabilna.
zas po zlozeniu i ew zsunieciu rynienek nie ma problemu ze cos niekomfortowo wystaje.

Pozdr

Benton77 - 2010-04-18, 09:51
Dzięki Arrtur! Poszukam na allegro.