Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Po Polsce - Wyprawa w ostatni weekend

kolan - 2010-04-26, 18:41
Temat postu: Wyprawa w ostatni weekend
W zeszły weekend , a dokładnie w sobotę moja małżonka podała pomysł,żeby pojechać do Starego Lichenia obejrzeć sanktuarium, które budzi wiele kontrowersji.Niewiele się zastanawiając spakowaliśmy kampera i ruszyliśmy w trasę.Po drodze do Lichenia zwiedziliśmy park jurajski w Solcu Kujawskim- polecam wszystkim szczególnie z dziećmi, potem zajechaliśmy do Strzelna obejrzeć jeden z niewielu pięknie zachowanych kościołów romańskich i w końcu dojechaliśmy do Lichenia.Czy warto? Na pewno tak, mimo,że moja żona określiła styl katedry jako współczesny kicz to i tak była pod wrażeniem ogromu budowli zresztą jak ja.Z noclegiem na miejscu nie ma problemu , bo jest fajny parking kościelny nad jeziorem.Po zwiedzaniu ruszyliśmy w drogę powrotną zachaczając o zamek w Gołuchowie- ten zamek po prostu trzeba zobaczyć.No i weekend minął po przejechaniu 800km.No a teraz czas do pracy i następne wolne znowu w trasę - dobrze , że już wiosna.Załączam parę fotek.
kolan - 2010-04-26, 18:51

Jeszcze fotki z Gołuchowa
Tadeusz - 2010-04-26, 19:22

Takie wykorzystywanie kampera staje się coraz popularniejsze. Weekendy rodzinne w domku na kółkach polączone ze zwiedzaniem zakątków naszego kraju, to jest to. Strzelno i Gołuchów rzeczywiście warte są obejrzenia. Piękne i cenne obiekty.
Co do Lichenia to... żona ma rację. Przemilczmy. :wyszczerzony: :ok

Pozdrawiam. :spoko

Rockers - 2010-04-26, 19:53

No no ładna podróż, młodzież napewno najbardziej zapamięta dinożarły :szeroki_usmiech
Przed tym pierwszym chyba specjalnie posadzili roślinkę aby miał co wąchać :haha:

Super gratulacje :ok