Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Po Polsce - Bieszczady

Pawcio - 2010-04-29, 16:57
Temat postu: Bieszczady
Po długim i skomplikowanie zawiłym planowaniu wychodzi, że w dniu jutrzejszym wyruszamy na przedłużony week w składzie JHJ & Pabemana & Dziabong w Bieszczady- docelowo nad Jezioro Solińskie. :kamp2 :kamp2

Jeśli ktoś będzie w tym rejonie i najdzie go ochota- chętnie się spotkamy! :ok

wbobowski - 2010-04-29, 17:00

Pawcio napisał/a:
w dniu jutrzejszym wyruszamy na przedłużony week w składzie JHJ & Pabemana w Bieszczady

A Warka ? W Bieszczady my tez nieraz wyskakujemy... ale jak nie ma zlotów. Chyba macie już nas dość :placze2 :placze2 :placze2

Pawcio - 2010-04-29, 17:28

Niestety tegoroczny układ w pracy spowodował, że urlop wypadł w ten week.
Ale Włodziu nie martw się- na reszcie zlocików będziemy! :ok Jeszcze będziesz miał nas dość! :diabelski_usmiech

wbobowski - 2010-04-29, 17:40

Pawcio napisał/a:
Ale Włodziu nie martw się- na reszcie zlocików będziemy!

To się cieszę :haha: :spoko :hello

piotreksylwia - 2010-04-29, 18:04

Przyjemnego pobytu w Bieszczadach.
Prosimy o więcej informacji z wyprawy.Nie będę ukrywać że jest to szczególne miejsce przedewszystkim dla Mnie które chcemy także w tym roku odwiedzić :spoko :spoko

Dziabong - 2010-05-06, 21:47

Jakby co to już wróciliśmy. Wilki nas nie zjadły.
roger - 2010-05-06, 21:52

Toście się rozpisali ..... :chytry :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:
Tadeusz - 2010-05-06, 21:54

Fajnie się ustawiliście do tej panoramki.
Brakowało nam Was w Warce, ale...Pajęczno tuż,tuż. :wyszczerzony:

Czy jakieś fotki wkleicie? :) :spoko

Dziabong - 2010-05-06, 22:39

pierwszy dzień cały czas w drodze - kierunek Bieszczady no prawie prosto
StasioiJola - 2010-05-06, 23:06

Toz wiadomo ,że w Pacanowie kozy kują :haha: , podobno jest tam jedyne w Europie muzeum Bajek?????? :bajer Fajnie Was znowu widziec na forum!!! :szeroki_usmiech :spoko
Dziabong - 2010-05-07, 11:05

Pomiędzy Checinami, a Pacanowem odwiedziliśmy Sandomierz. Kamping Browarny zrobił bardzo dobre wrażenie ( był najlepszy z tych na których nocowaliśmy - dobra cena za dobrą usługę )
gino - 2010-05-07, 11:33

Dziabong napisał/a:
odwiedziliśmy Sandomierz. Kamping Browarny - dobra cena za dobrą usługę )

z tego co wiem..na HASLO CAMPERTEAM dostaliscie spory rabat....

czyli..zdecydowanie POZYTYWNA ZMIANA zachowania wlasciciela campingu...

:brawo:

Witold Cherubin - 2010-05-07, 13:07

Dziabong napisał/a:
Pomiędzy Checinami, a Pacanowem odwiedziliśmy Sandomierz. Kamping Browarny zrobił bardzo dobre wrażenie ( był najlepszy z tych na których nocowaliśmy - dobra cena za dobrą usługę )

gino napisał/a:
z tego co wiem..na HASLO CAMPERTEAM dostaliscie spory rabat....

Na mnie ten kamping zawsze robi dobre wrażenie. Utwardzone płaskie podłoże, sanitariaty zawsze czyste i pachnące, życzliwość właściciela, który udziela wielu cennych rad i informacji o Sandomierzu i okolicach. Dla Camperteamu jest specjalny cennik (kamper + 2 osoby + prąd + sanitariaty za 35 zl.)
Było mi bardzo miło spotkać się z trzema wyż/wym załogami CT i pogwarzyć wieczorkiem o już zrealizowanych i planowanych podróżach. Poniewaz w Sandomierzu spędziłem dwa dni, więc załączam nieco więcej fotek.
Pozdrawiam

roger - 2010-05-07, 13:10

A spotkaliście księdza Mateusza .... ? ;) :bajer
JHJKi - 2010-05-07, 13:17

ja bardzo chciałem spotkać, ale się nie udało, więc na pocieszenie dostałem magnesik na lodówkę z księdzem Mateuszem od przemiłych dziewczyn :mrgreen: :mrgreen:
roger - 2010-05-07, 13:24

JHJ napisał/a:
......dostałem ....... od przemiłych dziewczyn :mrgreen: :mrgreen:

Pewnie siostry zakonne to były .... :aniolek :aniolek tak z pewnością siostry ...

JHJKi - 2010-05-07, 13:25

i owszem, siostry.... ale camperteam'owe... :lol: :lol:
roger - 2010-05-07, 13:31

JHJ napisał/a:
i owszem, siostry.... ale camperteam'owe... :lol: :lol:

Camperówki ... ? :bajer

Pawcio - 2010-05-08, 14:02

To były siostry przełożone... po trzykroć. :diabelski_usmiech

Dodam cosik od siebie o naszym biwaku.
Miejsca nigdzie nie zagrzaliśmy. Przez Chęciny myknęliśmy w Bieszczady, by w drodze powrotnej zahaczyć o Pieskową Skałę koło Ojcowa.

Chęciny chyba każdy zna. Nie wiem jednak dlaczego tym razem kojarzyły mi się z elektrociepłownią Żerań...

Pawcio - 2010-05-08, 14:18

Z Chęcin kierunek obraliśmy na Sandomierz. Jak już wcześniej koledzy trafnie zauważyli- zadokowaliśmy się na kempingu wielmoży Masjaka. Schludnie, czysto i ekonomicznie. Jednak zawierucha dała efekt. Tutaj spotkaliśmy kolegę Witusia Cherubina i jego Królową. :ok
Na koniec zaliczyliśmy targowisko. Szwarc, mydło i powidło. Stare rowery z wystawki droższe niż nówki sztuki z pod igły. Niemiecka jakość zawsze w cenie. ;)

Pawcio - 2010-05-08, 14:24

Po Sandomierzu przyszedł czas na ruiny zamku Krzyżtopór.. potęga. Co tu gadać. Trzeba to zobaczyć.
Pawcio - 2010-05-08, 14:41

W Pacanowie kozy kują
wiec Matołek, mądra głowa,
błąka się po całym świecie,
aby dojść do Pacanowa.

Dotarliśmy, ale nikt już nic nie kuł. No, chyba że komercja w oczy.
Trafiliśmy na otwarcie muzeum bajek. Ale się nie dostaliśmy.. trzeba było być szychą lub mieć rezerwację. Posłuchaliśmy jak smętne piosenki dzieciom śpiewa Ewelina Dubeltówka.
A gdzie nasza Majka Jeżowska? :evil:

Dziabong - 2010-05-08, 14:47

W muzeum bajki fajna była szuflandia....
Pawcio - 2010-05-08, 15:12

Kolejną pauzę kręciliśmy na kempingu w Tarnowie. W sumie uczucia po tej wizycie pozostały mieszane.
Zwykła usługa za wysoką cenę? Do tego dzieciaki nękały odgłosy ze zlotu fanatyków pojazdów m-ki MAZDA. Próby targowania się spełzły na niczym. Jeśli CT chce zniżkę, to niech wystąpi do kempingu z pismem. Oto morał tej bajeczki.
Ale miasto ładne. W szczególności park.

Dziabong - 2010-05-08, 15:22

W drodze do Tarnowa wykonaliśmy telefon do przyjaciela po teście polskich dróg i wyłacznika bezwładnościowego. Przerwa i pojechaliśmy dalej.
Dzięki Przyjacielu!
Oczami wyobraźni widziałem już lawetę.

Pawcio - 2010-05-08, 15:22

PS

W parku znajduje się mauzoleum Gen. Bema oraz plac zabaw, na którym skosztowaliśmy najlepszych gofrów pod słońcem.

Pawcio - 2010-05-08, 15:34

Dziabong napisał/a:
W drodze do Tarnowa wykonaliśmy telefon do przyjaciela po teście polskich dróg i wyłacznika bezwładnościowego. Przerwa i pojechaliśmy dalej.
Dzięki Przyjacielu!
Oczami wyobraźni widziałem już lawetę.

Prawda :ok

Zamiast lawety rozwiązaniem okazał się telefon do przyjaciela.. którym był balujący w Warce ROGER. :bukiet:

Na zdjęciu uwidoczniony został obiad Dziabonga i JHJta w czasie poszukiwania przycisku bezwładnościowego fps na tle o ch....j szerszej linii hutniczo- siarkowej

Pawcio - 2010-05-08, 15:43

A dalej..zielone wzgórza nad Soliną.. :music
Wprawdzie miejscowy kemping zatrzymał się we wczesnych latach 70 ubiegłego wieku, to cena zrekompensowała wszystko. Z kempingu ścieżka prowadziła na mini-krupówki, a dalej na zaporę. Z jej korony można było obserwować pływające w wodzie mega- szczupaki.

gino - 2010-05-08, 15:44

no fajniutka wyprawa....
jak zwykle zreszta... :bigok

podoba mi sie fotka Natalki..zbierajacej w trawce... francuski OBIAD dla DZIABONGA, ktory Krzys wcina na kolejnej fotce... :haha: :haha: :haha:

Pawcio - 2010-05-08, 15:57

Z Soliny udaliśmy się w podróż duża pętlą bieszczadzką, po drodze wizytując pobliskie drewniane cerkiewki...
Pawcio - 2010-05-08, 15:58

gino napisał/a:
podoba mi sie fotka Natalki..zbierajacej w trawce... francuski OBIAD dla DZIABONGA, ktory Krzys wcina na kolejnej fotce...

Krzysiu! Wstydził byś się!
Nawet nie wiedziałem, że zjadłeś Natalki ślimaczka! :evil:
:haha:

Pawcio - 2010-05-08, 16:21

Po Bieszczadach i dogłębnej penetracji Iwonicza-Zdroju wylądowaliśmy na Pieskowej Skale w Ojcowskim Parku Narodowym.

Z czystym sumieniem możemy polecić Gospodarstwo Agroturystyczne państwa Glanowskich.
Prąd, WC, prysznic (10 zł za trzy minuty..albo odwrotnie ;) ) , grill, estrada do pląsania i wszystko za 28 zł. Na terenie gospodarstwa jest gospoda. Schabowych ci tam dostatek. Szczególnie po długim weekendzie. Żurek też się leje strumieniami.

KOCZORKA - 2010-05-11, 00:03

Wypadzik mieliście bardzo udany i widzę, że podążamy podobnymi trasami. :szeroki_usmiech
My też ostatnio zaliczyliśmy Pacanów i Tarnów. :bigok
Niestety w Bieszczadach nie byliśmy i jak dla mnie to mało foteczek z tego pięknego rejonu daliście. :evil:

Poproszę o więcej. :bukiet:

Tadeusz - 2010-05-11, 11:53

Ileż można zobaczyć w czasie długiego weekendu.
W dobrym towarzystwie takie wycieczki kamperowe są najlepszym sposobem na poznawanie zakamarków naszego kraju. :)

Żeby tak można było częściej! :bajer

StasioiJola - 2010-05-11, 12:26

Fajnie mieliscie a Twoje komentarze Pawcio do zdjęc bardzo mnie rozbawiły!!! :szeroki_usmiech :spoko
Tadeusz - 2010-05-11, 17:21

Adi napisał/a:
Tadeusz napisał/a:
Żeby tak można było częściej!
Może by tak Państwo wprowadziło jeszcze ze 4-5 świąt, by powstały jeszcze co najmniej 2 długie weekendy dodatkowo :?:

No cóż, Adamie. Akurat o co innego chodzi.Emeryci mają tyle czasu, że weekendy nie są im potrzebne. Potrzebne jest to, bez czego kamperować się nie da, a czego polskim emerytom bardzo brakuje. Niektóre zawody są szczególnie uprzywilejowane, a inne szczególnie upośledzone.
Ja byłem nauczycielem. :)

Pawcio - 2010-05-12, 07:47

Jakoś tak było, że się niewiele fotek tym razem zrobiło.
Może koleżeństwo ma jeszcze ciutkę?

Co do tempa wyjazdu- musiałem obiecać, że kolejny będzie mniej intensywny.. o wiele mniej... :chytry

Dziabong - 2010-05-12, 08:09

Znalezione w telefonie.
roger - 2010-05-12, 08:32

dziabong napisał/a:
Znalezione w telefonie.
DSC00864.JPG
Turysta

No widać że z Japonii ..... ma aparat ..... i takie "tajskie" spojrzenie //// :bajer :haha: :haha: :haha: :haha:

Dziabong - 2010-05-12, 09:49

On ci nie z Japonii.
roger - 2010-05-12, 09:56

Ło Boże ...... ależ on ma wcieleń ... :bajer
StasioiJola - 2010-05-12, 16:27

A co to za pojazd kamperowy - ten zielony????????? :szeroki_usmiech
KOCZORKA - 2010-05-12, 17:25

Pawcio napisał/a:
Co do tempa wyjazdu- musiałem obiecać, że kolejny będzie mniej intensywny.. o wiele mniej... :chytry

To widać po mince "turysty". Taki jakiś "niespełniony" ten fotograf. :haha:

Duszka - 2010-05-12, 18:23

Piękna wycieczka,ładne zdjęcia.Przynajmniej raz w tygodniu jestem w Tarnowie.Byłem nawet i dziś,ale nawet nie zdawłem sobie sprawy że to takie piękne miasto.Dzięki takim relacjom mogę go zwiedzić przynajmniej wirtualnie.Pacanów również zaliczyłem ale tylko z perspektywy obwodnicy.Podobnie Sandomierz.Aczkolwiek w tym miejscu muszę się pochwalić iż w minionym roku udało nam się odwiedzić miasto Ojca Mateusza.Prawdą jest iż kemping Browarny robi wrażenie.W owym czasie nie należałem jeszcze do CamperTeamu,więc o zniżki się nie upominałem.Ale przy okazji tegorocznej wycieczki nie omieszkam tego uczynić.O rezultatach rokowań poinformuję szacowne grono.Dziękuję za relację,oby takich więcej.
JHJKi - 2010-05-12, 21:54

To teraz my. Znów ostatni:)
Już wszystko o tych kilku dniach opowiedziane, dorzucamy kilka fotek dla uzupełnienia:)

Pozdrawiamy i do zobaczenia za tydzień:)

JHJKi - 2010-05-12, 21:56

cd.
Tadeusz - 2010-05-12, 22:17

Tak sobie myślę, patrząc na Was na tych fotkach, że nie byłoby najgorzej, gdybyśmy byli tam z Wami. :ok
No cóż, nie zawsze można. A piękna to była wycieczka. :)