Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Grupa Hymer - Dziwna szyna w alkowie

MAWI - 2010-05-06, 21:25
Temat postu: Dziwna szyna w alkowie
Mam kampera w zabudowie hymer 544 z 1997 roku.Leżąc na łóżko w alkowie głowę trzymam po prawej stronie to znaczy nad siedzeniem pasażera ,jak już leżę to po lewej stronie obok głowy znajduje się lampka nocna,a w "nogach"także po lewej stronie jest taka aluminiowa krótka(ok 25 cm) szyna,poziomo z pięć centymetrów nad materacem, identyczna jak do mocowania stolika .Czy ktoś ma coś takiego u siebie i po co to jest,do czego to służy ,bo wygląda jak fabryczne.Przepraszam ,ale nie mam tego na zdjęciu ale temat wpadł mi do głowy przed chwilą.
pirat666 - 2010-05-06, 21:55

MAWI napisał/a:
szyna,poziomo z pięć centymetrów nad materacem, identyczna jak do mocowania stolika

Może do mocowania małego stoliczka ;)

Tadeusz - 2010-05-06, 21:59

pirat666 napisał/a:
Może do mocowania małego stoliczka

Bo to jest do stoliczka. Można leżąc czytać książkę i popijać kawkę odstawiając filiżankę na stolik. Bardzo poręczne. :)

MAWI - 2010-05-07, 09:04

Bardzo dziękuję za podpowiedź.Tadeusz wiem ,że masz podobną zabudowę bo widziałem nad Dłużcem ,czy u ciebie jest taki stoliczek.Swoją drogą rzeczywiście fajna sprawa.
Tadeusz - 2010-05-07, 09:55

MAWI napisał/a:
Tadeusz wiem ,że masz podobną zabudowę bo widziałem nad Dłużcem ,czy u ciebie jest taki stoliczek.

No właśnie nie mam takiego stoliczka i bardzo mi go brakuje, a właściwie Halszce, bo to ona lubi czytać w łóżku. :-P

MAWI - 2010-05-07, 10:52

Jeśli masz taką szynę to robiąc dla siebie zrobię dwa i ten drugi będzie dla Ciebie ,a właściwie dla Halszki.Wiesiek
P.s. a jak nie masz szyny to też dorobimy. :spoko

Tadeusz - 2010-05-07, 11:41

MAWI napisał/a:
P.s. a jak nie masz szyny to też dorobimy.

No właśnie nie mam szyny i zadroszczę Tobie. :-P :ok
A Twoja propozycja to radość dla Halszki. :bukiet:

MAWI - 2010-05-08, 13:42

Nie daje mi jednak spać ten temat.Skoro lampka jest tu gdzie poduszki a szyna tam gdzie nogi,to sie nie trzyma kupy.Można zamienić poduszki z drugiej strony,ale wtedy lampka będzie tam gdzie nogi.bo gdyby szyna była po stronie lampki to ok a tak chyba dalej jestem w lesie.A wszystko wygląda na fabryczny montaż.
jury - 2010-05-08, 14:31

Czy ta szyna nie usztywnia mocowania czegoś na zewnątrz camperka?

Jakaś lampa czy uchwyt lub markiza ?

MAWI - 2010-05-08, 14:48

Przepraszam że nie mam zdjęcia, drudno mi wyjaśnić gdzie to jest.ale mocowana jest nie do zewnętrznych ścianek tylko do szafki od strony alkowy.
Adamcuk - 2017-01-11, 20:13

Witam :spoko
po prawie 7-latach ponawiam wątek bo w nowym nabytku mam to samo i nie wiem co z tym zrobić :oops:
ps. tak myślę że to może być zamocowanie do stołu w czasie jazdy :-P