Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Inne imprezy - już za nami - Pomysł na zlot

janusz - 2010-05-07, 09:49
Temat postu: Pomysł na zlot
Tak po ostatniej Warce i zlocie Kawawaning.pl w Sławie i oczekiwaniach od naszego zlotu w Pajecznie przyszedł mi do głowy taki pomysł.

Co byście powiedzieli gdyby w przyszłym roku, może na długi weekend zrobić wspólny zlot nasz i karawaning.pl.
Tylko, że taki który wspólnie organizujemy gdzieś w Polsce i trochę na zasadach rywalizacji w pozytywnym stylu.
Można byłoby zrobić jakieś zawody pomiędzy drużynami, dzień przyczepy, dzień kampera. Nie wiem co jeszcze scenariuszy jest wiele.
Zdaje sobie sprawę że mógłby to być zlot (jak niektórzy mówią "sped") jakiego jeszcze w Polsce nie było i wszystkie "inne" zloty mogłyby się pochować.
Nie wiem co na taki pomysł koleżeństwo z karawaning.pl powiedziało by ale podyskutować można.
Aby impreza udała się mogli byśmy na jeden raz (w jednym roku) zrezygnować nawet ze swojej flagowej imprezy i wszystkie siły skierować na ten zlot.
Zloty organizowane przez nas, w sensie przez nasze "kluby" udają się bo są dla nas, bo organizatorzy wkładają w nie swoje serce i pracę. Zloty organizowane "dla nas" nie mają takiego ducha zaangażowania dla klubu.
Co Wy na to?
Może ktoś z decyzyjnych osób na karawaning.pl zapytał czy byłaby wola zorganizowania takiego zlotu.

roger - 2010-05-07, 09:57

Super pomysł .... dzień przyczepy i dzień kamperka powinny wypalić ..... do tego zawody jakieś .... typu rzut markizą czy beretem ... boi cycepką ani kampierkiem się nie da :( , łapanie puszki piwa na wędkę ...(mogą być stringi Skorpiona...;)) ... ;)
Mnie się koncepcja podoba ..... tam tez są super ludzie z podobnymi pasjami .....
Tylko trzeba przewidzieć duuuużo miejsca bo to faktycznie może być "spęd" z ogromną ilością załóg .....

PS
Tak pooglądałem teraz relacje ze Sławy ..... karawaningowcy bawili się rewelacyjnie ..... tylko pozazdrościć ;) ..... nawet pochód mieli ... SUPER... podpisuję się pod Januszowym pomysłem ..... "rencyma i nogyma czteryma"

Brajtek - 2010-05-07, 10:11

roger napisał/a:
boi cycepką ani kampierkiem się nie da :(

Można zrobić przeciąganie liny :haha: :haha:

Track222 - 2010-05-07, 10:18

Taki mam pomysł.

W Krośnie od 11 lat w pierwszy weekend majowy odbywają się największe w Polsce zawody balonowe http://gorskie-zawody-balonowe.pl/ . Obecnie razem z tymi zawodami odbywają się Górskie Samochodowe Mistrzostw Polski http://www.wyscigigorskie.pl/ . Może warto by było zastanowić się nad naszym uczestnictwem w takiej imprezie. Jak pięknie by wyglądało na lotnisku utworzone miasteczko karawaningowe.

StasioiJola - 2010-05-07, 10:25

Pomysł przedni- trza by było tylko dużo wczesniej dograc sprawy organizacyjne typu: gdzie to zrobic, kto się zajmie organizacja itd. itp.!!!! :szeroki_usmiech :spoko

PS: Jak widze pierwsze propozycje już są!!!!! :)

Skorpion - 2010-05-07, 10:41

Oczywiscie ze ja ja popieram zorganizowanie takiego zlotu.No wlasni ejest jedno ale w tym wszystkim ktoby podilo sie zorganizowania tak duzego przedsiewziecia .
roger napisał/a:
...(mogą być stringi Skorpiona...;)) ...
.Prosze tylko delikatnie bez zadnej uszczypliwosci o moich stringach ;) :diabelski_usmiech .
roger - 2010-05-07, 10:44

Skorpion napisał/a:
.Prosze tylko delikatnie bez zadnej uszczypliwosci o moich stringach ;) :diabelski_usmiech .

A my ich Tadziu nie będziemy szczypać ..... złapiemy je na wędkę ....jak się nie będziesz kręcił to nie będzie bolało ...... :chytry :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:

Skorpion - 2010-05-07, 10:46

No niech i tak bedzie to zabiore wiecej by byla przednia zbawa w lapaniu ich na wedke hihihiihihihihi
krynia i stan - 2010-05-07, 10:51

Powiem krótko, świetny pomysł :bigok :bigok :spoko :spoko
janusz - 2010-05-07, 10:58

Myślę, że jeżeli pomysł by chwycił powinny powstać dwa komitety organizacyjne na każdym z for i główny komitet zlotu złożony z tych dwóch komitetów lub z delegatów.
roger - 2010-05-07, 11:04

janusz napisał/a:
powinny powstać dwa komitety organizacyjne na każdym z for i główny komitet zlotu złożony z tych dwóch komitetów lub z delegatów.

Wooo Boże .... egzekutywa prawie .... co to będzie członków wysuwała z ramienia ... ;)

janusz - 2010-05-07, 11:09

roger napisał/a:
co to będzie członków wysuwała z ramienia ... ;)

I to jest słuszna koncepcja. :-P
O tym komitecie tak mi się napisało z racji wieloletnich przyzwyczajeń partyjnych :-P i natłoku informacji medialnych o "Komitetach wyborczych" naszych kandydatów prezydenckich. W tej sytuacji dwa czy trzy "komitety" więcej nie graja roli :haha:
Dobrze, może się nazywać "Grupa działania" albo "Zespół organizacyjny" albo przedmiesiączkowy. Jak go zwał tak go zwał byleby działał. :haha:

roger - 2010-05-07, 11:10

Z.N.P - Zespół Napięcia Przedzlotowego

:haha: :haha: :haha: :haha: :bajer

AUTOJUR - 2010-05-07, 11:37

Pomysł bardzo dobry !!!!tyko gdzie tak dużo miejsca ? W Sławie było około 150 złóg / wtym około 30-40 Camperów/.Organizacja super, podobna do tej z I Zlotu w Krakowie tylko na większą skale.Młodzież organizowała dużo konkursów i zabaw dla dzieci z nagrodami i upominkami.Jeśli chcemy startować w szranki to bardzo dużo musimy się postarać. :bigok
janusz - 2010-05-07, 11:44

Najpierw to trzeba byłoby poczekać na reakcje ze strony kolegów, czy w ogóle chcieli by wziąć udział w takiej imprezie a dopiero potem dzielić się "łupami".
Może ktoś "ważny" z karawaning.pl nas czyta i przedstawiłby sprawę na tamtym forum. Nam/mi niezręcznie włazić z pomysłami do zaprzyjaźnionego forum. A jeszcze jedna sprawa załatwiona byłaby przy okazji, zgłaszający tam pomysł zostałby może automatycznie delegowany do Z.N.P :-P

roger - 2010-05-07, 11:51

Zaraz to tam wrzucę ...... z linkiem do tej dyskusji .... ;)
piotr05 - 2010-05-07, 11:57

wracajac do Sławy było 180 ekip i sporo miejsca wolnego

co do zlotu na lotnisku nie wszystkie przyczepy maja akumulatory i wc

ale pomysł przedni

roger - 2010-05-07, 11:59

OK zaafiszowałem pomysł na karawaning.pl tylko nie wiem Janusz czy ten wątek jest ogólnodostępny bez logowania ... :( .....
piotr05 - 2010-05-07, 12:01

roger napisał/a:
OK zaafiszowałem pomysł na karawaning.pl tylko nie wiem Janusz czy ten wątek jest ogólnodostępny bez logowania ... :( .....

na karawaning.pl mozna czytac bez logowania

roger - 2010-05-07, 12:05

Ja mówię o tym wątku na naszym forum ..... ;) jakby co (nie byłby dostępny) to prośba do AD o przeniesienie tematu ... ;)

Tutaj jest sznurek do założonego na karawaning.pl tematu:

http://www.forum.karawani...p=141977#141977

roger - 2010-05-07, 12:09

piotr05 napisał/a:

My to wiemy Piotrze zdecydowana większość z nas miała wczesniej rózne przyczepki ....;)
To tylko problem organizacyjny ..... są generatory ....Toi-Toje .... etc... ;)

piotr05 - 2010-05-07, 12:12

to tak w ramach przypomnienia :haha:
bede w Pajecznie to zobacze wasza organizacje :spoko

KOCZORKA - 2010-05-07, 12:28
Temat postu: Re: Pomysł na zlot. Może głupi, zle...
Jestem za, za, za!!! :bigok
To może w Pajęcznie???
Pole bardzo duże i bylibyśmy my i cycepki.
Pajęczno też w super miejscu leży, bo tak pośrodku Polski. :szeroki_usmiech
Założyć komitet (mamy przecież u nas załogi z karawaning.pl), wymyślić super zawody, wielkie wieczorne ognicha, a później zaśpiewałaby nam moja idolka Halinka :bukiet: i najlepszy zespół pod słońcem Camper Band. :bigok
Co reszta na mój pomysł??? :szeroki_usmiech

AUTOJUR - 2010-05-07, 12:29

Piotr05 podałem tylko liczbe z tablicy ogłoszeń :spoko
roger - 2010-05-07, 12:30

KOCZORKA napisał/a:
Pajęczno też w super miejscu leży, bo tak pośrodku Polski. :szeroki_usmiech

Środek Polski to najlepsza z mozliwych lokalizacja Lucynko ..... tylko obawiam się że liczba uczestników może przekroczyć oczekiwania i Pajęczno pęknie w szwach .... swoja droga gdyby potraktować to jako ogólnopolska imprezę cykliczna ..... to Pan burmistrz coś by pewnie wymyslił .... ;)

piotr05 - 2010-05-07, 12:36

AUTOJUR napisał/a:
Piotr05 podałem tylko liczbe z tablicy ogłoszeń :spoko

:ok ja podałem po podsumowaniu przez Wirka

na tablicy była lista chetnych

koko - 2010-05-07, 12:37

Nareszcie Ktoś chce robić zloty ZORGANIZOWANE I Z POMYSŁEM samo spotkanie i konsumpcja też ważne ale z nudów dzieją się różne rzeczy
gino - 2010-05-07, 12:42

mysle ze nas..nie trzeba namawiac do takich integracyjnych zlotow PRZYCZEPKAMPEROWYCH :bigok
krynia i stan - 2010-05-07, 12:58

gino napisał/a:
PRZYCZEPKAMPEROWYCH

Dobrze wymyślone gino :brawo , można użyć w nazwie zlotu :spoko

gino - 2010-05-07, 13:08

dzieki :bigok

ale..tak prawde mowiac...
bylaby to juz druga edycja takiego INTEGRACYJNEGO zlotu...

przeciez...pierwsza byla na ZESZLOROCZNEJ WARCE... :ok
olbrzymi udzial z NASZEJ strony mieli w tym Tadeusz i Martesik...a ze strony KARAWANINGU.PL bodajze, znany nam..RYSIACZEK...
i prawde mowiac...pamietajac tamta INTEGRACJE...popieram calym serduchem..KOLEJNA JEJ EDYCJE :bigok

jesli tylko karawaning.pl podejmie temat...BIERZMY SIE DO ROBOTY :ok

100pa - 2010-05-07, 13:28

Witam !

Członkiem forum karawaning.pl jestem niemal tak sam długo jak CT ( tam pisze a tu czytam z zapartym tchem). Koledzy pomysł jest fantastyczny. Mieliśmy przedsmak w ubiegłym roku w Warce. Nasze wspólne spotkanie pokaże jaka siła jesteśmy . Co do miejsca dojadę wszędzie . Pozdrawiam .

AUTOJUR - 2010-05-07, 13:33

100pa Witam :bigok
roger - 2010-05-07, 13:34

100pa napisał/a:
tam pisze a tu czytam z zapartym tchem

To napisz coś i tam w temacie (masz otwarty) i pozachęcaj znajomych ... ;)

Andrzej 73 - 2010-05-07, 14:10

Nasza załoga zgłasza swoją obecność oraz pomoc przy organizacji takiego zlotu (oczywiście na miarę naszych możliwości i umiejętności). :spoko
roger - 2010-05-07, 14:22

Adi napisał/a:
ale jest szansa tą tradycję zbudować w nowym neutralnym do obu zgromadzeń miejscu.

Jeśli ma być środek Polski to w grę wchodzi Adasiu trójkącik Łódź-Włocławek-Poznań .... Tak pij razy oko ... ;)

kazbar - 2010-05-07, 14:36

Bardzo mi się ten pomysł podoba. :spoko

Hi,hi...kampka mam teoretycznie a cycepę praktycznie. :hihi: :hihi:
Wymiot też się jakiś znajdzie :camp:

:brawo

Track222 - 2010-05-07, 14:37

piotr05 napisał/a:
ale pomysł przedni

To nie miał by być zlot ekstremalny, tylko z wodą, wc, prądem itp.

roger - 2010-05-07, 14:39

Track222 napisał/a:
piotr05 napisał/a:
ale pomysł przedni

To nie miał by być zlot ekstremalny, tylko z wodą, wc, prądem itp.

a nie mylicie ekskrementów z ekstremami ....... 8-) :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:

marko - 2010-05-07, 15:26

drodzy moi koledzy poco czekać do przyszłego roku lepszym terminem jest podsumowanie sezonu 2010 jesienią :idea czasu jest wystarczająco żeby taką imprezę zorganizować :spoko :spoko
Pawcio - 2010-05-08, 21:45

gino napisał/a:

jesli tylko karawaning.pl podejmie temat...BIERZMY SIE DO ROBOTY :ok

To by był zlot nad zloty. Kosmiczny normalnie. :bigok

KOCZORKA - 2010-05-09, 01:50

marko napisał/a:
drodzy moi koledzy poco czekać do przyszłego roku lepszym terminem jest podsumowanie sezonu 2010 jesienią :idea

Fantastyczny pomysł. :bukiet:
SUPER by było, gdyby się udało. :bigok

ekosmak.dabrowska - 2010-05-09, 20:26

Cytat:
drodzy moi koledzy poco czekać do przyszłego roku lepszym terminem jest podsumowanie sezonu 2010 jesienią

Gdyby to było możliwe, byłby to super projekt.
" Nie Brookliński most" ale "spęd nad spędy" to jest dopiero coś.
Gdybym się przydał do pomocy to się oferuję :spoko

GOSIAARCADARKA - 2010-05-09, 20:36

Janusz, pomysł jak najbardziej SUPER. Integracaja, dobra zabawa i sportowa rywalizacja. W zeszłym roku w Warce było świetnie - ponad podziałami. Koledzy i koleżanki z karawaning mieli super program i bawiliśmy się z nimi cudownie. Miałam nadzieję, że co rok będziemy się wspólnie spotykać i bawić.

Jak dam radę czasowo to pomogę w organizacji. :spoko

piotreksylwia - 2010-05-10, 00:01

Bardzo dobry pomysł :bigok
Zlot w Sławie uważam za bardzo udany :ok :ok
Dzieci nie miały czasu się nudzić było wiele konkursów,zabaw i wycieczek w których można było wziąć udział.

janusz - 2010-05-10, 09:21

Co do miejsca zlotu, mógł by to być jakiś kemping z przyległościami. Nie znam takiego ale gdyby rozejrzeć się albo porostu ogłosić konkurs/przetarg wśród właścicieli kempingów. Wiadomo, że przyczepkowcy w większości potrzebują zaplecza, my nie koniecznie. Dla kamperowców wystarczą warunki takie jak np w Pajęcznie. Normalne byłoby, że dla tych z socjalem byłoby drożej. Taki mały przykład był w Kazimierzu, staliśmy na kempingu i po drugiej stronie drogi nad Wisłą.
Potrzeba chyba byłoby założyć i u nas i na k.pl jakiś wątek liczący aby zorientować się ilu byłoby chętnych, bez konkretnego opisu zlotu tylko przy założeniach, że jeżeli w centrum Polski to tak, jeżeli z socjalem to tak, itp.

roger - 2010-05-12, 10:42

Kochani na forum karawaningu toczy się dyskusja odnośnie lokalizacji takiego .... zlotu i padają lokalizacje a u NAS CISZA ... :(
http://www.forum.karawani...opic.php?t=6696 - to sznurek do tematu ...

Dotychczasowe propozycje to:

1.Warka – „Nad Pilicą” http://www.kemping-nad-pilica.pl/index.php?pid=1
2.Sława - http://www.sckiw.slawa.pl/
3.Kołobrzeg - "Baltic" http://www.camping.kolobrzeg.pl/polski/index.htm
4.Łeba –„Amber” http://www.ambre.leba.info/camping.php „Intercamp” http://www.intercamp84.pl/
5.Częstochowa – „Oleńka” – http://www.mosir.pl/index...ge=obiekty&id=9
6.Piecki –Ośrodek Wypoczynkowy PTTK http://www.owpttk.pl/

Jeśli chodzi o terminy to nie wiem jak wy ale wydaje mi się że realnie to przyszły rok ....bo to duże przedsięwzięcie .... ;) ....

PS
Janusz a może Pajęczno ..... ????

100pa - 2010-05-12, 15:01

roger napisał/a:
3.Kołobrzeg - ???? nie wiem jakie miejsce mieliście na myśli ... ???

W kołobrzegu kemping Baltic

http://www.camping.kolobrzeg.pl/polski/index.htm

Pozdrawiam

roger - 2010-05-12, 15:04

Dzięki 100pa ....tak myślałem ale nie byłem pewny .... juz poprawiłem ... ;)
KOCZORKA - 2010-05-12, 18:14

roger napisał/a:
PS
Janusz a może Pajęczno ..... ????

Na stronce nr.2 był taki pościk Rogerku :evil:

KOCZORKA napisał/a:
Jestem za, za, za!!! :bigok
To może w Pajęcznie???
Co reszta na mój pomysł??? :szeroki_usmiech

To popierasz czy proponujesz? :haha:

OD, na ile mniej więcej kamperków i cycepek jest przewidziane poletko w Pajecznie?
Myślę, że prąd powinniśmy zostawić przede wszystkim cycepkom lub tym, którym jest faktycznie niezbędny. :bigok

roger - 2010-05-12, 18:23

Lucynko ja myślę ze dodatkowym problemem dla przyczep będzie brak infrastruktury sanitarnej .... w kamperach mamy wodę ciepła zimna kibelek a w przyczepkach to różnie bywa ....
KOCZOR - 2010-05-12, 18:27

roger napisał/a:
dodatkowym problemem dla przyczep będzie brak infrastruktury sanitarnej

Janusz ma chody u burmistrza... :roll: :roll: :roll:

roger - 2010-05-12, 18:31

Adi napisał/a:
sugeruję coś nowego neutralnego, lub próba odbudowy Warki

a co uległa destrukcji ... ;) :haha: :haha:

Cytat:
Janusz ma chody u burmistrza... :roll: :roll: :roll:

Wiem dlatego można by spróbować namówić go na jakąś inwestycję .... :bajer

roger - 2010-05-12, 18:57

Raczej bezkonkurencyjna Sława ... ;)
KOCZORKA - 2010-05-12, 19:38

Fajnie też wyglądają Piecki :bigok , chociaż nie mogłam się doszukać...ile tam pojaździków się zmieści.
Sława też mi się podoba, nigdy nie byłam i nie ukrywam, że wolałabym zlocik w nieznanym miejscu (Pajęczno zawsze :szeroki_usmiech ).
Kołobrzeg i Łeba na trzy dni, to jednak dla nas ciut za daleko, chociaż z drugiej strony długi weekend majowy w 2011 r. wypada - niedziela, poniedziałek i wtorek.
Coś by się udało wydłużyć. :bigok

gino - 2010-05-12, 20:55

a ja polecam CAMPING SEEBLICK w RUSKIEJ WSI / Mrągowa..
olbrzymie zaplecze..
b.duzo miejsca+nowe na tzw tarasie
korty, lodki,kajaki...wszytsko w cenie..
http://picasaweb.google.p...NGUWRUSKIEJWSI#

http://www.turysta.net.pl/pensjt/seeblick/
zreszta..sa tam tez organizowane zloty miedzynarodowe...
np .''perestroika tour''

StasioiJola - 2010-05-12, 21:03

Nie wiem Grzesio czy podoła 300 pojazdom????? Miałbym pewne wątpliwosci, po za tym z ciepłą wodą może byc problem!!! I z sanitariatami tez , :spoko
Ahmed - 2010-05-15, 22:54

Niestety , roger został spalony na stosie i zlinczowany za tę propozycję przez administrację oraz innych ,, zielonych " z karawaning.pl

Jest mi bardzo , bardzo przykro , gdyż z forum karawaning.pl byłem związany dużo dłużej niż z CT i jest mi poprostu wstyd

http://www.forum.karawani...p=143797#143797

roger - 2010-05-15, 23:03

Hahhaha no przestań .... to było do przewidzenia ... ;) to nie kwestia ludzi z tamtego forum ... tylko paru nicków a szkoda bo koncepcja była fajna .... tylko za mało "spontaniczna" i za "komercyjna" .... ;)
Ahmed - 2010-05-15, 23:37

Nie , roger nie, nie, niemogę się z tym pogodzić ,takiego chamstwa ze strony administracji karawaning.pl i innych ,, zielonych " jeszcze nie widziałem :gwm
roger - 2010-05-16, 00:02

Temat zamknięty i nie ma co kopii kruszyć nie to nie ...i tyle ... pogadamy w Pajęcznie ... ;)
maszakow - 2010-05-16, 01:36

przejechałem wątek na k.pl i spaleniem na stosie bym tego nie nazwał.
Ostro wypowiedziały się indywidualne charakterki no i w sumie trudno im racji nie przyznać.
Faktem jest że zorganizowanie zlotu na 300 załóg i i prawie 1000 osób to .. jakby to ładnie z angielska nazwać .. Quest ? o ile nie Mission Impossible...Niezły ból głowy jakby nie było.
No ale w końcu są robione imprezy masowe typu Piknik lotniczy w Góraszce (ponoć 100 tyś ludzi w 2 dni), w Radomiu, Open'er w Gdyni , bitwa pod Grunwaldem ( o to jest rewelacyjny przykład) jeszcze pewnie kupa innych .
Ci co lubią imprezy zbiorcze pochwalą pomysł, osobnicze jednostki nazwą to spędem i będą miały swoje racje. A na miejscu zgłoszą się i pojawią ci co będą chcieli.

Tak więc jak są chętni do nakręcenia czegoś takiego na tym forum i na tamtym to można zgrać się razem i zlot zorganizować. Ogłosi się na obu forach ze jest impreza - i tyle.

janusz - 2010-05-16, 01:58

Generalnie to jestem zadowolony z dyskusji na temat zlotu. Tak jak woda toczy skałę tak myśl toczy umysły. Ziarno zostało zasiane i pozostaje tylko czekać na plony. Na K.pl są tacy jak Wirek i kumają co to znaczy duży zlot. Nie byłem nie wiem jak mocno przyczyniła się administracja K.pl do sukcesu. Z tego co czytam na forum karawaning.pl i na naszym, zlotowicze są zadowoleni. Myślę, że bez większego kłopotu udało by się zorganizować taki zlot dla członków obu naszych for. Nie zlot z górnolotnie pojętą integracją na poziomie klubów i flag lecz na poziomie ludzi.
Myślę, że potrzebna jest taka "manifestacja" jedności naszego środowiska choćby po to by nikt w naszym kraju nie marginalizował naszej obecności w społeczeństwie.

akissjg - 2010-05-16, 11:18

Witajcie

Ja raczej na CT jestem gościem i głównie udzielam się na k.pl, obserwuję oba tematy i powiem Wam tak. cały splendor za to co wydarzyło się w Sławie należy się w 50% Ryśkowi (Wirek) pozostałe 50% należy się uczestnikom tego zlotu. Dla tych co nie śledzili wątków z przygotowań do zlotu powiem tylko tyle: Rysiek daj spokój nie rób nic na siłę, nie twórz list wszystko się samo ułoży, po co obstawa policji na wycieczce rowerowej, nie zrobisz wspólnej kolacji, itp itd , a Rysiek z uporem maniaka siedział na telefonie z decydentami w Sławie zapiął wszystko na ostatni guzik i efekt sami mieliśmy okazje zobaczyć. Oczywiście zawsze znajdą się malkontenci którym przysłowiową dupę miodem smarować to i tak źle będzie, ale na to nie mamy wpływu.

Ja jestem jak najbardziej za integracją, i nie tylko taką wielką jak zlot na 200, 300, czy tysiąc załóg , ale również za taką kameralną w 3, 5, albo 10 załóg. Najlepszym przykładem niech będzie nasze knajpowe spotkanie w Jeleniej Górze. właśnie w trakcie takich małych imprez zawiązują się znajomości które niejednokrotnie przeradzają się w przyjaźnie. Sami przyznacie moi mili że na imprezach masowych w zasadzie pozostajemy anonimowi i sami organizujemy się w mini obozy (grodzenie parceli dla znajomych, "Krupówki", itp.). Inną kwestią jest sprawa zabezpieczenia zaplecza dla tak wielkich imprez. Jesteśmy organizacjami non profit i nikt nie ma tu możliwości pozyskania środków nawet na zaopatrzenie głupiej łąki w przysłowiowe toitoje czy zaopatrzenie w energię elektryczną, o ubezpieczeniach ochronie i takich tam (prawie nikt nie wie że zlot w Sławie był chroniony przez Policję, a czy ktoś się zorientował że policjanci w cywilu byli w śród nas na służbie). Moi mili ktoś kto podejmie się organizacji imprezy masowej ma w mojej osobie zawsze ogromne wsparcie, życzę mu jak najwięcej cierpliwości do malkontentów i naprawdę wszystkiego dobrego.

Jak wiecie organizuję we wrześniu VIII Zlot karawaning.pl w Jeleniej Górze na który Wasz zapraszam.

Pozdrawiam Artur

Ahmed - 2010-05-16, 11:23

janusz napisał/a:
Nie byłem nie wiem jak mocno przyczyniła się administracja K.pl do sukcesu.

Tutaj masz odpowiedz :ok

akissjg napisał/a:
cały splendor za to co wydarzyło się w Sławie należy się w 50% Ryśkowi (Wirek) pozostałe 50% należy się uczestnikom tego zlotu.

roger - 2010-05-16, 13:46

akissjg napisał/a:
Ja raczej na CT jestem gościem

A jaki Ty gość Artur .... ty swój jesteś od dawna, przez duże "S" ... i tu i tam .... tak jak oskp i wielu innych ..... i tak powinno być ... ;)

StasioiJola - 2010-05-16, 14:18

Małe zloty i spotkania forumowiczów karawaning pl. i CT sa bardzo fajne i jak najbardziej pożądane bo integrują nasze środowisko karawaningowe! Jednak duży wspólny zlot uczestnikówk zaprzyjażnonych forum, mógłby pokazać ,że stanowimy już dość pokażną siłę niezależną od PFCiC, że jesteśmy dużą grupą o którą warto zabiegać i z której potrzebami trzeba się liczyc , tym bardziej że ruch ten sie rozwija! Przeczytałem cały wątek na forum karawaning pl. i częsciowo rozumiem oponentów , czy wyrażajacych swoje wątpliwości co do dużego zlotu. Sam Wirek-Rysiu, organizator bardzo dobrego zlotu w Sławie, zastrzegł ,że na razie ma dość dużych spotkań. A dlaczego- no bo zawsze znajda sie malkontenci niezadowoleni z tego czy owego!! Tak jak napisał Artur- chociażby niektórym miodem smarował to i tak im nie dogodzi!! Ale to nie znaczy ,że idea i zorganizowanie takiego zlotu jest bez sensu. Tylko pogadajmy o tym GDZIE????????? /tutaj Roger podał juz parę propozycji? KIEDY??????????? ja myśle że nastepny rok no i KTO??????????? to zrobi, czy podejmie sie organizacji. To nie jest spotkanie 20-30 czy nawet 100 załóg- trzeba sie liczyć z 200 czy nawet sporo więcej załóg z przyczepami i kamperami. Jest to więc minimum 450 do 1000 osób. Duże zadanie organizacyjne któremu jedna osoba nie bardzo może podołać. Myśle również,że bez wyrażnego wsparcia gospodarzy terenu tj, właścicieli terenu na którym zlot miałby by sie odbyć jak równiez i miejscowego samorzadu będzie trudno. I od tego musimy zacząć- czyli od znalezienia odpowiedniego miejsca i popartcia władz samorządowych dla ideii takiego spotkania!!!!!! Stasio.
MILUŚ - 2010-05-16, 14:21

Adi napisał/a:
oskp napisał/a:
Nie , roger nie, nie, niemogę się z tym pogodzić ,takiego chamstwa ze strony administracji karawaning.pl i innych ,, zielonych " jeszcze nie widziałem :gwm

A ja już wiele razy widziałem i dlatego mnie tam od dawna nie ma. ..........

Dlatego wczoraj po raz pierwszy / i chyba ostatni/ od wielu miesięcy wypowiedziałem się na na "zaprzyjażnionym " forum . Róbmy swoje i.... nie pchajmy się gdzie nas nie chcą :box :chytry

roger - 2010-05-16, 14:22

StasioiJola napisał/a:
Jest to więc minimum 450 do 1000 osób. Duże zadanie organizacyjne któremu jedna osoba nie bardzo może podołać. Myśle również,że bez wyrażnego wsparcia gospodarzy terenu tj, właścicieli terenu na którym zlot miałby by sie odbyć jak równiez i miejscowego samorzadu będzie trudno

No ale głównie to "utopiło" temat na K.pl .... ;) dla mnie to jest też oczywista oczywistość ...
Podyskutujemy w Pajęcznie .....

Ahmed - 2010-05-16, 15:42

roger napisał/a:
No ale głównie to "utopiło" temat na K.pl ....

A mnie sie wydaje , że nie trudności logistyczne , tylko nie bo nie
Przyszedł taki roger i odważył się coś zaproponować ...
Tylko czym były uzasadnione poniżej przedstawione cytaty ? Co Ty chciałeś zrobić złego ? Sprzedawać heroinę czy zaproponować współny zlot ?

Cytaty :

Administracja naszego forum dosyc jasno sie wyrazila chyba - sa normalnymi, niestety zajetymi praca, zyciem ludzmi i nie maja ochoty tego robic.

Zresztą roger dla mnie na prawdę dziwne jest to jak pewnie się tu czujesz, wręcz szarogęsisz.

jesteś kolego tu TYLKO gościem

Ustalilismy juz dawno temu, ze to forum nie bedzie klubem ani zadnym P-cos tam i moze
napisze wprost dalibyscie nam po prostu spokoj.

To rozwaliło roger temat

MILUŚ - 2010-05-16, 16:03

Dla rozjaśnienia całej sytuacji tym którzy nie czytają "zaprzyjaznionego " forum przytoczę parę cytatów z w/w :

Koleś z karawaning.pl napisał :
"roger wpadliście na pomysł wspólnej imprezy - integracji trochę na siłę. Ok nie ma problemu powiedziałem nawet na początku że można zrobić taką imprezę. W momencie gdy miałem chwile wolnego i czas do namysłu zweryfikowałem swoje zdanie. Celem naszego forum nie jest firmowanie zlotów. Celem naszego forum nie było przekształcenie się w klub i zyskanie osobowości prawnej. Ciężko to zrozumieć?
Czemu zdanie zweryfikowałem. Gdybyś trochę znał historię caravaningu w Polsce wiedział być że PFCC i PZM żyły kiedyś w zgodzie. Żyły do czasu wspólnego zlotu. Dalej tłumaczyć nie będę - co bardziej zorientowani wiedzą."

A drugi cytat jest jeszcze lepszy :

"Chcemy się czuć przynależność do środowiska które reprezentuje odpowiedni poziom i odpowiada nam. Niestety masowe imprezy rożnie się kończą - zobacz na ostatni Warkot. Co by było gdyby CT firmowało swoim logiem ta imprezę? Możliwe że parę osób zdzierało by naklejki. "

A następny jest wręcz powalający :

Tomii napisał/a:
"Zresztą roger dla mnie na prawdę dziwne jest to jak pewnie się tu czujesz, wręcz szarogęsisz.
To tak jak bym wpuścił kure na swoje stanowisko i pozwolił jej wyżreć moje robaczki na rybki.Każdy swoje miejsce tu ma i szanuje innych,jak jestem gościem to nie tłuke pana domu po ryju. "

i co wy na to ?

roger - 2010-05-16, 16:25

Tak jak napisałem wcześniej nie ma o co kopii kruszyć .... coś wymyślimy .... ;)
A że się "szarogęszę" hmmm no cóż piszę i mówię co myślę a to jest konsekwencja... przecież nie każdemu się to musi podobać ... ;)
Tam jest naprawdę dużo super ludków i niezależnie od tego czy zlocik zrobimy czy nie z pewnością będziemy dla siebie mili i życzliwi ....

PS
Dobrze że nie dostała "małpa" bananka ..... albo :czerwona: :czerwona: :zolta: ... ;)

gino - 2010-05-16, 17:34

a ja uwazam..ze jest tam cala masa fajnych zyczliwch ludkow...ktorzy..chetnie by przyjechali..nie zwazajac na ilosc osob...aby..DOBRZE SIE BAWIC...

a ze ADMINI K.PL nie rozumieja..ze nawet jak z checia ogladasz film w TV to..czasem tez warto isc do kina,miedzy ludzi.......to juz ich problem...

nijak to sie ma do ich/adminow/ WIELKICH SLOW ....O OTWARCIU DO LUDZI,o tym ze nie ma ''podzialow''... :roll: no tak..podzialow nie ma...ale forum jest..ICH .. :roll:

i gdy pada SPONTANICZNA propozycja wspolnego spotkanka....efekty widzimy na K.PL...
przykre to...ale prawdziwe...

ale nic to...ja tam dalej na kamperku bede wozil naklejeczke KARAWANING.PL i CAMPERTEAM obok siebie... :bigok

krynia i stan - 2010-05-16, 18:37

Dwa lata temu byliśmy w Sławie na zlocie firmowanym przez karawaning.pl i świetnie się bawiliśmy, naprawdę nie dostrzegłem żadnych podziałów na kamperowców i przyczepowców.
Przeczytałem cały wątek poświęcony ewentualnemu zlotowi na karawaning.pl i jestem zdumiony :shock: rozwojem sytuacji, ale no cóż może to jeszcze nie czas na takie inicjatywy, chociaż szkoda :( .

Róbmy swoje :spoko :spoko :spoko

Wirek - 2010-05-16, 19:27

Przybywam z forum karawaning.pl i jeśli pozwolicie parę słów dorzucę do dyskusji.
Na wstępnie dziękuje tym co przybyli na zlot do Sławy i za słowa uznania, jakie tu przeczytałem, nie ukrywam mam satysfakcje bo go organizowałem.

Popieram ideę wspólnego zlotu, na zlocie w Sławie z tego forum było sporo załóg i byli na równych prawach nie było podziało my - oni . Bawiliśmy się tak samo, korzystaliśmy ze zorganizowanych imprez wszyscy - to jest przykład, że taki wspólny zlot może się udać.

mam już jakieś doświadczenie w organizowaniu tak sporego zlotu bo do Sławy przyjechało 180 załóg i było ponad 560 ludzi w różnym wieku od 3 m-c do uhm tego nie wiem :)

Ktoś tu wcześniej napisał, że nie chce organizować kolejnego, bo mi ktoś dopiekł - nie to nie ten powód - porostu chce w następnym roku pojechać jako uczestnik, by odpocząć, bo ten zlot w Sławie był dla mnie harówką.

Na pewno w 3 weekend maja 2011 w Sławie odbędzie się spotkanie karawaningowe, które też będę organizatorem, ale tu już mam przetarte ścieżki i będzie mi łatwiej, jaki imprezy będę jeszcze nie wiem - ale na pewno coś będzie.

Jeśli będzie zainteresowanie - serdecznie zapraszam

A co do wspólnego zlotu mogę służyć radą.
To tak na początek pewnie będzie dalszy ciąg dyskusji.
Pozdrowienia Wirek

100pa - 2010-05-16, 19:57

Wirku a może zróbmy wspólne spotkanie na IV Majówce w Sławie ? Miejsce odpowiednie i stali bywalcy chętni i kochający Sławę na pewno przybędą .
Wirek - 2010-05-16, 20:00

100pa, nie zrobimy , a będzie na 100% i coś się wymyśli by uatrakcyjnić to spotkanie, więc jeśli ktoś będzie zainteresowany będzie to najprawdopodobniej 3 weekend maja 2011.
roger - 2010-05-16, 20:02

Ja też się tam zapowiadam ... na przyszły rok .... :bigok :bigok żeby sie waliło i paliło będę

100pka Sławę grzebie w tej koncepcji lokalizacja :( niewielu z Białegostoku Suwałk czy lubelszczyzny zdecyduje się na przyjazd ...

krynia i stan - 2010-05-16, 20:09

roger napisał/a:
100pka Sławę grzebie w tej koncepcji lokalizacja niewielu z Białegostoku Suwałk czy lubelszczyzny zdecyduje się na przyjazd ...

Bez przesady rozbestwiliście się :szeroki_usmiech , ja mam tak niemal na każdy zlot :spoko

roger - 2010-05-16, 20:10

Hahaha jasne ale ty ze Szczecina jedziesz ....więc masz rzut beretem no dwa .... ;)
krynia i stan - 2010-05-16, 20:15

roger napisał/a:
Hahaha jasne ale ty ze Szczecina jedziesz ....więc masz rzut beretem no dwa ....

No chyba raz na jakiś czas mogę mieć bliżej niż Wy :szeroki_usmiech :spoko

roger - 2010-05-16, 20:16

Już niedługo ja będę miał do Sławy bliżej od ciebie .... ;) zresztą ile bym nie miał i tak będę w przyszłym roku bo muszę parę osób zobaczyć osobiście ... ;)
bogus bednarski - 2010-05-16, 21:10

roger napisał/a:
Ja też się tam zapowiadam ... na przyszły rok .... :bigok :bigok żeby sie waliło i paliło będę

100pka Sławę grzebie w tej koncepcji lokalizacja :( niewielu z Białegostoku Suwałk czy lubelszczyzny zdecyduje się na przyjazd ...

Robert, my im odrobimy te kilometry jak zrobią spotkanie na swoim terenie.

KOCZORKA - 2010-05-16, 21:11

W tej chwili prześledziłam wątek na forum karawaning i obym się myliła, ale chyba niektórzy z nich, ludków z CT nie bardzo lubią. :(
Niektóre wypowiedzi, są... :oops:

Ja już straciłam ochotę na wspólne zloty, nie lubię jeździć tam, gdzie mnie nie chcą.
Życie jest za "krótkie" i na przepychanki nie mam ochoty.
Na zloty jeżdżę tylko dla dobrej zabawy :hura i poznania ludzi życzliwych dla innych. :bigok
Tutaj w CT poznałam takich całe mnóstwo (i mam do poznania jeszcze tak wielu) i to mi wystarczy. :bukiet:

roger - 2010-05-16, 21:13

Lucynko .... to ja dostałem troszkę po doopsku ... ;) bo pyskaty jestem ... ;) i nie mów że nie chcesz takich zlotów bo tam 99% to takie same wariaty jak i my ... ;) ...
Wirek - 2010-05-16, 21:19

KOCZORKA napisał/a:
Ja już straciłam ochotę na wspólne zloty, nie lubię jeździć tam, gdzie mnie nie chcą.

A czytałaś co pisałem o zlocie w Sławie nie było znaczenia kto z jakiego forum był - wszyscy dobrze się bawili i zapraszam za rok do Sławy - przekonasz się i zmienisz zdanie.

roger - 2010-05-16, 21:23

Ty jej Rysiu nie słuchaj .... nawet KOCZOR naszej Lucynki nie słucha ... :chytry to kochana uczuciowa babka jest i troszkę jej dyskusja na k.pl podniosła ciśnienie ale to minie te dni się skończą .... ona jak każda kobietka jeszcze nie wie że chce ... ;)
WINNICZKI - 2010-05-16, 22:11

To prawda Sława była OK. Czułem się wśród karawaningowców równie dobrze jak na zlocie CT, no może troche mniej znajomych ludków. Ale atmosfera i podejście do kamperowców jak najbardziej OK. Chadzałem cały czas w czerwonym polarku (karawaningowcy mają niebieskie) więc byłem widoczny i nie odczułem cienia niechęci do mnie. To co wypisują na karawaning.pl nic nie ma wspólnego z rzeczywistością [ pisarze ci muszą być bardzo niedowartościowani skoro za wszelką cenę próbują zepsuć tak wspaniałą zabawę i przyjacielskie stosunki między bracią kamperowo- przyczepową]. Uważam,że wspólny zlot będzie nie lada wyzwaniem organizacyjnym. Zjedzie sie kupa luda i z tego trzeba zdawać sobie sprawę. Ale co do wrogich zachowań , to bzdura - zbyt wiele nas łączy. Wiem ,że ci wszyscy krzykacze zostaną w domu,lub dawno zapomną że byli wrogo nastawieni. :spoko
ekosmak.dabrowska - 2010-05-16, 22:35

Wirek napisał/a:
KOCZORKA napisał/a:

A czytałaś co pisałem o zlocie w Sławie nie było znaczenia kto z jakiego forum był - wszyscy dobrze się bawili i zapraszam za rok do Sławy - przekonasz się i zmienisz zdanie.

Wirku- Koczorka niczym łania, płochliwa i wrażliwa jest ;) Za rok Jej przejdzie :spoko

AUTOJUR - 2010-05-16, 22:58

Roger moze dostałeś po łapach, ale zapewniam cię że Sława, Zaniemyśl były super i też poznałem fajnych ludzi.
Koczorka na takim zlocie jest też bardzo przyjemnie. :bigok

roger - 2010-05-16, 22:59

Ależ ja w to nie wątpię.... ;)
KOCZORKA - 2010-05-16, 23:47

roger napisał/a:
Ty jej Rysiu nie słuchaj .... nawet KOCZOR naszej Lucynki nie słucha ... :chytry

Troszkę mnie Koczor słucha. :chytry Ino nie zawsze. :haha:
WINNICZKI napisał/a:
To co wypisują na karawaning.pl nic nie ma wspólnego z rzeczywistością [ pisarze ci muszą być bardzo niedowartościowani skoro za wszelką cenę próbują zepsuć tak wspaniałą zabawę i przyjacielskie stosunki między bracią kamperowo- przyczepową].

WINNICZKU, mówisz niedowartościowane...hm...zna się takie osoby. :szeroki_usmiech
Wirek napisał/a:
przekonasz się i zmienisz zdanie.

ekosmak.dabrowska napisał/a:
Za rok Jej przejdzie

Miało być co prawda za rok, ale kobieta zmienną jest...już mi przeszło i zmieniam zdanie. :szeroki_usmiech
Chcę jechać na taki cycepkowo-domeckowy zlocik. :bigok

wbobowski - 2010-05-17, 03:35

roger napisał/a:
bo tam 99% to takie same wariaty jak i my

To gdzie te wariaty byli jak wsiadł na Ciebie ten 1%.
Dziwne to trochę.
Ja próbowałem dyskutować z tymi fajnymi ludkami z k.pl jak zakładaliśmy PTTCC. Przecież to drugie C w nazwie nam nie było potrzebne, to miała być zachęta do integracji... i co... i więcej na to forum nie wchodziłem... nie ma po co, bo ten 1% wg rogera, ma niestety chyba 99% do powiedzenia na tym forum.
Widać to również na przykładzie wspólnego zlotu.
I tak sobie w końcu myślę, że główną niechęcią k.pl do tego pomysłu był fakt, że to nasz pomysł.

Wirek - 2010-05-17, 07:02

A już miałem zabrać głos z podpowiedziami, ale nie chce powtórki.
krynia i stan - 2010-05-17, 07:31

wbobowski napisał/a:
To gdzie te wariaty byli jak wsiadł na Ciebie ten 1%.
Dziwne to trochę.
Ja próbowałem dyskutować z tymi fajnymi ludkami z k.pl jak zakładaliśmy PTTCC. Przecież to drugie C w nazwie nam nie było potrzebne, to miała być zachęta do integracji... i co... i więcej na to forum nie wchodziłem... nie ma po co, bo ten 1% wg rogera, ma niestety chyba 99% do powiedzenia na tym forum.
Widać to również na przykładzie wspólnego zlotu.
I tak sobie w końcu myślę, że główną niechęcią k.pl do tego pomysłu był fakt, że to nasz pomysł.

Chyba trochę przesadzasz, i za bardzo generalizujesz, wystarczy pojechać na zlot gdzie jesteśmy razem i co - nie widać podziałów , jak sądzę stąd takie zdanie Rogera.
Nie mów że tego nie zauważasz :bigok

Wirek napisał/a:
A już miałem zabrać głos z podpowiedziami, ale nie chce powtórki.

:spoko to tylko żal, bo miało być tak fajnie, a wyszło ...

janusz - 2010-05-17, 08:19

Myślę że nie ma co podchodzić do sprawy z takimi emocjami. Na każdym forum tak jak w społeczeństwie są osoby na tak i na nie. Temat jest o "pomyśle na zlot" a zmieniamy trochę go na "dajemy innym łomot".
Uważam, że możemy dalej dyskutować jak taki zlot powinien być zorganizowany, gdzie i kiedy. Ze względu właśnie na tą dyskusje o zlocie a nie o karawaningu.pl zarejestrował się Wirek, kolega z doświadczeniem organizacyjno-zlotowym. Wśród nas jest też kilka osób które już organizowały lub aktualnie organizują zlot. Wykorzystajmy to. Malkontenci są wszędzie ale czy trzeba się nimi przejmować?
Jest kilka powodów aby taki zlot zorganizować, choćby poznanie nowych kolegów o których z for wiemy, że są a nie kojarzymy ich. Pokazanie, że między ludźmi z for nie ma podziałów i możliwa jest współpraca nie na zasadzie zaproszenia na "nasz" zlot tylko na "wspólny" zlot. I chyba co najważniejsze zademonstrowanie siły jaka wspólnie mamy.
Można wykorzystać to, że mimo wspólnych korzeni stanowimy dwie grupy, do uatrakcyjnienia zlotu. Na takim wspólnym zlocie "rywalizacja" w tym dobrym znaczeniu, odpowiednio moderowana ułatwiłaby zagospodarowanie czasu zlotu.
Możliwe byłyby zawody, mecze gdzie powstają naturalne drużyny, kamperowców i przyczepowców a przez to zacieśnienie więzów wewnątrz swoich for. Na dużym zlocie gdzie jest wielu przedstawicieli z różnych regionów Polski można byłoby wymyślić przedstawianie walorów swoich okolic. Jakaś regionalna grupa składająca się z forumowiczów K.pl i CT.pl miałaby zadanie zaprezentować swój region. Trudno zaprezentować swój gdy na zlocie jest tylko Mama, Tata, Córka i Syn lub tylko jedna załoga.
Po co tak? Po to by do organizacji zlotów włączyć jak największą liczbę osób. Teraz jeszcze zlot wygląda w ten sposób, że organizator zapewnia jakieś ognisko, jakaś wycieczkę i tp. Zlotowicze przyjeżdżają i biesiadują. Taka forma zaczyna się wyczerpywać. Widzę to po zlocie w Pajęcznie. Nie ma już gdzie zorganizować wycieczki bo były, następny zlot staje się podobny do poprzedniego. Już nasuwa się pytanie po co jechać na następny identyczny zlot. Nawet zorganizowanie takiego samego zlotu w innej okolicy jest tylko półśrodkiem. Tylko inne widoki i inna wycieczka, reszta taka sama. Te same osoby na "Krupówkach" te same opowiadane dowcipy, nawet nalewki o tym samym smaku. Uważam, że dla poznawania walorów nie wiem, Mazur, Podlasia, Gór Świętokrzyskich i tym podobnych, to tylko przykłady, bardzie sprawdzają się niewielkie zloty. Dla integracji między ludźmi powinien być organizowany przynajmniej jeden w roku nasz duży zlot. Zorganizowany przez nas nie dla nas. Zorganizowany przez nas uaktywnia zlotowiczów, wymaga od nich choć trochę aktywności. Zorganizowany dla nas staje się trochę wczasami FWP z KO-wcem w roli głównej.

roger - 2010-05-17, 09:22

Włodku ten 1% po prostu nie spał a reszta była zmęczona .... bo odpoczywała po Sławie ... ;)

Właśnie kochani pewne propozycje miejsc już padły są na K.pl osoby zainteresowane takim spotkaniem możemy je zrobić My .... Wirek specjalnie zarejestrował się na naszym forum aby pomysł i dyskusja nie umarły ( dzięki Rysiu ) w Sławie dał się już poznać jako sprawny organizator i z pewnością Cię WYKORZYSTAMY Ryszardzie ... :chytry (w przenośni oczywiście ;) )....
Musimy wyjść a bardzo prostego założenia jak ktoś nie chce czegoś firmować niech nie firmuje .... będą to firmowali ludzie zwykli użytkownicy Naszego forum i k.pl oflagowani i ubrani .... i czujący potrzebę jeszcze większej integracji. Jak potem komuś będzie wstyd że mógł a nie zrobił nic obawiając się odpowiedzialności to będzie jego /ich problem ....

Mam propozycję wróćmy może do dyskusji o "WSPÓLNYM ZLOCIE" i pokażmy że można to po pierwsze zrobić a po drugie że będzie to coś co będziemy wspominali i chcieli powtórzyć .... nie sprowadzajmy tej dyskusji do poziomu na którym zakończyła się na k.pl ... bądźmy bardziej rzeczowi i otwarci ... ;)

Merytoryczna dyskusja dotycząca zlotu zakończyła się następująco zaproponowanych zostało parę miejsc (lista poniżej) i nie doszliśmy do porozumienia co do "formy" czy ma to być "spontan" czy jednak zorganizowany zlot ....

To dotychczasowe propozycje :

1.Warka – „Nad Pilicą” http://www.kemping-nad-pilica.pl/index.php?pid=1
2.Sława - http://www.sckiw.slawa.pl/
3.Kołobrzeg - "Baltic" http://www.camping.kolobrzeg.pl/polski/index.htm
4.Łeba –„Amber” http://www.ambre.leba.info/camping.php „Intercamp” http://www.intercamp84.pl/
5.Częstochowa – „Oleńka” – http://www.mosir.pl/index...ge=obiekty&id=9
6.Piecki –Ośrodek Wypoczynkowy PTTK http://www.owpttk.pl/

Jeśli chodzi o spontaniczność takiego zlotu należy zdać sobie sprawę z kilku rzeczy ...
ze względu na dużą ilość ludzi i załóg musimy pamiętać o tym ze są wśród nas młodzi ludzie i dzieci .... którzy również chcą się bawić i mieć ciekawe wspomnienia. Logistycznie konieczne są ustalenia z lokalnymi władzami bo ktoś oprócz nas o porządek zadbać musi (tu myślę o straży miejskiej, policji ...etc) wycieczka nawet rowerowa 200 osób nie odbędzie się bez pomocy takich służb ... Będziemy się bawić zwiedzać biesiadować i zdarzyć się może wszystko więc zaplecze medyczne "w razie czego" też musimy mieć .... To takie rzeczy, które na gorąco przychodzą mi do głowy ...

PODYSKUTUJMY
Piszcie swoje propozycje a z pewnością znajdziemy jakiś złoty środek który zadowoli większość .... :spoko

Wirek - 2010-05-17, 09:30

Wracając do tematu wspólnego zlotu, jak wcześniej pisałem ja za organizacje się na razie nie biorę, chce odpocząć, ale z chęcią przyjadę na taki zlot.

Za rok będę organizował spotkanie w Sławie prawdopodobnie w 3 weekend maja.

Mogę poradzić i coś podpowiedzieć by taki wspólny zlot się udał - i tak może zacznę od miejsca.
Kemping musi spełnić odpowiednie warunki takie jak odpowiednia ilość miejsc, trzeba założyć, że spora część załóg z przyczepami będzie rozkładać przedsionki, kemping taki musi mieć odpowiednie zaplecze sanitarne by nie tworzyły się kolejki i aby nadążył z ciepłą wodą. W Sławie przez około 3 godziny brakło ciepłej wody i robił się mały szum, a brakło z banalnego powodu, bo na zmianie był konserwator, który nie wiedział jak przełączyć zbiorniki.
Trzeba też by była odpowiednia ilość przyłączy prądowych, oraz by nie było przerw w jego dostawie – tu Sława spisała się znakomicie w 2008 roku organizowano tam Europejski zlot na około 300 załóg i z prądem nie było problemu.
Wiem, że te problemy nie dotyczą kamperów , większość jest samo wystarczalna, podobnie jak i moja przyczepka, solar na dachu, WC , prysznicem i ciepła woda z bojlera gazowego, ale nie wszystkie przyczepy tak mają.
Czyli my z przyczepami mamy większe wymagania co do miejsca (kempingu) .
Takich miejsc jest nie wiele by przyjąć jak zakłada Roger około 300 załóg , ja znam dwa Warka i Sława, nie wiem jak a tym roku było w Warce z prądem, bo w 2009 roku fatalnie.
Ciąg dalszy nastąpi bo uwag rad jest więcej w jednym poście było by za dużo i mogło by się zrobić nudno.

Wirek - 2010-05-17, 10:24

Kontynuuje myśli odnośnie zorganizowania dużego wspólnego zlotu i jeszcze na temat miejsca (kempingu) ,jeśli zaplanujemy jakieś imprezy należy wziąć pod uwagę fakt, iż nie zawsze sprzyja nam pogoda. Dni deszczowe mogą zepsuć wszystko i najlepsze starania wezmą w łeb i tu dobrze było by kemping posiadał jakąś sporą świetlicę ( Sława ma dość sporą) lub jakieś duże namioty ( np. takie jak na fotce poniżej).
Kemping taki też powinien mieć zlewnie wody szarej, jak i ściek na fekalia, kemping oświetlony, dobre drogi dojazdowe do boksów .
Dlaczego, aż takie wymagania, ano zakładamy, że będzie to impreza masowa ( sporo ludzi , przyczep, kamperów) , dla mniejszej grupy ludzi , wymagania te mogły by być mniejsze.
I teraz cena za pobyt im mniejsza tym więcej załóg przyciągnie, nie ukrywajmy każdy z nas liczy swoje złotówki w portfelu i jak ma dojechać wydać na paliwo na paliwo dla siebie :) , zapłać za pobyt i skorzystać z jakiś atrakcji – to już robi się jakaś kwota wydana na powiedzmy 3 lub 4 dni.
Na przykład w Sławie cena za dobę dla dwóch osób wyniosła 28 zł z wszystkim osoby, prąd, auto przyczepa ( lub kamper) .
Tą cenę negocjowałem z Burmistrzem Sławy i dyrektorem SCKiW i doszli do wniosku, że nie muszą zarobić na tym zlocie, ale nie chcą stracić ( i tak było zysk mini, minimalny), ale promocja miasta, okolicy, kempingu bezcenna.
Sorry, że tak wracam do tego zlotu w Sławie, organizowałem go i na żywo w pamięci i jakieś doświadczenia są.

c.d.n.

roger - 2010-05-17, 10:30

Super cena ..... ale to jest to o czym już wcześniej pisaliśmy (tylko nie pamiętam tu czy tam ....) ze tak naprawdę to też promocja gminy i ośrodków typu OSiR .... zarówno władze lokalne jak i obiekty kulturalno oświatowo rekreacyjne maja swoje plany i misje społeczne do zrealizowania często takie projekty sa współfinansowane przez unię .... więc jak jest okazja im również powinno zależeć na tym aby się pokazać .... ;)

Cenę wynegocjowałeś naprawdę dobra ... ;)

Wirek - 2010-05-17, 11:15

Adi, nie znam kosztów wynajmy tego namiotu, bo w Sławie tego nie potrzebowałem, była spora świetlica, a fotka tego namiotu pochodzi z kempingu z Polanicy Zdrój i jest własnością tegoż kempingu. Ja widać niektóre kempingu mają jakieś zabezpieczenie by zaplanowane imprezy się odbyły mimo niepogody.

Odnośnie Polanicy może ktoś będzie zainteresowany http://www.forum.karawani...p?p=96066#96066

Jeśli chodzi o pozostałe koszty powoli jeszcze mam parę spraw do przekazania jak pisałem c.d.n.

janusz - 2010-05-17, 11:40

Wirek napisał/a:
nie znam kosztów wynajmy tego namiotu,

Taki namiot mamy, identyczny. Podobny ma grupa Szczecińska. Generalnie to namiot przydaje się również jak jest pogoda jako świetlica.

Tadeusz - 2010-05-17, 11:41

Twoje doświadczenia i wynikające z nich wskazówki są cenne i wraz z naszymi dają już całkiem pokaźny kapitał. :wyszczerzony:
Nie wiem, Wirek, czy wiesz że CamperTeam posiada własny taki wielki namiot. Nazywamy go wigwam rodzinny i rozkładamy na zlotach, gdzie pogoda jest niepewna lub gdy potrzebny jest dla stworzenia warunków odrobinę intymniejszych. W Pajęcznie będą to; kurs miksowania i degustacje win połączone z poznawaniem szczepów winnych.
Mamy również własny ekspres do kawy, własne skrzynki elektryczny dla rozdziału energii i po raz pierwszy w Pajęcznie zaprezentuje się nasza własna kuchnia polowa, pięknie odrestaurowana przez mocno zaprzyjaźniony warsztat renowacji zabytkowych samochodów. :wyszczerzony:

Tak oto prezentuje się nasz wigwam we wnętrzu. Ma 12 metrów długości. :wyszczerzony:

Wirek - 2010-05-17, 12:01

Tadeuszu nie wiedziałem, że posiadacie tak zwane " środki trwałe" na wyposażeniu czyli już będzie coś łatwiej zorganizować :)

I teraz ciąg dalszy moich przemyśleń, może będą wykorzystane.

BARDZO WAŻNĄ sprawą jest nagłośnienie kempingu i to nie jakimś amatorskim sprzętem, a porządnym sprzętem , teren będzie pewnie rozległy, a i ludzi sporo, bez tego w Sławie wiele osób by nie wiedziało co się dzieje na zlocie jakie imprezy i inne sprawy organizacyjne , a nawet informacja o zagubionych rzeczach .
Mój głos w Sławie był słyszalny chyba przez każdego, który był na kempingu.
Z doświadczenia wiem, iż mimo iż napisze się prawie wszystko o organizacji zlotu na stronach forum i tak trzeba na zlocie powtórzyć, bo forum czyta jeden z członków rodziny i nie zawsze przekaże małżonce, mężowi, dzieciom . Najczęściej w Sławie przychodziły do mnie żony pytając o te czy inne sprawy i aby nie powtarzać ciągle tego samego kolejnym osobom, przekazywałem przez radiowęzeł.
Wiem, że niektórym może i to przeszkadzało gdy o 9 rano informowałem i witam słowami : np. dziś mamy 1 maja i dla informacji niektórych podaje, iż znajdujemy się na kempingu w Sławie :) .
Dlatego o 9, bo na 10 był wyjazd na wycieczkę do Wolsztyna, a dnia następnego o 10 rozpoczynała się wycieczka rowerowa.
Jak kolega Świstak to określił jeszcze słuchać tupot białych mew i stukot komara na dachu, a tu taka informacja z głośników, a miał pecha, bo stanął niedaleko potężnych kolumn głośnikowych.
To nagłośnienie przydaje się w bardzo wielu przypadkach czy to informacji o imprezach, wycieczkach, bieżącej sytuacji na kempingu czy jakiś zgubach i wielu jeszcze innych sprawach.
Dzięki tak podanej informacji wiele osób skorzystało z imprez bez tego było by o wiele mniej na wycieczce rowerowej, wycieczce na paradę parowozów, rejs statkiem po jeziorze Sławskim.

janusz - 2010-05-17, 12:08

Wirek napisał/a:
BARDZO WAŻNĄ sprawą jest nagłośnienie kempingu i to nie jakimś amatorskim sprzętem, a porządnym sprzętem

I tu Wirku zaskoczę cię. Trochę nagłośnienia mamy, jako nagłośnienie "stacjonarne" sceny i jako mobilne megafony odbierające sygnał z bazy (centrum prasowego ze tak nazwę). Mamy też możliwość nadawania informacji poprzez nadajnik FM na UKF co prawda o niewielkiej mocy ale obręb nawet dużego kempingu pokryje. Pracuje z maksymalnie dozwoloną mocą tak by nie trzeba było zezwoleń. Pozwolenia z ZAIKS na puszczanie muzy też mamy przećwiczone.

Wirek - 2010-05-17, 12:10

janusz, zaskakujecie mnie :) i to są miłe zaskoczenia, bo pewne problemy znikają, nie potrzeba wymagać od właściciela kempingu, bo jesteśmy samowystarczalni.
Nie dziwcie się byłem z Wami na jednym zlocie w Warce w 2009 roku i to wszystko nie zadziałało.

Tadeusz - 2010-05-17, 12:21

Wirek napisał/a:
Nie dziwcie się byłem z Wami na jednym zlocie w Warce w 2009 roku i to wszystko nie zadziałało.

Wirku, bo to nie był zlot CamperTeam tylko karawaning.pl. My pojechaliśmy ogromną grupą z dwóch powodów:
1. Było otwarcie Muzeum Karawaningu i chcieliśmy być z naszymi Kolegami, twórcami tego Muzeum.
2. Bardzo chcieliśmy być razem z karawaning.pl bo zależy nam na takiej prawdziwej, oddolnej integracji naszego, naprawdę fajnego środowiska. Stąd też wspólnie fajnie ten czas spędzaliśmy. Wiele osób z obu forów przyjaźni się przecież, a od tamtego zlotu tych przyjaźni przybyło.
Możesz nazwać to spontanicznym odruchem. :wyszczerzony: :ok

Wirek - 2010-05-17, 12:25

Tadeusz, ja miło wspominam to spotkanie w Warce w 2009, a może dlatego na odzew kolegi Rogera dzielę się swoimi doświadczeniami by coś podobnego powtórzyć?
Z tego co wiem to też nie był zlot organizowany przez karawaning.pl, a skorzystaliśmy z zaproszenia.
janusz, wracam do tego nagłośnienia - czy ono dociera do każdego uczestnika, który jest na kempingu?

Tadeusz - 2010-05-17, 12:33

Acha! Jeszcze jedno. Nie wiem, Wirku, czy pamiętasz, ale my rozłożyliśmy nasz namiot.
Na wszelki wypadek, gdyby zaszła potrzeba skorzystania przez nas wszystkich.
Rozłożyliśmy go bez ścian bocznych, bo było bardzo ciepło. Ale był i czekał.
Dwóch naszych kolegów bardzo zaangażowało się w jego przewiezienie z Pajęczna.

Tacy jesteśmy, Wirku. :wyszczerzony: :ok

pirat666 - 2010-05-17, 12:43

I jeszcze żeby się dało na deskach popływać :haha: :haha: :haha:
roger - 2010-05-17, 12:51

pirat666 napisał/a:
I jeszcze żeby się dało na deskach popływać :haha: :haha: :haha:

Łysy ma świetną deskę ... popływasz ja go poproszę żeby Ci pożyczył ... :chytry wrażenia masz gwarantowane i takiej jazdy jeszcze nie przeżyłeś ....wierz mi na słowo ... :bajer

Wirek - 2010-05-17, 12:57

Kolejny temat to przy tak dużej grupie ( to już impreza masowa) , trzeba zadbać o bezpieczeństwo czy to wewnętrzne ochrona kempingu, czy zewnętrzne – tu już trzeba by było zgodniej z władzami miasta.
W Sławie np. nad tym czuwała policja, straż miejska oraz służby nie mundurowe.
Służby mundurowe pokazywały się co jakiś czas, nie przeszkadzały , a w wycieczce rowerowej pomagały, bo część trasy ( 8 km) biegła drogą wojewódzką. Zabezpieczyły tą grupę „kolarzy” by bezpiecznie ten odcinek drogi pokonać , a grupa liczyła 90 osób.
Na takim zlocie nie możemy zapominać o dzieciach my potrafimy sobie znaleźć zajęcie, dzieci też mają nie złe pomysły ( czasami mniej bezpieczne) i podobnie jak my lubią się bawić w większej grupie i tak np. w Sławie był jakiś zamek dmuchany, były zabawy konkursy z nagrodami, oraz każde dziecko, którego rodzić był zapisany na listę uczestników otrzymało upominek ( w tym wypadku była do kamizelka odblaskowa z logo naszego forum).
Nasze pociechy też muszą poczuć, że uczestniczą i jakieś rodzinnej imprezie i aby ją miło wspominały.

Tadeusz - 2010-05-17, 13:09

Wszystko o czym piszesz Rysiu w powyższym poście, spotkasz w Pajęcznie za kilka dni. Zapewniona ochrona policji, zapewnione pełne bezpieczeństwona rajdzie terenówek, atrakcje dla dzieci w postaci specjalnych urządzeń, ale także konkursy.

Rysiu, bardzo, ale to bardzo, z całego serca zapraszamy Ciebie z Rodziną na zlot do Pajęczna w najbliższy weekend. Z Oławy nie masz tak daleko. Koszt zlotu = 0 (słownie zero zł., w tym prąd, woda, spust szarej wody, opróżnianie kaset, wiele imprez rozrywkowych, degustacje win i prelekcje o szczepach winnych, własna kuchnia z żurkiem, grochówką, bigosem, kiełbaskami i kaszanką. To wszystko free.
Za drobną dopłatą: kurs miksowania drinków i spływ kajakowy po Warcie.

Zapraszamy. Będziesz oczekiwanym i przyjętym z otwartymi ramionami swojakiem, nie gościem. Jesteś przecież swój chłop. :wyszczerzony: :ok

Wirek - 2010-05-17, 13:23

Tadeusz, dziękuje za zaproszenie, ale plany mam już inne :( , no chyba, że solo ( bez budki) na chwilę, ale nie obiecuje.
A wracając do tematu na zlocie w Sławie było 180 załóg w Pajęcznie z tego co wiem ma być 125 , a my tu rozważamy zlot na około 300 załóg i technicznie , logistycznie, imprezowo itp trzeba się przygotować inaczej , problemy trzeba pomnożyć razy 3 , choć załóg niby będzie razy 2.

Tadeusz - 2010-05-17, 13:28

Wirek napisał/a:
logistycznie, imprezowo itp trzeba się przygotować inaczej , problemy trzeba pomnożyć razy 3 , choć załóg niby będzie razy 2.

Rysiu, zdajemy sobie z tego sprawę, ale przecież zrobilibyśmy to razem. Z Tobą! :ok
By wespół, wzespół swą moc móc wzmóc! :szeroki_usmiech

W Pajęcznie będzie ponad 200 załóg, bo oprócz karawaningowców są także załogi terenówek 4X4. To wspólny zlot. Mało tego, terenówki mają normalny, poważny rajd, który musi być świetnie przygotowany i zabezpieczony przez policję.

Wszystko da się zrobić. :wyszczerzony:

pirat666 - 2010-05-17, 13:29

Wirek napisał/a:
300 załóg i technicznie , logistycznie, imprezowo

średnio x3 osoby to 900 osób
WIELKA IMPREZA :diabelski_usmiech

100pa - 2010-05-17, 13:42

Prawie wszystko juz ze strony technicznej jest ustalone . Pozostaje tylko problem miejsca i termin . Myślę ,że ten roku już mamy zagospodarowany . To co koledzy kiedy i gdzie? Optuję za Sławą lub Warką.
KOCZORKA - 2010-05-17, 13:45

Tadeusz napisał/a:
To wszystko free.

Mam nadzieję, że to "wszystko" pokrywa pan Burmistrz i miasto. 8-)
Nie chciałabym się dowiedzieć, że w kosztach uczestniczył Nasz OD, a my nic. :gwm
Lubimy z Koczorem chociaż częściowo uczestniczyć w kosztach, bo wszyscy wiemy, że nawet w "Erze" nie jest nic za darmo. :roll:
A jeszcze, ja mam takie małe pytanko ?
Czy zaśpiewa, chociaż jeden kawałeczek :please moja Idolka Halinka. :bukiet:
Wiem, że i Halinka jedzie pobawić się z nami, ale...chociaż jeden kawałeczek dla Koczorki. :bukiet: Mam dobrą nalewkę. :szeroki_usmiech
:haha:

roger - 2010-05-17, 13:48

KOCZORKA napisał/a:
Mam dobrą nalewkę. :szeroki_usmiech

Za dobrą nalewkę to i ja Ci zaśpiewam ..... :chytry :haha: :haha: :haha:

KOCZORKA - 2010-05-17, 13:52

roger napisał/a:
Za dobrą nalewkę to i ja Ci zaśpiewam ..... :chytry

Masz dobry słuch i głos??? 8-)
Bo jak nie, to lepiej nie na scenie. :haha:
Nalewka będzie dostępna pod, w, i przed Maleństwem.
Ja osobiście chętnie posłucham aksamitnego głosu Rogerka. :bigok

Tadeusz - 2010-05-17, 13:54

KOCZORKA napisał/a:
chętnie posłucham aksamitnego głosu Rogerka.

Szczególnie po nalewce...wielu nalewkach... :haha: :wyszczerzony:

roger - 2010-05-17, 13:54

:haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: masz jak w banku .... ;)
Wirek - 2010-05-17, 13:58

Tadeusz, nie, nie tym razem za organizacje się nie biorę, przynajmniej na jakiś czas.
Tylko organizuje spotkanie w Sławie w 3 weekend maja 2011, ale jak pisze 100pka, gdyby padła propozycja takiego zlotu w Sławie to tak - tu już mam ścieżki wydeptane, będzie mi łatwiej, ale z tego co wiem propozycja była by gdzieś w centrum Polski.
w następnym roku chce być na zlocie jako uczestnik.

Później jeszcze wrócę do uwag i propozycji zorganizowania takiego zlotu, bo nie wszystko jeszcze napisałem.

roger - 2010-05-17, 13:59

Wirek napisał/a:
Tadeusz, nie, nie tym razem za organizacje się nie biorę, przynajmniej na jakiś czas.
Tylko organizuje spotkanie w Sławie w 3 weekend maja 2011, ale jak pisze 100pka, gdyby padła propozycja takiego zlotu w Sławie to tak

Oj Ty nas Rysiu nie prowokuj .....proszę Cię ..... :chytry bo zaraz komisyjnie przegłosujemy Sławę a słowo się rzekło .... :bajer

100pa - 2010-05-17, 14:12

Adi napisał/a:
No to Sława 3 tydzień Maja. Wirek już ma ścieżki przedeptane, miejsce OK, termin OK, a Wirek zamiast sam się męczyć będzie miał jakąś pomoc z CT.

Jestem za .

KOCZORKA - 2010-05-17, 14:19

roger napisał/a:
Oj Ty nas Rysiu nie prowokuj .....proszę Cię ..... :chytry bo zaraz komisyjnie przegłosujemy Sławę a słowo się rzekło .... :bajer

Adi napisał/a:
No to Sława 3 tydzień Maja. Wirek już ma ścieżki przedeptane, miejsce OK, termin OK, a Wirek zamiast sam się męczyć będzie miał jakąś pomoc z CT.

Już przegłosowane.
Jak cygan 4X4 zadecydował, to tak ma być. :bigok
100pa też jest za!
Ja jestem też Zaaa (a to ważne, bo kobietką jestem :evil: ) i prawo głosu mam. :haha:
A na poważnie to Sława, Rysiaczku mi pasuje. :bigok
Wirek napisał/a:
Tylko organizuje spotkanie w Sławie w 3 weekend maja 2011

Hura!!! Wielki zlot cycepek i domecków w Sławie. :bukiet:

krynia i stan - 2010-05-17, 14:23

Nam pasuje bezapelacyjnie :szeroki_usmiech :bigok
jacekiagatka - 2010-05-17, 14:24

Przez jedno zdanie napisane przez Rysia sprawa zaczyna się klarować. :spoko

Miejsce rzeczywiście spełnia warunki na tak duży zlot, termin odpowiedni.

Tylko czy przypadkiem nie wchodzimy w jakieś spotkanie K.pl, po co robić zadymę. Rysiu napisz swoje zdanie

jacekiagatka - 2010-05-17, 14:34

Nie jątrzę tylko dmucham na zimne :-P

Trochę poczytałem na K.pl o otwartości i przychylności administracji zaprzyjaźnionego forum. :zimno :zimno :zimno

Wirek - 2010-05-17, 14:35

Cytat:
Tylko czy przypadkiem nie wchodzimy w jakieś spotkanie K.pl, po co robić zadymę. Rysiu napisz swoje zdanie

Nic nie wchodzi w paradę i tak miałem organizować spotkanie w tym terminie ( miało być nieliczne) , a tak zrobi się zlot, więc spoko.

Nie skończyłem jeszcze o organizacji , a już takie propozycje i teraz nie wiem jak wybrać z sytuacji :( , by nie było to źle odebrane.

roger - 2010-05-17, 14:36

jacekiagatka napisał/a:
Trochę poczytałem na K.pl o otwartości i przychylności administracji zaprzyjaźnionego forum. :zimno :zimno :zimno

:bajer :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:

jacekiagatka - 2010-05-17, 14:42

przy okazji roger podziwiam za spokój. :spoko
pirat666 - 2010-05-17, 14:50

Podeślicie proszę linka do k.pl gdzie to się toczy ta rozmowa bo mi się szukać nie chce :-P
Wirek - 2010-05-17, 14:51

aby wybrnąć z sytuacji chyba skopiuje tekst jaki napisałem w odpowiedzi kolegi Rogera na forum k.pl, by nie było tak, że po tych deklaracjach coś mi wpadło do głowy.

Wydaje mi się że najrozsądniejszym będzie powołanie wspólnego Komitetu organizacyjnego po 2 -3 reprezentantów z każdego forum i wspóne dogrywanie organizacji .... nazwaliśmy go nawet roboczo .....
Z.N.P - Zespół Napięcia Przedzlotowego ... ;)

to nie jest najlepszy pomysł ( chyba nie kierowałeś dużymi zespołami ludzki), załóżmy wyjdzie z tego 6 czy 9 osoby komitet, będzie więcej sporów, każdy ma inna wizję , plan i wychodzi galimatias.
Jest jedna osoba odpowiedzialna , ona kieruje, dobiera sobie do współpracy inne osoby - tak miałem przy organizacji zlotu w Sławie .
Korzystałem z podpowiedzi , porad , wyznaczyłem osoby do pomocy - ta metoda przyniesie lepszy skutek.
To, że jak pisze Finger, że się nabiegałem, naużerałem to fakt, Areczku dałem radę i jakoś poszło ten zlot nie był dla mnie odpoczynkiem , ale mam satysfakcje, że zlotowicze wracali zadowoleni . Teraz mogę pojechać do Sławy i się relaksować .
Nie proponuje powoływania licznego zespołu organizacyjnego, będą wzajemne pretensje , uwagi w tym zespole jeden przed drugim będzie chciał się wykazać, przypisać sobie zasługi itp .

W tej sytuacji można z tego forum wybrać kogoś i we dwóch organizować zlot, słuchać podpowiedzi, rad, ale decydujący głos należy do tej dwójki i oni zdecydują.
Przed zlotem w Sławie miałem różne propozycje, niektóre nie do przyjęcia z powodów technicznych, logistycznych, niektóre wręcz głupie, ale to ja decydowałem i nie było zamieszania. Trochę to despotyczne, a nie demokratyczne, ale sami wiemy jak na forum wyjdzie się z jakąś propozycją i ile jest zdań i opinii.

Wirek - 2010-05-17, 14:59

Adi napisał/a:
Wirek jest już NASZ

Ja nadal jestem z karawaning.pl, ale mnóstwo przyjaciół mam tu i jetem otwarty na nowe znajomości.
Tak więc na równi jestem tu i tu , bo tu i tam mam przyjaciół, kolegów - niech fora nie dzielą , a ludzie się łączą.

roger - 2010-05-17, 15:02

Wirek napisał/a:
niech fora nie dzielą , a ludzie się łączą.

No i za to się z Toba Rysiu upiję ... ;)

100pa - 2010-05-17, 15:15

Adi napisał/a:
no i uda się zrobić ten mega zlot

Uda się uda , zawsze się udawały zloty na karwaning.pl i CT a wspólny zlot będzie zlotem wzorcowym. Może nie nazywajmy tego zlotem tylko Majówką w Sławie pod hasłem SPOTKANIE PRZYJACIÓŁ .

roger - 2010-05-17, 15:19

Majówka 100pka to grupka ludzi to będzie mega zlot ... ;) a hasło "SPOTKANIE PRZYJACIÓŁ" jest OK ... ;)
KOCZORKA - 2010-05-17, 15:24

Adi napisał/a:
OD i tak jest najwspanialszy :diabelski_usmiech

Zawsze i wszędzie. :admin
jacekiagatka napisał/a:
Tylko czy przypadkiem nie wchodzimy w jakieś spotkanie K.pl, po co robić zadymę.

Jacuś i Agatka :szeroki_usmiech , jaka zadyma?
My tacy spokojni :szeroki_usmiech , a Rysio to fajny gość. :bigok

Ps. Ja sobie żartuję, ale wszystkie ludki lubią dobrą zabawę. :bigok
Nie lubię podziałów, bo każdy z nas ma wolny wybór, a jak coś nie pasuje - nie jadę!!!
SŁAWA, to piękne słowo, to słowo Słowian.
Jestem wolna, jestem słowianką, jestem kamperowcem (jako pasażer, bo prowadzi Koczor :szeroki_usmiech ), jestem wolna od przesądów. :ok
Wirek napisał/a:
Ja nadal jestem z karawaning.pl, ale mnóstwo przyjaciół mam tu i jetem otwarty na nowe znajomości.

I o to Wirek chodzi. :bigok
Ale, Najfajniejszy jest OD :szeroki_usmiech .
Taki ponad podziałami i taki strasznie leniwy, że mu "bandzioszek" rośnie. :szeroki_usmiech
:haha: :haha:

roger - 2010-05-17, 15:40

No to mi zaczyna na jakąś sektę wyglądać .... :chytry :chytry :zimno :zimno :zimno :bajer :bigok

:haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:

KOCZORKA - 2010-05-17, 16:08

roge :aniolek r napisał/a:
No to mi zaczyna na jakąś sektę wyglądać .... :chytry :chytry :zimno :zimno :zimno

E tam, zaraz SEKTA. :chytry
A niby która... Ci pewnie z namiotami lub pieszo? :haha:

Nie róbcie (Roger :chytry ) off-topa, bo nie uchodzi. :aniolek

Czy masz coś przeciwko OD :evil: , no dobra, może za ostro... coś przeciwko Halince??? :diabelski_usmiech :haha:

Ahmed - 2010-05-17, 16:09

Adi napisał/a:
Wirek, pisząc, jest już nasz nie miałem na myśli tylko nasz, ale fakt jaki miał miejsce Wczoraj 18:59. Domyślam się, że nadal podstawowym będzie k.pl, ale liczę, że i tu również będziesz się udzielał, no i uda się zrobić ten mega zlot :spoko :spoko

He He od tej nieszczęsnej 18 .59 Wirek napisał TU 19 postów , a na K.PL 4 posty :wyszczerzony:

Ahmed - 2010-05-17, 16:25

Adi napisał/a:
że wirek zawitał na tym forum.

Ja jeszcze wiem skąd wziął się ten ,, impuls " :wyszczerzony: że zawitał , też się cieszę :ok

roger - 2010-05-17, 16:33

A ja też wiem ... ;)

PS
Lucynka nie mam nic ani do OD ani do Halinki ..... jak babcię kocham ... ;)

jacekiagatka - 2010-05-17, 16:54

Koczorka co knujesz, że tak słodzisz OD'owi. :shock:

A może już coś nabroiłaś? :haha: :haha: :haha:

Wirek - 2010-05-17, 18:03

Cytat:
Ja jeszcze wiem skąd wziął się ten ,, impuls " :wyszczerzony: że zawitał , też się cieszę :ok

Cytat:
A ja też wiem ... ;)

Koledzy by uciąć wszelkie spekulacje i domysły, powiem jasno zalogowałem się na to forum by pogadać o wspólnym zlocie.

akissjg - 2010-05-17, 21:00

Rysiu wiesz że we mnie masz wiernego druha i jestem gotów w miarę swych możliwości wesprzeć Twe działania, więc niniejszym namaszczam Ciebie na Szeryfa Majówki 2011 pod hasłem proletariusze wszystkich forów łączcie się.

:admin

roger - 2010-05-17, 21:04

No i powoli coś nam się zaczyna krystalizować ....prawie mamy miejsce .... Biorąc pod uwagę konwencję PRL-u o której już wspomniałem nazwa "PROLETARIUSZE WSZYSTKICH FORÓW ŁĄCZCIE SIĘ" pasuje jak ulał ... ;)
janusz - 2010-05-17, 21:13

Proponuję aby na każdym z for powstała grupa ludzi chcących zająć się sprawą. Każda z grup wybrała by swojego szefa i ci dwaj szefowie byliby do roboty a pozostali doradcy.
Jesteśmy otwarci na wszelkie propozycje.

krynia i stan - 2010-05-17, 23:35

Adi napisał/a:
PS
Ja się chętnie zajmę krytykowaniem ......

O nie :nono ta funkcja jest już zajęta :diabelski_usmiech

wbobowski - 2010-05-18, 00:05

krynia i stan napisał/a:
O nie ta funkcja jest już zajęta

O to, to, to. Święta racja.

eeik - 2010-05-18, 00:19

Nie będę się wtrącać, my staniemy jak ta żaba na środku :szeroki_usmiech
100pa - 2010-05-18, 08:56

Witam !
Znając Wirka , chłopak ma już załatwioną większość spraw z kierownictwem ośrodka w Sławie i władzami miasta. Potrzebna pomoc to pomoc przy organizowaniu imprez podczas trwania zlotu .

krynia i stan - 2010-05-18, 17:59

Adi napisał/a:
Jak zajęta, jak się pożegnał ....... a wytypowani nic, może jakaś zgoda, lub odrzucenie propozycji ???

Pomyśl , przecież nie będziesz psuł sobie reputacji, po co ? warto to ? :szeroki_usmiech
a ja na przykład :chytry :2kc jeszcze nie mam sobie co psuć, więc straty niewielkie :lol: , a po takim jednym wątku i tak już niektórzy mają mnie za krytykanta , więc co mi tam. :diabelski_usmiech
To jak przekonałem Cię ? :spoko Oblejemy to w Pajęcznie :bigok

stan

Wirek - 2010-05-18, 18:21

Ja czekam na decyzje, jeśli padnie na Sławę, to już zaczynam działać , informując władze miasta i dyrekcje kempingu by już myśleli o poprawkach na obiekcie i ewentualnych imprezach.
A czy ta decyzja będzie czy nie i tak w 3 weekend maja odbędzie się spotkanie w Sławie, wtedy mniej liczne.

AUTOJUR - 2010-05-18, 18:31

Wirek Sława sie sprawdziła w tym roku ja jestem za :spoko
KOCZORKA - 2010-05-18, 18:36

AUTOJUR napisał/a:
ja jestem za :spoko

To ja, tak jak AUTOJUREK, też jestem za. :bigok

eeik - 2010-05-18, 19:26

Też jesteśmy za :) ))
StasioiJola - 2010-05-18, 19:45

My tez jestesmy za i jak bedzie jakas potrzebna pomoc to też jestem do dyspozycji !!!!!!!! :spoko

PS. Kto ma przyjechac to czy blisko czy daleko to i tak przyjedzie!!! :szeroki_usmiech

AUTOJUR - 2010-05-18, 20:18

To miejsce już przegłosowane :haha: S Ł A W A 2 0 1 1
Track222 - 2010-05-18, 20:21

AUTOJUR napisał/a:
To miejsce już przegłosowane :haha: S Ł A W A 2 0 1 1

Jakoś nie zauważyłem głosowania???

KOCZOR - 2010-05-18, 20:32

Track222 napisał/a:
Jakoś nie zauważyłem głosowania???

Jak nie, jak Jarek głosował... a jak głosował, to przegłosowane - nie??? :haha:
Zaraz zrobię szybką, wstępną ankietę...

Track222 - 2010-05-18, 20:46

KOCZOR napisał/a:
Jak nie, jak Jarek głosował... a jak głosował, to przegłosowane - nie??? :haha:
Zaraz zrobię szybką, wstępną ankietę...

Oczywiście żartowałem :ok :ok :ok

krynia i stan - 2010-05-18, 20:49

Głosowanie wydaje mi się niepotrzebne :szeroki_usmiech :spoko :bigok
AUTOJUR - 2010-05-18, 20:55

Jakiś sprzeciw? :bajer
AUTOJUR - 2010-05-18, 20:56

Żartowałem :bigok
KOCZORKA - 2010-05-18, 20:57

AUTOJUR napisał/a:

Mam nadzieję, że nie. :diabelski_usmiech
Ale po to Koczor założył Ankietę - Głosować ludki. :bigok

roger - 2010-05-18, 21:01

AUTOJUR napisał/a:

Ja jestem przeciwny ....NIE ZGADZAM SIE ..!!!! ooooo nie to żebym miał coś przeciwko ale nie zgadzam się w imię zasad i już!!! :zastrzelic :zastrzelic :chacha2 nie może być tak cicho i spokojnie bo powinno być inaczej w tym temacie .... ja chcę żeby było inaczej ...
Zeby burza była .... żeby się czepiał ktoś .... bo się przyzwyczaiłem .... i koniec

:( ni nieswojo się czuję .... :( :placze2 niech mnie ktoś przytuli !!!!

:haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:

PS
Sory to nie to forum ... ;)
:bajer :haha: :haha: :haha: :haha:

KOCZOR - 2010-05-18, 21:02

krynia i stan napisał/a:
Głosowanie wydaje mi się niepotrzebne

Taki jest wymóg i koszt demokracji. :ok

AUTOJUR napisał/a:

Się okaże... :diabelski_usmiech

roger - 2010-05-18, 21:03

Cytat:
Się okaże... :diabelski_usmiech

Się okazało ...już .... :chytry ;)

wbobowski - 2010-05-18, 21:04

A mnie głosowanie podoba, bo akurat w tym temacie mam inne zdanie. I już je wyraziłem.
KOCZOR - 2010-05-18, 21:07

Co my byśmy zrobili, gdyby nie było u nas sławnego "psio-diabelsko-pierzastego trio" :?: :roll: :haha:
wbobowski - 2010-05-18, 21:08

roger napisał/a:
Się okazało ...już

Jeszcze nie. Przyjedzie ok. 150 załóg, głosowało 11, to 7,3 % - za małą frekwencja, aby oceniać :roll: :roll: :roll:

roger - 2010-05-18, 21:09

Ty się Rafi Luiska nie czepiaj .... ;) :bajer :chacha2 :chacha2 :diabelski_usmiech
roger - 2010-05-18, 21:10

wbobowski napisał/a:
roger napisał/a:
Się okazało ...już

Jeszcze nie. Przyjedzie ok. 150 załóg, głosowało 11, to 7,3 % - za małą frekwencja, aby oceniać :roll: :roll: :roll:

Się Włodziu okazało kto jest przeciw ... :chytry :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:

wbobowski - 2010-05-18, 21:11

roger napisał/a:
Ty się Rafi Luiska nie czepiaj ....

Chyba jakiś tępy jestem, bo nie kapuje :shock:

roger - 2010-05-18, 21:16

wbobowski napisał/a:
Chyba jakiś tępy jestem, bo nie kapuje :shock:

Może tylko zmeczony ... :bajer :haha:

To rozwiązanie tego rebusika Rafałka ....

KOCZOR napisał/a:
"psio-diabelsko-pierzastego trio"

:bajer :haha: :haha:

KOCZOR - 2010-05-18, 21:22

roger napisał/a:
To rozwiązanie tego rebusika Rafałka ....

Aaaaa ja Louisa nie wziąłem pod uwagę :gwm
Chodziło mi raczej o imię tego, co mianuje się potrójną szóstką... :haha:

roger - 2010-05-18, 21:24

:bajer :haha: No na to nie wpadłem ....ale jasne krajana to się nie czepiasz ... a nas Warszawiaków zawsze ...taaaaakkkk ....? :haha: :haha: :haha: :box :haha: :haha: :haha:

PS
A i tak cię lubię ... ;) ...

KOCZOR - 2010-05-18, 21:35

roger napisał/a:
. a nas Warszawiaków zawsze ...taaaaakkkk ....?

No przepraszam.... dodałem Wam jednego z północy do kompletu. :haha: :haha: :haha:

roger - 2010-05-18, 21:39

KOCZOR napisał/a:
dodałem Wam jednego z północy do kompletu. :haha: :haha: :haha:

Nooo .... i chwała Bogu bo bym się obraził ... :chytry
:-P .... A my mamy dwór i piękną syrenkę .... a Ty smoka i to na polu .... :bajer :haha: :haha: :hello

KOCZOR - 2010-05-18, 21:43

roger napisał/a:
a Ty smoka i to na polu .... :bajer :haha: :haha: :hello

No.... bo ja z dworu na pole wychodzę na smoka popatrzeć, a nie odwrotnie.... :haha: :haha: :haha:

KOCZORKA - 2010-05-18, 22:12

roger napisał/a:
napisał/a:
a Ty smoka i to na polu .... :bajer :haha: :haha: :hello

KOCZOR napisał/a:

No.... bo ja z dworu na pole wychodzę na smoka popatrzeć, a nie odwrotnie.... :haha: :haha: :haha:

roger napisał/a:
:placze2 niech mnie ktoś przytuli !!!!

Ładnie to Rogerku wyśmiewać sięz naszego smoka i pola. :chytry
KOCZOR poszedł ostro :haha: :haha: , ale ja mam czułe serducho i na pocieszenie i przytulenie kochane krakuski pożyczają (tylko na chwilkę, należy oddać, bo droga była!!! :diabelski_usmiech ) maskoteczkę-przytulaneczkę. :bigok

Skorpion - 2010-05-18, 22:14

Rogerku ja Cie przytule na zlocie jak mlodszego brata :bigok
roger - 2010-05-18, 22:22

No i już mi lepiej ....;) będę żył ....Huuuuraaa :bigok
BiG Team - 2010-05-18, 22:32

Jak to w demokracji, niewazne na co zagłosujecie, zlot i tak będzie w Sławie / w oryginale - nieważne co ludzie wrzucą do urn, ważne co my z nich wyjmiemy/ :haha: :haha: :haha:
maszakow - 2010-05-18, 23:27

Jestem na nie.
Chłop zorganizował zlot napracował się chce odpocząć a my wrabiamy go w następny.
To trochę nie w porządku. Inne miejsce inny główny organizator - to moja opinia.

roger - 2010-05-18, 23:32

maszakow napisał/a:
Chłop zorganizował zlot napracował się chce odpocząć a my wrabiamy go w następny.
To trochę nie w porządku. Inne miejsce inny główny organizator - to moja opinia.

Ale nie Rysia ...nie bój nie damy mu zginąć .... nie bedzie sam ... i odpocznie ...

jacekiagatka - 2010-05-18, 23:33

znając Wirka to po paru tygodniach odpoczynku sam będzie się prosił o jakieś zajęcia, organizacje
100pa - 2010-05-18, 23:37

maszakow napisał/a:
Jestem na nie.

Jeżeli chodzi o Sławę Wirek i tak będzie organizował IV Majówkę , a wiem ,że ma tam bardzo życzliwych i oddanych ludzi włącznie z władzami miasta.

Wirek - 2010-05-18, 23:42

maszakow napisał/a:
Jestem na nie.

Po części masz racje , jakby miał coś takiego w innym miejscu to nie, wolę przyjechać jako uczestnik.
Jakby padło na Sławę to - tak, tam mam wypracowane ścieżki i już łatwiej wiem gdzie do kogo po za urzędem miasta czy kempingiem - klub żeglarski - można by jakieś zawody żeglarskie - zaklepie odpowiednią ilość "łajb" i tylko wiatru w żagle.
Jak padną inne pomysły wiem z kim rozmawiać.
Mamy już ustalone, że w 3 weekend maja spotykamy się w Sławie będzie to już po raz czwarty i to będę organizował, nawet jak propozycja tego mega zloty odbędzie się w innym miejscu.
ah co do daty to nie jest ona sztywna można zmienić na taką , jaka będzie pasować, jak padnie na Sławę.

Ahmed - 2010-05-18, 23:48

Wirek napisał/a:
klub żeglarski - można by jakieś zawody żeglarskie - zaklepie odpowiednią ilość "łajb" i tylko wiatru w żagle.

Co za człowiek z tego Wirka ,,,,, czapki zgłów , panowie , czapki z głów !!!

AUTOJUR - 2010-05-19, 06:38

KOGUT tu raczej nie chodzi o mega super wielki zlot :gwm Ma to być zlot który zmieni troche punkt widzenia jednego forum przez drugie. :bajer
Wirek - 2010-05-19, 07:23

KOGUT, strasznie generalizujesz pisząc
Cytat:
Już sam przykład wejścia Rogera na k.pl z pewnym planem i reakcją na ten plan „tubylców” z k.pl pokazuje jakim płotkiem otaczają się niektóre społeczności

Czytałeś pewnie wybiórczo, jak w każdej takiej społeczności forum są głosy za i przeciw i są takie też na tym forum (przykład Twój głos - nie lubisz dużych zlotów) na k.pl były też głosy ZA.
Takie głosy sprzeciwu na k.pl i Twój tu, nie zachęcają do zrobienia integracyjnego zlotu, bo nie prawdą jest, że k.pl odgradza się płotami , czy po tym co napisałeś mam wyciągnąć wniosek, że CT odgradza się płotem?
W tegorocznym zlocie w Sławie była bardzo liczna grupa załóg z CT i na pewno nie odczuła, że jest jakoś izolowana.
Zapisywałem na listę nie patrząc z jakiego forum załoga jest, otrzymali podobnie jak załogi z k.pl gadżety zlotowe ( breloczki, naklejki, śpiewniczki, dzieci kamizelki zlotowe), uczestniczyli na równi z nami w imprezach ( wycieczka rowerowa, wycieczka na paradę parowozów, byli też na wspólnej kolacji, gdzie Burmistrz poczęstował pieczonym świniakiem).
Pisze to śmiało na tym forum, bo wiem, że tak było i to jest przykład, że można taki integracyjny zlot zrobić , a jak komuś nie pasują takie duże zloty czy to z tego forum, czy z forum k.pl - to po prostu nie przyjedzie.
Czuje, że za chwilę może powstać dyskusja, które forum jest lepsze, a ja powiem, że jedno i drugie jest takie same, a Ty przekreśliłeś całą społeczność z k.pl, bo było parę głosów sprzeciwu, bo mieli podobne zdanie - nie lubią dużych zlotów.

krynia i stan - 2010-05-19, 07:42

Wirek napisał/a:
KOGUT, strasznie generalizujesz pisząc

Spokojnie :spoko Kogut znany jest z kontrowersyjnych postów, "ten typ tak ma"
Zaraz napisze że jest to tylko jego osobiste zdanie itd.

Skoro powstała ankieta, to niech może demokracja podejmie decyzję.

Wirek - 2010-05-19, 07:50

krynia i stan napisał/a:
Zaraz napisze że jest to tylko jego osobiste zdanie itd.

ależ nie obrażam się na Kogucika ma prawo do swego zdania i go wyrazić, zwracam uwagę, że nie warto generalizować, bo podobne zdania były wyrażone na k.pl

krynia i stan - 2010-05-19, 08:37

No i zaczęło się :-/
krynia i stan - 2010-05-19, 08:50

:spoko

http://www.forum.karawaning.pl/

AUTOJUR - 2010-05-19, 08:55

KOGUT poczekaj do Pajęczna z opiniami jak moge prosić :( Moge ci troche opowiedzieć o mini spotkaniach k.pl./Koszelówka,Zaniemyśl czy zlot w Sławie.Narzekasz że zjechali Rogera na k.pl a ty się wyżywasz tu :evil:
Track222 - 2010-05-19, 08:57

krynia i stan napisał/a:
No i zaczęło się :-/

To jest dopiero preludium, obym się mylił.

AUTOJUR - 2010-05-19, 09:33

KOGUT masz piwo tylko pilnuj by nie znikło :bajer
roger - 2010-05-19, 09:41

Adaś zaciągnij ręczny proszę .... ;)

Kochani każda społeczność internetowa jest "kolorowa" tak było jest i będzie nic w tym złego ... wiele osób siadając za ekranem monitora czuje się mocno i pewnie są odważni ich zdaniem błyskotliwi i przebojowi wyrażają zdania i poglądy, których nie powiedzieliby na „live-ie” patrząc w oczy swojemu adwersarzowi … pewnie źle że tak jest …. ale tak było jest i będzie.
Ocenianie społeczności z perspektywy jednostek jest co najmniej niesprawiedliwe i przypomina słynne niemieckie twierdzenie że „….każdy Polak to złodziej…” funkcjonujące do dziś i jakże niesprawiedliwe dla nas ….

Dlatego proszę ważmy słowa …. jeśli nie wszystkie to te wypowiadane w sprawach ważnych …. Róbmy to nie licząc na wzajemność a świat będzie wtedy troszkę lepszy i prostszy…

Pisałeś Adamie o cofaniu się w rozwoju nie wiem czy chodziło Ci o „poziom dyskusji” i sposób jej prowadzenia czy o to co jest naszymi korzeniami …. Ale ja chętnie cofnę się w rozwoju pooglądam przyczepki pogadam z ludźmi i powspominam to od czego zaczynałem i co sprawiało mi taką frajdę …. 99% z nas przeszło tą drogę …namiot, przyczepka, kamper nic tu nie jest lepsze od drugiego jest po prostu inne ale nasze i na miarę naszych możliwości ….
Zawsze się z siebie śmieję zastanawiając się kim jestem …. namiotowcem, karawaningowcem czy kamperowcem i dochodzę do wniosku że jestem „cyganem” z wyboru …. bo lubię nim być…
Przekonywanie kogokolwiek co jest lepsze przyczepa czy kamper … to forum czy tamto forum nic nie daje i nie wnosi żadnej wartości dodanej …. słuchajmy, czytajmy, poznawajmy nowych ludzi bez sztucznych formowych barier bo to „cyganie” tak jak my ….

Jasne duży zlot niesie ze sobą ryzyko pewnej anonimowości ale kogo będziemy chcieli poznać bliżej z pewnością poznamy … a kogo będziemy chcieli omijać łuczkiem szerokim …też poznamy bo przestanie być anonimowym nickiem a się „uczłowieczy” ….. ;) może już nie będziemy chcieli go omijać …

Ludzie tworzą fora internetowe nie fora ludzi , fora potrafią ich zmienić róbmy wszystko aby Nasze Forum zmieniało ich pozytywnie ….. ;)

PS
Do Administracji i jednej i drugiej …
Ale Wy i tak wiecie, że jak będę miał coś nawet niewygodnego i niepopularnego do powiedzenia to i tak wywalę prosto z mostu … i w oczy i na forum … ;)

100pa - 2010-05-19, 09:52

Opinia i zachowanie administracji nie jest jednoznaczna z opinią i odczuciami ogółu forumowiczów . W zdecydowanej większości jesteśmy ludźmi otwartymi i bardzo przyjacielsko nastawionymi do bliźniaczego forum CT. Znam klika załóg CT , byłem w Warce , Zaniemyślu , Sławie i zawsze byliśmy razem ,a co nas ma różnić? Środek lokomocji? i tu i tam mamy campery i przyczepki, i tu i tam mamy wspaniałych ludzi , i tu i tam mamy "pomyleńców" . Każdy ma swoje zdanie i oczywiście może je wyrazić . Mam tylko jedną prośbę zakończmy tą dyskusję na temat potraktowania przez administrację forum kolegi rogera . Przepraszam za to co tam napisano i wierzcie, nie wszystkim z karawaning.pl to się podobało , a i sami nasi admini doszli do wniosku ,że przesadzili i ładnie przeprosili.
AUTOJUR - 2010-05-19, 09:54

Roger masz 100% racji :bigok
Wirek - 2010-05-19, 10:02

Koguciku nie będę komentował już Twojej wypowiedzi, poznałem Twoją opinie ( mało przychylną) i na tym zakończę by nie pić piany.
Tadeusz - 2010-05-19, 10:30

Wirek napisał/a:
i na tym zakończę by nie pić piany.

Rysiu, użyłeś adekwatnego wyrażenia. :wyszczerzony:
Rzeczywiście, piany bić nie warto. Na obu forach mamy wielu dobrych kolegów i nawet przyjaciół. Logujemy się i tu i tam. Jesteśmy z jednej gliny, włóczędzy z natury i powinniśmy łatwo dogadywać się.
Wiemy, że i tu i tam zdarzają się postawy nie pasujące do uznanych standartów, ale cóż możemy zrobić? Można tylko wzruszyć ramionami i robić swoje.
No, może tylko czasem warto przypomnieć o co chodzi w karawaningu: o zabawę, wypoczynek, przygodę i kontakty z ludźmi. A czego karawaning nie lubi i nie potrzebuje? KONFRONTACJI idei i postaw, konfliktów i wywyższania się.

Jeśli spotykam człowieka dobrego i interesującego, to zupełnie nie ważne dla mnie skąd jest. :ok

Wirek - 2010-05-19, 10:38

KOGUT, dorzucę jeszcze link z forum k.pl , którego jakoś nie było tu widać, gdzie cała dyskusja zakończyła się miło. Każdy miał swoją opinie ją wyraził, ale na końcu nastąpiła zgoda, mam nadzieje, że tu będzie podobnie.

http://www.forum.karawani...opic.php?t=6762

A co do spotkania pod markizą na aluminiowym krzesełku jestem ZA :)

KOCZORKA - 2010-05-19, 12:56

Wirek napisał/a:
Każdy miał swoją opinie ją wyraził, ale na końcu nastąpiła zgoda, mam nadzieje, że tu będzie podobnie.

I tak powinno być między dorosłymi ludkami. :bigok
Każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie, zdarza się, że nie raz za ostro, ale najważniejsze umieć wyciągnąć rękę na zgodę. :brawo
Koledzy z k.pl fajne chłopaki jesteście. :szeroki_usmiech

AUTOJUR - 2010-05-19, 13:16

KOGUT piwo w realu :spoko
Wirek - 2010-05-19, 14:41

KOGUT napisał/a:
AUTOJUR napisał/a:
KOGUT piwo w realu

już się cieszę :spoko :spoko :spoko

Ja też , ja też, ja też chce na to piwko :)

StasioiJola - 2010-05-19, 15:23

Jak fajnie sie zrobiło!! :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech I przyjemnie!!! :bigok :bigok Jak ktos bedzie chciał cytrynówki to też nie odmówię!! :?
Tadeusz - 2010-05-19, 15:33

StasioiJola napisał/a:
Jak ktos bedzie chciał cytrynówki to też nie odmówię!!

:wyszczerzony: :szeroki_usmiech :ok

AUTOJUR - 2010-05-19, 15:38

Wirek dla ciebie też :spoko
Skorpion - 2010-05-19, 16:01

Ja rowniez nie odmowie :spoko :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech wspanialej cytrynoweczki :diabelski_usmiech
roger - 2010-05-19, 16:04

Alkoholiki ....normalnie .... i żeby Ty Lucynko ...no wstydź się ....Tu poważny temat a wy promile "liczycie" .... :zastrzelic

PS
Ciiiiii ....... :chytry jak ich zniechęcę będzie więcej dla mnie ... ;) :zastrzelic

Skorpion - 2010-05-19, 16:05

uwazaj bo sie damy zniechecic :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
roger - 2010-05-19, 16:08

Skorpion napisał/a:
uwazaj bo sie damy zniechecic :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech

Jasne już to widze ...... jak się zniechęcacie ...przecież zakazany owoc najlepiej smakuje .... ;)

Skorpion - 2010-05-19, 16:08

jkbys tego nie wiedzial tak jest od zawsze chyba coby nio ni
KOCZORKA - 2010-05-19, 19:37

roger napisał/a:
. i żeby Ty Lucynko ...no wstydź się ..

roger napisał/a:
Ciiiiii ....... :chytry jak ich zniechęcę będzie więcej dla mnie ...

Czuję się zniechęcona, zawstydzona i jeszcze zakompleksiona. :placze2
Te Twoje pół pifffka mi nie pomoże. :diabelski_usmiech

ekosmak.dabrowska - 2010-05-19, 19:51

Wirek dla ciebie też :spoko
Jarek też się wpraszam :spoko

Ciągle zapominacie, że Pierzasty ma słaby punkt - SEREK PLEŚNIOWY.
Przecież to takie proste, mówi się: Pierzasty, Pierzasty schowaj różki dam CI sera na.........
I po problemie :spoko

roger - 2010-05-19, 21:45

Nie będzie ani serków pleśniowych ani alkoholu .... będzie grzecznie bez obzarstwa i wstrzemięźliwie .... tylko ja i Lucynka pijemy .... bo jej obiecałem i dostaliśmy dyspensę od OD ..... :chytry :chytry :haha: :haha: :haha: :haha:

To będzie taka nowa tradycja ...

PS
Zapomniałem dodać że Krupówki będą zamkniete .... odgórny zakaz władz Pajęczna ;)

Skorpion - 2010-05-19, 22:02

roger napisał/a:
Krupówki będą zamkniete

no to na to miejsce trza bedzie otworzyc Nowy Swiat

AUTOJUR - 2010-05-19, 22:04

Roger dyspense masz tylko na wino mszalne :haha:
roger - 2010-05-19, 22:06

Ty mnie nawet nie denerwuj po winku strasznie główka boli ..... a ja zaraz pójdę i dam tak na tacę że tobie zaszkodzi z pewnością .... ;) :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:
AUTOJUR - 2010-05-19, 22:07

Winko dostaniesz zmieszane z wodą :haha:
roger - 2010-05-19, 22:09

:zastrzelic :zastrzelic :zastrzelic :zastrzelic :zastrzelic :zastrzelic :zastrzelic :chacha2

PS
No normalnie przestanę Cie lubić... :box :box :box :box

Skorpion - 2010-05-19, 22:11

no to jado tego winka jako przekaske doloze dorblue
AUTOJUR - 2010-05-19, 22:13

Roger dobra dostaniesz samą wode :haha:
roger - 2010-05-19, 22:14

Nie piję wody ...!!!!!
Ty wiesz co w niej ryby robią ... ?

Skorpion - 2010-05-19, 22:14

a do tego zeschly ser topiony moze byc :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :haha:
roger - 2010-05-19, 22:15

Nie gadam z wami ... :roll: :(
AUTOJUR - 2010-05-19, 22:16

Roger miałem na myśli wode ognistą :bajer
Skorpion - 2010-05-19, 22:16

ales wybredny i fochy stroisz oj nie ladnie atk sie fajnie rozmowa zaczela kleic
roger - 2010-05-19, 22:17

A w "wodzie ognistej" rybki nie robią tego o czym myślałem ... ?
Skorpion - 2010-05-19, 22:27

w tej wodzie to rybki tylko lubieja poplywac nic po za tym nie robia
roger - 2010-05-19, 22:31

OK przekonałeś mnie Tadziu .... dam się namówić....;)

PS
Jezu ale off-topimy

Skorpion - 2010-05-19, 22:32

dobrze ze nikt tego nie widzi i nie czyta ;)
roger - 2010-05-19, 22:38

Nie ma sera Adam ..... nie jedź ....mówię Ci nie ma .... !!!!!

PS
Albo jedź przywiozę Ci ..... mam metę na super sery za normalne pieniadze .... Skalmierzyce .... ;) tam jest fabryka "Lazur"

Skorpion - 2010-05-19, 22:40

to dawaj nawet caly krazek tego sera aby tylko byl swiezutki pachnacy a nie zeschniety jak mozna kupic w roznej masci oszolamach
roger - 2010-05-19, 22:41

No podjechać nie zdarzę bo to nie po drodze ....;) coś odmrożę.... ;)
Skorpion - 2010-05-19, 22:46

taki ser po zamrozeniu to tylko nadaje sie na smietnki ale to ja tak uwazam byc moze sie myle
roger - 2010-05-19, 22:46

Nie przypomniałem sobie że masz coś dla moi...... ;) :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:

PS
I ty mnie nie denerwuj.....bo tak ..... i koniec... :chacha2 :chacha2 :zastrzelic :zastrzelic :zastrzelic

Skorpion - 2010-05-19, 22:48

tylko prosze bez zadnej strzelaniny bo bede sie jakal
roger - 2010-05-19, 22:50

Skorpion napisał/a:
bo bede sie jakal

Ale po jakiemu Tadziu bo to istotne jest .... :chytry
Mnie to nie przeszkadza ale wolałbym wiedzieć po jakiemu Cię słuchać ... ;) :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:

roger - 2010-05-19, 22:52

No mówiłem że off-topimy ... ;)
Skorpion - 2010-05-19, 22:58

bbbbbeeeeeeede siemmm jaakal i co zrozuuuuuumiszz z tegoooooooooooooo
roger - 2010-05-19, 23:00

wsjo
KOCZORKA - 2010-05-20, 01:43

KOGUT napisał/a:
kto nie lubi sera- zastrzelony :zastrzelic na śmierć .

Ja nie lubię sera. :chytry
Strasznie KOGUT pudłujesz, bo jeszcze żyję. :piekna: :bzzz

Ja jadam mięcho, bo serojady mają ciężkie życie. :haha: :haha:

wbobowski - 2010-05-20, 01:56

KOGUT napisał/a:
czytają tylko nie kumają

Masz rację czytają i nawet miałem się nie odzywać, bo ile można trąbić o serach. Ale Twoje stwierdzenie zmusiło mnie do prośby, wytłumacz mi, bo widzę, że tylko TY kumasz.

Wirek - 2010-05-20, 09:16

Tak piszecie o tych serach, za którymi nie przepadam, ale może macie jakieś takie, które nie drapią podniebienia :)
StasioiJola - 2010-05-20, 09:28

Tak sobie zapytowywuję : Czy to ma byc zlot miłośników serów???????????? :roll: :roll: :roll: :haha: :haha:
Pawcio - 2010-05-20, 09:51

StasioiJola napisał/a:
Tak sobie zapytowywuję : Czy to ma byc zlot miłośników serów????????????

Serów też... i wody ognistej, w której śledzik lubi pływać.

A po cytrynóweczce głowa nie boli..sprawdzone organoleptycznie! :bigok

artur7 - 2010-05-26, 13:12
Temat postu: Pomysł na zlot
Jestem za np.Mazury miejscowość Zgon jedna z konkurencji picie piwa BEER-BONG.pl :diabelski_usmiech

Artur

roger - 2010-05-26, 13:15

To jakies dokładne namiary na miejsce kolego poprosimy .... ;)
tolo61 - 2010-05-27, 03:59

A moze zlot milosnikow wina???
:spoko

artur7 - 2010-05-27, 09:26
Temat postu: Zlot Zgon
roger napisał/a:
To jakies dokładne namiary na miejsce kolego poprosimy .... ;)

Witam !!!! Miejscowość Zgon przy jeziorze Mokrym na szlaku rzeki Krutynia,jest tam wiele miejsc gdzie można postawić campery czy przyczepy- należałoby określić ilość uczestników i ewentualnie wybrać konkretną miejscówkę , Ja zwykle się tam zatrzymuję jak jest piknik Country w Mrągowie .Często też spływam rzeką Krutynią na kajaku zwykle kilka razy w lecie. pozdrawiam Artur