| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
FIAT - FIAT DUCATO 2.5D 92R wspomaganie
CAMPUS - 2010-05-11, 09:40 Temat postu: FIAT DUCATO 2.5D 92R wspomaganie Witam serdecznie wszystkich użytkowników.Posiadam FIATA ducato 2.5d z 92roku,mam spory problem z utrzymaniem toru jazdy gdyż ściąga cały czas w lewo.Problem jest taki,że
nie dzieje się to cały czas,tzn.raz jedzie prosto a po chwili mocno ściąga w lewo.Wymienione wszystko co można w zawieszeniu ,i ustawiona zbieżność.Problem jest nadal,czy to może mieć związek ze wspomaganiem? pozdrawiam
roger - 2010-05-11, 09:50
| CAMPUS napisał/a: | | nie dzieje się to cały czas,tzn.raz jedzie prosto a po chwili mocno ściąga w lewo.Wymienione wszystko co można w zawieszeniu ,i ustawiona zbieżność.Problem jest nadal,czy to może mieć związek ze wspomaganiem? pozdrawiam |
Zdejmij pasek z pompy przejedź się i będziesz wiedział ...tylko ostrożnie bo ciężko się kręci kierownicą ... .
Za utrzymanie toru jazdy odpowiedzialna jest tylna os a nie przednia ...... sama zbieżność to nie wszystko musisz zrobić pełna geometrię .... wszystkie katy i odchylenie geometrycznej osi jazdy od osi symetrii samochodu ..
maszakow - 2010-05-11, 13:45
| roger napisał/a: |
Zdejmij pasek z pompy przejedź się i będziesz wiedział ...tylko ostrożnie bo ciężko się kręci kierownicą ... |
Parkowanie boczne tyłem = siłownia gratis.
Koła prawidłowo dokręcone ? felgi proste ?
A może tarcze hamulcowe krzywe, względnie zacisk jakoś tak ułożony nieładnie że obciera z jednej strony ?
SlawekEwa - 2010-05-11, 19:06
| KOGUT napisał/a: | | zamień przednie koła lewe na prawą i odwrotnie , miałem już taki przypadek jak pomysłów brakowało i... okazało się , że opona miała uszkodzony oplot .... |
W takim przypadku ściaga cały czas. stawiam na zaciski hamulcowe
gino - 2010-05-11, 20:13
jakie masz opony..tzn jakiej szerokosci?
CAMPUS - 2010-05-22, 09:32
DZIĘKI za porady ,z tym paskiem to sprawdzę jeśli chodzi o zaciski to są ok.Podjadę jeszcze raz na diagnostykę, może coś znajdą.w razie zmian dam znać,szerokich dróg.
|
|