| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - budowa namiotu na aucie osobowym - poszukuję informacji
chris_66 - 2007-06-23, 23:27 Temat postu: budowa namiotu na aucie osobowym - poszukuję informacji witam wszystkich forumowiczów i -czki
przymierzam się do budowy
ale nie kampera czy przyczepy tylko namiotu rozkładanego na dachu samochody osobowego - czyli czegoś w rodzaju autoboxa co po rozłożeniu zmieni się w namiot dla trzech osób
i w związku z tym poszukuję wszelkich materiałów w tym temacie
również linków do stron o samodzielnej budowie przyczep i kamperów bo nigdy nie wiadomo co może się przydac
pozdrawiam Krzysiek
kazbar - 2007-06-26, 08:47
Chodzą słuchy, że w "Polskim Caravaningu" ma być artykuł o takich namiotach. Ale w którym wydaniu i kiedy się ukaże, tego nie wiem.
Widziałem kiedyś coś takiego na zlocie na Słowackiego Klubu Karawaningu.
Niby nic. Autko jak autko. Namiot jak namiot.
Ale...namiot na autku...?
sasquatch - 2007-06-26, 09:07
http://free.polbox.pl/d/domobil/
Tutaj masz wszystko na ten temat. Wraz z rysunkami technicznymi - pomyśl czy warto budować czy po prostu kupić coś takiego - certyfikaty bezpieczeństwa etc.
I jeszcze z jakiejś gazety:
pp - 2007-06-26, 09:20
Sas! ja poszukuję info i planów budowy współczesnych kamperów!
i warunków jakie musi spełniać aby był dopuszczony do sprzedaży ?!
sasquatch - 2007-06-26, 09:29
Wiem kto ma dokumentację - wysle na PW.
paf - 2007-06-26, 13:07
zmieniłem temat bo nic nie mówił....
pp - 2007-06-26, 13:26
oczywiście
sasquatch - 2007-06-26, 13:38
http://www.autohome.it/file_gb/magg_adventure.html
jeszcze jakas strona z noweczsnymi namiotami na dowolnym aucie.
chris_66 - 2007-06-26, 20:12
dzięki za odzew
poczytam i może znajdę inspirację
mam trochę inną koncepcję, niż te z linków - myślałem o boxie który by się rozkładał jak książka i na tej powierzchi dopiero stawiać namiot
podnoszony dach jest fajny ale przy moich założeniach powierzchni do spania box byłby za duży
| sasquatch napisał/a: | | pomyśl czy warto budować czy po prostu kupić coś takiego - certyfikaty bezpieczeństwa etc. |
taki wynalazek stoi czasem w okolicach SGGW w warszawce - średnio mi się podoba, poza tym skąd ja wezmę poloneza :-D
sasquatch - 2007-06-26, 20:16
w sensie coś takiego?
chris_66 - 2007-06-26, 20:45
| sasquatch napisał/a: | | w sensie coś takiego? |
dokładnie :-D
|
|