Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

PEUGEOT - Wspomaganie kierownicy w J5

krynia i stan - 2010-05-24, 18:10
Temat postu: Wspomaganie kierownicy w J5
No właśnie jak w temacie, ostatnio trochę nas "zmęczyło" :) manewrowanie, a szczególnie Krysię i tak się zastanawiam czy jest możliwe technicznie i czy opłacalne ekonomicznie ?

Powiedzcie jakie jest Wasze zdanie :bigok

gino - 2010-05-24, 18:16

mozliwosc jest...
ale..czy oplacalne...nie wiem..
poniewaz wspomaganie w J5 jest malo spotykane..ciezko je kupic w ''komplecie'' a kazda czesc osobno...to koszt dosc wysoki...

krynia i stan - 2010-05-24, 18:35

No dobra , a co należałoby wymienić i dołożyć ?
Rozumiem że pompa (jest osobno czy jest zintegrowana z czymś innym ?), serwo (ale to pewnie trzeba wymienić całą kolumnę kierownicy), coś jeszcze ?

gino - 2010-05-24, 19:24

muisz kupic..
1.maglownice ze wspomaganiem/500-1400/lub cieknacą/200-300pln+regeneracja z gwarancja 550pln
2.przewody/150-200pln
3.pompe wspomagania/150-400pln
4.zbiorniczek plynu/50-70

krynia i stan - 2010-05-24, 21:54

Koszty nie małe , do tego dojdzie robocizna, czyli razem jakieś 2500 pln.
To chyba na razie pojeździmy tak jak jest, a na jesieni zobaczymy czy nam to naprawdę bardzo przeszkadza :spoko :diabelski_usmiech

BODEK - 2010-05-25, 21:42
Temat postu: Wspomaganie kierownicy
Witajcie.
W Pajęcznie staliśmy obok siebie i czemu nic nie wspominałeś że Ciębie ręce bolą od kręcenia fajerką. Ja ten temat przerabiałem dawno. Różnica w prowadzeniu kampera jest znacząca. Jak poszperam to myślę że znajdzie się wiele elementów które wymienił Gino i dostaniesz je gratis.
Pozdrawiam BODEK

WODNIK - 2010-05-25, 21:53
Temat postu: Re: Wspomaganie kierownicy
BODEK napisał/a:
Witajcie.
W Pajęcznie staliśmy obok siebie i czemu nic nie wspominałeś że Ciębie ręce bolą od kręcenia fajerką. Ja ten temat przerabiałem dawno. Różnica w prowadzeniu kampera jest znacząca. Jak poszperam to myślę że znajdzie się wiele elementów które wymienił Gino i dostaniesz je gratis.
Pozdrawiam BODEK

Powiedz Bodziowi że dasz mu to w Majdanie Sopockim, to może się zmobilizują.

A tak całkiem poza tematem, patrzyłeś może za tą listwą do mojej markizy
Pozdrawiam i do zobaczenia na Roztoczu :spoko

krynia i stan - 2010-05-25, 23:24

BODEK napisał/a:
Witajcie.
Pozdrawiam BODEK

:szeroki_usmiech dzięki za zainteresowanie, po prostu wtedy z Krysią jeszcze na ten temat nie rozmawialiśmy a to ona ma większy z tym problem a prowadzi go bardzo często. Ale oczywiście bardzo chętnie skorzystam z Twojej oferty :spoko

WODNIK napisał/a:
Powiedz Bodziowi że dasz mu to w Majdanie Sopockim, to może się zmobilizują.

No popatrz jaki cfaniaczek :diabelski_usmiech :spoko

WODNIK - 2010-05-25, 23:36

krynia i stan napisał:
No popatrz jaki cfaniaczek :diabelski_usmiech :spoko [/quote]

No bo wiesz bez Was będzie :( a bez placków to :gwm :gwm

krynia i stan - 2010-05-26, 06:28

:szeroki_usmiech to zbieram zamówienia na placki , wyślę kurierem ;) :haha:

A może Ty się zmobilizuj i przyjedź do Mrągowa :bigok :bigok :bigok