Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

XII Zlot CT Pajęczno 21 - 23.05.2010 - Pajęczańskie smaki ... mniam .

krynia i stan - 2010-05-28, 18:15
Temat postu: Pajęczańskie smaki ... mniam .
Może się mylę , ale myślę że warto zachować w jakimś wątku wspomnienia o potrawach którymi nas ugościli nasi "współbiesiadownicy" ze zlotu. Pochwalić ich , to może podzielą się tajemnica przepisu ;) , zachęcic ich do zwiększonego wysiłku na następnym zlocie :szeroki_usmiech .
Generalnie myślę iż fajnie byłoby zachować w pamięci nasze spotkanie tez od tej strony. :szeroki_usmiech

Ja może zacznę od Wodników (kolejność wedle serwowania dań :) ) i ich przepysznego bigosu z jakąś węgierską przyprawą której nazwy nie mogę zapamiętać.
Następnie Łosiowie i niesamowita pieczona słoninka (miód w gębie :-P ) i pierogi.

Osobna sprawa to trunki , tutaj Bodek ze swoja "Dębową" oraz Łoś z "Oddechem Łosia" :diabelski_usmiech wiedli prym w naszym kąciku.

Może twórcy tych specjałów zdradzą przepisy ? :bigok :bigok :bigok

A jak było u Was ?

paf - 2010-05-28, 18:20

ahh pieczony kurczaczek serwowany przez Jolę i Stasia - poezja - jeszcze raz dziękujemy że mieliśmy okazję uszczuplić Wasze zapasy - PYSZOTA! :)
Dembomen - 2010-05-28, 19:46

Hej!

Oczywiście karkówka Joli i Stasia p y c h o t k a :ok
Hej!

łoś - 2010-05-28, 20:00

Sposób na słoninkę będzie troszkę później. Oddech łosia to już specjalność mojego przyjaciela. Tu nie wiele przekażę. :diabelski_usmiech :szeroki_usmiech :wyszczerzony: :spoko
P.S. mam też własny patent, ale wszystko w swoim czasie :ok :bigok

krynia i stan - 2010-05-28, 21:35

łoś napisał/a:
Sposób na słoninkę będzie troszkę później. Oddech łosia to już specjalność mojego przyjaciela. Tu nie wiele przekażę.
P.S. mam też własny patent, ale wszystko w swoim czasie

Trzymam za słowo :szeroki_usmiech :spoko :spoko :spoko :spoko

roger - 2010-05-28, 21:42

A ja pozwolę sobie wspomnieć cytrynówkę Andrzejka (DEMBOMENA) .... i frykasy z grila StasiaiJoli ..... ;) ....

PS
Przygotowywanie takich smacznych rzeczy jest wręcz niebezpieczne ....a publiczne opisywanie tego na forum to grzech ..... kolejny zlot moze spowodować okupację kamperów autorów rarytasów ... :( .... i istnieje ryzyko że nie pokosztujemy już tego ponownie ... :(

;) :bigok

StasioiJola - 2010-05-28, 21:47

Skrzydełka na miodzie oraz nalewka malinowa oraz cytrynóweczka- Reni i Andrzejka Dembomenów- kto nie próbował niech żałuje!!!! :szeroki_usmiech :spoko

PS. Reniu - żebym nie wiem jak sie starał to i tak skrzydełka nie wyjdą takie jak Twoje!!!A to dla Ciebie :bukiet: :bukiet:

WODNIK - 2010-05-28, 22:46
Temat postu: Re: Pajęczańskie smaki ... mniam .
krynia i stan napisał/a:
Może się mylę , ale myślę że warto zachować w jakimś wątku wspomnienia o potrawach którymi nas ugościli nasi "współbiesiadownicy" ze zlotu. Pochwalić ich , to może podzielą się tajemnica przepisu ;) , zachęcic ich do zwiększonego wysiłku na następnym zlocie :szeroki_usmiech .
Generalnie myślę iż fajnie byłoby zachować w pamięci nasze spotkanie tez od tej strony. :szeroki_usmiech

Ja może zacznę od Wodników (kolejność wedle serwowania dań :) ) i ich przepysznego bigosu z jakąś węgierską przyprawą której nazwy nie mogę zapamiętać.
Następnie Łosiowie i niesamowita pieczona słoninka (miód w gębie :-P ) i pierogi.

Osobna sprawa to trunki , tutaj Bodek ze swoja "Dębową" oraz Łoś z "Oddechem Łosia" :diabelski_usmiech wiedli prym w naszym kąciku.

Może twórcy tych specjałów zdradzą przepisy ? :bigok :bigok :bigok

A jak było u Was ?

Tu należałoby wspomnieć o nalewce Rysia / Bobry / i twoich plackach ziemniaczanych, którymi z Darkiem
objadaliśmy się :food :slinka: :slinka: :slinka:

krynia i stan - 2010-05-28, 22:57

WODNIK napisał/a:
Tu należałoby wspomnieć o nalewce Rysia / Bobry /

No właśnie , o tym mówię jak to szybko ulatuje , przepraszam :pad: Rysiu że nie wspomniałem i mam nadzieję że na następne spotkanie też ją zabierzesz :bigok

A propo's placków , robiliście już ? jak wyszły ?

WODNIK - 2010-05-28, 23:01

Jeszcze nie robiłem, bo nie chcę aby te moje zniszczyły smak Twoich. :-P
tolo61 - 2010-05-28, 23:09

TAAAAAA...
Te Placki Stasia....z grzybami...
Te pierogi Eli...nie napisze czyje bo nastepnym razem juz nie bedzie ani pierogow ani plackow ani nalewki cytrynowej Piotra z dystrybutora.....ani sloninki ani kiszonych ogorkow ani ani
Nie napisze nic wiecej ...
A co ....wredny bede.....i egoista.... :chytry
Wszystkim za specjaly serdeczne dzieki jak ktos zostal pominiety to przepraszam
Ide cos wciagnac na ruszt bo zglodnialem...
Nastepnym razem tez cos wymysle.......a co....niech mi tam....
Wszystkim :kwiatki:
Pozdrawiam
:spoko

łoś - 2010-05-28, 23:25

Placki były przebojowe. Pychotka. Taki konkurs pyszności pokazany przez nas to dobry powód by się spotykać. Daliśmy spróbować swoich specjałów i poznaliśmy inne smakowitości. Trzymajmy się tego zwyczaju, a nasza wiedza kulinarna osiągnie szczyty.
łoś - 2010-05-28, 23:49

Jeszcze był super bigos, podany wcześniej i mniej zauważony, a to nie sprawiedliwe.
Dla sprawczyni bigosu :kwiatki:
:kwiatki:

krynia i stan - 2010-05-29, 08:28

Mylisz się :wyszczerzony: , pisałem o nim na samym początku, ale masz rację był pyszny :spoko
krzysioz - 2010-05-29, 18:33

Ja probowalem cytrynowek :Dembomenow a takze Stasia i Joli - obydwie wysmienite.
Pierogi i sledzie Reni jeszcze lepsze- choc wszedzie juz zabraklo skali.
Musze tez przyznac, ze i grochowka zlotowa byla znakomita.
Dziekuje i pozdrawiam

KOCZORKA - 2010-05-29, 19:47

Co Wy tak tylko o jedzeniu, zrobiłam się nieludzko głodna, a nie chce mi się wstać. :chytry

To w takim razie też się Wam odwdzięczę i kto nie próbował, niech żałuje. :diabelski_usmiech

Naleweczki to najwyborniejsze popijałam od Wbobosiów (pigwa, pigweńka :slinka: :slinka: ) i od załogi Jaron - tych taki wybór i wszystkie pyszne. :slinka: :slinka:
Jedzonko to ciężko wymieniać, bo na krupówkach to aż się stoły od jadła uginały.
A ze zlotowych zupek to mi grochówka smakowała. :bigok

krynia i stan - 2010-05-30, 09:22

Ja dopiszę od siebie o roladkach Grażynki - BODKA. Tak mi smakowały, że wrąbałam chyba wszystkie. :slinka: :slinka: :slinka: :slinka: mówię o paróweczkach zawijanych w boczuś i zapieczone, mniam mniam. Następnym razem poproszę o większą porcję.

Krynia

Rockers - 2010-05-30, 17:50

Adi napisał/a:
a Królowej Margo najbardziej smakowała mixtura Rocekrsików - Rum z jakimś sokiem, chyba pomarańczowym

Adi masz całkowitą racje z sokiem pomarańczowym :spoko

Ja dziękuję JARON jej Pieprzówka I Gin były rewelacyjne.

Szkoda że na zlocie nie było Prezesuu jego jajeczniczka na śniadanie zawsze jest rewelacyjna :ok

maszakow - 2010-05-31, 11:11

Jasne ... coś czuję że na kolejny zlot do pełnej integracji będę musiał zamienić auto na monopolowy transporter...
W imieniu mojej lubej dziękuję organizatorom za bigos, grochówę, żurek, sałatki Ekosmaka, (bardzo dobre tylko tych bez kapusty za mało było - momentalnie znikły :-P ) kiełbaski i pieczywo - po prostu za to, że nie musieliśmy (musiała) gotować.
Ja chciałem, ale nie było potrzeby :)
Jak dodamy do tego jeszcze expres z mieloną kawą (gorąca woda od ręki nieodzowna dla dzieciaczków ) i zimne piwo no to pozostaje w takim układzie tylko utrzymać poziom na następnych zlotach, co zapewne już przekroczy transportowo gabaryty Milki.