Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Płw. Iberyjski - Andrzej73 próba włamania do kampera

donald - 2010-06-08, 15:56

Chamstwo sie szerzy w tej Hiszpanii no :evil:
Michal - 2010-06-09, 10:26

aaa nie mowilem? Hiszpania nie jest bezpieczna . Zawsze uciekac z glownych szlakow kilka km.Kilka dni temu bylismy w tarragonie i na plazce na ktorej zawsze stawalismy (juz nie ) jeden holender mowil ze slyszal o tym ze z kampera obok stojacego byla ekipa zlodzieji na numerach z bylej czesci jugoslawi. i obrobili sasiada. Kila mogila.
MirekM - 2010-06-09, 10:46

A może wyjściem byłoby wyjęcie wkładek zamków w drzwiach kabiny i zaślepienie otworów. I tak we wszystkich nowych samochodach zamki otwierane są pilotem, a w razie czego wejść można przez drzwi części mieszkalnej. Przeważnie podobno złodzieje włamują się do kabiny, bo jest to traktowane jako wykroczenie. Natomiast włam do części mieszkalnej to już większy kaliber.
NOWKRIS - 2010-08-17, 20:29

Witam koledzy.Jak czytam o tych włamaniach do kamperów ,to mnie az mrozi (opisy młodego, Andrzeja73 i innych)Mam pytanie czy takie sytuacje zdarzają się w Grecji, bo nie słyszałem.Gdyż wybieram się w tym kierunku.Pozdrawiam Krzysztof
Majki - 2010-08-18, 07:35

MirekM napisał/a:
Przeważnie podobno złodzieje włamują się do kabiny, bo jest to traktowane jako wykroczenie. Natomiast włam do części mieszkalnej to już większy kaliber.

Nie wiem jak to wygląda w Hiszpanii, ale u nas włamanie to włamanie, bez względu na to, którymi drzwiami bandyta wejdzie do kamperka. I oczywiście nie jest to żadne wykroczenie, tylko PRZESTĘPSTWO.

gino - 2010-08-18, 07:55

Majki napisał/a:

Nie wiem jak to wygląda w Hiszpanii, ale u nas włamanie to włamanie, bez względu na to, którymi drzwiami bandyta wejdzie do kamperka. I oczywiście nie jest to żadne wykroczenie, tylko PRZESTĘPSTWO.

mylisz sie..samo WLAMANIE jest w Polsce WYKROCZENIEM..
wlamanie z kradzieza JEST PRZESTEPSTWEM..pod warunkiem ze wartosc skradzionych przdmiotow-bedzie przewyzszac wartosc 250pln..bo jesli nie..rowniez bedzie WYKROCZENIEM..

Andrzej 73 - 2010-08-18, 07:55

Uważam , że Grecja jest dużo bezpieczniejsza od np. Włoch czy Hiszpanii. Wnioskuję to na podstawie własnych doświadczeń. A , może nas ominęło nieszczęście będąc w Grecji :roll: Z tego co mi wiadomo to Grecy są bardzo uczuleni na kradzież . Skłonni są do wymierzania kary samemu (samosąd).

:spoko

maretzek - 2010-08-22, 12:48

gino napisał/a:
Majki napisał/a:

mylisz sie..samo WLAMANIE jest w Polsce WYKROCZENIEM..
wlamanie z kradzieza JEST PRZESTEPSTWEM..pod warunkiem ze wartosc skradzionych przdmiotow-bedzie przewyzszac wartosc 250pln..bo jesli nie..rowniez bedzie WYKROCZENIEM..

mylisz sie kolego
w przypadku samego włamania bez zaboru czegokolwiek przyjmuje sie usiłowanie do włamania czyli art. 13 kk do art.208 kk - zagrożenie karą to samo

a co do Grecji właśnie wróciłem z 3-tygodniowego wypadu po tym kraju
bardzo bezpiecznie
na kempingu zostawialiśmy otwartą przyczepe na całe godziny i nic sie nie stało
w czasie całego pobytu Policje widziałem kilka razy
gdzieś tam daleko.......