|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Skandynawia - Finlandia
kristm - 2010-06-10, 12:27 Temat postu: Finlandia Planuję podróż z żoną i dziemi do Finlandi w m-cu sierpniu.
Czy ktoś się wybiera.
darboch - 2010-06-10, 13:27
Niewykluczone,że będąc w Swe i Norge liżniemy Finlandię ale to gdzies na dalekiej północy....
Stanek - 2010-06-10, 14:28 Temat postu: Re: Finlandia
kristm napisał/a: | Planuję podróż z żoną i dziemi do Finlandi w m-cu sierpniu. |
Napisz coś więcej. Jaka trasa? W jakim wieku dzieci?
Może się narażę niektórym, ale dla mnie Finlandia to jakaś taka "bezpłciowa" jest. Niby dużo jezior, ale takie zarośnięte z ciężkim dostępem. Jakoś tak płasko i nieciekawie. Co prawda zaliczyłem tylko przejazdem wracając z NordKapp i może nie zajechaliśmy tam gdzie potrzeba. Jeśli jestem w błędzie to może ktoś mnie z niego wyprowadzi i może warto jeszcze raz tam pojechać ?
darboch - 2010-06-10, 15:14
Stanek, podobnie pisza o Szwecji a ja mysle ,ze poprostu ktos chyba nie poznal tych krain nie bede wypowiadal sie na temat Finlandii bo tylko musnąłem ją po drodze ale mysle ,ze ma swoj urok i tak jak Szwecja trzeba poprostu sie w nią zaglebic troche bardziej,wjechac w szutry i troche nimi pojezdzic [stan lepszy niz polskich drog]....my mamy w Szwecji takie jedno miejsce nad jeziorkiem...gdzie swego czasu jak rozbijalismy namioty to przez cale 2 tygodnie zywej duszy...tylko my ,woda,ognisko,łodka od zaprzyjaznionego Szweda i łowienie rybek takich miejsc jest mnostwo...
kartom50 - 2010-06-14, 18:27
Witam.
Również planujemy wyjazd do Finlandii w sierpniu 3 tygodnie (od 7 do 28 ).
Rodzinka 4 osoby ( 2 dorosłe + 2 dzieci syn 15 i córka 17 lat) no i oczywiście nasz piesek.
Zaczynamy sie zastanawiać nad trasą. Żona chce zahaczyć o Norwegię, ale nie wiem
czy wystarczy czasu. Nasz Dethlefs ma tylko 1,9 TD.
Jak ktoś chciałby kontakt telefoniczny to podaje 601929363
Pozdrawiam
darboch - 2010-06-15, 10:20
kartom50 napisał/a: | Żona chce zahaczyć o Norwegię, ale nie wiem
czy wystarczy czasu. | zawsze można zacząć od Norge...my w tym czasie pewnie będziemy sie tam gdzieś kręcić ale jeszcze nie mamy niczego zaplanowanego...
|
|