| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Inne imprezy - już za nami - Płocki Piknik Lotniczy
JaWa - 2010-06-14, 12:35 Temat postu: Płocki Piknik Lotniczy Więcej o pikniku i programie jest TUTAJ .
To chyba jedyne pokazy lotnicze gdzie można samoloty fotografować z góry. Loty odbywają się nad Wisłą, u podnóża Wzgórza Tumskiego, które wznosi się na poziom 50 m nad rzeką, a niektóre figury będą kręcone parę metrów nad wodą.
chris - 2010-06-14, 13:30
Z mapy zdążyłem się zorientować że stojąc na wzgórzu samoloty będą latać niestety pod słońce. Ale dzięki za info - chyba i tak się wybiorę. Spróbuję robić fotki z drugiej strony Wisły albo może z mostu.
Nie wiem tylko gdzie znaleźć jakieś sesnsowne miejsce żeby zaparkować kamperka na 2 dni ? Najlepiej jakiś parking strzeżony. Nie musi być blisko pokazów.
JaWa - 2010-06-14, 14:11
| chris napisał/a: | | Nie wiem tylko gdzie znaleźć jakieś sesnsowne miejsce żeby zaparkować kamperka na 2 dni |
My jedziemy już w piątek, będziemy szukać jakiegoś miejsca do parkowania. Może uda się w porcie Morka, tuż pod mostem. Jak chcesz podaj mi swój telefon na PW, jak znajdę coś ciekawego to zadzwonię.
chris - 2010-06-21, 12:12
Kto nie był niech żałuje
Miejscówka faktycznie super. Dziękujemy Jacku.
gino - 2010-06-21, 13:18
chris///latales samolotem i robiles fotki??
chris - 2010-06-21, 14:11
Stałem sobie spokojnie na górze a samoloty latały na dole
gino - 2010-06-21, 15:31
he...super...
fajne zblizenia...
chris - 2010-06-21, 16:24
| gino napisał/a: | he...super...
fajne zblizenia... |
Ale i tak dużo fajniejsze zbliżenie udało mi się zrobić podczas pikniku lotniczego w Dęblinie.
janusz - 2010-06-21, 16:31
| chris napisał/a: | Ale i tak dużo fajniejsze zbliżenie udało mi się zrobić podczas pikniku lotniczego w Dęblinie.
|
Nie mów, że się "zbliżyłeś" bo pękniemy z zazdrości .
JaWa - 2010-06-21, 16:43
W Płocku byliśmy w piątek po południu. Po telefonie do Chrisa okazuje się, że postanowił pojechać na konkurencyjną imprezę do Dęblina, a w Płocku będzie w sobotę po południu.
Nasze kamperki stały w odległości ok. 200 m od centrum pokazów, w porcie „Morka”. Pokazy lotnicze trwały od 10:00 do 18:00, komentował Tadeusz Sznuk, jak przystał na pilota szybowcowego, samolotowego i helikopterowego były na najwyższym poziomie. Największą chyba frajdą pokazów było to, że publiczność mogła obserwować pokazy ze skarpy nad Wisłą, a więc z wysokości do 50 m nad lustrem rzeki. Same pokazy trwały przez sobotę i niedzielę, pogoda dopisała.
W sobotni wieczór, w usytuowanym tuż obok portu Amfiteatrze płockim, odbył się trwający blisko trzy godziny koncert Płockiej Orkiestry Symfonicznej z udziałem zespołów pieśni i tańca „Warszawianka”, „Wisła” oraz zespołu harcerskiego „Dzieci płocka”. Prawie pełna widownia bawiła się doskonale.
W niedzielę kilka godzin spędziliśmy jeszcze na oglądaniu pokazów, poszliśmy również na pobliski plac starego miasta, gdzie trwał zlot zabytkowych mercedesów, a na koniec pojechaliśmy na lotnisko, obejrzeć sobie samoloty z bliska. To był bardzo ciekawy weekend i za Chrisem powtórzę, kto nie był niech żałuje.
JaWa - 2010-06-21, 16:49
cd fotek....
JaWa - 2010-06-21, 16:53
ostania porcaj
pilocik - 2010-06-22, 12:25
Piękne zdjęcia. Mieliście prawdziwą ucztę . Na wielu zdjęciach widzę samolot Cartiss Jenny - replika SP-SHUF którym lata wielki pasjonat lotnictwa i były zawodnik w akrobacji samolotowej i szybowcowej Marek Szufa v-ce mistrzem świata a obecnie jest kapitanem Boeinga 767 w PLL LOT.Zazdroszczę widoków i dzwieku samolotów,głownie Zelaznych Zlinów 50 i Extry 330 .Pozdrawiam
chris - 2010-06-22, 13:51
To jeszcze jedna fotka tego ślicznego samolotu. Tym razem w stylu retro.
JaWa - 2010-06-22, 17:06
Jednak mają urok te stare fotki.
|
|