Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Rumunia - Rumunia ...Bułgaria

BOGDAN WADECKI - 2010-06-15, 07:31
Temat postu: Rumunia ...Bułgaria
Hej , szukamy załóg najchętniej z dziećmi na wspólną włóczęgę po Rumunii i Bułgarii , wyjazd ok 26-29 czerwca , na dwa tygodnie około. Byłem tam dwukrotnie i proszę nie pisać że ktoś chciałby ale się boi.
Szczegóły do omówienia . :-P

wmaker - 2010-06-15, 08:10

RUMUNIA - warta czasu dla świadectw kultury i kontaktu z LUDŹMI, jesteśmy do dziś pod wrażeniem zeszłorocznej Rumuni - życzymy Wszystkim udanego jej odkrywania w roku 2010 - my wrócimy ale nie w tym sezonie. :spoko

p.s. nie czuliśmy się ani przez moment zagrożeni w Rumunii ( w nadmorskich "kurortach" Bułgarii było trochę gorzej).

Stanek - 2010-06-15, 11:01

Bogdan w tym roku nie damy rady, ale ten kierunek bardzo nas interesuje więc jak będziesz planował kolejną wyprawę w tamtą stronę to daj koniecznie znać z wyprzedzeniem.
roger - 2010-06-15, 11:11

wmaker napisał/a:
w nadmorskich "kurortach" Bułgarii było trochę gorzej

A co Ci się przytrafiło i gdzie ? .... Bułgarię zjeździłem i poza "natrętnymi i upierdliwymi" czasem policjantami zero stresu i problemów .... w Rumunii zresztą też więc Twoje zdanie o przekazywanych z ust do ust zagrożeniach i dziczy tez popieram ..... to kraje bezpieczniejsze do podróżowania i wypoczynku od Hiszpanii czy Włoch i 2-3 razy tańsze ... ;)

wmaker - 2010-06-16, 10:10

"trochę gorzej w Bułgarii" to takie subiektywne określenie faktu że bardziej zwracałem uwagę gdzie się zatrzymuję, kto jest moim sąsiadem, czyje niezdrowe zainteresowanie budzimy itp. Przede wszystkim nie pcham(y) się w kłopoty (kłopotliwe miejsca) i w Bułgarii o miejsca z monitoringiem (fizycznym czy elektronicznym) jest ciężej niż w Rumunii gdzie byle parking czy zaplecze sklepu mają kamery lub stróżówki a bardziej OTWARCI ludzie są autentycznie pomocni.
kazbar - 2010-06-17, 22:26
Temat postu: Re: Rumunia ...Bułgaria
BOGDAN WADECKI napisał/a:
wyjazd ok 26-29 czerwca , na dwa tygodnie

Do zobaczenia na trasie :drive: