Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Sprzęt turystyczny i akcesoria - Kuchenka gazowa z grillem

roger - 2010-06-21, 13:23
Temat postu: Kuchenka gazowa z grillem
W sieci Selgros pokazała się w promocji kuchenka 2 palnikowa z zapalarkami piezzzo praz z grillem w wersji turystycznej. Nabyłem to cudo drogą kupna i powiem szczerze bardzo fajne urządzenie. Oprócz 2 palników jest na środku palnik grillowy .... można smażyć rybki czy gotować na zewnątrz kamperka jak również grilować bezdymowo. Kuchenka kosztuje 145pln brutto więc żaden kosmos i składa się w poręczna "cienką" walizkę. Wykonane solidnie i estetycznie.

Tak to wygląda:

roger - 2010-06-21, 14:18

Będziesz miał na koncie tyle tyłeczków co ta ławeczka to pogadamy o cenie .... ;) .....

PS
To ławeczka podporowo-przygarażowa ...... jak już nie masz siły dojść ona wytrzyma wszystko ... ;)

roger - 2010-06-21, 14:24

KOGUT napisał/a:
Ty dochodzisz tylko na tej ławeczce ? co na to doktory ?

Ja dochodzę czasem tylko do niej zamiast do domu bo na więcej sił braknie .......

PS
I nie off-topić mi tu bo w dziób....... :box2

roger - 2010-06-21, 20:55

Z jednej strony masz króciec i zakładasz wąż zaciskając opaska zaciskową (widać go na zdjęciach po lewej stronie kuchenki a z drugiej ja mam szybkozłączkę bo takie mam wyjscie zewnętrzne gazu już za reduktorem i szybkim zaworem ... ;) . reduktor mam 50bar kuchenka działa normalnie .... ;)

PS
Zdjęć podłączonej nie robiłem z kamper stoi 500km ode mnie wiec nie mam jak zrobić :(

Skorpion - 2010-06-21, 21:44

No i wlasnie nabylem dzis identyczna kuchenke :szeroki_usmiech
brams - 2011-10-10, 15:56

Nabyłem niedawno ten sprzęt.
Palniki zasadnicze spokojnie dają radę.
Grill ,hmm, niby też, jak się komuś nie spieszy do żarełka i da sobie godzinę zanim karkówka nie dojdzie do "przydatności do spożycia." :szeroki_usmiech

Ogólnie z całą pewnością godny sprzęt polecenia :kciukgora

Skorpion - 2011-10-10, 16:34

Ja nie mam zadnyh zastrzezen jak narazie spisuje sie dobrze,wiekszosc rzeczy robi sie na powietrzu no i w kamperku nie capi :haha: :haha: :spoko
Banan - 2011-10-10, 17:09

Skorpion napisał/a:
wiekszosc rzeczy robi sie na powietrzu no i w kamperku nie capi

No właśnie z tego powodu też nabyliśmy taką kuchenkę, tylko w innej sieci handlowej. :ok
Testowana była miesiąc na Mazurach, frytki, placki, rybki można było przyrządzać i wieczorkiem normalnie położyć się do łóżeczka.
Muszę tylko sprawić sobie takie udogodnienie jak Roger, musiałem wystawiać butlę na zewnątrz. :(
Ze spokojnym sumieniem polecam :bigok

Świstak - 2011-10-10, 20:32

W jakiej sieci???
Skorpion - 2011-10-10, 20:46

Aby umnie dzialala kuchenka zanabylem droga kupna zewnetrzne podlaczenie i wewnetrzy zawor ,ktory dolaczylem do istalacji juz istniejcej .Zainstalowalem go na scianie kamperka Nie musze miec jeszcze jednej butli wystarczaja te dwie co mam.
Banan - 2011-10-10, 21:20

Świstak napisał/a:
W jakiej sieci???

MediaExpert, powinny jeszcze być - to chyba nie reklama :?: :diabelski_usmiech
Jak by co, to zaszyfruję :haha:
Skorpion napisał/a:
zewnetrzne podlaczenie i wewnetrzy zawor

Mam taką zewnętrzną skrzyneczkę zamontowaną w stosownym miejscu, tylko poprzednicy wymontowali to przyłącze, więc kwestia tylko odbudowy. (rurki 20cm, zawór i szybkozłączka)

Skorpion - 2011-10-10, 21:32

To do roboty zanim nastanie wiosna :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
Darek1968 - 2011-10-11, 09:54

ja kupiłem zeszłego roku Adaca za około 350 zł i się sprawdza do wielu rzeczy: gotowanie, grilowanie, smażenie, opiekanie, pieczenie byłeczek:) wok i chyba narazie tyle co próbowałem.. cena dwa razy większa, ale myślę, że poręczniejsza maszynka
brams - 2011-10-11, 11:30

Darek1968 do tego samego (może poza wokiem) nadaje się ta maszynka za 159 zł (tyle w Poznaniu dałem), a i poręczność (czyt. szybkość składania i wielkość po złożeniu) jest jak najbardziej OK.

Skorpion, fajna sprawa z tym wyjściem gazu z osobnego gniazda.
Nurtuje mnie jednak sprawa długości przewodu gazowego: w instrukcji mojej maszynki długość węża ma mieć nie więcej niż bodajże 1,0m, wg zaleceń przy montażu reduktora - nie więcej niż 1,5 m, a u Ciebie widzę ze 4 metry. 8-)

Skorpion - 2011-10-11, 11:35

Umnie jest to waz dlugosci okolo 4 m i wszystko jest ok
Darek1968 - 2011-10-11, 13:31

[quote="brams"]Darek1968 do tego samego (może poza wokiem) nadaje się ta maszynka za 159 zł (tyle w Poznaniu dałem), a i poręczność (czyt. szybkość składania i wielkość po złożeniu) jest jak najbardziej OK.

http://sklep.kempingowe.p...CHEF_HP-22.html

to całkiem różne sprzęty, grilowanie etc raczej trudne na tym Waszym sprzęcie, za to chyba lepiej gotować, bo dwa palniki i tyle, poza ceną przewag nie widzę, ale to nieważne:) jak to było, ze jeden lubi ogórki a drugi...:)

to wyjście na zewnątrz jest wygodne, ale nie będę przerabiał, bo mi się nie chce, dam radę raz na postój przetransportować butlę z gazem, tym bardziej, że mam 3 kg do tego...