Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Po Polsce - Campingi w Kotlinie Kłodzkiej.

MILUŚ - 2010-06-23, 20:14
Temat postu: Campingi w Kotlinie Kłodzkiej.
Witam serdecznie !!!
Wybieramy się w dwa camperki 01.07 na objazd / obchód/ Kotliny Kłodzkiej i okolic.Chcemy trochę połazić po górkach ale tez zwiedzic Kłodzko , Kudowę Zdrój , wdrapać się na Szczeliniec i na Śnieżnik .Szukamy jakiś miejsc biwakowych na noc i parkingów gdzie nasze camperki czekały by na nas za dnia. Czekamy na podpowiedzi :mrgreen:
PZDR> MILUŚ :spoko

pawel-m - 2010-06-24, 05:29

fajny camping macie w polanicy zdroj,ul.sportowa ,bylem tam na majowce.
Pomaranczowe - 2010-06-29, 18:57

Miejsc kempingowych nie brakuje,kotlina kłodzka to popularny kierunek i z pewnością nie będziecie się tam nudzić.
Misio - 2010-06-29, 21:01

Blisko twierdzy w Kłodzku, z drugiej strony, jest kemping, byliśmy tam dwa lata temu, tel. 748-673-031. :spoko
MILUŚ - 2010-06-29, 22:10

A co myślicie o campingu OSiR w Kudowie Zdroju ?
:spoko

jury - 2010-07-02, 18:58

MILUŚ napisał/a:
A co myślicie o campingu OSiR w Kudowie Zdroju ?

Nie, znam kemping w OSIR w Polanicy Zdroju, Jest zadbany , nie jest to patelnia, dużo zieleni i na miejscu jest całkiem dobry bufet.

W razie niepogody można sie zabawić w dużej sali z kominkiem gdzie mozna sobie upiec kiełbaski bo są na miejscu potrzebne do tego sprzęty.
Do samej Polanicy jest jakieś 5 minut spacerkiem.
Teren spokojny w nocy cicho nikt nie przeszkadza, do wynajęcia sa dobrze wyposażone bungalowy (kilka sypialni , salon z telewizorem, maa kuchenka i łazienka)

Przez kilka lat nocowalismy tam podczas festiwalu i było fajnie.

--==SZULER==-- - 2010-07-06, 21:42

polecam Radków nad zalewem w samych górach stołowych wszędzie blisko
wbobowski - 2010-07-06, 21:56

--==SZULER==-- napisał/a:
polecam Radków nad zalewem w samych górach stołowych wszędzie blisko

Olbrzymi parking. Nocowaliśmy na nim razem z Hutarzem Zbigniewem tydzień temu. Również polecam.

MILUŚ - 2010-07-06, 22:12

W trakcie ostatniej wyprawy do Kotliny Kłodzkiej nocowaliśmy na campingu w Radkowie / 800 m do zalewu / 35 zł za campera , cztery osoby ,psa, prąd , ciepła woda pod prysznicami , możliwość zrzutu brudnej wody.

Parking o którym pisze wbobowski rzeczywiście olbrzymi ........ zaraz przy samym zalewie 7 zł/cały dzień.

--==SZULER==-- - 2010-07-07, 09:00

a jakie widoki. zawsze tam wracam. naprawde super miejsce
mkobo - 2010-07-07, 12:01

Byliśmy miesiąc temu i mogę coś napisać.

1. Kudowa Zdr. kemping Osir --- fajny, dużo zieleni, cena koło 45 zł za dwie osoby +prąd
, uwaga po deszczu miękko ( nie mogłem wyjechać , szczęśliwie pomógł przyczepkowicz
terenówką)

2. Duszniki Zdr. - kemping - ładny na górce cena 35 zł 2 osoby + prąd

3. Kłodzko kemping obok twierdzy (słabo oznakowany) - UWAGA drogo. skasował nas facet
65 zł !!!!!

Pozdrawiam i miłego zwiedzania (byliśmy cztery dni, ale to zdecydowanie za mało).
Niestety na żadnym kempinu nie ma stanowiska do zrzutu wody i nieczystości jak np w Warce czy Sandomierzu (w Warce to mistrzostwo świata) , trzeba nosić - więc nosiłem.

stachwody - 2010-07-08, 07:55
Temat postu: kemping w Radkowie
duża łąka
Filip - 2010-07-09, 22:19

My parkowaliśmy na dużym parkingu obok restauracji niedaleko widać było Szczeliniec Wielki. Zapytałem gdzie można przenocować w kamperze a Pani na to że tu :) i jeszcze piwo dobre mieli ;) . Pamiętam też nocleg na przełęczy w górach i ostatni to rezerwat krasnoludków i parking przy nim. Jedzie sie jakiś czas drogą gruntową a potem tylko parking przy lesie.
Pozdrawiam

MILUŚ - 2010-07-10, 18:13

Filip napisał/a:
My parkowaliśmy na dużym parkingu obok restauracji niedaleko widać było Szczeliniec Wielki. Zapytałem gdzie można przenocować w kamperze a Pani na to że tu :) i jeszcze piwo dobre mieli ;) .

My też ostatnią noc Kotlinie Kłodzkiej spędziliśmy na tym darmowym parkingu w Karłowie .
Z okien kamperka widać było Szczeliniec.

Rumun - 2010-07-23, 19:25

chyba jedynym przepięknym widokiem w Kotlinie Kłodzkiej jest tak zwany "widoczek" na samym końcu wsi Gniewoszów, na samym szczycie góry. Nikt na pewno nie będzie miał za złe że ktoś tam nocuje bo to zupełne pustkowie. Gorąco polecam. Jeśli ktoś bardzo potrzebuje mogę podesłać współrzędne geograficzne.
MILUŚ - 2010-07-23, 19:38

Rumun napisał/a:
Jeśli ktoś bardzo potrzebuje mogę podesłać współrzędne geograficzne.

Bardzo to może nie............... :chytry ale w związku z planowaną dalszą częścią zwiedzania przez nas Kotliny Kłodzkiej przydać się zawsze mogą :ok
Napisz jeszcze od której strony wjeżdżałeś ?

A przy okazji mam pytanie do ogółu ........... czy w okolicach Srebrnej Góry są jakieś dobre miejsca żeby się zatrzymać na noc ?/ niekoniecznie campingi - chociaż też/
Prosiłbym o namiar .

tomo - 2010-07-24, 06:18

Na przełęczy pod fortem są duże parkingi, więc nie tam problemu z noclegiem. Ja wybieram się tamte rejony w połowie sierpnia
pozdrawiam
Tomek

Camper Diem - 2010-07-24, 06:28

Rumun napisał/a:
chyba jedynym przepięknym widokiem w Kotlinie Kłodzkiej jest tak zwany "widoczek" na samym końcu wsi Gniewoszów, na samym szczycie góry.

zaintrygowałeś mnie...

Rumun napisał/a:
Nikt na pewno nie będzie miał za złe że ktoś tam nocuje bo to zupełne pustkowie. Gorąco polecam. Jeśli ktoś bardzo potrzebuje mogę podesłać współrzędne geograficzne.

czy moim autem mogę się tam zapuszczać? chodzi mi o długość i ewentualnie grząski teren??
jeśli wjazd byłby bezpieczny podaj proszę współrzędne tego miejsca :-)

Rumun - 2010-07-25, 11:56

wjazd najspokojniejszy będzie od strony Dusznik. Trzeba pojechać przez Zielieniec, następnie Mostowice, Rudawa. N pierwszej krzyżówce nie skręcać na
Niemojów tylko na D-le Zdr. potem będzie jakieś 300 metrów cholernie pod górę. Kolejno- krzyżówka więc 90 st w prawo na Międzylesie. Stąd lekko dziurawą drogą jakieś 1,8 km. Po lewej stronie charakterystyczny kamień upamiętniający przemarsz wojsk. To tu. Widoki przecudowne. Wspólrzędne to N= 50st 12'39.79'' E=16st35'52.54''.
Jazda jest tylko po asfalcie więc nie powinno być trudności. Jednak uważam że kamper nie wjedzie inaczej niż przez podaną trasę. Geodeta-Rumun ;)

Camper Diem - 2010-07-25, 12:51

dziękuję. myślę, że wypróbuję "Twój" widok w sierpniu :spoko
MILUŚ - 2010-07-25, 13:31

affa napisał/a:
dziękuję. myślę, że wypróbuję "Twój" widok w sierpniu :spoko

Zapytajmy Rumuna - geodety....... czy wejdą tam dwa campery / tzn.camper i camperek / :chytry
Bo co zrobimy jak ............ się tam spotkamy ? :box czy :pifko

PZDR> MILUŚ :spoko

Camper Diem - 2010-07-25, 14:39

gorzej jeśli przed nami dotrze tam ktoś trzeci :haha:
Rumun - 2010-07-25, 19:46

myślę że da radę tam wejść jeszcze wiele kamperów, szkoda że w tym czasie będę z rodziną na naszej pierwszej wyprawie Kamperem po wybrzeżu i Mazurach. jeśli będziecie w okolicy to musicie wstąpić do prześlicznej miejscowości Rudawa na obiad do Hotelu Orlica. gorąco polecam. Przy jeziorze nawet jest miejsce na postój całonocny. http://orlica5.w.interia.pl/