Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Po Polsce - Łeba-gdzie stanąć na dziko

sylpuz - 2010-06-24, 09:47
Temat postu: Łeba-gdzie stanąć na dziko
Wybieram się na weekend nad morze do łeby. Czy można tam gdzieś stanąć na dziko albo jakoś tanio? Znacie takie miejsce? Napiszcie proszę.
TomekW - 2010-06-24, 10:20

W Łebie to chyba nawet nie ma gdzie zaparkować osobówki na dziko, nie mówiąc o kamperze. Byłem tam wiele lat temu i od tego czasu omijam to miasto szerokim łukiem. Za parking na ulicy zapłaciłem wtedy więcej, niż za strzeżony 100m od Rynku Głównego w Krakowie!
A na plaży nie było gdzie nogi postawić, nie mówiąc już o przejściu... :gwm

gino - 2010-06-24, 10:22

kogucie... :shock:

zapewne na dziko..to znaczy ''nie na platnym parkingu/kampingu'', a nie na jakims odludziu..bo, takich zreszta nad morzem juz chyba nie ma...a jak sa..to zakaz wjazdu...

osobiscie łeby nie lubie..w sezonie letnim, MASAKRA..nawet o 23ej ciezko sie przebic gdziekolwiek..takie tlumy..

ale..jest sporo fajnych miejsc..w niedalekiej okolicy...np STILO czy SARBSK i rozne inne...

MAWI - 2010-06-24, 10:59

Witaj Sylpuz .Ja w tym roku byłem w Łebie w maju stałem ,na parkingu w Łebie po lewej stronie kanału,przy samej plaży,jedziesz jak na wydmy i potem w prawo w ul. turystyczną po prawej masz kemping"OSTROWSCY" ,w maju nie był czynny jeszcze.Na końcu uliczki po lewej stronie spory parking nie strzeżony ,ale jest to jednocześnie oświetlony wjazd do wojskowego kempingu(w tym roku podobno nieczynnego )ale siedzi tam przy bramie ochrona .Zapytałem pozwolili nawet podłączyłem prąd.Do morza 50 metrów .Do baru 5 metrów(wtedy nieczynnego).byłem tam w majowy długi wekend.
48a-ELANKO - 2010-06-24, 12:01

Adaś... wyłączaj forum, odpalaj kamperka ! Czekamy !!!
pirat666 - 2010-06-24, 12:52

KOGUT napisał/a:
ugodowy dziś jestem jak baranek

Właśnie co Ci się stało ? łazienkę skończyłeś remontować ?

JaWa - 2010-06-24, 13:45

Jak pisał MAWI cała ulica Turystyczna nadaje się do biwakowania. Możesz też stanąć w marinie ( Jachtowa 1 ), a jadąc z mariny wzdłuż kanału wjedziesz na plażę.
mondeo - 2010-06-24, 15:19

ja tez będę na weekend w okolicach :spoko
sylpuz - 2010-06-24, 19:44

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. miło z wami pisać.
Pozdrawiam

Cyryl - 2010-06-24, 19:44

kiedyś za młodych, kawalerskich czasów wysłaliśmy z kumplem pocztówkę z Łeby do kolegi z takim wierszykiem:

"wiele uroku mieści w sobie Łeba,
jest tu co wypić i jest co zaj..."

to pocztówką, aby wierszyk ten przeczytali rodzice kolegi.

a było to podczas I zlotu karawaningu (chyba 1984), którym wtedy zupełnie nie byłem zainteresowany. oddano właśnie kamping InterCamp, a my byliśmy na waleta na kampingu po drugiej stronie ulicy.

krzysztofCz - 2010-06-24, 20:35

KOGUT napisał/a:
dla mnie na dziko to na dziko , tam gdzie można bez gatków chodzić , rozróżniam na dziko od na niepłatnym ...

ale jak się mylę to wybaczcie proszę , ugodowy dziś jestem jak baranek :bukiet:

Na dziko bez gatków :?: :?: :?: Z Trójmiasta jesteś a nie wiesz, że ''już nie ma dzikich plaż'' - jak mówi poeta. :wyszczerzony: Bez gatków też tylko w miejscach wyznaczonych.

Skorpion - 2010-06-24, 20:56

oj tam bez przesady ja w tym roku bez gatek paradowalem w Warce na zlocie hihihihihi
roger - 2010-06-24, 20:57

Skorpion napisał/a:
ja w tym roku bez gatek paradowalem w Warce na zlocie hihihihihi

:haha: :haha: :haha: :haha: no nie do końca .... ;) :haha: :haha: :haha: :haha: albo mnie coś omineło ;)

Skorpion - 2010-06-24, 20:58

gdzies jest zdjecie na forum albo ma je Gino :diabelski_usmiech ;)
łoś - 2010-06-24, 21:15

Ja skorpiona bez gatek widziałem :shock: :shock: :shock: :haha: :haha: :haha:
mondeo - 2010-06-24, 21:46

to uważajcie ,jak zobaczę jakiegoś zboka :haha: obok mojego kampera na waleta :bajer to od razu walę z bejzbola :box :box :haha:
roger - 2010-06-24, 21:48

No nie kolego jak Tadziu dostanie nad morzem kijaskiem Twoim to Ty już nie wyjedziesz.... z miejsca postoju .... bez dźwigu ... ;)
Skorpion - 2010-06-24, 21:55

:diabelski_usmiech :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech no taki zly to ja nie jestem i jeszcze umiem sie czasami zachowac :aniolek
mondeo - 2010-06-24, 22:01

jak ktoś lubi latać na walusia ,co bym go czymś nie trafił , to niech chociaż nakleji na klatę nalepke CT :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:

będę wiedział ze to swój :haha: :haha:

roger - 2010-06-24, 22:02

Skorpion napisał/a:
jeszcze umiem sie czasami zachowac :aniolek

Ty ale ja nie o tobie mówiłem .... :zastrzelic :chacha2 :box2 :evil: tylko o reszcie atrakcje na zlotach muszą byc....

Skorpion - 2010-06-24, 22:02

mondeo,
Jak mnie zobaczys zto zapewne poznasz :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: bo takiego drugiego wariata na CT nie zjadziesz

roger - 2010-06-24, 22:03

mondeo napisał/a:
to niech chociaż nakleji na klatę nalepke CT

Tadziu ma tatuaż ale nie na klacie ...... :chytry

Skorpion - 2010-06-24, 22:03

podgladales a fe swintuch jeden
mondeo - 2010-06-24, 22:05

A ..uj może być tatuaż Camper Team :haha: :haha: :haha: :haha:
Skorpion - 2010-06-24, 22:06

jezeli sie tylko zmiesci ;)
łoś - 2010-06-24, 22:24

łoś napisał/a:
Ja skorpiona bez gatek widziałem :shock: :shock: :shock: :haha: :haha: :haha:

Co się szarpiecie, ja zapomniałem dodać, że w ZOO widziałem :haha: :haha: :haha: :haha: :bigok :spoko

Pomaranczowe - 2010-06-29, 18:52

Znając mnie to chyba bałbym się spać tak an dziko,wole sprawdzone miejsce kempingowe,nawet jeżeli nie mam namiotu,to istnieje możliwość wypożyczenia.
roger - 2010-06-29, 18:55

A kolega/koleżanka "Pomarańczowe" to swoje pomarańcze chwali chyba ...... oj bywa u was cholernie głośno .... w tym Władku.
A jeśli już chwalimy to może zacząć hasełkiem "na hasło Campertem 30% znizki ... " ładnie by było i handlowo ...

mondeo - 2010-06-30, 17:52

Hej
Ja wróciłem z Łeby polecam camping 21 LEŚNY .
Nowe czyste sanitariaty ,ochorona czysto ,duzo niemiaszków,blisko morze . :spoko :spoko

Andrzej 73 - 2010-06-30, 20:29

mondeo napisał/a:
Hej
Ja wróciłem z Łeby polecam camping 21 LEŚNY .
Nowe czyste sanitariaty ,ochorona czysto ,duzo niemiaszków,blisko morze . :spoko :spoko

Masz rację , Leśny jest chyba najlepszym kempingiem w Łebie. Jeździłem tam pięć lat z rzędu. Nieduży kemping , ale za to czysty , spokojny no i właściciel jest do przyjęcia.
Z czystym sumieniem mogę każdemu go polecić. :spoko

BOGI - 2010-07-04, 08:15
Temat postu: gdzie stanąć kemperem w Łebie
Byłem w w końcówce czerwca Łebie, stałem na campingu nr 41 Ambra, ale podczas spaceru do portu na rybkę widziałem kempera stojącego po lewej stronie wejścia do portu tuż przy plaży. Jest tam pomnik i obok plac postojowy. Według planów mapowych jet to pole campingowe. Na dziko, ale tuż przy plaży i chyba darmo. nie sprawdzałem, bo jedynie przechodziełm z rodzinką, ale kemper tam stał i zabiwakowany.
Pomaranczowe - 2010-07-22, 13:41

Szczerze mówiąc to nie wiem jak mają sie kempingi w Łebie. We Władysławowie są bardzo fajne i dobrze rozwinięte miejsca na kemping,blisko plaży. Czytając Wasze opinie stwierdzam,ze Łeba też nie daje za wygraną.
pirat666 - 2010-07-22, 14:05

Pomaranczowe napisał/a:
Szczerze mówiąc to nie wiem jak mają sie kempingi w Łebie

Niewiele ponad 70 km odległości i kolega nie ma orientacji jak się ma konkurencja ?
:haha: :haha: :haha:

jaro - 2010-07-25, 00:05

Parking przy pomniku obok portu jachtowego 15zł dziennie miłe spanie spokojne noce niekiedy nawet policja obiedzie plac .Tylko to karaoke z baru po drugiej stronie kanału.
łoś - 2010-07-25, 02:29

Nie wiem co Was tak kręci ta Łeba? Tłok i drożyzna. W okolicy nie ma co zwiedzać, Lębork ma swoją małą historię, ale spalony i odbudowany nie jest ciekawostką. Moim zdaniem, lepiej szukać ciekawszych miejsc i nie marnować urlopu na zatłoczoną Łebę.
Kilka set kilometrów dostępu do Bałtyku stwarza nieograniczone możliwości. Kiedyś były to tereny niedostępne. Obecnie można tam dojechać i cieszyć się swobodą. Nie pytajcie gdzie. Znalezienie tych miejsc już jest przygodą.
Kiedyś tak zjechałem w stronę otwartego morza i to co zobaczyłem było dla mnie zaskoczeniem. Trzy domostwa i puste wybrzeże. Przyzwyczajony do zgiełku i tłoku mieszczuch, znający Krynicę i inne duże miasta nad morzem, poznałem inną styczność z wielką wodą. To był piękny dzień, słońce i rześki wiatr, zaledwie kilka metrów piasku od wody do krzaków i sieci na kijach. Wówczas odebrałem to nijak. I przez wiele lat o tym nie myślałem. Ostatnio to wspomnienie mnie nachodzi. Czuję potrzebę takiego widoku i zapamiętanego spokoju. :bigok

robert_smoldzino - 2010-07-25, 07:49

Szujajacy pustki, ciszy i spokoju trafiaja czesto do nas. Do Smoldzina. I slusznie.
pzdr
robert

Camper Diem - 2010-07-25, 08:06

łoś napisał/a:
Nie wiem co Was tak kręci ta Łeba?

każdego kręci co innego, nasza rodzina się nieźle tam czuła.
tłok? można jechać poza sezonem. drożyzna? trafiłem na droższe miejsca na Wybrzeżu.
niektórzy lubią atmosferę kurortów wakacyjnych, w tłumie dobrze się czują. oni nie szukają samotnych chałup i dzikiego wybrzeża.

każdy z nas w zależności od wieku i stylu życia ma inne potrzeby, które i tak często się zmieniają. nie ma sensu z tym polemizować :spoko

Rumun - 2010-07-25, 11:47

ale i w Łebie można znaleźć ustkę i spokój, wystarczy pojechać główną drogą wzdłuż morza ( w prawo) aż do zniszczonej bazy wojskowej. Przed bazą jest małe miejsce do parkowania.
Rumun - 2010-07-26, 18:07

ustkę= pustkę :) :box2
rafalcho - 2010-07-26, 18:22
Temat postu: Re: Łeba-gdzie stanąć na dziko
sylpuz napisał/a:
Wybieram się na weekend nad morze do łeby. Czy można tam gdzieś stanąć na dziko albo jakoś tanio? Znacie takie miejsce? Napiszcie proszę.

ja w ubiegłym roku stałem na ul Sosnowej , jest tam bezpłatny parking, ale musiesz być wcześnie rano, bo później .... niestety nie ma miejsc.

Z tego parkingu jest 70 m do plaży.

Spłałem tam 1 nockę było spokojnie, co prawda wcześniej nam już "dzwignęli" rowery w Gdańsku, więc nie musiałem tu już się bać ;-)

Kolejną nockę spędziłem w porcie , jadąc Sienkiewicza i Tutystyczną skręcasz w prawo i jedziesz do końca.

W marinie zatankowałem wodę, pozwolili się również do prądu podłączyć. Później objechałem marinę z lewej strony i wjeżdza się kamperkiem na plażę :ok

Plan załączam poniżej

Polecam sprawdzone miejscówki

rafalcho - 2010-07-26, 18:25

Zdjęcie z Łeby, kamperek na plaży
rafalcho - 2010-07-26, 18:29

Rowerki "pożyczyli" sobie w biały dzień podczas jarmarku Dominikańskiego
To nie było w nocy ;)

Pawcio - 2010-07-26, 18:34

Rafalcho mordo Ty moja jak miło Cię znowu widzieć! :szeroki_usmiech ... przy tym... Big kamperku. :diabelski_usmiech
rafalcho - 2010-07-26, 18:45

Pawcio napisał/a:
Rafalcho mordo Ty moja jak miło Cię znowu widzieć! :szeroki_usmiech ... przy tym... Big kamperku. :diabelski_usmiech

Dla nas nie był Big .... :ok

Pawcio - 2010-07-26, 19:44

rafalcho napisał/a:
Dla nas nie był Big ....

Za to teraz jest.. MEGA! :bigok

papamila - 2010-07-26, 20:00

KOGUT napisał/a:
gdzie to dokładniej

ul. Turystyczna, zaraz za kanałem portowym w prawo
byłeś tam w czasie spotkania mikołajkowego

papamila - 2010-07-26, 21:03

KOGUT napisał/a:
Turystyczna tak się kończy i zaczyna

zgoda, to Turystyczna,
ja pisałem za kanałem w prawo,
sprawdziłem, ul. Jachtowa do końca

rafalcho - 2010-07-27, 07:03

To jest doładnie to miejsce, sopkojnie nockę możesz spędzić.

Moje zdjęcie powyżej jest ujęciem z 2-giej strony

I tak jak wcześniej napisałem w marinie (200 m w głąb lądu) zatankować wodę, a jak się pogada to i może "kotka na spacer" wypuścić :szeroki_usmiech

:spoko

Camper Diem - 2010-07-29, 15:42
Temat postu: Re: Łeba-gdzie stanąć na dziko
rafalcho napisał/a:
Spłałem tam 1 nockę było spokojnie, co prawda wcześniej nam już "dzwignęli" rowery w Gdańsku, więc nie musiałem tu już się bać ;-)

ja też miałem spokojny urlop w Chorwacji w tym roku, bo w noc przed wyjazdem mi rowery z auta zdjęli. i też w Gdańsku :-/

papamila - 2010-07-29, 16:41

Adi napisał/a:
Z tego wynika, że Gdańsk to zagłębie rowerowe

smieszne ale
stałem tego dnia obok Rafała, kamper w kamper
razem wybraliśmy się na jarmark dominikański
a moje górale ostały ( z czego się oczywiście cieszę)
Rafalchom współczyliśmy no i było nam wstyd :oops:

P.S staliśmy na Chmielnej, róg Jaglanej

Camper Diem - 2010-07-29, 18:13

KOGUT napisał/a:
chcieliście zaszpanować zaj....fajnymi rowerami to widzicie ...

no nie wiem czy rower za 1200 zł może zrobić na kimś wrażenie ???
niestety z rowerami ukradli dynksy do ciągnięcia przyczepki :-(i jeszcze jakieś drobne w torbie...

Kogucie, nie wyobrażam sobie jeździć na byle czym. miałem jedne z tańszych przyzwoitych rowerów trekkingowych!

ale sam sobie winien jestem. nie powinienem trzymać rowerów na parkingu.

Camper Diem - 2010-07-29, 18:15

KOGUT napisał/a:
inni niech się wstydzą

tak sobie myślę... a jeżeli złodziej był z Trójmiasta, ale tego Małego Trójmiasta? :-P

Camper Diem - 2010-07-29, 18:44

wiesz Kogut? super, że Cię moja strata tak ubawiła

ukradli mi kupę kasy, ale bardziej boli sam fakt złodziejstwa niż realna wartość straty

Camper Diem - 2010-07-29, 21:12

miałem wcześniej napisać, ale się wycofałem... teraz czuję się w prawie

Kogut, przestań liczyć czyjąś kasę i oceniać czy ktoś bogaty, czy nie, czy kupuje coś dla własnego komfortu czy szpanu

EOT

48a-ELANKO - 2010-07-29, 21:17

Jak zwykle na naszym forum off top ale tym razem uciekacie w "niesmaczną" stronę...

Dla ochłonięcia : temat zamykamy !