| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Prawo i przepisy - Zakaz uzywania grili weglowych
Mariszon - 2010-07-04, 14:27 Temat postu: Zakaz uzywania grili weglowych Witam
W jednym z tematow ktos wspomnial o zakazie uzywania grili weglowych w niektorych krajach.
Czy to prawda? Jesli tak to w ktorym kraju moge zapomniec o grilowaniu tradycyjnym?
Pozdrawiam
Ahmed - 2010-07-04, 17:40
Mariszon ten zakaz obowiązuje tylko wtedy , gdy grilluje się kurczaki , więc nie przejmuj się
Dorota i Robert - 2010-07-04, 22:42
Czy to na prawde sa odpowiedzi naszych kombatantow i doswiadczonych pisarzy ??????
Mariszon, spotkalam sie z takim zakazem w Kroacji ( ryzyko pozaru), w Hiszpanii z tego samego powodu.
Wozimy grill gazowy a n.p. w Norwegii rozpalamy ognisko.:)
Dorota
Mariszon - 2010-07-07, 10:26
Moze ktos choc raz odpowie serio? Ja sie z tym nie spotkalem, natomiast slyszalem o tym wiec milo byloby wiedziec przed wyjazdem...
AUTOJUR - 2010-07-07, 10:43
Jest zakaz
Mariszon - 2010-07-07, 14:27
AUTOJUR, W kazdym kraju Europy zachodniej? Sa kempingi bez takiego zakazu?
łoś - 2010-07-07, 23:05
| Mariszon napisał/a: | | W jednym z tematow ktos wspomnial o zakazie uzywania grili weglowych w niektorych krajach. |
Dziecko- z tytułu krótkiego stażu w CT i naiwności twojego pytania. Jak masz jakiś zakaz to się do niego stosujesz lub go łamiesz. Rozum masz i z niego korzystaj.
wmich - 2010-07-08, 16:33
Bojowy Łoś łamie przepisy a ja widziałem jak za takie łamanie wyrzucono ludzi z campingu we włoszech - myśle że to sięniezbyt opłaca.Na wielu campingach sa specjalne miejsca do zrobienia węgłowego grila jak ktos nie chce zagazowąć sobie mięska.
łoś - 2010-07-09, 09:24
| wmich napisał/a: | | Bojowy Łoś łamie przepisy |
Nic podobnego. Łamiąc zakazy ryzykujemy poniesienie konsekwencji. Nie tylko w postaci mandatu.
P.S. Nie które zakazy są bez sensu, np. zakaz fotografowania w nie których miejscach.
Nie dawno taki znak spotkałem koło małego mostku na zadupiu, Chciałem zrobić zdjęcie-jako ciekawostkę, lecz się rozmyśliłem. Może w krzakach siedział wartownik i tego mostku pilnował
darboch - 2010-07-09, 21:29
| Dorota i Robert napisał/a: | | Wozimy grill gazowy a n.p. w Norwegii rozpalamy ognisko.:) |
uważaj bo mają tez okresy gdzie ognisk nie mozna rozpalac
|
|