Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Rumunia - woda i ścieki

ksiczka - 2010-07-08, 21:04
Temat postu: woda i ścieki
WITAM! CZY KTOŚ MA INFORMACJE O POBIERANIU WODY I ZRZUCIE ŚCIEKÓW W RUMUNII?
:gwm TEMAT DOSYĆ PILNY. WYJAZD PLANOWANY NA 15.07.2010. SERDECZNIE POZDRAWIAM :spoko

AUTOJUR - 2010-07-08, 22:10

Woda z hydrantów przy drogach na wsi,lub z strumieni / są specjalne rynny/ tylko potrzebne wiaderko i lejek.Ścieki to już trzeba szukać :bigok
Ps.Prosze nie krzyczeć :bajer

AUTOJUR - 2010-07-09, 20:54

Są spotykane toalety :bajer
AUTOJUR - 2010-07-09, 21:18

Adi toalety nie głównie tylko w gów....... :haha:
ptasznik - 2010-07-10, 06:26

Adi, AUTOJUR, czyli wchodząc do toalety w Rumuni można przeżyć traumę? Dobrze wiedzieć, bo Rumunia jest celem moich wakacyjnych wojaży w przyszłości. :)
AUTOJUR - 2010-07-10, 07:56

Na campingach tragedia,tylko prowadzone przez Holendrów ok.Zostają tylko lasy ale musisz uwazać na "miny" :gwm
stachwody - 2010-07-10, 08:14
Temat postu: kto ma duszę trampa,a d..ę filistra,ten cierpi podwójnie
nie jest tak źle na Rumunii,są zupełnie przyzwoite toalety na stacjach benzynowych,w marketach,przydrożnych restauracjach itp..Po prostu,w logistyce podróży...trzeba umiejętnie planować defekację.
AUTOJUR - 2010-07-10, 08:55

My zawsze korzystamy ze swojej :bigok
ptasznik - 2010-07-10, 09:53

Ja nie zamierzam praktycznie w ogóle korzystać z campingów, chyba, że w ostateczności. Celem moich eskapad turystycznych będą miejsca odludne i rzadko uczęszczane, dlatego też posiadanie toalety w samochodzie jest mi trochę obojętne ( pozostaje duży problem w miastach!). Pewnie, że lepiej mieć swoją, bo to zawsze ogromny komfort, a ja niestety mam d..ę filistra, więc może będę cierpiał :lol:
Nocleg na dziko daje możliwość obcowania z przyrodą. Fakt, nie znam tego z doświadczeń, ale z nam z relacji Adiego, Stachawody, Yanoo i innych kolegów z CT

Adi, zapomniałeś podać, że w Rumuni niezbędna jest konewka do nabierania wody !
Dobrze to widać na Twoim filmie z szosy TransFogarskiej
Czytałem w PC, że masz SOG ale czy możesz dokładniej wyjaśnić co to tak naprawdę jest?

ksiczka - 2010-07-12, 10:27
Temat postu: w temacie
Adi napisał/a:
ptasznik, Ja raczej korzystałem ze swojej, a publiczne omijałem. Ponieważ mam SOG nie korzystam z chemii i nie miałem oporów wylewać moją gdziekolwiek (z umiarem oczywiście, by nikomu pod nosem)

W naszej LAICE jest toaleta tzw. stała około 40 l pojemności bez chemii. Niestety pod słowem stała kryje się to że trzeba najechać samochodem na kratkę ściekową, podłączyć wąż, otworzyć auto-drain i wylać zawartość. Potem wypłukać zbiornik 3 razy.... i gotowe. Trochę zachodu jest, więc nie wyobrażam sobie postawić samochodu przy jezdni koło jakiegoś rowu i wykonywać te czynności....no chyba, że w czasie 10-15 minut nikt nie jedzie, albo np. jedzie policja a ja udaję :aniolek Pozdrowionka :spoko i dzięki wszystkim za pomoc :kwiatki:

ksiczka - 2010-07-12, 10:31

A tak nawiasem mówiąc jedziemy w Polskę (cały wybrzeże). rezygnowaliśmy :zimno z romków :mrgreen: w tym roku. To wszystko co piszecie toż to masakra :box Do zobaczenia na trasie. KOWALE
wmaker - 2010-07-14, 07:47

ksiczka napisał/a:
A tak nawiasem mówiąc jedziemy w Polskę (cały wybrzeże). rezygnowaliśmy :zimno z romków :mrgreen: w tym roku. To wszystko co piszecie toż to masakra :box Do zobaczenia na trasie. KOWALE

I Polska też jest ciekawa i Rumunia Cię nie zawiedzie. I Tu i Tam czekają na odkrycie niezwykłe miejsca i LUDZIE z tym że to co dalej ma pewien posmak egzotyczności i co szczególne w Rumunii - AUTENTYCZNOŚCI ludzi i miejsc. Nie jestem jakimś romofanem ale będąc tam w ubiegłym roku chętnie jeszcze przekroczę granicę Rumunii.