Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Po Polsce - Beskid Niski

yannoo - 2010-07-12, 07:46
Temat postu: Beskid Niski
W ostatni weekend powłóczyliśmy się nieco po Beskidzie Niskim. Dziko, spokojnie, dużo ciekawych miejsc... Polecamy!!!
Annmir - 2010-07-13, 09:14

Lubię takie klimaty... Dajcie więcej fotek proszę...
Tadeusz - 2010-07-13, 09:25

yannoo napisał/a:
powłóczyliśmy się nieco po Beskidzie Niskim. Dziko, spokojnie, dużo ciekawych miejsc...

Jolu i Januszu, bardzo prosimy o krótki opis ze zdjęciami.
Przydałyby się również namiary GPS. :wyszczerzony: :spoko

yannoo - 2010-07-15, 06:59

Polecamy szczególnie okolice Uścia Gorlickiego (N 49 31'42.49" - E 21 07'41.52"). Jest tam zalew, można wypożyczyć rower lub kajak, postawić kamperka czy przyczepę. W zasięgu malownicze cerkiewki łemkowskie, uzdrowisko Wysowa i dużo, dużo dziczy. Koordynatów nie notujemy, gdyż są to "nasze" miejsca, poza tym nie potrzeba, gdyż każdy znajdzie coś dla siebie.
Pozdrowienia.

pirat666 - 2010-07-15, 07:54

My również polecamy tamte okolice :)
spędzaliśmy tam ostatnie wakacje 2009 oraz 2007 i wiele innych dużo wcześniej
Zalew bardzo fajny jak przyjdzie wiaterek z odpowiedniego kierunku to dysza się robi taka że wieje wyśmienicie.
My parkujemy zwykle mniej więcej w połowie zalewu gdzie jest taki szyldzik "windsurfing" he he

yannoo - 2010-07-15, 08:19

"Nasze", to nie znaczy, że nie chcemy się nimi podzielić - absolutnie! Po prostu takie trochę już prywatne ze względu na częstotliwość odwiedzin, trochę rodzinne...
Pozdro.

yannoo - 2010-07-21, 13:07

W najbliższy weekend (23-25.07) Łemkowska Watra w Zdyni. Kto lubi te klimaty powinien tu być!
Pomaranczowe - 2010-07-22, 13:26

O ile dobrze się orientuje to w Beskidzie Niskim nie ma zbytnich tłumów,wiec każdy kto szuka spokoju,na pewno go ta odnajdzie. Trasa którą jechaliscie wygląda jak jakiś przełaj ;)
pirat666 - 2010-07-22, 14:00

Pomaranczowe napisał/a:
Beskidzie Niskim nie ma zbytnich tłumów

Pewnie że niema ...

no chyba, że przywieje :haha: :haha: :haha:

bartolo - 2010-08-14, 17:58
Temat postu: Re: Beskid Niski
yannoo napisał/a:
Nasz Niedźwiadek zabawia się w amfibię...

cześć:)
to jest bród pod mostkiem ze znakiem 1,5T
http://maps.geoportal.gov...ariant=KATASTER
w tym samym brodzie prałem łańcuchy w zeszłym tygodniu :ok po dojechaniu do końca tą drogą spotkaliśmy kilkoro działkowiczów, od nich dowiedzieliśmy się, że dalej już nic nie ma :bajer tylko tego nam brakowało :bigok wprawdzie, żeby wjechać dalej trzeba było usunąc zwalone drzewko a do wyjazdu potrzebne były łańcuchy...
ale warto było :mrgreen:
pięknie tam, a cały tłumek po drugiej stronie jeziorka :spoko
zresztą m.in. to miejsce zmusza mnie do założenia jeszcze dziś nowego wątku o pięknych niedostępnych miejscach
pozdrawiam jeszcze sprzed kompa
b:)

bogus bednarski - 2010-08-15, 08:23

Tak, Beskid Niski, tam i mnie udało się przeżyć cały lipiec, prawie na odludziu z wyjątkiem spotu Rysiaczkowego we Frydmanie.
A watra, byliśmy, lecz deszcz był tak nie uprzejmy i wygonił nas do domu.

bogus bednarski - 2013-11-29, 07:40

Jeśli wszystko dobrze pójdzie [taką mam cichą nadzieję] to w 2014 lipiec jeszcze raz powtórzymy Beskid Niski i Sądecki.
bogus bednarski - 2019-07-06, 21:37

Witam. Temat ma już brodę od starości lecz do niego wróciłem.
Wybieram się od 15.07 w rejon Uścia Gorlickiego i Krościenka na kilka dni. Mam w zamiarach stanąć na Watrze też na 3-4 doby. Może ktoś jest chętny na takie klimaty? Może wspólna kawa?