Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Porady dla kupujących kampera - Jak daleko wyjeżdżacie swoimi kampami ?

Mariusz 59 - 2010-07-18, 14:44
Temat postu: Jak daleko wyjeżdżacie swoimi kampami ?
Pytanie dotyczy samochodów 15 letnich i starszych a bierze się stąd ,że zamierzam kupić kampera z tych lat ,zrobić generalny przegląd /remontsamochodu i spróbować wyruszyć na włóczęgę .Co Wy na to ? Czy właściciele takich pojazdów nie boją się wyjechać poza kraj ?
lordziktom - 2010-07-18, 15:03

po Europie, jeżdżą jeszcze starsze campery , widziałem bardzo często auta po 30, średnia aut wynosi na pewno więcej jak 15 lat , więc do roboty i w drogę :spoko :spoko :spoko
roger - 2010-07-18, 15:24

Mariusz 59 napisał/a:
Czy właściciele takich pojazdów nie boją się wyjechać poza kraj

Pewniej jedziesz starym poczciwym grzechotnikiem niz nówką HDI .... ;) a jak cos sie nie daj Boze powali to i z cześciami nie ma problemu i każdy przysłowiowy kowal da sobie radę ...;)

MILUŚ - 2010-07-18, 15:46

Mariusz ....... większość z nas ma samochody "pełnoletnie" i zapewniam Cię ,że jeżdzimy po całej Europie .Jeden nawet /Ś.P. Medard/ zjeżdził parę razy Afrykę i Azję .Sam leciwym T3 zjeżdziłem Norwegię a mój teść tym samym od trzech lat po Bałkanach i Grecji rocznie robi po 6 tyś kilometrów :ok Wszystkie samochody się kiedyś popsują tylko te stare ............naprawisz sam albo przysłowiowy kowal z wioski a nowe............ :gwm
janusz - 2010-07-18, 19:38

Mariuszu 59, 1993 rok produkcji i zajechał na Kretę i wrócił i to w lipcu kiedy ogromny gorąc panował. :lol:
Mr.Mclaren - 2010-07-19, 06:58

Wszystko zależy oczywiscie od stanu technicznego auta oraz jego przygotowania, naszym pełnoletnim już (22 lata) busem T3 często wypuszczamy się do Hiszpanii, Francji, lub Włoch.
LANDEK - 2010-07-19, 14:12

Ja swoim mesiem rocznik 91 byłem w tym roku w Tunezji. Łącznie 6000 km, z czego 2000 po czarnym lądzie w ponad 40 stopniowych upałach i ZERO awarii. Nowym kamperem nie odważyłbym się pojechać gdzieś dalej niż kraje eurpy zachodniej :)
łoś - 2010-07-19, 15:58

Kolego Mariuszu.
Miło by było gdybyś uzupełnił rubryki w profilu. Wiedząc skąd jesteś łatwiej by było Ci pomóc przy zakupie. Posiadaczy wiekowych camperów jest tu na forum większość. Tak mi się przynajmniej wydaje. Wszyscy użytkują swoje camperki i mało się czyta o poważnych problemach. Awarie to się zdarzają nawet w tych spod igły i tu są prawdziwe problemy. Bo tylko serwis. Dobrze przygotowanym i sprawdzonym 20-latkiem można bardzo daleko. :spoko

ekosmak.dabrowska - 2010-07-19, 20:32

łoś napisał/a:
Awarie to się zdarzają nawet w tych spod igły i tu są prawdziwe problemy. Bo tylko serwis.

Wszystko jest loteria, lecz Łoś ma sporo racji :spoko

łoś - 2010-07-19, 20:48

ekosmak.dabrowska napisał/a:
Wszystko jest loteria, lecz Łoś ma sporo racji :spoko

Może warto ten temat szerzej rozwinąć. Nasze doświadczenia mogą pomóc nowicjuszom przy zakupie camperka. Z moich doświadczeń wynika, że jest o czym pisać. Dlatego zaraz otworzę nowy temat. :spoko

pirat666 - 2010-07-19, 22:12

KOGUT, Coś ty dziś nie w humorze jesteś he he :bajer
łoś - 2010-07-19, 22:59

Wiesz co Kogut, ja Ci odpowiem po swojemu. Po pierwsze to Cię bardzo lubię, a po drugie to olewam Twoje komentarze jak mi nie pasują. Dlatego trwam w zdrowiu i niech tak zostanie. :spoko
EBRP670 - 2010-07-20, 07:33

Ma!!! 8-)