| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Po Polsce - Giżycko/Strzelce
Dziabong - 2010-07-20, 14:13 Temat postu: Giżycko/Strzelce Po termalnych węgierskich basenach Dziabongi ochłody szukaja w naszych jeziorach. Cel Giżycko: postój camping Zamek ( taki stary jak ten zamek i też do renowacji ), ale kamperm jest tanio 25 pln nocka 10pln prąd, na bazę wypadową miejsce super. Pozostałe skrzydło zamku krzyżackiego przylega do campingu, obok jedyny taki most zwodzony obrotowy i za 500 metrów twierdza Boyen nazwana tak na cześć dziarskiego i odważnego genarała von Boyena. Atrakce w dwa dni zaliczone teraz odpoczynek na campingu Szekla w Strzecach 8 km od Giżycka, jeśli jesteście gdzieś nieopodal to zapraszamy miejsca są. Warunki do pływania super, reszta też dobra. Pogoda rewelacja.
Pawcio - 2010-07-21, 08:42
Krzysiu.. przestań kręcić tym mostem, bo się zmęczysz...
Myślałem, że pojechaliście bardziej stacjonarnie, a tu widzę objazdówka...
Na koniec tygodnia prwdopodobnie uda nam się Was odwiedzić.
Może jakiś MIKROZLOCIK?
Dziabong - 2010-07-21, 16:10
Na mikrozlocik wybraliśmy Tałty masz rezerwację i już. Już tam jedziemy
Stanek - 2010-07-21, 17:57
Wczoraj wieczorem przejeżdżaliśmy przez Giżycko wracając z Węgorzewa
MAWI - 2010-07-21, 22:16
Byłem tam w tamtym tygodniu kilka dni i wkurzyłem sie ,bo nad tym mostem postwili ograniczniki wysokości i musiałem objechać wokół. zamek odrestaurowują i robią tam hotel.Co do kempingu masz rację ,ale dodaj że za kibelek trzeba dopłacać i za prysznic jeśli chcesz skorzystać .Chyba że za 12 zet wykupisz komfort.Idz sobie do wieży ciśnień i popatrz na okolice warto.
Pomaranczowe - 2010-07-22, 13:22
A czy możecie polecić jakieś atrakcje w Giżycku lub okolicach?? Dlaczego warto tam pojechać?
Stanek - 2010-07-22, 13:30
| Pomaranczowe napisał/a: | | A czy możecie polecić jakieś atrakcje w Giżycku lub okolicach?? Dlaczego warto tam pojechać? |
Przecież w pierwszym poście masz odpowiedź. Dodatkowo ciepła i nie słona woda w jeziorze. Możliwość żeglowania lub uprawiania windsurfingu. Niepowtarzalny żeglarski klimat szlaku Wielkich Jezior Mazurskich. Myślę, że każdy znajdzie w okolicy to co lubi.
Dziabong - 2010-07-22, 17:37
| Pomaranczowe napisał/a: | | A czy możecie polecić jakieś atrakcje w Giżycku lub okolicach?? Dlaczego warto tam pojechać? |
Najpierw byłem na polu pomarańczowe, jak nie było jeszcze pomarańczowe, teraz przyszła pora na twierdzę Boyen.
łoś - 2010-07-22, 22:53
Skoro pytasz to nie byłeś. Jak już będziesz to znajdziesz 1000 odpowiedzi
|
|