Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Grecja - Grecja 2010 by Adi

Brajtek - 2010-07-27, 11:33

Ten znak drogowy faktycznie ciekawy.
Wierz że Twoja relacja będzie równie wciągająca jak relacja Tola :) Czekam na ciąg dalszy.

Tadeusz - 2010-07-27, 11:44

Adi napisał/a:
Ale co tam - najwyżej .............. dostanie mi się za zaniżanie poziomu relacji.

Oj, Adamie, żartownisiu jeden. My nie recenzować, a jedynie pochłaniać zachłannie opisy podróży pragniemy. Byle własne. :szeroki_usmiech :ok

Czekamy na kontynuację opowieści. :bukiet:

kazbar - 2010-07-27, 11:47

Ja też czekam, choć powinienem zamiast czytać, usiąść i zabrać się do pisania mojej relacji z tegorocznej wyprawy do Rumunii i Bułgarii.
Ale...jakoś nie mogę się zabrać do roboty. :gwm Lepiej się czyta niz pisze :haha:

Pawcio - 2010-07-27, 12:49

Adi napisał/a:
P6221461.JPG
Nocleg z camperkiem (małym bufonem) z Andory

Taką miał ksywkę? :diabelski_usmiech

Zaczynacie mi Adi razem z Tolem na ambicję wjeżdżać. :idea:
Muszę się wziąść za swoje wypociny. Dobrze, że Kazkowi też się nie chce... :)

Roza - 2010-07-27, 15:09

swietna relacja!
po ostatnich- malo zachecajacych- postach o Grecji bylam ciekawa jak Wam tam bylo bo mielismy plany aby w bliskiej przyszlosci wybrac sie do Hellady.

Napisz co smacznego jedliscie na obiad?

Stanek - 2010-07-27, 15:17

Superfajna relacja. Jak tak sobie czytam to mi się trchę ckni za zagranicznymi wojażami. Te wakacje spędzamy w Polsce, chociaż nie narzekam to wprzyszłym roku coś będzie trzeba pomyśleć. Za relację masz ode mnie piwko.
Roza - 2010-07-27, 15:34

Adi napisał/a:
Koniecznie jeźdźcie - piękny kraj, tylko trzeba parę knifów o nich wiedzieć i wtedy jest wszystko OK :-), no i my omijaliśmy campingi preferując dzikie plaże.

my tez wolimy na dziko jesli tylko jest bezpiecznie! Bede sledzic dalsza relacje.

Adi napisał/a:
...winko , łososia, i bakłażany smażone.

dobrze, ze jestem juz po obiedzie ;)

ptasznik - 2010-07-27, 18:43

Adi, chyba mam deja vu ;)
Piwko stawiam za super relacje i te ciepłe słowa o Albańczykach :spoko

and123 - 2010-07-27, 23:27

Fajna relacja :pifko . Pisz Adi, pisz. Dlaczego robisz to tylko pomiędzy 8.00, a 16.00 ? :bigok
Jak się człowiek naczyta, to zaraz go nachodzi na jakiś wyjazd !!
Tymczasem musimy czekać znowu do 8.00 nim coś zamieścisz.
No ale :gwm

Ponad to pióro masz niczego sobie, jak mawiają literaci.
Choć w Twoim przypadku to trzeba powiedzieć .... klawiaturę.

tolo61 - 2010-07-28, 09:01

Adi...
Bardzo lubię czytać Twoje opisy...
Zarówno te które były wcześniej ,jak i ten obecny.
U siebie jak wiesz, też skorzystałem nie raz, z Twoich namiarów...tak ze pisz pisz nie ociągaj się.... :haha: :haha: :haha:
To jest z korzyścią, dla wszystkich... :wyszczerzony:
:spoko

łoś - 2010-07-28, 09:11

Adi napisał/a:
gonni mnie do "zmywania, prania, prasowania itp itd"

Jeszcze jeden z XX wieku się odnalazł. Teraz chińskie automaty zmywają, piorą itp. :shock: :haha: :haha: :haha:

łoś - 2010-07-28, 09:22

Zapomniałem dodać, ze najnowsza wersja automatu nawet żonę zastępuje.
Jedyne wymagania do instalacji to skośne okna i drzwi. :haha: :haha: :haha:

Stanek - 2010-07-28, 10:17

Czas zacząć odkładać kasę na przyszły rok :) Tylko jeszcze zima po drodze i wyjazd na narty, a na nartach na dziko raczej ciężko ... :gwm
Stanek - 2010-07-28, 12:42

Adi napisał/a:
Pisali, że można, ...

Pewnie, że można. Sam sprawdziłem, ale za bardzo to upierdliwe. Koszty też spore. Wieczory długie i zimne :)

Adi napisał/a:
ale gdzie Grecja latem i gdzie narty w Alpach zimą ......

... ale skarbonka ta sama

Przepraszam za odbieganie od tematu. Relacja świetna. Emocje jakbym sam tam był.

Pawcio - 2010-07-28, 19:25

Adi napisał/a:
a skończywszy na policji, której nie chce się ukarać turysty, który wjechał swoim Miczem z Kabiną kawałek pod prąd, potem zajechał policji drogę, a na koniec jechał poboczem, by tą samą policję puścić przed siebie

Adi -> to pewnie był dzień litości dla turysty... :idea

Pawcio - 2010-07-28, 19:48

Adi napisał/a:
Pawcio - pewnie tak, ale to chyba było wiele dni, bo odpuszczono jeszcze kilka innych "drobnostek"

Bo to napewno był tydzień dobroci dla turysty... :idea

Pawcio - 2010-07-28, 20:02

Adi napisał/a:
Ba !!!!!!! I to nie jeden ............ tydzień

Miesiąc! :shock:
O matko z ojcem! :szeroki_usmiech

kazbar - 2010-07-28, 20:09

Adi napisał/a:
... a skończywszy na policji, której nie chce się ukarać turysty, który wjechał swoim Miczem z Kabiną kawałek pod prąd, potem zajechał policji drogę, a na koniec jechał poboczem, by tą samą policję puścić przed siebie. Jedyny przepis ruchu drogowego jaki tam obowiązuje, to czerwone światło, pozostałe linie na drodze, ograniczenia prędkości, zasady ruchu drogowego, czy znaki są kompletnie nieistotne.

Przepraszam ale...muszę. No muszę! :gwm

- Jak jeździć po Grecji, żeby nie wpaść w łapy policji? - pytam pewnego Greka
- Jak wariat !!! - odpowiada wymachując rękoma.
- Jak wariat? Nie rozumiem...
- No bo widzisz...jeśli jeździsz przepisowo, to policjant myśli, że jesteś pijany...

:haha:

A co do czerwonego światła?
Też pytałem.
- Nie oznacza ono STOP lecz "zaproszenie do zatrzymania"... :odjazd:

brams - 2010-07-28, 21:12

Czego jak czego, ale tej ciepłej wody w morzu,tylu morskich kąpieli - to Wam zazdroszczę... w tym roku już tylko zostaną mi spływy kajakiem po rzekach, i może weekendowy wypad nad nasze morze. Pozdrowienia, i do zobaczenia!!!
Stanek - 2010-07-28, 21:57

Adi napisał/a:
No fakt - w Norwegii raz do łokcia rękę zanurzyłem, taki byłem mocarz :!:

Ja w zatoce botnickiej wszedłem nawet do wody ... ale tylko do kolan bo jak poczułem jak mi stawy wykręca to szybciej wychodziłem niż wchodziłem, a taki upalny wieczór był akurat - myślałem że się schłodzę troszeczkę :)

MILUŚ - 2010-07-28, 22:00

Adi napisał/a:
brams napisał/a:
i do zobaczenia!!!
Z wielką przyjemnością - jeżeli będziecie gdzieś w naszej okolicy serdecznie Was zapraszamy. Trochę ostatnio Królowa Margo smuciła się: [i]szkoda, że bramsy tak daleko mieszkają, bo fajnie byłoby się z nimi spotkać i porozmawiać.

A może po wakacjach ................. hanysów małą karawaną ? :chytry

wbobowski - 2010-07-29, 00:37

Adi, skoro ominąłeś Monemvasię to zerknij w moją relację z Grecji 2009. Tam ona jest, choć niewiele, ale za nią nocowaliśmy nad samym morzem przez 2 dni, tak było fajnie.
gino - 2010-07-29, 07:41

Adas...
super relacja..super foteczki..
i super radosc w oczach JUNIORA ...i za to stawiam piweczko...bo sie nalezy :spoko

Pawcio - 2010-07-29, 09:26

Czy ja widzę piaszczystą plażę? :shock:
Pawcio - 2010-07-29, 10:41

Adi napisał/a:
Pawcio, dobrze widzisz, sporo plaż było piaszczystych - sam się zdziwiłem, bo nastawiałem się na kamole

No to trzeba obalić ten mit ... :-/

Stanek - 2010-07-29, 15:02

Pięknie .... jeszcze raz dzięki za wspaniałą relację.
ML - 2010-07-29, 15:06

Świetnie to opisałeś i te fotki - REWELACJA !!! :bigok

Pozdrowienia.

Pawcio - 2010-07-29, 19:33

No -> To skończyłeś przed czasem. :bigok
Pora na browara.

Wypij, odpocznij i powiedz dokąd następna wyprawa?

PS
Powiem Ci w tajemnicy, że zmotywowałeś mnie do skończenia moich wypocin. Już napisałem. :spoko

ptasznik - 2010-07-29, 21:26

Kapitalna relacja :!:
Dzięki Adam, że zabrałeś CT z sobą w tę piękną podróż. Piwka nie stawiam bo już postawiłem i jeszcze rano do pracy nie wstaniesz :)
Po prostu brak mi słów.....

Pawcio - 2010-07-29, 21:33

Adi napisał/a:
Są marzenia i jest pensja i portfel. To pierwsze mówi: Islandia, Maroko, Turcja, Hiszpania und Portugalia, Wyspy Brytyjskie. To drugie mówi Bory Tucholski, Kuźnia Raciborska, Beskid Śląski. Zobaczymy co za rok z tego wszystkiego wyjdzie. Nie ukrywam, że TOP to Islandia i Maroko ...........

Z autopsji podpowiem Ci, że Portugalia mieści się dokładnie w środku pomiędzy tym pierwszym, a tym drugim.
Byłem, widziałem, polecam. Oczywiście pobyt latem ma swoje plusy dodatnie... :bigok

A WB odłóż w czasie. Wówczas być może razem wyruszymy śladami Pana Tadeusza?

kazbar - 2010-07-30, 00:05

Uff...
Poznałem "nową Grecję" dzięki Twojej relacji.
Dzięki, bardzo serdeczne dzięki nasz podróżniku za relację.

PS. Większość z nas (może się mylę) nie dociera tak daleko. Tutaj jednak Twoja (Wasza) wyprawa otworzyła mi/nam oczy na "więcej i dalej" po Grecji.
Pozdrawiamy bardzo, bardzo serdecznie i dziękujemy za moc wrażeń.

PS. Widzieliśmy się Adi (być może pamiętasz) kilka sekund w Krakowie przy okazji odwiedzin w koczorskim kamperze. Jasna cholera...musimy pogadać.
Grecję tylko "liznąłem" a tyle mam mam pytań...Tyle planów. :spoko

Kazbar (kazek Kluska)

and123 - 2010-07-30, 00:51

Adi napisał/a:
Najbliższy cel to pałac Nestora (ma to coś chyba koło 7000 lat z tego co przeczytałem)

Przeginasz Adi !!! :szeroki_usmiech
Twoją relacje czyta młodzież szkolna i co powie po wakacjach swojej Pani ?

P.S. Zawsze chciałem być cenzorem :mrgreen:

chris - 2010-07-30, 09:19

Adi, miło było poczytać i pooglądać. Dzięki.

Annmir - 2010-07-30, 19:44

Super relacja, czyta się jednym tchem... Pozdrawiam krajanina :spoko I życzę tego Maroka i Islandii z całego serca choć i jakiś egoizm w tym jest- już oczyma wyobraźni widzę relacje po wyprawach :lol:
brams - 2010-08-12, 12:51

Adi napisał/a:
Margo smuciła się: szkoda, że bramsy tak daleko mieszkają, bo fajnie byłoby się z nimi spotkać i porozmawiać.

Adaś, dopisujcie się do zlotu w Miłkowie, na pewno będzie super, podzielimy sie wrażeniami :spoko
A relacja i zdjęcia - bomba! :bigok

bartolo - 2010-08-15, 21:10

Adi napisał/a:
Docieramy późną nocą - zły jestem, bo stara zasada mówi, nie szukaj noclegów po ciemku. No nic - camping ominąłem i jedziemy do najwyżej położonego klasztoru - ciemno stromo i straszno. Widzę - jest piękne miejsce noclegowe i niestety podjechałem jeszcze 100 metrów dalej, a tam napis czcionką 20 000 na murze - NO CAMPING. No to jedziemy niżej, a tam to samo, tylko czcionka nieco mniejsza. Na szczęście przy ostatnim, tym najniżej nie było - zostaliśmy na noc (N39 43 21.9 E21 37 30.6)

zaśmiewałem się czytając to bo dokładnie tę samą rundę zrobiliśmy i też po ciemku jesienią zeszłego roku
tylko skończyliśmy inaczej, jak na zdjęciu... uprzedzając Twe pytanie: nie mam namiarów gps a google ma tak słabe mapy, że trudno mi to teraz odtworzyć po roku.
szerokiej drogi i horyzontu
b:)

ps podziwiam cierpliwość i zapał do relacjonowania- super :brawo

Barbara i Zbigniew Muzyk - 2012-03-10, 16:08

gdzie jest relacja z tej wyprawy do Grecji,nie moge znalezc,Barbara
Bim - 2012-03-10, 16:22

Zbigniew Muzyk napisał/a:

Basiu kolega zmienił palc zabaw i zabrał zabawki z naszej piaskownicy czyli swoją relację :spoko

gino - 2012-03-10, 16:23

i nie znajdziesz...kolega ADI obrażony na administracje forum..kazał usunąć swoje konto, wraz z jego postami :-/

a szkoda..bo była to fajna relacja

Darek1968 - 2012-03-10, 18:34

nie usunąłem konta, relację też i więcej pisał nie będę a była gorsza niż Adiego więc nie żal:)
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2012-03-10, 18:44

dziekuje Bimowi i Gino ,ale nie rozumiem Darka,Bimus moze choc na troche pojedziesz z nami w jesieni,na Toskanie cie nie namawiam,wczoraj kupilismy skuter do kampera,Barbara
MILUŚ - 2012-03-10, 18:57

Darek1968 napisał/a:
nie usunąłem konta, relację też i więcej pisał nie będę a była gorsza niż Adiego więc nie żal:)

:?: :?: :?: :bajer

MILUŚ - 2012-03-10, 19:00

Znikneła ..........ponad rok temu :-/

Bim - 2012-03-10, 19:04

Bimus moze choc na troche pojedziesz z nami w jesieni,na Toskanie cie nie namawiam,

Basiu pomyślimy zobaczymy jak brud za paznokciami obrodzi :haha: :haha:

Wtedy będe kalkulował trasę

Camper Diem - 2012-03-11, 16:20

Basiu, myśmy w zeszłym roku wybrali najlepsze miejsca z relacji naszego byłego kolegi, a skoro jechałaś naszą trasą to nic nie straciłaś ;)
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2012-03-13, 14:22

dzieki ci,aleprosze cie napisz w temacie wyjazdy indywidualne,Toskania cos ciekawego najlepiej plaze,bo my juznpomalu szykujemy sie na Toskanie,skuter kupiony,Zbigniew juz zalatwia czesci na bagaznik ktory sam zrobi.My pojedziemy jeszcze do Rzymu i na Wodospady/kaskady/Marmore,najwieksze we Wloszch,Barbara