| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - Zbiornik na wode - szczelnosc
Student - 2010-08-09, 08:14
| Ted69 napisał/a: | Mam problem ze szczelnoscia zbiornika na wode. Objawy sa takie ze jak zatankuje pod korek - to cieknie mi do srodka, kapie na zewnatrz wiec sytacja bardzo niemila i niewskazana.
Dobralem sie dzisiaj do tego zbiornika i z tego co widze, to mam nieszczelnosc przy mocowaniu pompki wody. Duzy czarny korek jest dobrze dokrecony, przesmarowalem dodatkowo dzisiaj uszczelke mazidlem i po dokreceniu, jak naciskam reka zbiornik od gory slysze swiszczace powietrze w okolicy wlasnie pompki. Sam nie chce tego ruszac (bo moze byc gorzej).
Mam pytanie - czy da sie to jakis uszczelnic czy po prostu - wymiana pompki ?
jestem teraz w Szczecinie - czy jest tutaj jakis serwis ktory bylby mi w stanie to w miare szybko zrobic ?
Obrazek |
Miałem podobny problem .Silikon sanitarny i temat załatwiony
Student - 2010-08-09, 08:43
Fakt.Nie ciekawie to wygląda u mnie też był pokruszony plastik ale ma inaczej (pionowo)wprowadzone rurki. Zasmarowałem grubo silikonem i narazie jest spokój lecz muszę się porozglądać za całym plastikiem bo nie wiadomo jak długo silikon potrzyma...
krynia i stan - 2010-08-09, 10:44
Już widzę o co chodzi, bo z rozmowy telefonicznej nie bardzo zaskoczyłem .
Widzę że masz pompę zanurzeniową , a ten połamany kołnierz stanowi jej integralną część.
Więc czeka Cię wymiana pompy, jeżeli jej nie dostaniesz teraz, lub cena będzie zaporowa to tak jak mówiliśmy przyjeżdżaj do mnie coś wymyślimy
krynia i stan - 2010-08-09, 10:51
Tylko odtłuść to najpierw (spirytus, denaturat) i jakby co to wal śmiało do mnie, jestem od ciebie ok 5km w kierunku do centrum zaraz za Basenem Górniczym - bardzo prosty dojazd.
krynia i stan - 2010-08-09, 11:06
Czyli trzeba by zrobić pierścień dociskowy , lub szeroką podkładkę w tym miejscu.
krynia i stan - 2010-08-09, 11:09
Pierścień byłby lepszy, podkładka może spowodować pękniecie dalej.
myślę że dalibyśmy radę coś takiego wyciąć z blachy, i problem zostałby rozwiązany definitywnie.
krynia i stan - 2010-08-09, 11:36
To życzę powodzenia
Jakby co to zaproszenie jest aktualne
WODNIK - 2010-08-09, 12:33
Ten kawałek co brakuje na zdjęciu też bym uzupełnił. Będzie lepiej trzymać.
Gratuluję dobrego pomysłu.
krynia i stan - 2010-08-09, 13:26
Wygląda "ful professional" - na pewno będzie trzymać
Zdradź jeszcze co to za element kupiłeś, może jeszcze komuś się przyda ta informacja.
krynia i stan - 2010-08-09, 16:24
| Ted69 napisał/a: | | Na pewno mam cisnieniowa - to "widac" po dzialaniu. Tylko nadal nie rozumiem dlaczego ona dziala bez podlaczenia zadnego kableka elektrycznego |
Hehe bo tam nie ma żadnej pompy (pompę masz gdzieś obok), tam masz tylko podłączenia do pompy i kontakty od poziomowskazu.
tak się zasugerowałem tym co napisałeś że nawet nie popatrzyłem dokładnie na zdjęcia
Andrzej 73 - 2010-08-09, 19:59
Brawo Ted cieszę się , że powiodła się naprawa i wyciek wody ustał.
ARCADARKA - 2010-08-09, 20:07
Tadziu ,przecież taka sonda grosze kosztuje ,a ty taką rozpiskę wykonałeś ,bez sensu przeróbki są do dupki ,ale słodowego zawsze lubiłem
ARCADARKA - 2010-08-09, 20:13
| Ted69 napisał/a: | Arku - bardzo mozliwe ale ....... jestem w Szczecinie, przejazdem - i szukalem tutaj jakiegos serwisu. Podobno nic takiego tutaj nie ma a z takim cieknacym zbiornikiem nie chce dalej jechac.
Trzeba bylo wiec COS zrobic.
A Adam Slodowy byl SUPERSTAR |
Tadziu ,Tadziu ,,przecież ja Darek ,Darek od zawsze
no wiem ekstrim ,ale po co pod korek .po co ,,,,,,a przeróbki zawsze do dupki Tadziu ty mój Słodowy
janusz - 2010-08-09, 20:13
| ARCADARKA napisał/a: | Tadziu ,przecież taka sonda grosze kosztuje |
I jest do bani, rozsypuje się na kawałki w tym wypadku minimum 3. Po kiego grzyba kupować takiego samego bubla który i tak sie rozsypie bo kosztuje grosze.
| ARCADARKA napisał/a: | | przeróbki zawsze do dupki |
Potrzeba matką wynalazku a przeróbki źródłem postępu.
Gdyby kiedyś jeden taki nie przerobił żebra na kobitkę to na ziemi byłaby permanentna "Parada równości".
ARCADARKA - 2010-08-09, 20:16
| janusz napisał/a: | | ARCADARKA napisał/a: | Tadziu ,przecież taka sonda grosze kosztuje |
I jest do bani, rozsypuje się na kawałki w tym wypadku minimum 3. Po kiego grzyba kupować takiego samego bubla który i tak sie rozsypie bo kosztuje grosze. |
Janusz ,no ciebie nie podejrzewałem ,że kupujesz podróbki,ty musisz dawać przykład
Andrzej 73 - 2010-08-09, 20:21
Bo Janusz to mały majsterkowicz jest.
janusz - 2010-08-09, 20:21
| ARCADARKA napisał/a: | | Janusz ,no ciebie nie podejrzewałem ,że kupujesz podróbki, |
Chyba miałeś na myśli podroby
StasioiJola - 2010-08-09, 20:28
Słodowy to przy Januszu to mały pikuś, widziałem jak nasz OD ostatnio produkował Ludwika do naczyń!!!!!
janusz - 2010-08-09, 20:29
| StasioiJola napisał/a: | widziałem jak nasz OD ostatnio produkował Ludwika do naczyń!!!!! |
Papla
StasioiJola - 2010-08-09, 20:35
No co? No co? Potrzeba matką wynalazków - na wszystkim można zarobic!!!!
krynia i stan - 2010-08-10, 13:38
Ted, dzięki za pifko i zapraszam do mnie degustację jeśli jesteś jeszcze w pobliżu
krynia i stan - 2010-08-10, 20:21
Szkoda , może innym razem
Powodzenia w drodze
maszakow - 2010-08-10, 23:35
Cieknie czy nie cieknie ? piszcie o wyniku i zamykajcie piorunem temat,
póki Koguta nie ma przy kompie to będzie chyba jedyny wątek w którym nie zabrał głosu- no cyba że dostał kaganiec co można wywnioskować po stopce OD
|
|