Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Francja - prosba - kemping w okolicach paryza

a8377 - 2010-08-16, 02:35
Temat postu: prosba - kemping w okolicach paryza
Witam wszystkich.

Prosba. 1 Wrzesnia mamy zamiar wybrac sie z dzieciakami do Dysneyland'u czy moglby ktos podpowiedziec gdzie najlepiej sie zatrzymac?? planujemy 2-3 noclegi, poza dysney'em chcielibysmy tez zajrzec do Paryza i ewentualnie do Asterix parku

Chetnie tez poslucham sugestii w temacie ktoredy dojechac, czy gdzie sie zatrzymac po drodze bo za jednym rzutem raczej nie przejedziemy :)

Z gory wielkie dzieki za pomoc!!

P.S. Robert pewnie dotrzesz do mojego zapytania ;) pozdr dla rodziny ;)
Marcin

jacekiagatka - 2010-08-16, 09:41

jak Disneyland to parking przed wejściem. Można opróżnić zbiorniki i uzupełnić czystą wodę. W Paryżu polecam http://www.campingparis.fr/boulogne_infos.html :spoko
Parkowanie na dziko bardzo niebezpieczne, szczególnie parkingi przy autostradzie.

piotr51 - 2010-08-16, 10:09

Jacek napisal: [ Parkowanie na dziko bardzo niebezpieczne, szczególnie parkingi przy autostradzie. ] Ja rowniez wybieram sie do Francji we wrzesniu,i nie rozumie o co chodzi z tymi parkingami na autostradzie. :spoko
a8377 - 2010-08-16, 12:16

a może ktoś zna ten kemping??:

http://www.lechenegris.pl...CFUOT3wod-GlDcQ

jacekiagatka - 2010-08-16, 12:35

piotr51 napisał/a:
Jacek napisal: [ Parkowanie na dziko bardzo niebezpieczne, szczególnie parkingi przy autostradzie. ] Ja rowniez wybieram sie do Francji we wrzesniu,i nie rozumie o co chodzi z tymi parkingami na autostradzie. :spoko

"francuzi" w kolorze ciemniejszym napadają na śpiących i okradają.

Roza - 2010-08-17, 06:32

tu masz 2 kempingi- ten w lasku bulonskim jest bardzo blisko centrum: http://www.campingparis.fr/indexuk.html
r-krecik - 2010-08-19, 12:54

Jeśli ktoś przejeżdża przez Belgię w okolicy Liege autostradą na Paryż to warto przenocować w Blegny-Mine rue Lambert Marlet 50 41'09,38 5 43'22,81 To stara kopalnia przerobiona na obiekt turystyczny są miejsca dla kamperów,place zabaw i wiele innych atrakcji
Roza - 2010-08-19, 14:19

francuz napisał/a:
Jeśli ktoś przejeżdża przez Belgię w okolicy Liege autostradą na Paryż to warto przenocować w Blegny-Mine rue Lambert Marlet 50 41'09,38 5 43'22,81 To stara kopalnia przerobiona na obiekt turystyczny są miejsca dla kamperów,place zabaw i wiele innych atrakcji

jesli to jest to: http://www.opt.be/informa...en/V/17710.html to nr 23 nie 50. Widac, ze swietne miejsce- dzieki za namiary!

r-krecik - 2010-08-19, 16:03

Dokładnie to jest to
r-krecik - 2010-08-19, 16:17

N 50 41'09,38 E 5 43'22,81 to współrzedne gps
a8377 - 2010-08-20, 17:49

za wszelkie podpowiedzi dziekuje i prosze o jeszcze :D
Pierre94 - 2011-05-29, 17:48
Temat postu: Z tym napadaniem we Francji to troche przesada.
Jedze po Francji (i ni tylko) od 1970 roku. i nigdy jeszcze nie bylem na tu terenie kempingowym.
Zdarza mi sie to tylko w innych krajach Europy. Nigdy na mnie nikt nie napadl ani nigdy nie bylem okradziopny (we Francji) Do terenow jezdzimy w innych krajach szczegolnie gdy zwiedzamy duze miasta. Wiem ze na Polodniu Francji bywaly jakies agresje na kamperowiczow ale na pewno jest 100 razy wiecej wypadkow na drogach i mimo tego nikt sie nie pozbywa samochodu. Pozdrawiam Wszystkich Piotr

Jack64 - 2011-05-29, 20:30
Temat postu: Prosba
W lipcu zeszlego roku zaliczylismy Paryż?DisneyLand.
Parkowanie : najprościej pod samym Diney..,wjazd 17 Euro i stoisz do woli,(brak bramki wyjazdowej).Bezpiecznie,zrzut szarej,pobór wody,łazienki,prysznice.Niedogodności dwie:brak prądu i plac wyasfaltowany, natomiast do parku "dojeżdzasz " ruchomym chodnikiem i nie tracisz czasu.Na placu zawsze ze 100 kamperków .Do Paryza dojazd RERem

marty - 2011-09-02, 23:15

Miesiąc temu byliśmy w Paryżu i nie było miejsc na kempingu w lasku Bulońskim. Wiele kamperów z całej EU, w tym i my staliśmy obok kempingu w lasku za darmo i korzystaliśmy również za darmo, tak jak wszyscy, z sanitariatów, pralni kempingowej (za opłatą). W recepcji kempingu można wykupić jedno lub kilkudniowy bilet na wszystkie środki komunikacji paryskiej i podparyskiej w tym na autobus, który dowozi z kempingu do granic Paryża. Jadąc do EuroDisneya warto przyjechać wieczorem, by pierwszą noc spędzić przed wjazdem na parking w towarzystwie innych kamperów i rano, przed korkiem wjechać na terem parkingu, by po atrakcjach zostać tam na noc za 20E. Do dyspozycji toalety, prysznice, pobór i spust szarej wody i toalet. Przy okazji, watro zabrać ze sobą na cały dzień własne kanapki i napoje.
Mikołaj - 2012-03-14, 20:03

Znajoma z Paryża odradzała nam Camping w lasku bulońskim z uwagi na to iż miejsce to słynie z siedziby Paryskich romów, sutenerów i prostytutek ... w paryżu bym nie zostawił kamperka z uwagi na widok aut pomalowanych sprayem ... my nocowaliśmy u Polskich siostrzyczek pod paryżem na mini Campingu (dojazd kolejką podmiejską) coprawda mają niby tylko pole namiotowe (wówczas tak podróżowaliśmy) ale moim zdaniem na kamperka też by sie coś spokojnie znalazło ... dostęp do toalet prysznicy przyzwoitych był ... jedynym mankamentem o ile pamiętam była niezbyt konkurencyjna cena ... jak ktoś będzie zainteresowany to postaram się poszukać namiarów ...
chris - 2012-03-14, 23:16

Gdyby ktoś się wybierał na ten camping polecany przez znajomą Mikołaja w nadziei że będzie pełen prostytutek i sutenerów a graficiarze gratis pomalują mu samochód to obawiam się że spotka go zawód. Jest to całkiem zwykły camping wypełniony turystami z całej Europy i nic poza tym. Spędziłem na nim kiedyś 3 tygodnie i żadnych takich atrakcji obiecywanych przez kolegę nie było.
SlawekEwa - 2012-03-15, 06:28

@ndrzej w ubiegłym roku też tam był i bez żadnych niespodzianek. Można poczytać w Jego relacji :bigok
andreas p - 2012-03-15, 14:00

Bylismy tam w listopadzie 2011.
Bylo Suuuuper.Cisza spokojnie,spacerki wieczorem nad Sekwana.
Super polaczenie z Metrem
Polecam :lol:

Todoblo - 2012-06-09, 09:51

Witam, wczoraj wrocilismy z Paryza. Spedzilismy 3 dni na owym kempingu (30 euro za noc) Sprawne polaczenie z Porte Maillot za pomoca linii 244 lub darmowego autobusu przy wejsciu na kemping. Ostatniego dnia pobytu parkowalismy w jednej z ulic (blizej "centrum", kilkaset metrow od Placu Maillot). Chcielismy nocowac glebiej w Lasku Bulonskim, ale po spacerze okazalo sie, ze w roznych miejscach w krzakach mieszkaja tam Romowie i roznej masci bezdomni. Wzdluz wiekszych drog stoja panie w spodniczkach mini z cyckami prawie na wierzchu. W jednej z uliczek (gdzie zaparkowane sa samochody) podszedlem do ludzi w duzym bialym vanie- okazal sie zapakowany kilkunastoma paniami z mocnym makijazem i watpliwa reputacja. W bialym vanie nieopodal siedzieli zas mezczyzni przebrani za kobiety. Rozmawialem z kilkoma osobami w tych rejonach- moja rada: w ciagu dnia samochod mozna tam zostawic (i my tak zrobilismy), natomiast w nocy lepiej unikac Lasku w glebi i poszukac miejsca blisko wlotu na rondo.
dariusz 67 - 2012-07-24, 11:40

Witam , bylismy na kampingu w lasku bulonskim w maju 2011,bylo super ,czysto spokojnie i blisko do centrum. W nocy gdy komunikacja miejska nie funkcjonowala , dojechalismy taxi za tylko 12 euro.Z kampingu widac wieze eifla. Polecam. :spoko Pozdrowienia Darek.
Srebrzanka - 2012-09-06, 11:05

Spędziliśmy na kempingu w Lasku Bulońskim tylko 1 dobę w zeszłym tygodniu. Komfortowy, wygodny z restauracją sklepem, miejscem serwisowym dla kamperów. Miejsce całkiem bezpieczne - po zmierzchu nie należy się szwendać po okolicznych krzakach. Do wierzy Eifla 5 km. Za 3 os. i kampera z dostepem do prądu i wody zapłaciłem 41 Euro.
W pobliżu centrum nie znalazłem żadnego innego kempingu. Ten mogę gorąco polecić - sam za rok tam zawitam.

szymek1967 - 2012-09-06, 11:14

he,he :wyszczerzony: dobre,dobre...

ps. najlepsze kasztany są na placu pigalle,tfu...wróc ! - w lasku bulońskim,o !
:diabelski_usmiech

gryz3k - 2012-09-06, 22:13

W sezonie trzeba pamiętać o wcześniejszej rezerwacji. w 2009 podjechaliśmy tam w lipcu i niestety nie było miejsc. Zdarza się tak ponoć dosyć często.
Z tego co pamiętam w okolicach Lasku wszędzie jest zakaz kamperowania.