|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Dethleffs - Naprawa
marcos40 - 2010-08-23, 22:47 Temat postu: Naprawa Witam wszystkich. To mój pierwszy post, pierwszy kamper, którym dziś wróciłem z Niemiec ... Kampera kupiłem... nie oglądając, ponieważ cenowo był atrakcyjny, przynajmniej tak mi się wydaje. Niestety mój sprzedawca z Bawarii "zapomniał" zrobić fotki ze strony lewej . Nie zapomniał zapewne, że kiedyś się gdzieś nie zmieścił i uszkodził alkowę. Zrobione jest to byle jak, co prawda nie cieknie nic (w nocy w Czechach było mega oberwanie chmury) ale wygląda okropnie. Chciałbym to doprowadzić do porządku ale ...no właśnie. Czy znacie może kogoś kto wykonuje takie prace ? Z góry dziękuję za podpowiedzi . Ponadto mam pytanie - gdzie można ewentualnie części do wnętrza nabyć ? Np. mam złamane dwie klameczki ( lodówka, szafka). Mój kamper to Ducato rok 1987, z zabudową Dethleffs Globetrotter wersja o długości 5500 cm.
Serdecznie pozdrawiam wszystkich, mając nadzieję, że nie tylko będę rozpaczał nad moim nabytkiem ale i miłe relacje będę mógł wrzucić.
Marek
ARCADARKA - 2010-08-24, 10:23
witaj
to puść parę fotek ,,zobaczymy czy da radę cosik poradzić
aczkolwiek zdjęcia zawsze zniekształcają obraz ,nie widać zmarszczek
Andrzej 73 - 2010-08-24, 11:54
Witamy i pozdrawiamy z Częstochowy.
ARCADARKA napisał/a: | aczkolwiek zdjęcia zawsze zniekształcają obraz ,nie widać zmarszczek |
Dareczku , Chłopak ma problem , A Ty sobie żarty robisz.
Napisz , że pomożesz i żrobisz wszystko cacy.
ARCADARKA - 2010-08-24, 12:24
Andrzej 73 napisał/a: | Witamy i pozdrawiamy z Częstochowy.
ARCADARKA napisał/a: | aczkolwiek zdjęcia zawsze zniekształcają obraz ,nie widać zmarszczek |
Dareczku , Chłopak ma problem , A Ty sobie żarty robisz.
Napisz , że pomożesz i żrobisz wszystko cacy.
|
Andrzejku witaj
ja jestem artysta nie biorę tego co mi pod rękę podleci
marcos40 - 2010-08-24, 21:53
Poniżej fotki alkowy i prawego słupka z nadprożem ale po dalszych analizach dochodzę do wniosku że to początek zabawy z moim nabytkiem...
AMIGO - 2010-08-24, 22:14
marcos40 napisał/a: | dochodzę do wniosku że to początek zabawy z moim nabytkiem... |
Wniosek jak najbardziej słuszny, ale zauważ, proszę, że choć trochę zmęczony swoim dotychczasowym ,życiem' to jednak jest to prawdziwy KAMPER.
Wszystko wskazuje na to, iż dzięki tobie dostał drugą szansę. Z radością będę obserwował jak nabiera rumieńców
roger - 2010-08-24, 22:24
Brzydko to wygląda i troszkę pracy będzie ale się da .... to mój po zagapieniu się w zeszłym roku i po naprawie rękodzielniczej
marcos40 - 2010-08-24, 22:35
KOGUT napisał/a: | i tym sprzedawcą był prawdziwy Niemiec ??? wierzyć się nie chce....
kupę kasy będzie do wydania by odtworzyc to artystycznie..... już to widzę |
Mało że Niemiec to pierwszy właściciel Kilka razy pytałem go czy wszystko ok a potem wyszło, że tak to wygląda...
ARCADARKA - 2010-08-24, 22:41
marcos40 napisał/a: | KOGUT napisał/a: | i tym sprzedawcą był prawdziwy Niemiec ??? wierzyć się nie chce....
Mało że Niemiec to pierwszy właściciel Kilka razy pytałem go czy wszystko ok a potem wyszło, że tak to wygląda... |
a kto kupuje kota w worku ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,proszę emocje na bok ,zdrowy rozsądek jest potrzebny
ARCADARKA - 2010-08-24, 22:45
KOGUT napisał/a: | Niemcy schodzą na psy..... to już nie ta marka co kiedyś ... mam nadzieję , że zrobiłeś mu rozpierduchę w chacie i zjechał poważnie z ceny ... wstydu nie mają |
Adaś co ty wypisujesz ,ogarnij się bo to nie smaczne jak tak można
marcos40 - 2010-08-24, 22:53
ARCADARKA napisał/a: | marcos40 napisał/a: | KOGUT napisał/a: | i tym sprzedawcą był prawdziwy Niemiec ??? wierzyć się nie chce....
Mało że Niemiec to pierwszy właściciel Kilka razy pytałem go czy wszystko ok a potem wyszło, że tak to wygląda... |
a kto kupuje kota w worku ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,proszę emocje na bok ,zdrowy rozsądek jest potrzebny |
Nie no Panowie nie jest tak, że przeklinam zakup... Fakt z tą alkową to mnie zrobił ( zapomniał dopowiedzieć wrrr) natomiast środek zadbany, widać że po pierwszym właścicielu. Technicznie też jest dobrze, zawieszenie igła, motórek cuś tam przykopci ale to są niuanse
Andrzej 73 - 2010-08-24, 22:54
roger napisał/a: | to mój po zagapieniu się w zeszłym roku i po naprawie rękodzielniczej |
Pięknie wygląda ...domyślam się który artysta to naprawiał.
marcos40 - 2010-08-24, 23:12
Brief mam stary, rachunki z datą z Roku Pańskiego 1987 na niego, książka serwisowa z datą wydania na niego Tu wygląda ok. Jakieś 10 tysięcy km temu wymienił też skrzynię biegów na... nową w serwisie 3750 euro rachunek... Pod tym względem wygląda całkiem ok
ARCADARKA - 2010-08-24, 23:37
roger napisał/a: | Brzydko to wygląda i troszkę pracy będzie ale się da .... to mój po zagapieniu się w zeszłym roku i po naprawie rękodzielniczej |
przed remontem takie zbliżenie ,a po remoncie tak daleko ,dlaczego Robercie
roger - 2010-08-24, 23:45
Andrzej 73 napisał/a: | roger napisał/a: | to mój po zagapieniu się w zeszłym roku i po naprawie rękodzielniczej |
Pięknie wygląda ...domyślam się który artysta to naprawiał.
|
Sam robiłem ... .....
roger - 2010-08-24, 23:48
ARCADARKA napisał/a: | przed remontem takie zbliżenie ,a po remoncie tak daleko ,dlaczego Robercie |
Bo robiłem całokształt Dareczku ale mam coś bliżej zaraz wrzucę ...... nie jest źle
ARCADARKA - 2010-08-24, 23:58
roger napisał/a: | ARCADARKA napisał/a: | przed remontem takie zbliżenie ,a po remoncie tak daleko ,dlaczego Robercie |
Bo robiłem całłokształt Dareczku ale mam coś bliżej zaraz wrzucę ...... nie jest źle |
jakoś tak pod słońce ,może inny kąt ,bo aż sam jestem ciekaw ,jak to wyprowadziłeś ,,,,,,,,chyba masz talent
roger - 2010-08-25, 00:07
Oj powiem Ci przyjacielu że było cięzko ..... a jak robiłem to było ponad 40 stopni .... problem polegał na tym ze nie chciałem rozwalać środka i robiłem od zewnątrz .... o myciu łapek z butylu nie wspomnę ...... żeby nie wymieniać listwy (bo pusciła na klejeniu) wstawiłem łuk z płaskownika pod przednią blachę wklejony i dokręcony ... Najgorsza robota to prostowanie tej rybirj łuski bo wiesz jak sie zachowuje aluminium ...
Lustro to nie jest ale nie ma porównania z tym co było i jest szczelne .....
PS
AdaŚ JESZCZE RAZ USŁYSZĘ "ZOMO WÓZ" I ZOBACZYSZ CO ZROBIE Z tWOIM - ZDJĘCIA JUŻ MAM ZGROMADZONE .....
Andrzej 73 - 2010-08-25, 15:33
roger napisał/a: | Sam robiłem ... ..... |
Gratuluje
roger - 2010-08-25, 22:34
Jeden lubi kurczaki inny wołowinę ...... ja nie piszę że do Twojej czerwieni pasuje sierp i młot .... i łysy Lenin na masce ....
A kolor nazywa się "444" oryginalny fiatowski ..... i taki miał od nowości a że ktoś ponaklejał innego koloru folie ...cóż
Mój kangurek równiez jest oryginalny nawet TUV ma czego o Twojej poręczy nie można powiedzieć ..... z "babcinego balkonika" spawałeś .... ?
StasioiJola - 2010-08-25, 23:28
,,z babcinego balkonika spawałes...??? -
tolo61 - 2010-08-26, 00:23
Kogut...dostałeś po całości.....
gino - 2010-08-26, 07:28
roger napisał/a: | z "babcinego balkonika" spawałeś .... ? |
a dziadek za kierownica....
|
|