|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Wielka Brytania - Irlandia - Takie ostrzezenie dot. parkowania w GB
413wdhiz - 2010-09-04, 04:00 Temat postu: Takie ostrzezenie dot. parkowania w GB Witam,
dyskusja z grupy o emigracji na Wyspy
http://groups.google.pl/g...10e55dd133b855#
W skrocie - prywatne firmy zrobily sobie eldorado sciagajac oplaty za parkowanie na prywatnych terenach. Kiedys nawet zakladaly blokady na kola, teraz raczej ograniczaja sie do wystawiania faktor.
pozdr
Piotr
wbobowski - 2010-09-04, 23:02
Ograniczenia bezpłatnego parkowania przy autostradach w GB to norma. I oczywiście zakaz nocowania. Mimo mego bardzo słabego angielskiego takie tablice odczytałem bez problemu
A wynika to prawdopodobnie z problemów jakie mieli z koczyjącymi na parkingach taborami cyganów.
Tadeusz - 2010-09-04, 23:58
wbobowski napisał/a: | A wynika to prawdopodobnie z problemów jakie mieli z koczyjącymi na parkingach taborami cyganów. |
To dokładnie jest przyczyna takich ograniczeń.
W innym wątku pisałem o konieczności nauczenia się zasad panujących w UK. Jeśli się je zna, nie ma żadnych trudności w podróżowaniu.
W sumie przejechałem samym tylko kamperem po UK ponad 10 000 km i wiem co mówię.
Przyznaję, że w Anglii jest trudniej, ale Walia, a szczególnie Szkocja, są przyjazne.
Myslę, że Wbobowski potwierdzi, jako, że również podróżował kamperem po UK.
wbobowski - 2010-09-05, 21:46
Tadeusz napisał/a: | Myslę, że Wbobowski potwierdzi, jako, że również podróżował kamperem po UK |
Zrobiłem trochę mniej lewą stroną, bo tylko 7259 km ale w pełni potwierdzam to co napisał Tadeusz. Dla mnie najbardziej przyjazna do podróżowania była Szkocja. Parkingów przydrożnych cała masa w odróżnieniu od Irlandii, a na żadnych nie widziałem tych ograniczeń, jakie są przy autostradach w Anglii.
|
|